Revoluția IYO: domeniul inovator al fermei DeFi

O recapitulare a celei de-a noua mese rotunde OKExDeFi, cu membrii de bază ai comunității YFII Ahmed Alsayadi și Dovey Wan

La OKEx, ne uităm permanent la viitor – și credem că asta înseamnă finanțare descentralizată.

Pentru a răspândi mesajul, CEO-ul nostru, Jay Hao, organizează o nouă serie de discuții virtuale OKExDeFi cu mese rotunde cu lideri din diverse industrii pentru a discuta despre progresele lor DeFi, perspectivele și planurile viitoare.

În această masă rotundă, Jay îi intervievează pe Ahmed Alsayadi și Dovey Wan, membri de bază ai organizației autonome descentralizate a comunității DFI.money (YFII).

Iată principalele puncte cheie din masa rotunda.

Jay: Să vorbim despre seiful YFII și jetonul său de capital, iToken. Care este rolul iToken în ecosistemul YFII? Orice planuri viitoare pentru iToken?

Ahmed: Permiteți-mi să vă prezint mai întâi Vault.

Vault este ca un agregator pentru investiții în spațiul criptografic. Dacă investiți în acest seif, de fapt încercăm să găsim cele mai bune oportunități de investiții în spațiu și să investim acolo. În agricultura de producție, de exemplu, există multe proiecte pe care le poți investi în tine – dar trebuie să știi că există unele riscuri dacă te investești singur. Cu toate acestea, dacă vă alăturați seifului, investim acești bani în proiecte care nu au de fapt legi permanente. Deci, tu doar îți pui banii în seif și noi facem auditul pentru tine – astfel încât să fie mai puțin riscant decât dacă te investești singur.

iToken este simbolul echității acestui seif. De exemplu, când depuneți DAI, veți primi iDAI. Cota dvs. din acest seif și dobânda vor merge direct în seif, astfel încât, atunci când vă retrageți, să obțineți DAI împreună cu interesul dvs..

iToken este comercializabil și este acum acceptat de OKEx. Mulțumesc, OKEx – cred că tocmai a fost adăugat la OKEx Câștigă, astfel încât utilizatorii OKEx să poată investi și în acest fel.

Jay: Lansarea YFII este un exemplu tipic de lansare corectă. YFII nu are recompense de pre-minare, ICO sau dezvoltator. Singura modalitate de a obține YFII este de a furniza lichidități piscinelor. Lansările corecte au devenit la modă în domeniul DeFi?

Dovey: Lansările corecte nu sunt doar pentru DeFi. Lansarea corectă este etosul de bază al Bitcoin (BTC), precum și multe dintre aceste criptos vechi, precum Monero (XMR) și câteva altele. Deci, suntem foarte familiarizați cu conceptul, ca Bitcoiners – și suntem foarte familiarizați cu termenul "lansare corectă" când vine vorba de exploatarea dovezilor de lucru, deoarece în 2013 a existat o mulțime de exploatări inițiale PoW și, practic, dacă nu există pre-mine, 100% din distribuția de jetoane este distribuită către mineri. 

Cred că a doua generație de distribuții de jetoane s-a făcut practic prin oferte inițiale de monede. Problema cu ICO-urile a fost că, dacă ne uităm înapoi la 2017 sau 2018, a existat o reglementare foarte mică în spațiul nostru și tone de asimetrie informațională. Primii investitori aveau mult mai multe informații și aveau mult mai multe avantaje în ceea ce privește baza costurilor.

Mulți investitori cu amănuntul sau utilizatorii timpurii nu au acces corect. Așa cum am spus mai devreme, lansările corecte nu țin de rezultat. Este vorba despre corectitudine în ceea ce privește accesul și egalitatea de șanse. În generația ICO, nu au existat șanse egale. Deci, cred că mișcarea de lansare echitabilă este de fapt o renaștere a lumii cripto-școlii vechi – de aceea cred că a strâns rapid atracție nu doar din comunitatea DeFi, ci din întreaga comunitate a criptomonedelor, în general.

Susțin 100% lansări corecte, deoarece lansările corecte înseamnă oportunitate gratuită – crearea reală de valoare vine din implicarea în utilizarea protocolului și implicarea în produsele și serviciile. Nu este vorba doar de îmbogățire rapidă, deoarece, în epoca ICO, toate activele erau active de îmbogățire rapidă – nu exista o utilitate reală. Oamenii nu aveau idee și nu le păsa deloc de utilitate. Când vine vorba de lansări corecte, trebuie fie să vă furnizați capitalul pentru a fi furnizor de lichiditate, fie că ați putea contribui, de asemenea, în moduri esențiale.

