Cum investește IBM în blockchain

Cât de importantă și cât de mare este tehnologia blockchain?

Aceasta este dezbaterea în curs de desfășurare care va fi în curând la modă; împreună cu faptul că blockchain-ul a reîmprospătat unii dintre giganții tehnologici veterani precum Microsoft, Oracle, SAP și IBM.

Microsoft, Oracle și rivalul său SAP au făcut anunțuri separate în 2017, în noiembrie, octombrie și, respectiv, septembrie.

Cu toate acestea, în toate acestea, poate singura corăbie veche a tehnologiei mari care ar lua coroana printre cei care trec acum la noua tehnologie este IBM.

IBM Prospect

Clasat în topul furnizorilor de tehnologie blockchain în 2017, IBM a fost unul dintre primii care a recunoscut posibilitățile oferite de registrele distribuite blockchain și și-a făcut codul de contribuție la HyperLedger – un efort open-source de Linux Foundation.

De asemenea, au încurajat companiile de start-up să testeze blockchain-ul gratuit pe cloud-ul său, iar aceste eforturi dau roade în cele din urmă.

Cererea Blockchain este în continuă creștere și IBM consideră că va fi unul dintre cei mai mari utilizatori în 2018 la peste 60 de centre de date pe care le-a închiriat altor mărci din întreaga lume.

Potrivit lui Panos Mourdoukoutas, profesor și președinte al Departamentului de Economie la LIU Post, New York, el crede IBM este un „pariu mai bun decât Bitcoin pe Blockchain” pe măsură ce promisiunea pe care o are pentru a schimba lumea, este mai puternică.

Acest lucru, spune profesorul Mourdoukoutas, face din IBM o „investiție mai bună pe termen lung” în comparație cu utilizarea monedei digitale.

De fapt, IBM oferă blockchain pentru servicii financiare, despre care crede că se va traduce într-o mai mare încredere pentru toți într-o încercare de a face încredere în moneda universală a lumii financiare.

În acest sens, IBM intenționează să aducă noi simplități, transparență și eficiență tuturor tranzacțiilor financiare, eliminând în același timp vechile procese și documente cu inovații, cooperare și viteză nou descoperite..

Se întâmplă deja în ambele sensuri, deoarece instituțiile financiare conduc calea de urmat cu blockchain-ul IBM pentru sector, deoarece lucrează împreună pentru a crea noi soluții, pentru a elimina fricțiunile de lungă durată și pentru a oferi rezultate comerciale tangibile..

Miza IBM mare

La un moment dat în luna mai a acestui an, IBM a anunțat o investiție de 5,5 milioane de dolari pentru a construi un centru de soluții blockchain în Sao Paulo, Brazilia – primul de acest gen din țară – pe lângă alte astfel de centre din SUA, Anglia, Germania, Canada și Japonia.


În plus, IBM lucrează în prezent la peste 400 de proiecte blockchain în întreaga lume, dincolo de conducerea sa în calculul cuantic universal.

În 2017, gigantul tehnologic, împreună cu primii săi clienți, inclusiv Daimler AG, JPMorgan Chase și Samsung, au început să lucreze pentru a implementa IBM Q în încercarea de a-și explora practic aplicațiile pentru știință și afaceri, practic.

IBM este lider în diverse alte tehnologii promițătoare, inclusiv inteligența artificială (AI), securitatea cloud și Internet, făcându-l un pariu mai bun în ceea ce privește investițiile pe termen lung.

Dar ce înseamnă toate acestea și ce aduce pe piață?

Donna N. Dillenburger, o companie IBM, a explicat acest lucru spunând că IBM creează un sistem în care clienții săi pot avea încredere în baza informațiilor sigure și verificabile.

Blockchain-ul, împreună cu securitatea întreprinderii IBM, oferă mecanismul de bancare a datelor în moduri scalabile pentru orice sector, de la siguranța alimentelor, până la servicii bancare, lanț de aprovizionare sau asistență.

Dillenburger a adăugat că un depozit de date de încredere vă oferă o bază pentru analize pe care le puteți utiliza pentru a partaja informații în mod responsabil pentru binele mai mare al afacerii dvs. și al societății.

imagine2 2

Sectoare aplicate

  • Industria de transport maritim și logistică, cum ar fi noua sa colaborare cu Maersk în martie 2017
  • Sectorul financiar, cum ar fi tranzacția cu șapte bănci majore din Europa în iunie 2018, pentru care intenționează să construiască o platformă bazată pe blockchain pentru finanțarea comerțului, astfel încât să faciliteze comerțul internațional pentru IMM-uri.
  • Siguranța alimentară, unde IBM, în august 2018, a anunțat un consorțiu major blockchain care va colabora cu acesta pentru a îmbunătăți trasabilitatea alimentelor și pentru a identifica siguranța alimentelor prin furnizarea de informații de încredere atât despre originea, cât și / sau starea alimentelor.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele notabile ale celor peste 400 de clienți cu care IBM lucrează pentru a-și implementa aplicațiile blockchain. Alte sectoare includ lanțurile de aprovizionare, gestionarea riscurilor, IoT și gestionarea drepturilor digitale.

Upshot

Pariul IBM pe tehnologia blockchain se dovedește a fi fructuos pentru firmă, cu interesul crescut și reînnoit în jurul tehnologiei sale, acordându-i în același timp o mai mare respectabilitate în tehnologiile emergente..

AI este un astfel de exemplu care se mișcă paralel și transformarea spectrului profesional într-un mod mare. AI și Blockchain vor fi o combinație excelentă. Nu numai AI rezonează cu criptarea, dar are potențialul de a gestiona blockchain mai bine decât oamenii.

Aprobarea blockchain-ului și noțiunea că oferă un strat suplimentar de încredere, îi face pe oameni să creadă că lucrurile bune sunt pe cale să se întâmple.

Până în prezent, IBM a colectat câțiva clienți și proiecte, creșterea prețurilor acțiunilor, o infuzie proaspătă de energie în companie și o privire proaspătă de la analiștii din tehnologie și piețele bursiere și respectabilitatea în rândul cumpărătorilor de tehnologie.

Autor: Roberto Garvin, cofondator al Mofluid. Este absolut uimitor să vedem cum evoluează tehnologia, de la e-mail la browsere, motoare de căutare, mobil, AI și acum blockchain. Sunt norocos să asist la toate acestea. Cu adevărat încântat să văd ce urmează!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map