Jay Hao: pe piața criptografică – reducerea ratei, reducerea cantitativă, întrerupător și viitor

În această săptămână, Rezerva Federală a redus gama țintă a dobânzii de referință federale la 0-0,25% și a lansat un program masiv de relaxare cantitativă de 700 miliarde dolari. Cu toate acestea, piața a luat acest lucru negativ, constituind o scădere a indicelui futures pe acțiuni din SUA. La fel s-a întâmplat și pe piața Bitcoin, unde prețul BTC a renunțat la toate câștigurile după o scurtă creștere. Care este motivul pentru care Fed a lansat din nou QE 10 ani mai târziu? Ce impact va avea acest lucru asupra criptomonedelor, asupra industriei blockchain și asupra economiei digitale în ansamblu? Este fezabil ca piața criptografică să dezvolte un întrerupător pentru a proteja împotriva vânzării de panică?

Necesitatea relaxării cantitative

În timp ce mulți au fost surprinși de faptul că Fed a decis brusc să lanseze QE, dar nu mă mir deloc. Este inevitabil ca Fed să facă acest lucru. De ce? Deoarece guvernul SUA a epuizat practic instrumentele convenționale de politică monetară pentru a face față crizei de lichiditate – acestea au redus deja rata dobânzii.

Fed ar reduce de obicei rata Fondului Federal de Rezervă pentru a injecta lichidități pe piață atunci când se confruntă cu o criză financiară sau economică. Săptămâna trecută, aceștia au redus direct rata dobânzii țintă cu 50 de puncte de bază și au menținut-o la un nivel scăzut de 1,25%, dar totuși nu a putut rezolva criza de lichiditate și scufundarea a continuat pe piața SUA.

Rata federală a dobânzii de referință a putut fi redusă doar la zero și abia a existat spațiu pentru reduceri suplimentare pentru rata actuală a dobânzii scăzută de 1,25%. Dacă ratele dobânzii extrem de scăzute (ratele dobânzii zero) încă nu pot ajuta la atenuarea lichidității pieței, Fed nu ar avea de ales decât să caute o politică monetară neconvențională prin lansarea relaxării cantitative.

Care este diferența dintre reducerea ratei și relaxarea cantitativă? O reducere a ratei înseamnă reducerea costului fondurilor și injectarea lichidității pe piață prin reglementarea costurilor de împrumut ale pieței; în timp ce relaxarea cantitativă crește suma fondului pieței pentru a injecta lichidități în bănci prin achiziționarea continuă a unui număr mare de obligațiuni de stat, obligând băncile să împrumute bani în ciuda ratelor dobânzii zero și, prin urmare, să sporească lichiditatea pieței. Ca atare, relaxarea cantitativă este considerată o soluție neconvențională pentru menținerea lichidității pieței atunci când ratele dobânzii scad.

De ce QE a dus la scufundarea pieței?

Deoarece rata dobânzii zero și politica de relaxare cantitativă urmăresc ambele să injecteze lichidități pe piață, atunci de ce a scăzut piața futures a acțiunilor din SUA? Care sunt impacturile lor asupra criptomonedelor în viitor?

Milton Friedman a spus odată că este dificil ca politicile discreționare să obțină efectele dorite și, uneori, s-ar putea să se întoarcă și ele. Scara relaxării monetare de această dată a depășit cu mult așteptările pieței, nu numai că au redus intervalul ratei dobânzii la aproape zero, dar au și lansat direct relaxarea cantitativă. Fed s-a străduit cu adevărat de această dată în termeni de politici monetare convenționale. Dacă a existat o altă criză financiară în viitor, Fed va rămâne doar cu cardul QE în mână.

Mai important, o astfel de mișcare a dat și un semnal negativ pieței – dacă nu a fost o criză financiară gravă, de ce a implementat Fed o scară atât de mare de soluții? Ceea ce a făcut Fed a semnalat într-adevăr că sunt pesimisti în ceea ce privește perspectivele economice, ceea ce a stârnit îngrijorările pieței și a dus la scufundarea.

Cum va afecta QE piața criptografică?