Lansările corecte se referă la meritocrație; este vorba despre obținerea de recompense pe baza eforturilor și contribuțiilor dvs. – așadar, susțin 100% această mișcare și renaștere.

Ahmed: Sunt de acord cu tine – dar, de fapt, devine un joc pentru balene. Acesta este un pas bun în ceea ce privește distribuția corectă, dar nu este suficient. Unele proiecte, cum ar fi WHALE, tocmai s-au alăturat și au luat toate jetoanele și apoi le-au aruncat. Pe termen lung al proiectului, acest lucru nu este sănătos. Acesta este un pas bun, dar cred că ar trebui să existe mai multe, să spunem, perioade lungi de închidere.

Jay: Să ne scufundăm în următoarea întrebare. Unele comunități din China consideră că DeFi și mineritul lichidității sunt ca niște scheme piramidale care creează bule. În comparație cu iubitorii de DeFi occidentali, comunitatea criptografică din China a experimentat anterior durerea minării FCoin și a tranzacțiilor. Acest lucru îi poate ține departe de cultivarea producției și de DeFi. Ce crede acum comunitatea chineză despre DeFi?

Dovey: Mulți membri ai comunității chineze – cripto-oameni în general – sunt cu siguranță conștienți de faptul că aceasta nu este schema de extragere a lichidității pe care am experimentat-o ​​în 2018. Început de FCoin, lucrurile tocmai au trecut rapid, iar ciclul de construire și explozie a marcat cu siguranță multe dintre acestea. Membrii cripto chinezi.

Chiar dacă designul stimulentelor este cam similar, cred că funcționalitatea de bază și propunerile sunt total diferite. Prin urmare, rezultatele sunt și ele diferite. Înțeleg total de ce membrii comunității chineze ar putea crede că exploatarea lichidității sau DeFi sunt în totalitate scheme Ponzi sau escrocherii, deoarece există într-adevăr un element de proiectare Ponzi când vine vorba de extragerea lichidității – dar nu aș considera o înșelătorie, chiar dacă există multe de escrocherii de acolo. Dar există și o mână de legitime. Cred că pur și simplu nu poți generaliza totul.

Dar doar vorbind despre riscuri, cred că agricultura și exploatarea lichidității nu sunt pentru utilizatorii obișnuiți. Sunt extrem de încântat că OKEx lansează un fel de fond de piață monetară criptografică. Sunt destul de încântat de acest lucru, deoarece, pentru schema agricolă medie, aveți nevoie în principiu de un anumit nivel de înțelegere tehnică cu privire la modul în care funcționează contractul inteligent și atunci există o mulțime de calcule implicate. Nu cred că acestea sunt destinate consumatorilor obișnuiți și există o mulțime de riscuri atunci când vine vorba de phishing-ul de portofel sau de escrocherii. Cred că riscurile ajustate pentru a reveni nu sunt suficient de mari pentru utilizatorii obișnuiți. De aceea, cred că, în viitor, vom vedea mult mai multe agregatoare agricole oferite de burse centralizate precum OKEx.

Urăsc într-adevăr povestea că totul ar trebui să fie pe DeFi și că finanțele centralizate sau CeFi nu au viitor. Există ceva de genul unui punct de mijloc, deoarece toată lumea nu este un dezvoltator de contracte inteligente. 99% dintre consumatori nu pot citi codurile contractelor inteligente, nu? Cu siguranță avem nevoie de un fel de public între ele – și cred că schimburile precum OKEx sunt jucători perfecți în aceste scopuri.

Acest interviu a fost editat și condensat pentru claritate.

Alăturați-vă canalelor noastre pentru a afla mai multe despre blockchain, criptomonede și DeFi:

Jay Hao, CEO OKEx 

OKEx Oficial

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Credit pentru oaspeții noștri de la masa rotundă #OKExDeFi:

Ahmed Alsayadi, membru de bază al comunității @YFII (DAO)

https://twitter.com/alsayadii

Dovey Wan, membru de bază al comunității @YFII (DAO)

https://twitter.com/doveywan

https://www.linkedin.com/in/doveywan

DFI.money

https://twitter.com/DfiMoney

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map