AMA Recap: CEO-ul OKEx Jay Hao & Whalepool

Pe 14 aprilie, CEO-ul nostru Jay Hao s-a alăturat unei sesiuni live ask-me-anything (AMA) găzduită de Whalepool, o comunitate de tranzacționare cripto bine stabilită și a răspuns la întrebările de pe canalul lor Telegram cu peste 14.000 de membri (https://t.me/whalepoolbtc). Pe parcursul celor 90 de minute de chat, Jay s-a adâncit în produsele OKEx, precum și în sistemul de risc, acoperind o mare varietate de instrumente de tranzacționare pe care le oferim și măsuri pe care le-am pus pentru a proteja comercianții de volatilitatea extremă a pieței.

Vă întrebați ce face OKEx să iasă în evidență de piețele criptografice și cum menținem un record de zero clawback-uri pe tot parcursul prăbușirii pieței din martie? Consultați Q-ul de mai jos&După cum ne-am pregătit pentru dvs., cu toate întrebările pe care Jay le-a răspuns în chat.

Contents

Bine ați venit @OKExJay, poate îi puteți oferi grupului o introducere în fundalul dvs. și timpul petrecut la OKEx.

Sigur, m-am alăturat OKEx mai bine de doi ani, ceea ce îmi place în mod deosebit acum este cultura deschisă a companiilor blockchain. La OKEx, am devenit extrem de rapid într-o companie cu peste 1.000 de angajați, dar suntem încă extrem de plăcuți în structură și echipa noastră executivă vrea să fie cât mai abordabilă posibil.

Acum sunt, de asemenea, responsabilul cu asistența pentru clienți responsabil cu gestionarea întrebărilor clienților referitoare la produsele noastre. Deci, urmează-mă pe twitter @ jayhao8.

Partea 1: Produse OKEx

Ne puteți spune puțin despre ce produse oferiți pentru a permite oamenilor care nu au cripto să cumpere cripto?

Printre produsele noastre, Cumpărați Crypto și Piețele C2C sunt cele care se încadrează în utilizatorii care sunt noi pe piețele criptografice și doresc să intre la bord.

Pentru a permite utilizatorilor să cumpere direct și ușor cripto cu monede fiat prin Buy Crypto, OKEx colaborează cu șapte parteneri fiat gateway pentru a oferi șase tipuri de criptomonede (adică, Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, & Pripon). Puteți achiziționa aceste cryptos cu peste 30 de monede fiat folosind carduri de credit. Consultați mai multe aici: https://www.okex.com/buy-crypto/usd

De asemenea, puteți cumpăra cripto cu monede fiat pe piețele noastre C2C, unde utilizatorii pot tranzacționa între monedele fiat și cripta între ele.

OKEx acceptă tranzacționarea valutară fiat sau doar tranzacționarea cu jetoane?

Susținem serviciul de depunere a monedelor fiat prin diferite gateway-uri pentru tranzacționarea spot și a instrumentelor derivate. Cu toate acestea, nu acceptăm perechile fiat-crypto sau crypto-fiat. Pentru cei interesați de tranzacționarea perechilor fiat, aceștia se pot îndrepta către OKCoin, unul dintre partenerii noștri strategici – https://www.okcoin.com/

OKEx are un produs de împrumut pe care îl pot face utilizatorii care au orice criptare "depozite la termen" sau "cont de economii". Puteți spune mai multe despre această ofertă de produse și de unde provine rentabilitatea ratei dobânzii?

Serviciul nostru de împrumut C2C (disponibil în prezent numai în cea mai recentă versiune APP) oferă utilizatorilor un serviciu de împrumut între persoane fizice, astfel încât să poată fi satisfăcute diferitele cereri de împrumut și investiții ale utilizatorilor. Această infografică vă va oferi o scurtă idee despre cum funcționează:

Imagine

Deci, de unde vine întoarcerea? Buna intrebare :)

Returnarea împrumutului C2C către investitori este dobânda plătită de împrumutați. Împrumutații pot lua împrumutul pentru alte investiții pentru a obține câștiguri suplimentare și pentru a plăti dobânda împrumutului.

