Acces universal pe piață: puterea contractelor financiare descentralizate

O recapitulare a celei de-a 10-a mese rotunde OKExDeFi, cu cofondatorul UMA Hart Lambur

La OKEx, ne uităm permanent la viitor – și credem că asta înseamnă finanțare descentralizată. Pentru a răspândi mesajul, CEO-ul nostru, Jay Hao, organizează o nouă serie de discuții virtuale #OKExDeFi cu mese rotunde, cu lideri din diverse industrii, pentru a discuta despre progresele lor DeFi, perspectivele și planurile viitoare.

În această masă rotundă, Jay îl intervievează pe Hart Lambur, cofondator al UMA. În 2013, Lambur a cofondat Openfolio, o platformă de urmărire a finanțelor personale care a fost achiziționată în 2017 de o firmă de planificare financiară. Acum conduce o echipă de cercetători în contracte financiare și în proiectarea oracolelor la UMA.

Iată principalele puncte cheie din masa rotunda.

Jay: Pentru mine, UMA mi se pare o infrastructură pentru a construi contracte financiare pe Ethereum. Cum funcționează șabloanele de contract financiar pentru a personaliza diferite produse financiare dintr-un lanț?

Hart: Deci, dacă vă gândiți la produsele financiare în general – mă uit la aproape toate contractele financiare de acolo ca la un contract – astăzi, în lumea fiat, aș spune că sunt aproape toate ca contractele legale. Aproape fiecare produs arată așa. Deci, dacă este vorba de asigurare, este evident că este acest contract încheiat între dvs. și furnizorul dvs. de asigurări, unde primiți o plată în cazul unui eveniment. Dacă sunteți un fond speculativ și faceți un anumit tip de swap sau tranzacții cu instrumente derivate, este evident un contract între dvs. și omologul dvs. pentru o plată financiară. Chiar și pentru o persoană cu un cont de brokeraj, aș argumenta că contul de brokeraj este contul care deține stocuri în numele utilizatorului său și că există un acord legal între această persoană și acel cont de brokeraj care spune că au drepturile de proprietate asupra acelor persoane. stocuri.

Deci, ceea ce încercăm cu adevărat să facem în DeFi este să rescriem aceste contracte astfel încât să fie aplicate pe un blockchain și să nu fie aplicate în infrastructura legală. Un alt mod de gândire este că acestea sunt aplicate în mod anonim – și, prin urmare, nu sunt în măsură să dau în judecată persoana de cealaltă parte a contractului meu pentru a-i determina să facă ceea ce vreau să facă. Acestea sunt puse în aplicare de programul de stimulente economice din spatele acestor contracte, astfel încât oamenii să facă ceea ce vor să facă. Deci, cu adevărat, ne uităm la ceea ce a încercat UMA să facă doar ca să facă asta – adică, încercând să o transformăm într-o infrastructură care să faciliteze construirea acestor contracte financiare, cu structuri adecvate de stimulare care îi vor obliga pe participanții la contract să îndeplinească contractelor lor, deoarece este în interesul lor economic.

Jay: Toată lumea vorbește despre introducerea activelor din lumea reală în tokenizarea de încredere pe blockchains. UMA face același lucru – și puteți explica, pur și simplu, mecanismul din spatele acestuia?

Hart: Oamenii vorbesc de ceva timp despre tokenizarea activelor din lumea reală. Voi răspunde la întrebările dvs. în ambele sensuri – cum puteți utiliza UMA pentru a crea un activ din lumea reală și, de asemenea, separat, ce interes credem că au oamenii în aceste tipuri de active.

