Discuție CEO OKEx: De ce nu ar trebui să vă fie frică de criptomonede

De la nașterea Bitcoin în urmă cu 10 ani, majoritatea oamenilor au fost sceptici cu privire la această nouă tehnologie și la valoarea ei. În același timp, guvernele din întreaga lume au ieșit din toate căile pentru a încerca să impună reglementări cripto, în timp ce investitorii tradiționali de pe piață, cum ar fi Warren Buffett, continuă să ignore importanța acestuia. De ce refuză să îmbrățișeze cripto?

Cred că motivul de bază este că se tem de cripto în mai multe moduri.

1. Nu înțelegi cum functioneaza

Cu excepția cazului în care sunteți un entuziast cripto ca mine, înțelegem cum mii de criptomonede de acolo provoacă confuzie celor mai mulți. Dar rămâi cu mine aici – pentru a înțelege cripto, trebuie mai întâi să arunci toate convingerile tale despre sistemul financiar tradițional și să îmbrățișezi această tehnologie nou-nouță și banii săi digitali descentralizați peer-to-peer.

Insecuritatea și neînțelegerile sunt principalele motive care îi opresc pe oameni să aibă încredere în criptomonede, mai ales atunci când mass-media adoră să acopere povești amare despre unii dintre noi pierzând în fața pieței volatile. La urma urmei, ce se vinde mai bine decât blabing despre „bula Bitcoin”? Faptul este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu înțeleg cum funcționează cripto, așa că îl critică ca fiind lipsit de valoare, o investiție riscantă sau „bani ilegali”.

Trăim într-o lume cu informații copleșitoare și ne este greu să sortăm care sunt adevărate care sunt false. De aceea, cercetarea și verificarea informațiilor sunt o abilitate importantă pentru a supraviețui. Înainte de a trece la concluzia că „Bitcoin este o înșelătorie”, poate puteți încerca să citiți cartea albă a lui Satoshi sau să folosiți Google tehnologia din spate pentru a înțelege mai multe despre asta. Căutarea de cunoștințe de fiecare dată când apare o nouă invenție vă ajută să ajungeți din urmă cu restul lumii. Cine știe ce veți câștiga în acest proces?

2. Crezi că cripto nu are nicio valoare adevărată

Am auzit destul de mulți oameni susținând că cripto nu are nicio valoare adevărată în comparație cu aurul, că în cele din urmă nebunia criptografică va dispărea încet și tot ce ai rămas ar fi numere inutile pe ecran.

Pentru mine, același lucru se poate susține că aurul sau banii fiduciari ar putea fi într-o zi și fără valoare, dacă încetăm să credem în ei. Aurul are o valoare intrinsecă datorită istoriei sale îndelungate, a penuriei și a durabilității sale și a imposibilității de forjare. Dar nu cripto verifică și toate acele căsuțe? În ciuda istoriei sale scurte de 10 ani, cripto-ul este, de asemenea, rar (numărul de Bitcoin scade la fiecare 4 ani la jumătate), mult mai durabil, deoarece nu trebuie să le purtați literalmente (un portofel cald / rece va face trucul) , și cu siguranță imposibil de forjat datorită naturii sale descentralizate?

Diferența dintre aur, fiat și cripto este că acesta din urmă nu poate fi ținut și utilizat fizic. S-ar putea să existe o zi în care și Fiat să-și piardă valoarea, uită-te la Venezuela și la rata de hiperinflație de 9585,5% (din decembrie 2019). Aurul și fiatul sunt valoroase pentru că avem încredere în ele. Avem încredere că acestea au valoare reală, că le putem folosi pentru a schimba ceea ce dorim, fizic și digital. În mod similar, avem încredere că cripto are adevărată valoare și se află în a sa credibilitate și sistemul de registru fără cenzură, fără cenzură, pe care monedele fiduciare este puțin probabil să le atingă.

Vă puteți gândi la criptare, cum ar fi utilizarea cardurilor de credit sau a serviciilor bancare online, care elimină aspectul fizic al unei tranzacții. Când au fost introduse pentru prima dată tranzacțiile digitale, am fost și noi sceptici, dar pe măsură ce societatea devine din ce în ce mai digitalizată, acum toată lumea are cel puțin 3 carduri de credit în portofel și care nu-i place să folosească Apple Pay?

3. În guvern avem încredere

O altă frică obișnuită a cripto este că acestea nu sunt emise de nicio autoritate credibilă, bănci sau guvern, iar oamenii sunt adesea incomode și nesiguri atunci când activele lor nu sunt sub protecția vreunui guvern. Potrivit unui sondaj recent realizat de Crypto.com și The Economist, 54% dintre respondenți au spus că vor avea încredere în monedele digitale emise de guvern. Dar nu este oare ceea ce este grozav la cripto, că este complet descentralizată și nimeni nu o poate manipula? Să nu uităm că monedele fiduciare sunt controlate de băncile centrale, care ar putea fi și sub influența organismelor politice și a guvernelor.

Pe măsură ce cripto-ul continuă să accelereze, unele guverne au început, de asemenea, să exploreze și să emită propriile monede digitale, cum ar fi Banca Populară a Chinei care anunță lansarea DECP în această săptămână. Estonia, Japonia, Palestina, Rusia și Suedia caută, de asemenea, să lanseze propriul criptografic național. Poate că acest lucru vă poate instala credința în cripto?

4. Crypto este prea volatil

Da – cripto este o investiție volatilă. prețul lor ar putea să crească sau să crească dramatic în doar câteva minute, cum ar fi scufundarea bruscă a prețului Bitcoin în martie, scăzând la sub 4.000 USD în 2 zile. Inca "nicio durere, niciun câștig", acesta este, de asemenea, ceea ce ne fascinează să investim, deoarece este un risc care merită asumat. Luați ca exemplu celebrul Bitcoin, dacă vă uitați la istoricul prețurilor sale, ați fi observat că fluctuația constantă este norma, la fel ca bursa tradițională. După ultima diapozitivă din martie, Bitcoin a revenit deja la 7.000 de dolari astăzi, iar prețul este de așteptat să crească odată ce se va înjumătăți în luna mai și va deveni mai rar. Volatilitatea nu este un demon atunci când îți faci propria cercetare înainte de a investi și rămâi mereu la limita ta de risc.

Crypto este viitorul finanțelor

Ne îndreptăm către o lume digitală și fără numerar care ne schimbă drastic viața de zi cu zi, iar criptomonedele sunt unul dintre factorii motori. De ce să vă constrângeți să credeți în această tehnologie revoluționară cu o creștere semnificativă a potențialului?

Urmați OKEx pe:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map