Acum puteți promite BTC să împrumute USDT. Încă intenționăm să integrăm alte jetoane în serviciul nostru de împrumut C2C, iar timpul de lansare va fi dezvăluit în viitor.

Și de ce se distinge serviciul nostru de împrumut C2C față de alte produse similare?

 1. – Linia noastră de lichidare este de 90%, în timp ce altele de 83%. Este mai dificil să lichidăm din partea noastră și, astfel, să garantăm fondurile debitorului;
 2. – Permitem utilizatorilor să personalizeze rata împrumutului în funcție de situația pieței – în timp ce alții stabilesc rata împrumutului ridicată, astfel debitorii trebuie să plătească o dobândă mai mare;
 3. – Dobânzile noastre pentru penalități restante sunt relativ mai mici. Există penalități pentru rambursarea târzie a împrumutatului din motive speciale, dar le-a costat prea mult. Investitorii vor putea în continuare să colecteze principiul, inclusiv dobânda penalizatoare, pe măsură ce OKEx garantează.
 4. – Nu percepem nicio taxă de serviciu în timpul perioadei de promovare (da, acum este încă în perioada de promovare)

  – Serviciul nostru de împrumut C2C beneficiază atât de împrumutați, cât și de investitori.

Este tranzacționare în marjă încă popular pentru comercianți, atunci când au opțiunea de a tranzacționa cu levier mai mare Futures, Swap, Opțiuni?

Da, aș spune că sunt produse diferite concepute pentru diferite nevoi.

Tranzacționarea marjei, în ciuda similitudinilor dintre natura sa de pârghie, are un avantaj și ca utilizare a garanției. Practic, puteți promite BTC și altcoin pentru USDT, sau invers, pentru a vă crește puterea de cumpărare pe OKEx.

Desigur, produsul de tranzacționare cu marjă OKEx este popular din unghiul tranzacției:

 • – Pârghia este mai mică, ceea ce face ca riscul să fie mai controlabil
 • – Comercianții de marjă nu trebuie să suporte riscul de lichidare sau recuperare
 • – Există mai multe tipuri de active digitale care susțin tranzacționarea în marjă
 • – Fără livrare, date de expirare și comisioane de finanțare, dar cu dobânzi care fac costurile mai ușor de gestionat

În ceea ce privește alte utilizări:

 1. – Activele digitale împrumutate (peste raportul de marjă necesar) pot fi, de asemenea, transferate către alte tranzacții OKEx pentru utilizare
 2. – Hedge împotriva pieței spot / futures / options

Majoritatea comercianților sunt probabil familiarizați cu produsele tradiționale OKEx Futures. Însă în ultimul an ați adăugat Swap-uri perpetue și mai recent Opțiuni (pe BTC). Ne puteți spune mai multe despre aceste produse?

Ei bine, voi oferi mai întâi o scurtă introducere a produselor derivate.

Futures OKEx este unul dintre primele produse lansate pe platforma noastră și a devenit cea mai mare piață pe toate piețele de instrumente financiare derivate criptografice din zilele noastre.

În prezent, oferim contracte futures săptămânale, bi-săptămânale, trimestriale și bilaterale pentru 9 active digitale majore, în încercarea de a îndeplini diverse cereri de tranzacționare, cum ar fi acoperirea, arbitrajele și așa mai departe..

În ceea ce privește schimbul perpetuu, acesta a fost lansat la sfârșitul anului 2018. Volumul tranzacțiilor și lichiditatea au crescut rapid după aceea. Și acum, este, fără îndoială, cel mai popular instrument derivat utilizat pentru tranzacționarea activelor digitale, în special în rândul utilizatorilor cu amănuntul.

Spre deosebire de contractele futures, swap-ul perpetuu are un mecanism de finanțare care ancorează prețul swap-ului perpetuu la prețul pieței la vedere. Fără o dată de expirare și un pârghie ridicată de până la 100 de ori, swap-ul perpetuu este o alegere bună pentru comercianții de tendințe. În plus, mecanismul de finanțare oferă o mare oportunitate de arbitraj.

