Comunități de nivel următor: o nouă eră de guvernare autonomă descentralizată

La OKEx, ne uităm permanent la viitor – și credem că asta înseamnă finanțare descentralizată.

Pentru a răspândi mesajul, CEO-ul nostru, Jay Hao, organizează o nouă serie de discuții virtuale OKExDeFi cu mese rotunde cu lideri din diverse industrii pentru a discuta despre progresele lor DeFi, perspectivele și planurile viitoare.

În această masă rotundă, Jay îl intervievează pe Luis Cuende, fondatorul și CEO al Aragonului. 

Iată principalele puncte cheie ale mesei rotunde.

Jay: Am auzit despre un produs interesant de organizație autonomă descentralizată în direct pe rețeaua principală Ethereum – Curtea Aragon. Se pare că Curtea Aragonului acționează ca un instrument pentru o coordonare mai ușoară și soluționarea litigiilor în cadrul DAO. Ne puteți spune mai multe despre ce este Curtea Aragonului și despre importanța sa?

Luis Cuende: Deci, practic, DAO-urile sunt contracte inteligente. Sunt grozave, dar foarte statice. La sfârșitul zilei, acestea sunt coduri de computer – iar computerele nu știu tot ce se întâmplă în creierul uman. Contractele inteligente vă pot spune dacă soldul dvs. este peste sau sub un anumit număr, dar nu vă pot spune dacă respectați drepturile omului – cum ar fi libertatea, confidențialitatea sau orice altceva. 

Deci, există un element care lipsește astăzi DAO-urilor, care este elementul subiectiv care există în sistemele de drept din lume, aplicate de instanțe – și, astfel, am creat această instanță descentralizată. Cu această instanță descentralizată, DAO-urile își pot crea „constituția” și, dacă cineva nu o respectă, cineva poate deschide un litigiu și se poate adresa instanței sau poate penaliza partea care nu respectă aceasta. Acest lucru permite o grămadă de lucruri, deoarece mii pot accesa o nouă lume a subiectivității. 

Este foarte asemănător cu o instanță din lumea reală. Diferența este că, în curtea din Aragon, jurații sunt anonimi și sunt motivați din punct de vedere economic folosind ceva similar cu dovada mizei. Deci, este diferit, în acest sens, dar procesul este foarte similar, de fapt. 

Cealaltă diferență este că cazurile care, în acest moment, se află pe tribunalul Aragonului sunt foarte diferite de cele pe care le gestionați în lumea tradițională. De exemplu, ne uităm la lucruri ușoare, cum ar fi moderarea conținutului. Ne uităm la lucruri precum: Această propunere de finanțare respectă acest mic document despre subvențiile care ar putea primi bani de la acest DAO? Nu poți da în judecată o companie farmaceutică sau ceva de genul acesta. 

Celălalt lucru important este că, în instanța din Aragon, este răspunderea pe deplin limitată.

Jay Hao: Ce sperați că jucătorii centralizați precum OKEx pot face mai mult pentru a facilita spațiul DeFi?

Luis Cuende: Am o sugestie – și anume lansarea unui DAO și acordarea deținătorilor de OKB guvernarea a ceva ce credeți că este valoros. Cred că puterea DeFi este comunitate, așa că aștept cu nerăbdare primul schimb centralizat care lansează un DAO și un fel de program de cultivare a randamentului cu câteva jetoane. Cred că va fi incredibil. 

Jay Hao: Unii dintre primii jucători din spațiul criptografic, ca și noi, își amintesc încă foarte clar atacul DAO din 2016. Hack-ul ne-a făcut să reflectăm asupra dezvoltării organizațiilor autonome descentralizate. Ce se poate învăța din acest incident care ar putea ajuta la elaborarea viitorului DAO-urilor?

Luis Cuende: Evident, când luam decizii în 2016, au trecut câteva luni după hack-ul DAO. Deci, un lucru pe care am vrut să îl luăm în serios a fost securitatea. 

Deci, astăzi, în DeFi, puteți vedea că protocoalele au o sută de milioane de dolari în gestionarea activelor într-o oră fără audituri. Am face o mulțime de audituri de coduri, audituri de securitate, audituri de fond de securitate și ne vom dezvolta foarte lent gestionarea activelor. Dacă vedeți Aragon astăzi, după doi ani pe mainnet, activele administrate au crescut foarte mult în ultima perioadă. Este, poate, cu 4 milioane de dolari în urmă cu un an până la 150 de milioane de dolari astăzi. 

Dacă vă uitați la jetoanele securizate pe Aragon, guvernate de Aragon sau DAO, ne uităm la miliarde de dolari. DAO-urile au cunoscut o creștere parabolică în aceste luni, dar au durat ani până au ajuns aici. Deci, cred că o mulțime de audituri și concentrarea noastră asupra securității au dat roade.

Jay Hao: O ultimă întrebare, foarte ușoară – sugerează un cuvânt pentru a descrie viitorul DeFi. Și de ce?

Luis Cuende: Stres, pentru că trebuie să fii 24/7. Dacă pleci în vacanță o săptămână și te întorci, totul s-a schimbat.

Alăturați-vă canalelor noastre pentru a afla mai multe despre blockchain, criptomonede & DeFi:

Jay Hao, CEO OKEx 

OKEx Oficial

Credite pentru oaspetele mesei noastre rotunde OKExDeFi:

Luis Cuende, fondator & CEO @Aragon

https://twitter.com/licuende

https://www.linkedin.com/in/luisivancuende/

Aragon

https://twitter.com/AragonProject

https://www.linkedin.com/company/aragonproject/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map