Funcție nouă: date privind piața futures și swap perpetuu

Cum luați deciziile dvs. de tranzacționare? după o cercetare atentă? sau pur și simplu mergeți cu sentimentul intestinului?

Când vine vorba de tranzacționarea contractelor futures și a swap-urilor perpetue, nu există prea multe date disponibile pe piață pentru a vă ajuta la luarea deciziilor dvs. de tranzacționare.

De aceea lansăm Futures & Date de piață de swap perpetuu primul de acest fel platformă de date mari din industrie.

Această nouă caracteristică este exclusivă pentru clienții conectați la OKEx. De acolo, puteți accesa fișierul timp real date despre piețele noastre futures și swap perpetue ale 9 jetoane mainstream, cum ar fi raportul pozițiilor lungi / scurte, indicele sentimentului și baza.

Obiectivul nostru este de a furniza date de tranzacționare exacte și imparțiale pentru a ne ajuta clienții să își dezvolte propriile strategii de tranzacționare. Și, desigur, împreună cu datele generale de piață deja disponibile la OKEx, sperăm că informațiile suplimentare vor ajuta clienții noștri să înțeleagă mai bine piața.

În această nouă caracteristică, există 6 indicatori pentru a ne ajuta clienții să înțeleagă tendința pieței:

 • Raport utilizator lung / scurt
 • Bază
 • Interes deschis și volum de tranzacționare
 • Volumul cumpărătorului / vânzătorului
 • Indexul principal al sentimentului traderului
 • Marja medie utilizată de cel mai mare comerciant

1. Raport de utilizatori lung / scurt

Acest indicator arată raportul dintre numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi versus poziții scurte După o perioadă de timp. Raportul este compilat cu contracte futures săptămânale, bi-săptămânale, și swap-uri perpetue. Latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă a simbolului.

Ce înseamnă:

 • Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori există o poziție lungă deschisă, trebuie să existe și o poziție scurtă deschisă pentru a o echilibra. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte.
 • Când raportul este ridicat, arată că numărul mediu de poziții deschise per utilizator din partea lungă este mai mic decât numărul mediu de poziții deschise per utilizator din partea scurtă.

2. Bază

Acest indicator arată prețul contractului / swap-ului, prețul indicelui spot și, de asemenea, baza. Baza unui anumit timp = preț contract / swap – preț la indice spot.

Ce înseamnă:

 • Prețul contractului / swapului reflectă așteptările comercianților asupra prețului viitor al activului suport. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața generală este optimistă. Atunci când este negativ, implică o perspectivă urcantă.
 • Baza este adesea menționată cu rata premium. Rata primei = prețul indicelui de bază / spot
 • În condiții normale, baza contractelor săptămânale este mai mică, iar baza contractelor trimestriale este mai mare. Baza contractelor trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței.
 • Atunci când rata primei este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitri pentru clienți.

Raport de strategie de arbitraj cu rată de finanțare O analiză a oportunității de arbitraj între rata dobânzii de tranzacționare la marjă la vedere și tranzacția perpetuă de swap … mediu

3. Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise reprezintă numărul total de contracte futures / swaps restante, în timp ce volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare al contractelor futures și swap-ul perpetuu pe o anumită perioadă de timp.

Ce înseamnă:

 • Dacă sunt deschise 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000.
 • Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau lichidate forțat.
 • Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că sunt deschise o mulțime de poziții.

4. Volumul cumpărătorului / vânzătorului

Volumul cumpărătorului: volumul de cumpărare activ (achizitorul) pe o anumită perioadă de timp, indicând un flux.

Volumul vânzătorului: volumul activ de vânzare (beneficiarul) pe o anumită perioadă de timp, indicând ieșirea.

Ce înseamnă:

 • Când volumul cumpărătorilor este mare, indică o piață alcătească. Când volumul vânzătorilor este mare, acesta reflectă un sentiment de urs.
 • În general, clienții cu amănuntul fac mai multe comenzi. Volumul de cumpărători / vânzări poate fi tratat ca un indicator al predicției pieței de la clienții cu amănuntul.

5. Indexul Top Sentimentului Traderului

Acest indicator arată procentele de poziții lungi față de pozițiile scurte deținute de comercianții de top. Un cont activ are dreptul la un vot, indiferent de dimensiunea poziției sale. (numai conturile care dețin poziții sunt considerate active.) Dacă contul deține poziții de acoperire, atunci votul său depinde de poziția sa netă..

Ce înseamnă:

 • Acest indicator este foarte asemănător cu raportul pozițiilor lungi vs. Cu toate acestea, numai datele de la primii 100 de traderi de la OKEx sunt incluse în calcul.
 • Acest indice ar trebui luat în considerare împreună cu raportul pozițiilor lungi / scurte pentru informații mai bune de tranzacționare.

6. Marja medie utilizată de cel mai mare comerciant

Acest indicator reflectă modul în care primii 100 de traderi își folosesc capitalul depus. Spre deosebire de TTSI, TTAMU nu contează voturile. În schimb, este calculat din procentul mediu al marjei inițiale utilizate de comercianții de top.

Ce înseamnă:

 • Acesta arată modul în care fondurile sunt utilizate și alocate de cei mai buni 100 de comercianți (în medie).
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map