Aplicații Bitcoin din viața reală

Notă: Acesta este un contribuitor la postarea oaspeților

2017 este anul în care, probabil, criptomonedele au depășit statutul de nișă pentru a deveni o forță pe care publicul și companiile o consideră acum. Nu este un secret că monedele digitale, cum ar fi Bitcoin, vor afecta probabil aproape toate industriile. Această perturbare este atribuită în mare parte comodității care vine cu un sistem de bani descentralizat pe care Bitcoin îl aduce. Discutăm despre confidențialitate, securitate, tranzacții rapide și rentabile, imuabilitate și transparență.

În prezent, sunt peste 2.000 de criptomonede listate pe CoinMarketCap, cu o capitalizare de piață totală de peste 200 miliarde dolari. Bitcoin, prima criptomonedă, este încă cea mai dominantă (dominanță de 54%) și are o plafon de piață de peste 109 miliarde de dolari.

Aceste cifre demonstrează că tot mai mulți oameni se deschid la ideea de cryptos. Conform infografiei de mai jos creată de BitFortune, multe guverne, întreprinderi și organizații non-profit apar într-o varietate de industrii cu idei care amenință să perturbe complet status-quo-ul diferitelor piețe și industrii.

Deci, ce anume poți face cu Bitcoin sau cunoștințele tale despre acesta? Rămâneți aproape.

Efectuați achiziții

Primul și cel mai evident mod de utilizare a Bitcoin este cumpărarea de bunuri și servicii. Iată câteva dintre lucrurile populare care sunt deja schimbate pentru criptos:

  • Mâncăruri rapide: Subway acceptă criptomonedele ca formă de plată. În Republica Cehă, există o companie numită Bitcoin Coffee: puteți ghici ce formă de monedă este exclusivă. O altă companie – Pizzaforcoins – acceptă aproximativ 50 de monede criptografice diferite. Sucursala Burger King din Arnhem, Olanda, vă permite să plătiți burgerii dvs. în Bitcoin. În funcție de locația dvs., există numeroase alte companii de fast-food care iau criptos.
  • Voiaj: Dacă vreodată trebuie să călătoriți cu avionul, cheapair.com vă permite să rezervați zboruri, hoteluri, croaziere și să închiriați mașini folosind Bitcoin. Expedia este o agenție de rezervări de călătorii online, care are aceeași opțiune.
  • Proprietate imobiliara: Propy.com și MyCONrealty.com sunt câteva exemple de agenți imobiliari care vând proprietăți pentru Bitcoin. O vilă din Bali, Indonezia, a mers odată la un cumpărător anonim pentru 600.000 de dolari, ceea ce a echivalat cu aproximativ 1.000 de Bitcoin.
  • Educaţie: Instituțiile de învățământ nu sunt lăsate în afara fiorului criptomonedelor. Universitățile din Cipru, SUA, Elveția și Germania acceptă acum taxe sub forma Bitcoin. Un exemplu este școala elvețiană de știință și artă vocațională Universitatea din Lucerna, care a început să accepte Bitcoin în octombrie 2017 prin Bitcoin Suisse AG, o firmă de procesare a plăților.
  • Cumpărați mașini: Chiar anul acesta, Post Oak Motor Cars a devenit primul comerciant cu amănuntul de vehicule de lux care a făcut mașini (Bugatti, Rolls Royce și Bentley) disponibile pentru cumpărare cu criptos în SUA. Mergând puțin mai înapoi în timp, în decembrie 2013, un model Tesla S s-a vândut la 91,4 bitcoins. Un Lamborghini Gallardo LP 550-2 Coupe, de asemenea, a fost cumpărat ulterior pentru un uimitor 216,8 bitcoins în 2014.
  • Cu amănuntul: Criptomonedele și-au găsit drumul în industria de retail cu mult timp în urmă. În primul rând, Overstock, o platformă de cumpărături online, vă permite să plătiți bunuri în bitcoin.
  • Cumpără un sicriu: așa este – dacă sunteți vreodată în jurul orașului St Paul, Minnesota, nu ezitați să vă opriți la Crescent Tide Funeral and Cremation acasă unde puteți plăti sicriul, precum și alte servicii conexe în Bitcoin și chiar puteți obține o reducere!
  • Chirurgie Plastică: În Manhattan, bodySCULPT le permite oamenilor să plătească pentru look-uri noi cu averea Bitcoin. Și, dacă nu veniți din jurul New York-ului, ați putea plăti în continuare zborul în BTC și puteți zbori acolo.

Aceasta este doar o parte din lista lucrurilor pe care le puteți plăti în Bitcoin. Există multe altele companii care acceptă BTC, iar opțiunile continuă să se extindă pe măsură ce mai mulți oameni continuă să învețe despre monedele digitale și să le accepte.

Recrutare și salarii

Multe companii din întreaga lume au început să-și plătească personalul folosind criptomonede anul trecut. De exemplu, Victvs, o firmă cu sediul în Leeds, Marea Britanie, permite personalului său să aleagă să fie plătit în Bitcoin. Deși s-ar putea ca acest lucru să nu atragă majoritatea angajaților din întreaga lume, o astfel de înclinație spre adoptarea criptosului, precum salariul, demonstrează o înțelegere autentică și un interes în dezvoltarea sectorului.

Mai mult, blockchain-ul este explorat pentru posibilitatea stabilirii unui proces de recrutare prin „Profiluri inteligente”. Aceste profiluri sunt în esență CV-uri verificate de blockchain care asigură că fiecare detaliu al pregătirii profesionale și educaționale a unui candidat este disponibil în blockchain și verificat de autoritățile relevante. . Prin extensie, acest lucru arată că plata salariilor în criptomonede este doar un început.

Oportunități de carieră

Multe companii au acum o echipă de blockchain permanent sau locuri de muncă pentru personalul care poate dezvolta și întreține software. Dar vei fi surprins; chiar și bancherii nu înțeleg pe deplin criptomonedele, și mai ales nu conceptele de tehnologie blockchain. Tehnologia avansează mult mai repede decât pot învăța indivizii.

Criptomonedele și tehnologia lor de bază blockchain au introdus un tip unic de diversificare între industrii și cu numeroase oportunități de a face o carieră sau de a schimba locul de muncă. Și, pe măsură ce mai multe companii încep să accepte Bitcoin, cererea de experți în domeniu va crește doar.

De-corupție de caritate


Mulți oameni care doresc bine astăzi sunt descurajați din cauza corupției omniprezente din organizațiile de caritate. Dacă fondurile binevoitorilor scad în continuare, unele persoane care au cu adevărat nevoie de ajutor ar putea ajunge să sufere.

Vestea bună este că întreruperi blockchain și cryptos au potențialul de a reduce, dacă nu de a preveni, scurgerile de fonduri în organizații de caritate. PAM este un exemplu de organizație globală care folosește deja tehnologia blockchain pentru a distribui în mod strategic fonduri celor flămânzi din întreaga lume..

Concluzie

Evident, utilizările Bitcoin din lumea reală pot fi limitate doar de imaginația ta. Din ce în ce mai multe aplicații prind viață pe măsură ce tot mai mulți oameni continuă să înțeleagă și să popularizeze monedele digitale. Nu este foarte greu să fii convins că monedele digitale vor fi standardul în viitor și că blockchain-ul va transforma complet modul în care desfășurăm tranzacții și afaceri peste tot.

Poate că singurul lucru care descurajează revoluția este lipsa de înțelegere și faptul că cryptos sunt încă foarte volatile, ceea ce face mai dificil pentru părțile interesate să-și convertească o mare parte din avere în bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map