Compozibilitatea DeFi: îmbrățișarea inovațiilor de criptocreditare

La OKEx, ne uităm permanent la viitor – și credem că asta înseamnă finanțare descentralizată.

Pentru a răspândi mesajul, CEO-ul nostru, Jay Hao, organizează o nouă serie de discuții virtuale OKExDeFi cu mese rotunde, cu lideri din diverse industrii, pentru a discuta despre progresele lor DeFi, perspectivele și planurile viitoare.

În această masă rotundă, Jay îl intervievează pe Stani Kulechov, fondatorul și CEO-ul Aave. În 2017, Stani a lansat ETHLend, unul dintre primele DeFi DApp create vreodată. De atunci, și-a făcut misiunea de a crea instrumente pentru un ecosistem financiar deschis, transparent și echitabil prin Protocolul Aave.

Iată principalele puncte cheie de la masa rotundă.

Jay Hao: Recent, Aave a obținut o licență de aterizare în Regatul Unit. Acesta este motivul pentru care aveți un gateway fiat pe site și ați folosi unul de la terți?

Stani Kulechov: Am primit o licență cu monedă electronică, deci ideea este că protocolul Aave este descentralizat, dar ceea ce vrem să facem este să creăm puncte de acces în protocoalele descentralizate și să ajutăm oamenii să treacă de la fiat la cripto sau să depună în Aave protocol. Deci, obiectivul nostru este de a crește adoptarea de masă și de a apropia tehnologia fintech și descentralizată.

Există două gateway-uri pe care le folosim în prezent. Ceea ce ne permite să facem este să trecem de la un transfer bancar, sau așa-numitul transfer IBAN în Europa, și carduri de credit la depozite în Aave. De fapt, pentru a depune în Aave, nu trebuie întotdeauna să depuneți – puteți cumpăra doar un jeton atunci când depuneți în Aave. De exemplu, pentru 100 USDT, primiți în schimb 100 A USDT. Acest USDT este USDT cu dobândă, care algoritmic va crește în soldul dvs. Este unul-la-unu cu ceea ce depuneți acolo, deci este un mod de a vedea cum crește soldul dvs. De asemenea, înseamnă că puteți merge pe orice piață în care sunt tranzacționate acele jetoane A și doar le cumpărați. Apoi, aveți acces fără permisiune la un cont global de economii. Acesta este un lucru foarte interesant, mai ales dacă vă aflați într-o țară cu o inflație ridicată. Dacă aveți o poartă de acces de la jetoane fiat la jetoane A, acesta este practic tot ce aveți nevoie.

Jay Hao: Există știri foarte interesante aici – Aave v2 va veni în curând! Pe lângă optimizarea taxelor de tranzacționare și alte caracteristici, Aave v2 va colabora cu o firmă de tokenizare imobiliară, RealT și va deschide piețe private pentru a sprijini activele tokenizate de tot felul. Care este motivul din spatele acestei mișcări și cum evaluați rolul activelor din lumea reală în DeFi?

Stani Kulechov: Aceasta este o întrebare interesantă pentru că sunt ferm credincios în ideea tokenizării lucrurilor – că vom avea din ce în ce mai multe active tokenizate, ceea ce înseamnă să luăm valoare din viața reală și să o punem în lanț, să o punem la dispoziție și fără permisiunea pentru toată lumea de a utiliza în ceea ce privește facturarea, sau doar tranzacționarea valorii sau utilizarea acesteia ca garanție.

Deoarece Aave este un protocol de împrumut, obiectivul nostru este să folosim această garanție reală a activelor și să eliberăm acea lichiditate. Scopul nostru este să folosim acele proprietăți tokenizate ca garanție în Aave, o piață monetară separată, cu parametri și ajustări de risc separate. Ideea este că oricine le deține – și până la urmă "deținând," Vreau să spun că dețin acele jetoane ale acelor proprietăți – pot împrumuta de fapt stablecoins împotriva lor. Acest lucru vă permite să scoateți capitaluri proprii din deținerile de active din lumea reală.

Cred că vom vedea mai multe mișcări în această direcție, deoarece am simbolizat cel mai important lucru în spațiul blockchain, dolarii. Avem atât de mulți dolari tokenizați și este destul de mare. Cred că este un pas firesc să mergem înainte și să simbolizăm lucruri pe care nu le-am făcut încă.

Jay Hao: Ce mai sperați că pot face jucători centralizați precum OKEx pentru a facilita spațiul DeFi?

Stani Kulechov: Ei bine, cred că există o mulțime de oportunități pentru participanții la piața centralizată de a explora DeFi. Aș dori să văd depunerea mizei în DeFi și protocoale, cum ar fi Aave, care le permite utilizatorilor să câștige dobândă într-un mod descentralizat.

Văd cu siguranță că tehnologiile descentralizate sunt centrele la care toată lumea poate participa. Este o bună oportunitate și pentru schimburi centralizate de participare. Cu siguranță, sunt foarte optimist că schimburile centralizate ar putea fi o parte foarte importantă a DeFi și foarte importantă pentru infrastructuri precum utilizatorii de la bord.


Jay Hao: Sugerează un cuvânt pentru a descrie viitorul DeFi – și de ce?

Stani Kulechov: Aș spune "Fara Permisiuni" – nu doar ca o abilitate de a folosi DeFi, ci pe care oricine îl poate construi pe DeFi.

Oricine, în orice parte a lumii, poate crea niște legături interesante de bani DeFi doar folosind orice protocol – cum ar fi, să spunem, Aave și altceva – și doar să își construiască propriul protocol pe deasupra și să elimine ineficiența tradițională. Îmi place foarte mult această idee că tuturor le este permis să construiască lucruri și să acceseze lucrurile. Cred că asta este cea mai mare propunere de valoare a DeFi pentru mine.

Alăturați-vă canalelor noastre pentru a afla mai multe despre blockchain, criptomonede & DeFi:

Jay Hao, CEO OKEx

OKEx Oficial

https://www.instagram.com/okex_exchange/

Credite pentru oaspetele mesei noastre rotunde OKExDeFi:

Stani Kulechov, fondator & CEO @Aave

https://twitter.com/stanikulechov

https://uk.linkedin.com/in/stani-kulechov-361284132

Aave

https://twitter.com/AaveAave

https://www.linkedin.com/company/aaveaave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map