Se lansează primul jeton comercializabil din carbon pentru a democratiza accesul la noua clasă de active

Alianța Protocolului Universal (UPA), o coaliție a principalelor companii blockchain, inclusiv Bittrex Global, Ledger, Certik, Infinigold și Uphold, lansează astăzi Universal Carbon (UPCO2), primul token comercializabil din lume pe un blockchain public care poate fi cumpărat și deținut ca investiție sau ars pentru a compensa amprenta de carbon a unei persoane.

Având în vedere că cererea de credite de carbon depășește oferta cu un factor de 4 la 1 în 2020, potrivit Băncii Mondiale, Jetonul UPCO2 va democratiza o nouă clasă de active importantă, care ar putea duce la stabilirea unui preț global de compensare pentru carbon ( precum există astăzi pentru mărfuri precum petrolul și aurul) și mai multe resurse destinate proiectelor de mediu.

Fiecare jeton UPCO2 reprezintă un an de tone de poluare cu CO2 evitată de un proiect certificat REDD + care previne pierderea sau degradarea pădurii tropicale. Fiecare jeton este susținut de o unitate voluntară de carbon [VCU], un certificat digital emis de Verra, agenția internațională de standardizare, care permite proiectelor certificate să își transforme reducerile de gaze cu efect de seră (GES) în credite de carbon tranzacționabile.

„Proiectele pe care le susținem prin achiziții de credite de carbon previn defrișările în Amazon, Bazinul Congo și Indonezia, precum și alte păduri tropicale amenințate”, a explicat președintele UP Alliance, Matthew Le Merle. ‘Pentru o nouă generație de investitori care caută mai mult decât o simplă rentabilitate financiară, UPCO2 oferă avantaje sociale, economice și de mediu atractive. Într-un moment cheie pentru schimbările climatice, UPCO2 le permite oamenilor din întreaga lume să facă bine pentru planetă și potențial să facă bine pentru ei înșiși. ”

Forțe macroeconomice puternice stau la baza pieței creditului voluntar de carbon și, potrivit unor comentatori, ar putea crește semnificativ prețurile pe măsură ce mai multe țări introduc piețe reglementate de CO2, obligând companiile să compenseze poluarea lor. În plus, un număr tot mai mare de firme și persoane fizice aleg să-și compenseze amprenta de carbon în mod voluntar.

Potrivit Băncii Mondiale, în 2020, omenirea compensează doar 22% din emisiile globale prin achiziționarea și retragerea de credite de carbon și totuși proporția țărilor care operează piețe reglementate de carbon a crescut de la 40% din PIB-ul global în 2016 la 70 pe în 2020 1. Rezultatul este un zid de cerere care ar putea depăși cu mult producția de noi credite de carbon, care este sufocată de procesul lent și costisitor de certificare a proiectului de carbon voluntar.

„Anul acesta poate scădea ca punct cheie de inflexiune pentru schimbările climatice”, a spus JP Thieriot, cofondator al Alianței UP și CEO al Uphold. „Anul în care a trecut de la o problemă îndepărtată consacrată în acorduri îndepărtate precum Kyoto și Paris, la o amenințare existențială care afectează viața a zeci de milioane de oameni. În ultimele luni, am văzut Australia și California în flăcări, uragane din ce în ce mai puternice, președintele ales al SUA, Joe Biden, anunțând o administrație climatică și companii precum Apple, Microsoft și Nike angajându-se voluntar la neutralitatea carbonului.

„Combaterea schimbărilor climatice va deveni probabil problema economică dominantă în următorii 20 de ani. Jetonul UPCO2 permite oamenilor de pretutindeni să participe la această nouă piață extrem de importantă – și potențial profitabilă -, precum și să facă ceea ce trebuie pentru planetă.

Creditele de carbon voluntare, care susțin toate jetoanele UPCO2, oferă avantaje economice majore în comparație cu creditele reglementate. Ca active denominate în dolari, recunoscute la nivel mondial, fungibile și perene, creditele voluntare durează pentru totdeauna, menținând valoarea opțiunii, până când sunt consumate sau retrase de o companie sau de o persoană care caută să compenseze amprenta de carbon.

„Este uimitor că nu există un singur preț global de compensare pentru emisiile de carbon”, a spus Le Merle. „O marfă care nu poate fi livrată, tranzacționată digital, esențială pentru activitatea umană, nu ar trebui tranzacționată bilateral pe piețele OTC, deoarece creditele de carbon sunt astăzi.

„Un an-tonă de carbon înseamnă același lucru peste tot. Fiind un activ recunoscut la nivel global, definit de standardele internaționale, un credit voluntar de carbon ar trebui în cele din urmă să obțină același preț oriunde

Domnul Le Merle a spus: „Credem că simbolul UPCO2 are un rol important de jucat în democratizarea accesului la creditele de carbon, care ar putea elimina arbitrajul de preț și ar putea produce un singur preț global. Acesta a fost un bec care se aprindea pentru mine. Combinați un activ digital cu un offset de carbon al pădurii tropicale și oferiți acces la toată lumea din lume. Cum ar putea să nu fie o idee grozavă? ‘

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map