Pentru a începe cu modul în care faceți acest lucru, să luăm exemplul aurului. Spuneți că doriți să creați un simbol care urmărește aurul. Un indicativ sintetic nu este chiar auriu. Este un contract financiar menit să reflecte prețul aurului. Modul în care puteți utiliza sistemul UMA pentru a face acest lucru este să creați un contract care să arate similar în multe structuri cu modul în care funcționează contractele MakerDAO. Dacă vreau să creez un jeton de aur sintetic, pot continua și bloca o grămadă de garanții într-un contract. Să presupunem că aurul valorează, în acest moment, 1.000 de dolari. Pot pune 120% – deci, 1200 $ – sau mai mult. Am introdus USDT, de exemplu, într-un contract inteligent și pot crea un contract de aur sintetic și, în calitate de sponsor simbolic, cerințele mele sunt să mențin raportul de garantare la 120% sau mai mult. Acest jeton de aur îl pot vinde și tranzacționa ca jeton ERC-20 care reprezintă o uncie de aur – și, pentru că sunt sponsorul jetonului, creatorul acestui jeton va menține întotdeauna acest exces de garanție. Dacă ați cumpăra acest jeton de aur, știți că va fi întotdeauna susținut de cel puțin suma adecvată de dolari pe care o valorează aurul. Boom! Avem simbolul nostru sintetic de aur – și puteți face acest lucru cu orice, și îl puteți face foarte eficient folosind acest cadru neprețuit pe care îl avem, care are apeluri oraculare minime și cheltuieli generale minime pentru a crea de fapt aceste tipuri de active.

A doua întrebare – în termeni de „doresc utilizatorii acest lucru? – De fapt, sunt mai puțin convins că utilizatorii doresc active din lumea reală pe un blockchain. Infrastructura noastră funcționează frumos pentru a le crea, dar trebuie să spun că cei mai mulți utilizatori de cripto-uri doresc astăzi lucruri cripto sau legate de cripto. Nu sunt sigur că piața s-a dezvoltat încă suficient până acolo unde utilizatorii sunt interesați de activele din lumea reală. Mi-ar plăcea să mă dovedesc greșit aici, dar cred că, uitându-mă la tipul de lucruri pe care oamenii par să fie interesați, sunt mult mai interesați să creeze produse sau cripto-legate decât sunt aur sintetic.

Jay: CeFi și DeFi – care ar trebui să fie cea mai bună relație a lor, în ochii tăi? Ce ați sugera OKEx să facă mai mult pentru a facilita spațiul DeFi?

Hart: Opinia mea personală este că DeFi ar trebui să fie infrastructură. DeFi ar trebui să fie ca instalațiile sanitare și instrumentele utilizate pentru a crea produse financiare și contracte financiare pentru noul tip de inovații.

Schimburi precum OKEx au inovat și au interacționat cu aceste aspecte. Aveți încredere în marca OKEx și în experiență și în baza sa de utilizatori. Voi, băieți, aveți distribuție. Aveți utilizatori. Inovațiile de pe platformă sunt de fapt clienții. Vor să poată merge într-un loc în care au încredere și să aibă acces la toate aceste produse și servicii naturale.

Jay: Da, exact. Cred că este mai degrabă o punte între două dimensiuni. O dimensiune este DeFi, iar cealaltă este lumea reală. Acesta este un decalaj și OKEx vine ca CeFi pentru a acoperi decalajul.

Hart: Da. Analogia are sens deoarece, în finanțele tradiționale, aveți o infrastructură. Gândiți-vă la ETF-uri sau fonduri mutuale și la tipul de infrastructuri care există pentru a sprijini aceste fonduri. Sunteți administratori de active care sunt de fapt producătorii acestor produse financiare. Blackrock creează toate aceste aplicații, dar de fapt nu puteți cumpăra ETF-uri direct de la Blackrock. Cumpărați în schimb aceste ETF-uri de la swap, Fidelity, brokeri sau Robinhood. Aceste brokeraje sunt front-end. Cred că tiparul funcționează foarte bine și văd, de asemenea, că acest tip de tipar într-adevăr scalează DeFi.

Știți, unii oameni din DeFi s-ar putea să nu fie de acord cu mine în această privință, dar cred că folosirea schimburilor ca o poartă pentru a acoperi acest decalaj despre care vorbiți și folosirea DeFi ca infrastructură pentru a crea toate aceste produse, mi se pare o cale logică înainte în spațiu.

Acest interviu a fost editat și condensat pentru claritate.

Alăturați-vă canalelor noastre pentru a afla mai multe despre blockchain, criptomonede și DeFi:

Jay Hao, CEO OKEx

OKEx Oficial

Credite oaspetelui nostru de la masa rotundă #OKExDeFi:

Hart Lambur, cofondator @UMA

https://twitter.com/hal2001

https://www.linkedin.com/in/hartlambur/

UMA

https://twitter.com/umaprotocol

https://www.linkedin.com/company/umaproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map