Bate Bullion: Bitcoin va înlocui în cele din urmă aurul?

Bitcoin se poate păstra rar în lumina reflectoarelor în acest moment și în următoarele un sfârșit puternic al anului 2020 unde cea mai mare criptomonedă din lume a depășit în mod repetat prețul său ridicat din toate timpurile, moneda a început să provoace dezbateri cu privire la adecvarea sa ca eventual înlocuitor al aurului ca depozit de valoare. 

Cu toate acestea, opiniile rămân împărțite cu privire la caracterul adecvat al criptografiei ca o cale de menținere a bogăției într-un mod similar cu cel al metalelor prețioase.

Bate Bullion: Bitcoin va înlocui în cele din urmă aurul?

Sursă: Coingecko

Așa cum arată graficul de mai sus, Bitcoin a crescut din origini umile cu doar un deceniu în urmă într-un fenomen. Deși este caracterizat de o volatilitate severă a pieței, viitorul pare luminos pentru criptocurrency, deoarece nivelurile de adopție mai ridicate par să indice prețuri viitoare mai mari în timp ce schimburile criptografice dezvolta continuu caracteristici mai puternice în termeni de securitate și utilizare pentru investitori. 

Bate Bullion: Bitcoin va înlocui în cele din urmă aurul?

Sursă: BullionVault

Deși mai puțin volatil decât Bitcoin, putem observa că valoarea aurului a crescut constant în ultimii ani, deși nicăieri aproape de aceeași rată ca BTC. 

Să aruncăm o privire mai atentă asupra a ceea ce ar putea avea viitorul pentru investiția Bitcoin și dacă are într-adevăr potențialul de a înlocui aurul ca stocare favorizată a valorii:

Momentul construirii Bitcoin

Bitcoin provoacă o mulțime de entuziasm atât în ​​rândul investitorilor, cât și al analiștilor de piață. Rick Rieder, directorul principal de investiții al veniturilor fixe al BlackRock este optimist în ceea ce privește poziția viitoare a Bitcoin în lumea finanțelor, și a susținut la sfârșitul anului 2020 într-un interviu CNBC că criptomoneda „este aici să rămână”.

În timp ce această aprobare de la BlackRock, o firmă globală de gestionare a investițiilor cu sediul în New York, cu active de aproape 8 trilioane de dolari, este cel mai recent semn de validare pentru criptomonedă, și alte firme se îngrămădesc în hype Bitcoin. 

Unii strategi indică interesul unora dintre cele mai mari firme de administrare a activelor din lume, inclusiv JPMorgan Chase, ca un indicator al faptului că există un potențial puternic pentru ca Bitcoin să înlocuiască într-o zi aurul ca alegere de investiție în portul sigur.. 

ABC Money indică o tendință deja emergentă unde alocările de trezorerie ale companiei încep să se îndrepte spre Bitcoin. MicroStrategy și Square sunt două exemple notabile în acest sens, primul investind inițial 425 milioane de dolari în Bitcoin înainte de a anunța o ofertă de obligațiuni convertibile de 400 de milioane de dolari, unde încasările ar urma să fie achiziționate de BTC. Datorită cererii copleșitoare, oferta a fost ulterior mărită la 550 de milioane de dolari în câteva zile. 


Când vine vorba de trezoreri corporative, BTC poate fi una dintre puținele idei bune de investiții. Obligațiunile guvernamentale și corporative produc foarte puțin în comparație, iar datoriile sunt la un nivel record. În altă parte, numerarul pierde puterea de cumpărare din cauza inflației. Cu toate acestea, volatilitatea care anterior îi speria pe investitori de achizițiile de Bitcoin și cripto a scăzut la un nivel minim în raport cu aurul. 

În anii următori, se poate întâmpla ca Bitcoin să intre treptat în cota de piață a aurului ca refugiu sigur și depozit de active de avere. Datorită deficienței sale definite matematic și verificabile și a valorilor de rețea care înconjoară puterea de hashing și conturile active, ar putea atrage mai mult investitorii. 

Mai mult, având în vedere capitalizarea de piață relativ mică a criptomonedei și accelerarea ratelor de adopție la nivel global, Bitcoin ar putea oferi beneficii atractive pentru recompensare a riscurilor pentru investitori. 

Dificultatea de a imita aurul

În ciuda popularității crescânde a Bitcoin, există încă unele contraste puternice între criptocurrency și aur. Una dintre cele mai mari diferențe vine sub forma diferitelor sălbatice utilizează cazuri între BTC și aur

În timp ce atât Bitcoin, cât și aurul pot fi considerate magazine de valoare, aurul are cazuri practice de utilizare atunci când vine vorba de producția de bijuterii și de fabricarea de bunuri în industria electronică și auto, printre altele.. 

În ciuda faptului că Bitcoin funcționează pe tehnologia blockchain, infrastructura sa este mai rudimentară decât alte rețele blockchain care pot fi găsite pe Ethereum și alte altcoins, ceea ce înseamnă că, practic vorbind, aurul a depășit moneda atunci când vine vorba de utilizare. 

 Este ademenirea Bitcoin suficient de puternică?

Spre sfârșitul anului 2020, mișcările pieței par să sugereze că mai mulți bani începeau să curgă din aur și în active digitale. În noiembrie, prețurile aurului au scăzut cu 5% în ziua anunțului că un vaccin Covid a fost dezvoltat cu o rată de eficacitate de 90%. Știrile au făcut totuși Bitcoin să crească cu 2%. În zilele și săptămânile care au urmat, mai mulți bani au părăsit aurul și au intrat pe piețele criptomonede. 

Dacă banii părăsesc aurul și intră în Bitcoin, s-ar putea ajunge la un optimism mai mare în economie pentru a intra în tranzacții „risc-on” în cadrul acțiunilor și criptomonedelor. Deși acest lucru nu face din Bitcoin un joc sigur, așa cum sugerează unii analiști, există șansa ca acesta să arate un semn clar că investitorii se trezesc la potențialul unei monede care își pierde volatilitatea și câștigă pretendenții din întreaga lume..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map