Deci, cum afectează acest lucru piața criptografică? În teorie, politica monetară slabă a Fed va crește prețul Bitcoin pe termen mediu-lung. În prezent, ne putem aștepta că ar putea afecta cryptos în două moduri:

1. Politica monetară slabă → creșterea creditului bancar → creșterea lichidității → o parte din fondul crescut ar curge pe piața criptografică și ar crește prețurile criptografice

2. Politica monetară slabă → scad rata dobânzii de piață → scad rentabilitatea activelor exprimate în dolari → fondurile ies din piața dolarului și dolarul se depreciază → o parte din fonduri se varsă pe piața criptografică și crește prețurile criptografice


Rețineți că cele două așteptări de mai sus sunt în mare parte teoretice. Nu este sigur dacă rata dobânzii și prețul Bitcoin sunt corelate. Deoarece criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, nu au fost incluse în fondul de alocare a activelor majorității instituțiilor de investiții globale, ar putea dura mai mult timp pentru ca reducerea ratei să intre în vigoare. Prin urmare, piața criptografică, în special prețul Bitcoin, este greu afectată de politica monetară slabă a Fed pe termen scurt, dar ne-am putea aștepta să se întâmple pe termen mediu și lung.

Întrerupătorul pentru piața criptografică este irealizabil

Pe de altă parte, piața de valori din SUA a declanșat întrerupătoarele de patru ori pe fondul recentului șoc de pe piață. A stârnit dezbateri în rândul comunității cripto cu privire la posibilitatea înființării unui sistem de întrerupere (tranzacționare) pentru schimburi de cripto.

Întrerupătorul este un mecanism de protecție care poate proteja interesele investitorilor mici și mijlocii și îi poate împiedica să sufere pierderi dramatice. Cu toate acestea, când vine vorba de piața criptomonedelor, ar fi greu să fie pus în aplicare. Iată o privire de ce.

În primul rând, volatilitatea pe piața criptografică este ridicată. Ar fi greu să stabiliți praguri pentru întrerupătoare. Privind piețele tradiționale, sistemul de întrerupătoare de circuite a suferit multiple modificări de-a lungul anilor, în speranța că nu va fi declanșat. Pentru că atunci când o va face, nu numai că va opri tranzacționarea, ci va perturba inevitabil piața. Pe piața de valori din SUA, un întrerupător va intra în vigoare dacă S&Indicele P 500 a scăzut cu 7%, 13% sau, respectiv, 20%. În ultimele două decenii, întrerupătorul a fost declanșat de două ori după două scăderi de 7%. Să aruncăm o privire înapoi pe piața criptomonedelor. Conform datelor din 2019, mediana schimbării zilnice a prețului bitcoin este de 12%, ceea ce înseamnă că, dacă stabilim un întrerupător la 7%, piața de tranzacționare a bitcoinului ar fi putut experimenta mai multe borduri, ceea ce este degradant pentru întreaga piață criptografică..

Mai mult, piața criptomonedelor rulează 24/7, iar criptomonedele sunt tranzacționate pe mai multe burse. Imaginați-vă dacă o platformă de tranzacționare a implementat și a declanșat un întrerupător, va exista o diferență de preț a unui activ criptografic între burse, determinând investitorii să meargă la arbitraj. În cele din urmă, întrerupătorul va eșua în scopul său.

De exemplu, Exchange A a implementat un întrerupător pentru Bitcoin. Într-o zi, prețul Bitcoin scade în mod masiv. Schimbul A declanșează un întrerupător, iar prețul său Bitcoin rămâne la 9.000 de dolari. În același timp, prețul pieței Bitcoin a scăzut la 8.000 de dolari la alte burse. Acolo, decalajul creează oportunități de arbitraj pentru comercianți. Când Exchange A își reia tranzacționarea după oprire, prețul Bitcoin pe platforma sa va scădea inevitabil la 8.000 USD pentru efectul arbitrajului. Din acest caz, putem vedea că întrerupătorul nu este deloc eficient pentru piața criptografică deschisă.

Ce se întâmplă dacă toate schimburile sau schimburile majore din industrie ajung la un consens pentru implementarea unui sistem uniform de întrerupătoare de circuit? Va funcționa?

Raspunsul este nu. Deoarece o astfel de alianță este de fapt un cartel (Organizația țărilor exportatoare de petrol, alias OPEC, este un exemplu de cartel), care este instabil din fire, deoarece membrii săi tind să aibă un motiv înșelător. O astfel de situație este dilema prizonierului. Asta implică, atunci când este declanșat un întrerupător, dacă unele schimburi din alianță tranzacționează în secret, le va aduce beneficii substanțiale în ceea ce privește cota de piață și veniturile, ceea ce îi va încuraja pe ceilalți membri să urmeze exemplul. Apoi, se va forma un echilibru Nash – schimburile se vor tranzacționa sub masă sau vor abandona complet sistemul de întrerupere. În cele din urmă, sistemul va fi paralizat. Recenta scufundare a petrolului este, de asemenea, un exemplu de dilemă a prizonierilor – Arabia Saudită a cerut Rusiei să-și reducă producția de petrol, dar aceasta din urmă a refuzat cota de piață și veniturile sale. Întreruperea negocierilor a dus la o creștere a aprovizionării cu petrol a Arabiei Saudite, care a zdrobit în continuare prețurile la țiței la apă îmbuteliată și mai ieftină. Dacă ambele părți respectă în primul rând acordul de reducere a producției, situația ar fi diferită acum.