Opțiuni OKEx a fost lansat mai târziu în luna ianuarie a acestui an (în prezent este disponibilă piața de opțiuni BTC / USD, mai multe în viitor). Deși este relativ nou pentru tranzacționarea criptografică, opțiunile sunt un instrument derivat popular pe piața tradițională. Introducerea opțiunilor OKEx ar fi un supliment extraordinar pentru întreaga infrastructură de tranzacționare a platformei.

Pe lângă piețele existente de tranzacționare spot, tranzacționare în marjă, contracte futures și swap perpetue, opțiunile permit utilizatorilor OKEx să își diversifice strategiile de tranzacționare și de acoperire la un moment dat.

Pentru cine dorește să afle mai multe, există Options101: https://medium.com/okex-blog/okex-options-101-68b6da96a7ac

Ne puteți spune de ce oferiți atât USDT liniar (similar cu Binance), cât și monedă (mai mult ca Huobi)?

Diferența dintre aceste două tipuri de contracte este fundamentală.

Contractele futures cu marjă USDT sunt un contract liniar, în timp ce contractele futures cu marjă de monedă este invers. Cea mai mare diferență dintre acestea este activul în marjă și valoarea nominală a unui contract.

Contractele futures cu marjă USDT vă permit să depuneți USDT ca marjă pentru tranzacționarea oricăror contracte. Spuneți, dacă doriți să tranzacționați contracte BTC, ETH și EOS, ar trebui să depuneți doar USDT. Nu va mai trebui să tranzacționați activele în BTC, ETH și EOS pentru a deschide o poziție.

De asemenea, valoarea nominală este de ~ $ 1, ceea ce înseamnă că pragul de deschidere a unei poziții este redus. Și este mult mai ușor pentru utilizatori să își calculeze profiturile utilizând USDT ca marjă. Totuși, este pentru a satisface diferitele nevoi ale utilizatorilor noștri.

Există din ce în ce mai mulți concurenți în Futures precum Binance, FTX, Bybit, HuobiDM – cum intenționează OKEx să rămână competitiv cu atât de multe produse și jucători noi pe piață?

Da, și eu sunt conștient de asta. Vom continua să extindem profunzimea pieței și gama produselor noastre, de exemplu, oferind mai multe active subiacente și perioade de expirare, etc. Ei bine, permiteți-mi să descompun gândurile mele în mai multe puncte:

Cred că fiecare bursă are propria poziție pe piață. La OKEx, oferim cea mai largă gamă de produse de tranzacționare către comercianți, cum ar fi tranzacționarea spot, tranzacționarea futures, C2C, mize etc. Acesta este unul dintre modurile în care ne menținem în fața concurenților noștri..

Ca să nu mai vorbim de sistemul nostru de gestionare a riscurilor. Vedeți, oferim contracte futures de la lansarea OKEx. Și știi că piața criptografică a fost sălbatică în acești 2 ani. Continuăm să învățăm din această piață imprevizibilă, perfecționând sistemul de gestionare a riscurilor pentru a oferi utilizatorilor noștri o platformă de tranzacționare fiabilă.

De asemenea, oferim diferite comenzi algo pentru a ajuta utilizatorii să tranzacționeze convenabil. Aceștia pot folosi chiar și datele noastre privind piața instrumentelor derivate pentru a obține informații despre tranzacțiile lor. Aș spune că oferim destul de multe instrumente utile pentru utilizatorii noștri. Acest lucru nu este ceva ce poți avea pe alte platforme.

Și, bineînțeles, lichiditatea noastră, este inutil să spunem, suntem unul dintre bursele de top. O bună lichiditate ne protejează utilizatorii de piețele extreme.

Puteți spune pe scurt modul în care sistemul OKEx este conceput pentru a fi stabil și fiabil pentru comercianți, chiar și în vremuri instabile?

Sigur! Am lucrat mult la asta.

În calitate de lider industrial, am stabilit standarde extrem de ridicate pentru sistemele noastre de tranzacționare. În plus față de actualizarea sistemului nostru de tranzacționare din august 2018, am implementat noua generație a sistemului Lightning 2.0 cu performanțe de top la nivel mondial după mai multe upgrade-uri.

