Jay Hao: Compararea motoarelor de lichidare a schimburilor de criptare

În ultimii doi ani, ne-am direcționat eforturile pentru a perfecționa motorul de gestionare a riscurilor pe piața futures și am înregistrat încă orice clawback-uri BTC de aproximativ un an și jumătate. Acest sistem a fost conceput pentru a reține o cantitate mică de fonduri de utilizator în fondul nostru de asigurări, astfel încât să putem supraviețui unui >Scăderea cu 30% a pieței în timpul volatilității. Sunt foarte clar că creșterea orbitoare a raportului de marjă de întreținere este în detrimentul utilizatorilor noștri.

În ultimele 6 luni, OKEx a fost recunoscut public de lideri din schimburile de la egal la egal, precum FTX și Deribit, de mai multe ori. Până pe 13 martie, nu am avut niciodată șansa să vedem cu adevărat cum s-ar aduna totul, nici să lăsăm piața să pună la încercare sistemul nostru de gestionare a riscurilor. Nu vrem să numim în acest caz de vineri 13 un eveniment de lebădă neagră, deoarece am prevăzut deja o zi ca aceasta să se întâmple când ne-am proiectat sistemele. Eram bine pregătiți pentru asta.

Sursă: https://twitter.com/SBF_Alameda/status/1237569751460671491 Sursă: https://blog.deribit.com/insights/crypto-derivatives-exchanges-liquidation-pioneers/

În calitate de CEO al OKEx, unul dintre momentele mele cele mai mândre a fost când Huobi (doppelgängerul nostru) a copiat și a lansat același cadru de sistem de gestionare a riscurilor ca al nostru cu doar câteva zile înainte de criza pieței. Au spus că imitația este cea mai sinceră formă de lingușire – aș vrea să cred că Huobi a reușit să reziste acestei volatilități a pieței urmând urmele noastre, care este una dintre contribuțiile noastre „speciale” la ecosistemul criptografic. Nu vom înceta să inovăm. Ne propunem să devenim Nikola Tesla în industria blockchain-ului, construind infrastructura de bază blockchain și pregătind terenul pentru succesul tuturor. Mă aștept ca prietenii noștri cei mai apropiați care au beneficiat de inovațiile noastre să continue să se bucure de fructele noastre îmbunătățind în scurt timp designul swap-urilor lor și al instrumentelor derivate liniare bazate pe ale noastre.

Sursă: https://huobiglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/900000297826-Huobi-DM-Huobi-Futures-Releases-Partial-Liquidation

La fel ca majoritatea schimburilor de instrumente derivate, am avut propriile sughițuri în perioada 12-13 martie, când produsele noastre de swap au scăzut câteva minute în noaptea de joi, înainte de scăderea majoră. Echipa noastră tehnologică a reușit să extindă operațiunile și să readucă sistemul online într-o perioadă scurtă de timp. Echipa OKEx a fost atunci de veghe pentru tot restul nopții în alertă maximă, iar schimbului nu s-a întâmplat niciun alt accident major. De atunci, a fost o navigație relativ lină pentru piețele noastre de instrumente financiare derivate și nu am suferit nicio îndoială.

În comparație cu alți lideri din industrie, Deribit a suferit o epuizare a asigurărilor, dar au acționat rapid și au injectat 500 BTC din propriul capital pentru a proteja comercianții. În cele mai întunecate ore ale zilei de vineri, la fel ca S.&Întrerupătorul P500 se declanșează atunci când piața scade foarte mult, BitMEX a scăzut pentru întreținere și a oprit lichidarea la nivel de industrie să continue.

Se zvonea că întreținerea a fost o mișcare manuală pentru a opri motorul de lichidare BitMEX de la lichidarea în cascadă a tuturor utilizatorilor în timp ce lichiditatea lor era subțire. Dacă BitMEX nu ar fi scăzut, lichidările ar fi putut continua cu ușurință să scadă prețurile Bitcoin la niveluri de trei cifre datorită naturii inverse a viitorului lor.

Cu toate acestea, nu cred că a fost intenționat și industria ar trebui să fie recunoscătoare pentru modul în care s-a descurcat. Dacă piața nu ar fi luat un aer, ar fi intrat într-adevăr într-un eveniment la nivel de lebădă neagră. O idee ulterioară a fost că este foarte probabil ca BitMEX să sufere un atac DDoS din partea concurenților săi, la fel ca ceea ce s-a întâmplat cu OKEx.

Sursă: https://blog.bitmex.com/site_announcement/system-status-update-13-march-2020/ Sursă: https://twitter.com/DeribitExchange/status/1238426708895830018

Cea mai proastă situație părea să se întâmple la Binance, care a suferit aproximativ. Epuizarea cu 50% a fondului lor de asigurare. Fondul lor de asigurare funcționează într-un mod destul de interesant. Pentru majoritatea burselor, cu excepția cazului în care fondul de asigurare este complet epuizat, bursa nu va promova nicio recuperare și nici o îndatorare automată; dar, în decădere, Binance a pierdut aproximativ 6,5 milioane de dolari din fondul lor. Chiar și cu 6 milioane de dolari rămași, au dezvăluit pozițiile comercianților câștigători prin retragere automată (ADL), provocând indignare pe Twitter așa cum era de așteptat. Nu era clar că dacă sistemul era corect sau dacă erau implicați factorii de decizie de piață privilegiați care nu sunt obligați să efectueze această redevenire automată. ADL este devastator pentru comercianți în aceste circumstanțe, dacă un utilizator ar folosi futures pentru a acoperi o altă poziție, ar fi pierdut o sumă semnificativă pe celălalt picior. Să luăm de exemplu, când piața s-a prăbușit de la 6000 la 5000 vineri dimineață și, dacă erai lipsit de valoare, erai sigur că vei suferi o pierdere de 20%. În timp ce la OKEx, toată lumea joacă după aceleași reguli, recuperarea se aplică numai atunci când fondul de asigurare este epuizat.

Sursă: https://www.binance.com/en/futures/funding-history/1 Sursă: https://twitter.com/cz_binance/status/1238070877289353217 Sursă: https://twitter.com/Fat_maced/status/1238080834982346753 Sursă: https://twitter.com/lionel_tlse/status/1238074058664804352 Sursă: https://twitter.com/skewdotcom/status/1238428787865460736

Când s-a eliminat tot praful, sistemul OKEx a rezistat volatilității, iar cifra de afaceri și lichiditatea noastră au fost în frunte în cele 24 de ore critice. S-ar putea să nu fim perfecți și există încă loc de îmbunătățire, dar promitem că vom continua să lucrăm neobosit în spatele scenei pentru a proteja activele utilizatorilor.


Urmați OKEx pe:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map