1 miliard de dolari în Bitcoin furat legat de „Drumul Mătăsii” confiscat de DOJ

Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DOJ) are a anunțat cea mai mare sechestru din istoria sa, care implică criptomonede considerate a fi încasările pieței defuncte de pe web-ul întunecat „Drumul Mătăsii”.

  • 69.370 Bitcoin
  • 69.370 Bitcoin Cash
  • 69.370 Bitcoin Gold
  • 370 Bitcoin SV

Doar Bitcoin-ul care a fost confiscat echivalează cu aproximativ 1 miliard USD. Acest lucru, împreună cu diversele furci, fac din sechestru o realizare importantă pentru DOJ.

DOJ în spatele cortinei

Investitorii care încearcă să înțeleagă și să profite de pe piețele Bitcoin vor urmări adesea evenimentele care dețin potențialul de a influența prețurile. Ca atare, există acelea care monitorizează continuu mișcarea activelor în portofele Bitcoin considerabile. Un portofel care transferă o cantitate considerabilă de Bitcoin către un schimb poate indica intenția de a vinde, în timp ce inversul poate indica intenția de a păstra.

Recunoscând acest lucru, o tranzacție a atras atenția investitorilor la începutul acestei săptămâni, când Bitcoin în valoare de aproximativ 1 miliard USD a fost transferat dintr-un portofel adormit. Speculațiile au înnebunit, în timp ce investitorii au încercat să stabilească cine se află în spatele cortinei și responsabil pentru o astfel de mișcare.

Treceți rapid la 6 noiembrie și acum avem răspunsul nostru – Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DOJ).

Ce a fost Drumul Mătăsii?

Silk Road a fost numele unei piețe dark-web, orchestrată de Ross Ulbricht, care a devenit proeminentă în 2011 – acționând în esență ca „eBay” pentru articole și servicii ilegale. Din păcate, Silk Road este, probabil, principalul motiv pentru care Bitcoin este încă asociat cu o activitate ilegală până în prezent. La acea vreme, Bitcoin acționa ca mijlocul perfect pentru astfel de activități.

În calitate de principal orchestrator din spatele Drumului Mătăsii, Ross Ulbricht a fost găsit vinovat de diferite infracțiuni în 2015 – conspirație pentru trafic de stupefiante, spălare de bani etc. Ca urmare a acestor condamnări, Ulbricht execută acum mai multe condamnări pe viață în închisoare.

Cum au făcut-o?

Drumul Mătăsii a dispărut din 2013, ceea ce ridică întrebarea – cum sunt aceste fonduri doar acum recuperate de DOJ?

De-a lungul timpului, capacitățile autorităților de reglementare și autorităților, cum ar fi DOJ, au devenit mult mai sofisticate. Întrucât lumea criptomonedelor continuă să crească la rate fără precedent, astfel de capabilități sunt o necesitate pentru a se asigura că activitatea ilicită este ținută sub control. Cu o mai bună înțelegere a criptomonedelor și noi mijloace de urmărire a tranzacțiilor, DOJ a reușit să facă exact acest lucru.

„În 2020, oamenii legii au folosit o terță companie de atribuire a bitcoinului pentru a analiza tranzacțiile Bitcoin executate de Silk Road. Din această analiză au observat 54 de tranzacții care au fost trimise de la adrese Bitcoin controlate de Silk Road, la două adrese Bitcoin ”

Lucrurile devin și mai interesante, totuși – DOJ a menționat că, deși consideră că aceste fonduri sunt rezultatul activității de pe Drumul Mătăsii, acestea au fost de fapt furate de pe piață.

„… Aceste 54 de tranzacții nu au fost notate în baza de date Silk Road ca retragere de la furnizor sau ca retragere de la angajați de la Silk Road și, prin urmare, par să reprezinte Bitcoin care a fost furat de la Silk Road.”

Consolidarea în continuare a convingerii că fondurile au fost furate este faptul că DOJ a fost capabil să identifice persoana asociată cu tranzacția inițială care a mutat fondurile de pe Drumul Mătăsii.

„Potrivit anchetei, Individul X a reușit să intre în Drumul Mătăsii și să obțină acces neautorizat și ilegal la Drumul Mătăsii și, prin urmare, să fure criptomoneda ilicită din Mătasea Mătăsii și să o mute în portofele pe care Individul X le controla. Potrivit anchetei, Ulbricht a devenit conștient de identitatea online a individului X și a amenințat-o pe individul X cu privire la returnarea criptomonedei la Ulbricht. Individul X nu a returnat criptomoneda, dar a păstrat-o și nu a cheltuit-o … La 3 noiembrie 2020, Individul X a semnat un Consimțământ și un Acord de decădere cu Procuratura SUA, Districtul de Nord al Californiei. În acest acord, Individul X a consimțit confiscarea proprietății pârâtului către guvernul Statelor Unite ”.

Încă în Limbo

Trebuie remarcat faptul că, deși DOJ a reușit să pună mâna pe aceste fonduri, acestea nu sunt încă în mod oficial proprietatea guvernului. În timp ce fondurile sunt acum în posesia DOJ, cazul în curs de construire trebuie acum dovedit în instanță.

Pe baza evenimentelor din trecut, ar fi rezonabil faptul că, dacă / atunci când are loc o decădere oficială a fondurilor, DOJ va scoate în cele din urmă criptomonedele la licitație – o procedură care a avut loc în mai multe rânduri în trecut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map