Latența scăzută și randamentul ridicat sunt cheile pentru a ne asigura că utilizatorii noștri pot tranzacționa normal în perioadele de vârf, cum ar fi volatilitatea extremă. Și acesta este, de asemenea, secretul pentru care am depășit prăbușirea 3.12 – în mare parte datorită upgrade-ului nostru de sistem.

Noul nostru sistem poate gestiona acum nu mai puțin de 100.000 de comenzi pe secundă. Și directorul nostru pentru piețele financiare Lennix a abordat și acest subiect în continuare – https://medium.com/okex-blog/on-okex-lightning-2-0-674d47196721.

Partea 2 – Managementul riscurilor

Cât de mare leverage oferiți pentru produsele Futures / Swap / Options și cum preveniți manipularea pieței de către balene?

Merită un articol întreg să parcurgem sistemul nostru de gestionare a riscurilor. Dar, pur și simplu, voi explica mai multe despre opțiuni – care pot fi noi pentru mulți comercianți.

Sistemul nostru de gestionare a riscurilor pentru piața OKEx Options este compus în principal din prețul mărcii, limita de preț, marjele opțiunilor, precum și fondul de asigurare.

Prețul de marcă reflectă un preț activ echitabil și obiectiv al pieței. Luăm o referință a cotațiilor generale ale pieței pentru a determina prețul echitabil al unui contract de opțiuni și îl utilizăm pentru a calcula marjele contului și a gestiona riscul platformei, astfel încât să minimizăm riscurile de lichidare care rezultă din manipularea pieței.

Limita de preț este stabilită pentru a limita gama prețurilor comenzii pe baza prețului de marcă al unui activ. Este conceput pentru a proteja investitorii și pentru a preveni manipularea pieței.

Cumpărătorii de opțiuni sunt obligați de limita maximă a prețului de ofertă, în timp ce vânzătorii sunt obligați de limita de preț minim cerut. Marja de opțiuni este de a se asigura că comercianții pot efectua tranzacții în mod normal, și anume cumpărarea, vânzarea, deținerea și exercitarea contractelor de opțiuni la expirare.

Există marja de comandă, marja de poziție și marja de întreținere. Ultimele două sunt pentru a garanta că vânzătorii de opțiuni au fonduri suficiente pentru a îndeplini tranzacțiile.

Fondul de asigurare este o rețea de siguranță pentru a elimina riscul de recuperare din cauza lichidării pe scară largă sub volatilitate extremă a pieței.

Dacă doriți să înțelegeți detaliile sistemului nostru de gestionare a riscurilor, nu ezitați să răsfoiți ghidul nostru de utilizare aici: https://okexsupport.zendesk.com/hc/en-us/sections/360007491391-OKEx-Coin-Margined-Options-User-Agreement-Guide

Pentru Futures și Swap, veți oferi un pârghie maximă de 100x pe BTC și ceva de genul 50x pentru altcoins?

Da, principalele perechi de tranzacționare sunt de până la 100x și altcoins variază de la 20x la 50x.

Cum stimulează OKEx lichiditatea pe piețe? OKEx are factori de piață interni pentru a se asigura că lichiditatea este asigurată în mod constant? Ce pot face oamenii dacă sunt interesați să furnizeze lichidități pe OKEx?

Microstructura noastră de piață este bine definită pentru a stimula comercianții să ofere lichidități reale, menținând în același timp comisioanele noastre mici pentru comercianți să deschidă o poziție. Avem diferite programe de realizare a pieței, adaptate la diferite niveluri ale factorilor de decizie de piață, în diferite instrumente.

Prin urmare, spre deosebire de colegii noștri, OKEx nu are factori de piață interni și nu există riscul ca factorii de decizie de piață internă să preia fluxuri de clienți frontali, să utilizeze în mod greșit inventarul de clienți pentru a lua direcția opusă și nici să vâneze lichidarea.

Veniturile noastre provin din comisioane, nu din tranzacționarea pnl. Nu avem un birou de tranzacționare intern. Cu toate acestea, avem un program de marker de piață foarte transparent pentru aplicarea furnizorilor de lichidități. Nu ezitați să trimiteți un e-mail la [e-mail protejat] pentru discuții suplimentare.

