Ride the Wave: Prezentul și viitorul lichidității descentralizate – Masa rotundă OKExDeFi

La OKEx, ne uităm permanent la viitor – și credem că asta înseamnă DeFi. 

Pentru a răspândi mesajul, CEO-ul nostru, Jay Hao, organizează o nouă serie de discuții virtuale #OKExDeFi cu mese rotunde, cu lideri din diverse industrii, pentru a discuta progresele, perspectivele și planurile viitoare în Defi.

În această masă rotundă, Jay îi intervievează pe Nate Hindman, șeful creșterii de la Bancor, și pe Jay Zhou, CMO la Loopring. Bancor este un protocol de lichiditate în lanț care permite schimburi de jetoane automatizate și descentralizate pe Ethereum și peste blockchain-uri. Loopring este un protocol de schimb și plată Ethereum ZK-Rollup.

Iată principalele puncte cheie de la masa rotundă.

Jay Hao: Preocupările de securitate rămân în continuare un obstacol în calea adoptării pe scară largă a schimburilor descentralizate, după cum reflectă recentul exploatare de 500.000 de dolari a Balancer. 

La fel ca schimburile centralizate, cum pot DEX-urile să ofere utilizatorilor mai multă încredere în prevenirea hacking-urilor – dintr-o perspectivă tehnică?

Nate: Deci, aș vrea să cred că există conceptul de antifragilitate – ideea că cu cât stresezi ceva și îl ataci, cu atât devine mai puternic. Se vindecă de aceste atacuri și cu cât devine mai puternic. Deci, cred că suntem încă foarte mult într-un spațiu antifragil cu DeFi. Veți observa că, ori de câte ori există o vulnerabilitate a contractului inteligent – spre deosebire de instituțiile centralizate sau instituțiile financiare tradiționale – există un fel de transparență limitată în ceea ce a cauzat cu adevărat problema și cum o putem preveni în viitor. 

În spațiul DeFi, deoarece majoritatea acestor produse lansează open-source, este într-adevăr în etosul industriei că, ori de câte ori există o vulnerabilitate, toată lumea știe exact ce s-a întâmplat. Puteți să o urmăriți în timp real și există o mulțime de analize. Cred că aceasta face parte din procesul de a deveni antifragil. Practic văd că aceste lucruri se întâmplă în timp real, știu exact cum să le previn sau să reduc riscul în viitor. Și dintr-o dată, fiecare tip de proiect DeFi își poate adapta și schimba sistemele pentru a se asigura că sunt protejați împotriva acestor riscuri în viitor.. 

În același timp, nici un audit sau nici o cantitate de recompense de erori nu este 100% antiglonț. Cred că natura non-custodială a multor dintre aceste proiecte, pentru comercianți, este cu adevărat crucială – că nu renunțați la proprietatea asupra jetoanelor dvs. Și dacă acționați ca furnizor de lichidități, știți că faceți acest lucru într-un mod în care cunoașteți complet riscurile și le puteți măsura ca utilizator. Cred că transparența și natura open-source permit utilizatorilor care furnizează lichidități și își blochează jetoanele în aceste contracte inteligente să le măsoare într-un mod mai bun. 

Jay Zhou: Vorbind din perspectiva unui proiect, soluția noastră este că am cheltuit o grămadă de bani pentru auditul de securitate pentru a ne îmbunătăți securitatea contactelor inteligente. Invităm auditori externi să vină să analizeze contractele noastre inteligente și, de asemenea, oferim o mulțime de programe de recompense comunităților și îi invităm pe toți acei oameni talentați să vină să analizeze contractele noastre inteligente. Asta este mâncarea noastră. Cred că nu sunt multe lucruri pe care să le putem face în acest spațiu chiar acum. 

Jay Hao: În prezent, majoritatea aplicațiilor DeFi sunt construite pe Ethereum. Mulți iubitori de DeFi anticipează că Ethereum 2.0 îi va spori scalabilitatea și securitatea. 

În ce mod va ajuta lansarea Eth2 să dezvolte schimburi descentralizate?

Jay Zhou: Pentru a fi sincer, Ethereum 2.0 mai are încă un drum lung de parcurs. Chiar dacă urmăriți Twitter-ul Vitalik, puteți vedea că încurajează în mod constant oamenii să folosească ZK-Rollup chiar acum, deoarece Eth2 nu va veni în curând – poate dura încă trei până la cinci ani pentru gustul practic al utilizatorilor. În acest moment, există doar soluția Rollup scaleup pe care oamenii o pot folosi. În acest moment, ZK-Rollup este una dintre cele mai bune modalități prin care puteți alege să vă extindeți, deoarece nu va renunța la nici o securitate pentru proiectul dvs. Soluția de cunoaștere zero este o soluție pe două niveluri pe Ethereum, care permite un randament și tranzacții mai mari pe secundă și costuri mult mai mici, fără a sacrifica titlurile de valoare. Loopring și Metlab au deja ZK-Rollup care permite utilizatorilor să proceseze tranzacțiile instantaneu. Și, atâta timp cât există Ethereum, toate activele tale sunt complet sub controlul tău. În acest moment, este deja de o mie de ori mai rapid și mai ieftin decât aplicația normală de nivel 1 descentralizată. 