Politicile monetare eșuează

De fapt, nu ar trebui să ne concentrăm doar asupra volatilității criptomonedelor, ci să ne gândim și la viitorul economiei criptografice după reducerea Fed. Este de remarcat faptul că politica agresivă QE a Fed nu numai că nu a reușit să reînvie piața financiară tradițională, ci a dus la o scufundare bruscă.

Nu este un secret faptul că așa-numita politică de relaxare cantitativă este la fel ca imprimarea banilor. Prin creșterea ofertei de bani pentru implementarea QE, Fed colectează, de fapt, seignioraj din lume pentru a ușura presiunea de rambursare a datoriilor SUA din cauza deprecierii susținute a dolarului. Prin urmare, unele țări consideră că este un act dăunător intereselor lor. De asemenea, eficacitatea acestei abordări discreționare este pusă la îndoială. Milton Friedman, economistul american câștigător al Premiului Nobel, a menționat că, din moment ce politica discreționară are un decalaj de timp pe piața valutară, fie stimularea excesivă, fie supra-contracția ar putea avea ca rezultat efecte negative asupra activităților economice.

Din motivul de mai sus, Friedman a propus „regulile unice”, care sugerează că Fed ar trebui să desfășoare o politică monetară bazată pe creșterea economică așteptată de SUA pentru a se asigura că rata de creștere a ofertei în dolari va ține pasul cu creșterea economică a țării. În plus, guvernul nu ar trebui să efectueze nicio formă de intervenție valutară și să aibă o atitudine deschisă față de mâna invizibilă a pieței pentru a menține echilibrul economic. Ulterior, unii economiști, precum Robert Mundell, au dezvoltat în continuare teoria pentru a sugera mutarea direcției unice a politicii monetare a Fed de la "aprovizionare de bani" la "inflație".

În 1970, când economia SUA s-a confruntat cu stagflarea și politicile keynesiene au eșuat, președintele Fedului de atunci, Paul Volcker, a pus în aplicare o serie de politici monetare bazate pe principiul regulilor unice, care a salvat SUA cu succes de stagflare și a consolidat statutul dolarului ca fiind lumea moneda principală. El a fost cunoscut și ca cel mai mare președinte al Fed.

Cu toate acestea, după ce Alan Greenspan a preluat funcția de președinte al Fed, sistemul de reguli unice a existat doar în nume. De atunci, Fed a menținut ratele scăzute și a eliberat mulți bani pentru a stimula creșterea piețelor imobiliare și de capital, ceea ce a dus indirect la criza ipotecilor subprime în 2008. Mai mult, politica monetară a Fed este adesea supusă unei interferențe politice pentru politicieni. . De exemplu, după ce Trump a preluat funcția în 2017, el a considerat întotdeauna boom-ul bursier ca una dintre realizările sale și a cerut Fedului să reducă ratele. Acesta aruncă o umbră asupra independenței politicilor monetare ale Fed.

Bitcoin este o bună referință la economia din lumea reală

Cum să asigurați politicile monetare ale unei țări menținând continuitatea între administrații și fără interferențe ale partidelor politice? Cred că Bitcoin ne oferă un exemplu bun. Deși nu sunt de acord că limita de aprovizionare simbolică a Bitcoin ar trebui aplicată sistemului monetar modern, deoarece va provoca deflație și depresie economică, conceptul de "codul este lege" este o referință valoroasă pentru noi. Băncile centrale își pot crea propriile valute digitale pentru a preveni intervenția politicilor și abuzul de politici monetare. Dacă principiul regulilor unice este adoptat în sistemul de emitere a monedei digitale, acest lucru poate evita devalorizarea unei monede de credit și menține o creștere economică normală.

Tehnologia blockchain și criptomonedele vor juca roluri vitale în ipoteza de mai sus. Desigur, acesta este doar visul meu de până acum. Există un drum lung de parcurs pentru a obține succesul tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Toate părțile din comunitatea blockchain și cripto ar trebui să lucreze împreună pentru ca visul să devină realitate.

Urmați OKEx pe:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map