Aveți mai multe fonduri de asigurare, câte unul pe piață, iar împreună sunt în prezent la peste 75 de milioane de dolari.

Credem că suficiența fondului de asigurare indică nivelul de control al riscului unui schimb. Într-adevăr, combinația fondului de asigurare existent OKEx și a sistemului de gestionare a riscurilor, inclusiv sistemul Tiered Maintenance Margin Ratio, prețul mărcii, limita de preț și așa mai departe, ne face suficient de puternici pentru a rezista tuturor extremelor care se pot întâmpla pe piața criptografică..

După cum putem vedea, unele evenimente extreme de pe piață, cum ar fi prăbușirea din 12 martie, nu ne-au dus în jos. Și mai mult, am consumat doar o sumă rezonabilă din fondul de asigurare pentru a proteja profitul comercianților noștri de clawback sau de autodepășire din cauza pieței extreme.

Despre Clawback vs. Auto-Deleverage – OKEx utilizează în prezent numai Auto-Deleverage (instant clawback), dar nu și clawback-uri de pierdere socializată, corect?

De fapt, încă folosim mecanismul de recuperare a pierderilor socializate, dar foarte rar. Datorită sistemului nostru bine testat de gestionare a riscurilor, există 0 clawback-uri pe swap-uri perpetue între toate activele noastre digitale listate de la lansarea de peste un an.

Pentru contractele futures, în ultimii 1,5 ani nu a avut loc nicio recuperare între activele digitale majore, cum ar fi BTC, EOS și ETH. 3.070 BTC, 1,6 milioane EOS și 42.000 ETH au fost adunați în fondul nostru de asigurări. Și, nu mai există nicio recuperare pentru alte active după ce am lansat soluții de gestionare a riscurilor, cum ar fi sistemul Tiered Maintenance Marge Ratio, prețul de marcă și limita de preț etc.

Prin urmare, sub protecția sistemului nostru solid de gestionare a riscurilor și a fondului de asigurare în valoare de 80 de milioane de dolari, tranzacționarea contractelor futures și swap-urilor pe OKEx este comparativ foarte sigură. Deoarece clawback-urile și ADL sunt foarte puțin probabile (aș spune că există posibilități de aproape 0%), profitul dvs. este sigur pentru dvs..

Cum este sistemul OKEx în ceea ce privește custodia fondurilor clienților?

Utilizatorii și securitatea nu sunt la îndoială, fie că este vorba de securitatea fondurilor, tranzacționare, date și confidențialitate. Adoptăm portofel rece multisig pentru a împărți activele noastre la aproximativ 500 BTC per portofel, astfel încât să nu transportăm niciun portofel rece cu o cantitate enormă de active și să avem riscurile noastre răspândite și mai bine gestionate.

Deci, nicio dorință de a înființa un fel de "SAFU" fond?

În ceea ce privește fondul de siguranță, nu am creat un anumit fond și nu l-am comercializat în mass-media. Dar ceea ce vă pot asigura este că avem o rezervă mai mult decât suficientă pentru a face față oricăror situații neașteptate.

Avem ani de experiență în tehnologia de securitate și am dezvoltat singuri portofele calde și reci și tehnologie multi-sig pentru a proteja fondurile. Până în prezent, sunt mândru să spun că avem o evidență curată a nicio încălcare a securității. Suntem încrezători să menținem o ardezie curată în viitor.

Mai vin AMA

Orice subiect pe care doriți să îl acoperiți, anunțați-ne!

De fiecare dată când terminăm un AMA, ne simțim foarte uimiți și impresionați de cât de nerăbdători doresc comunitățile noastre să afle mai multe despre noi. Așa cum am mai spus, vor continua să apară mai multe sesiuni AMA. Dacă aveți idei grozave pe tema pe care o putem acoperi, vă rugăm să ne anunțați pe canalele noastre de socializare. Până data viitoare, tranzacționare fericită!

Urmați OKEx pe:

 

https://twitter.com/OKEx

 https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map