Nate: Cred că ne simțim oarecum similar – suntem foarte entuziasmați ca Eth2 să reducă dramatic costurile și să crească dramatic capacitatea de producție, dar nu așteptăm să se întâmple asta. Ne uităm activ la integrarea acestor soluții de strat-două pentru a reduce aceste costuri înainte de Eth2 și suntem foarte încântați ca Eth2 să fie livrată în cele din urmă – dar, știi, așa cum am spus în toată această conversație în ultimele săptămâni, costurile au amenințat într-adevăr DEX-urile și aplicațiile DeFi, atât din perspectiva unui comerciant, cât și din perspectiva unui fermier de randament. În calitate de furnizor de lichidități, atunci când încercați să optimizați și, știți, să obțineți randament între diferite protocoale, trebuie să vă asigurați că rentabilitățile dvs. nu sunt tăiate la jumătate din costul gazului. Deci, suntem încântați de Eth2, dar nu ne ținem respirația – și integrăm activ diferite soluții și ne optimizăm propriile contracte inteligente pentru a reduce într-adevăr consumul de gaze. 


Jay Hao: Mișto. Unii oameni ar putea crede că schimburile centralizate sunt doar concurenții direcți ai DEX-urilor. Nu cred, iar relația noastră seamănă mai mult cu parteneriate în acest moment. 

Ce speră proiectele DeFi să facă OKEx pentru a face spațiul DeFi mai atractiv pentru jucătorii centralizați?

Nate: Cred că schimburile centralizate sunt jucători naturali pentru a integra multe dintre aceste protocoale DeFi. Cred că începem deja să vedem schimburi centralizate care construiesc interfețe care să permită utilizatorilor să își pună jetonul – știi, când îmi cumpăr jetoanele pe un schimb centralizat, de ce să nu le joc și pe ele? Dacă cumpăr un jeton DeFi și vreau să-l pun în funcțiune și să genereze randament, se pare că interfețele de schimb centralizate sunt într-adevăr locuri naturale pentru a face acest lucru. Așadar, dacă vreau să îmi pun simbolul în interiorul factorilor de decizie automate de piață pentru a genera randament și, dacă pot face acest lucru în tabloul meu de bord OKEx, cred că ar fi cu adevărat interesant. Un utilizator nu trebuie să părăsească platforma OKEx pentru a face acest lucru. Deci, asta este speranța mea – că, cu toate aceste active DeFi diferite, nivelul de inovație este cu adevărat scos din grafic în ceea ce privește cultivarea randamentului și atragerea randamentului. 

Cred că, potențial, unele dintre protocoalele DeFi sunt într-adevăr mai puțin concentrate și au mai puțină capacitate de a construi aceste experiențe extrem de fluide de utilizator și se simte de parcă există o potrivire naturală pentru acele experiențe ale utilizatorilor în interfețele de schimb centralizate. Deci, sper că aceste tipuri de parteneriate vor apărea din ce în ce mai mult. 

Jay Zhou: În afară de această parte, în opinia mea, sper, de asemenea, că OKEx poate aduce în continuare mai mulți utilizatori din lumea reală, astfel încât să poată aduce accesul din lumea reală la criptomonede. Acest lucru va crește întregul ecosistem criptografic și îi va educa despre criptomonede – pentru că, știm cu toții, oamenii nu merg de la zero la DeFi imediat. Majoritatea oamenilor sunt de la zero la criptocurrency la DeFi. DeFi este mai mult pentru utilizatorii avansați. Dacă OKEx poate aduce mai mulți oameni în criptomonede, asta înseamnă că avem mai multe modalități de a educa oamenii și de a face upgrade la utilizatorii DeFi. 

Jay Hao: O ultimă întrebare: sugerează un cuvânt pentru a descrie viitorul DeFi. Și de ce?

Nate: Singurul meu cuvânt este "acces" – și asta nu este numai "acces" la serviciile în sine. Deci, nu mă refer doar la faptul că este mai ușor de comercializat, de exemplu, ci "acces" în ceea ce privește proprietatea. Dintr-o dată, mulți utilizatori, – utilizatori neafiliați – pot deține o bucată mică sau o bucată mare dintr-un protocol DeFi și pot participa la guvernare și pot genera o parte din câștigurile acelui protocol, care au fost pe întregul lanț într-un manager transparent. Și acest tip de distribuție – un venit al protocolului – necesită să fiți un protocol complet lanț și transparent și descentralizat. Deci, accesul la proprietate, într-un număr nelimitat de utilizatori neafiliați, cred că este un concept extrem de puternic și ceva ce vom vedea doar o creștere în lunile și anii următori. 

Jay Zhou: Poate pot spune "pârghie" deoarece DeFi acum ne poate ajuta să creăm efectul de levier într-un mod mult mai ușor. 

Nota editorului: Acest text a fost ușor condensat și editat pentru claritate.

Alăturați-vă canalelor noastre pentru a afla mai multe despre blockchain, criptomonede și DeFi:

Jay Hao, CEO OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx Oficial

https://twitter.com/OKEx

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://www.facebook.com/okexofficial/

Credit pentru oaspeții noștri de la masa rotundă #OKExDeFi:

Nate Hindman, șef de creștere @Bancor

https://twitter.com/natehindman

https://www.linkedin.com/in/nathanielhindman/

Bancor

https://twitter.com/Bancor

https://www.linkedin.com/company/bancor-foundation/

Jay Zhou, CMO @Loopring

https://twitter.com/jay_loopring

https://www.linkedin.com/in/thatjayzhou/

Buclă

https://twitter.com/loopringorg

https://www.linkedin.com/company/loopring/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map