WealthSimple atinge statutul de unicorn, aderarea la firmele rivale FinTech Revolut și Robinhood

WealthSimple, specialistul canadian în gestionarea averii, are devenit recent cea mai recentă firmă FinTech care a obținut statutul de „unicorn”. Acest lucru a fost realizat printr-o rundă recentă de investiții, inițiată de Technology Crossover Ventures (TCV).

Status Unicorn

Unicornii sunt reali – cel puțin nu într-un sens tradițional al cuvântului. În lumea de astăzi, un „unicorn” este un termen folosit pentru a descrie o companie care a realizat o evaluare mai mare de 1 miliard de dolari.

Aceste companii sunt de obicei adesea implicate în FinTech și sunt adesea start-up-uri private.

Luând parte

Așa cum s-a indicat anterior, TCV a ajutat acum WealthSimple pe drumul său spre atingerea acestui statut. Cu toate acestea, nu a fost singurul care a contribuit la această ultimă rundă de finanțare. Următoarele companii sunt cele care s-au alăturat TCV în investiții.

  • Meritech capital ventures
  • Parteneri Greylock
  • Allianz x
  • Două aventuri sigma
  • TCV a condus runda

În mod cumulativ, acest grup de investitori a contribuit în total cu 114 milioane USD (87 milioane USD). În acest sens, WealthSimple se mândrește acum cu o evaluare de 1,4 miliarde USD CAD (1,07 miliarde USD).

Această evaluare este o creștere față de ultima rundă a companiei, care a înregistrat 190 milioane USD CAD (145 milioane USD USD), crescută la o evaluare de 743 milioane USD CAD (566 milioane USD USD).

Talent Boost

Această rundă specială a vizat mai mult doar strângerea de fonduri. Pe lângă fluxul de capital, WealthSimple a anunțat că va adăuga TCV General Partner, David Yuan, către Consiliul său de administrație.

David Yuan a vorbit despre această evoluție și de ce TCV a ales să se alinieze la o companie precum WealthSimple.

„Am urmărit creșterea Wealthsimple pe piața canadiană și ne place modul în care compania aduce simplitate, umanitate și încântare în finanțele personale … TCV se concentrează asupra afacerilor care au potențialul de a transforma industriile și suntem încântați să lucrăm cu Mike și echipa Wealthsimple pentru a construi un lider în servicii financiare și o platformă importantă pentru consumatori. ”

Creșterea pe scară largă

În plus față de creșterea valorii, WealthSimple și-a extins în mare măsură gama de servicii oferite pe tot parcursul anului 2020.

Cel mai recent, WealthSimple a anunțat lansarea noului său serviciu, numit „WealthSimple Crypto”. Acesta este un serviciu în buclă închisă, care permite clienților săi să tranzacționeze, atât Bitcoin, cât și Ethereum într-un mediu sigur.

În calitate de companie bazată pe deservirea persoanelor cu gânduri tehnologice, aceasta a fost o mișcare surprinzătoare. Generațiile mai tinere, care au crescut într-o lume din ce în ce mai digitală, sunt mai confortabile cu astfel de tehnologii. Având în vedere că Millennials reprezintă o mare parte din clientela WealthSimple, aceasta a fost o extindere logică.

Accentul pe generațiile mai tinere a fost, de asemenea, afișat recent când WealthSimple CFO, Leen Li, a trecut la un nou rol, conducând „Fundația WealthSimple‘Ca noul său CEO. Acest efort își propune să dezvolte și să ofere acces la servicii financiare menite să ajute tinerii să economisească pentru universitate / facultate. La acea vreme, Leen Li a vorbit despre motivul pentru care Fundația WealthSimple era importantă pentru ea, afirmând,

„Doar trei dintre frații mei, inclusiv eu, au avut ocazia să urmeze facultatea, în timp ce ceilalți doi au fost nevoiți să lucreze după liceu pentru a oferi venituri familiei … Accesul la învățământul postliceal are un impact pe toată durata vieții ajutați fiecare copil din Canada să aibă aceeași oportunitate pe care am avut-o eu. ”

O binecuvântare – reinventarea gestionării averii

Prin obținerea statutului de „unicorn”, WealthSimple se află acum plasat ferm alături de alte firme FinTech, precum Revolut și Robinhood.

În timp ce fiecare dintre aceste companii a abordat FinTech și clientela respectivă, într-un mod unic, toate au o trăsătură comună – reinventarea modului în care gestionăm și accesăm bogăția. Într-o contribuție recentă la seria noastră continuă de „lideri de gândire”, Daglar Cizmeci, CEO al Red Carpet Capital, a aruncat o privire asupra acestei tendințe.

El declară,

„Întreaga industrie a serviciilor financiare a fost zguduită de revoluția tehnologică, care, la rândul ei, a modelat lumea. Managementul averii în 2020 nu face excepție de la această tendință. Fintech a reinventat peisajul managementului investițiilor prin încorporarea Big Data, a Inteligenței Artificiale și a învățării automate pentru a optimiza portofoliile, a atenua riscurile și a evalua oportunitățile de investiții. ”

WealthSimple

Fondată în 2014, WealthSimple este un furnizor de servicii financiare, cu sediul în Toronto, Canada. De la lansare, WealthSimple a acumulat o bază de clienți în valoare totală de aproape 200.000 și gestionează active de 5 miliarde de dolari..

CEO, Michael Katchen, supraveghează în prezent operațiunile companiei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map