3 motive pentru care prețul ETH a lovit gazul – Și ce este în joc pentru viitorul Ethereum

Cel puțin Ethereum a avut un 2020 puternic. Prețul monedei native a proiectului, Ether (ETH), este în creștere cu aproximativ 200% până în prezent, începând cu momentul scrierii acestui articol – cu 90% din oferta sa totală circulantă în poziții profitabile.

Ce determină cererea notabilă pentru primul și cel mai important altcoin? OKEx Insights face o scufundare profundă în factorii fundamentali care afectează prețul Etherului, în timp ce face unele analize tehnice pentru a examina unde ar putea merge de aici.

Diagrama prețurilor OKEx pentru Ether (ETH). Sursa: OKExDiagrama prețurilor OKEx pentru Ether (ETH). Sursa: OKEx

Ethereum 2.0 crește cererea de miză

Cel mai evident factor care determină creșterea prețului Ether este lansarea anticipată a Ethereum 2.0, a cărui rețea de testare a intrat în direct pe 4 august.

Următoarea evoluție a celei de-a doua cele mai mari platforme de criptocurrency va trece în mod deosebit algoritmul de consens al rețelei de la un mecanism de probă a muncii cu consum intensiv de energie la un model de dovadă a mizei mai ecologic. În loc să se bazeze pe mineri pentru a verifica tranzacțiile pe blockchain-ul Ethereum, modelul PoS de intrare se bazează pe deponenți – acei utilizatori care acumulează sume de Ether – pentru a menține securitatea rețelei.

Părțile interesate din Ethereum 2.0 vor fi cele care vor primi recompense în bloc în noul sistem, lucru pe care unii îl pot considera o oportunitate de a câștiga venituri pasive. Cu toate acestea, pentru a participa ca validator, un utilizator va avea nevoie 32 ETH – a căror valoare este de aproximativ 12.400 USD, în momentul redactării acestui articol.

Odată cu creșterea cererii de a deveni un validator pe măsură ce lansarea Ethereum 2.0 se apropie din ce în ce mai mult, este evident că cererea de a acumula 32 de eter la un preț dorit este parțial responsabilă pentru creșterea prețului ETH.

Volumele derivatelor Ethereum ating noi maxime

Creșterea prețurilor la eter poate fi, de asemenea, – cel puțin parțial – atribuită creșterii volumului de tranzacționare a instrumentelor derivate ETH.

Deși contractele futures Bitcoin domină piața instrumentelor financiare derivate în criptomonede, volumul tranzacționării pentru contractele futures Ether crește – și crește rapid. În septembrie 2019, raportul dintre contractele futures ETH și BTC a fost de aproximativ 8%. După cum sa menționat de Blocul, acest număr a crescut acum la 29%.

Volumele zilnice agregate pentru contractele futures ETH au crescut, de asemenea, dramatic în ultimele luni – aproape de 14 miliarde de dolari, conform datelor provenite din înclinări. De asemenea, compania de analiză a datelor remarcat în acea duminică, 2 august, s-au văzut volume mari din toate timpurile.

Grafic care ilustrează volumele zilnice agregate pentru contractele futures ETH. Sursa: înclinareGrafic care ilustrează volumele zilnice agregate pentru contractele futures ETH. Sursa: înclinare

În mod specific pe OKEx, am văzut, de asemenea, o creștere semnificativă a volumelor zilnice pentru contractele futures ETH, care au atins recent aproximativ 3,5 miliarde de dolari – în special mai mare decât maximul din martie de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Grafic care ilustrează volumele zilnice pentru viitorul ETH pe OKEx. Sursa: înclinareGrafic care ilustrează volumele zilnice pentru viitorul ETH pe OKEx. Sursa: înclinare

Interesul deschis pentru OKEx a continuat să stabilească noi recorduri în ultima săptămână și a atins un maxim istoric de 352 de milioane de dolari în dimineața devreme din 2 august – care a fost aproape dublu față de maximul anterior văzut în februarie.

ETH futures deschide interesul. Sursa: OKExETH futures deschide interesul. Sursa: OKEx

Mai mult, entuziasmul în creștere pentru tranzacționarea ETH crește rapid costul deținerii pozițiilor lungi. Ratele de finanțare ETH au crescut la peste 0,2%, la fiecare opt ore. Acesta este un semn evident că piața este supraîncălzită, întrucât o rată de finanțare de 0,2% înseamnă că un comerciant cu efect de levier 20x plătește 4% la fiecare opt ore.

Rata de finanțare swap perpetuu ETH. Sursa: OKExRata de finanțare swap perpetuu ETH. Sursa: OKEx

Mania DeFi blochează ETH

În timp ce Ethereum 2.0 se află la orizont, finanțarea descentralizată este deja aici – iar mania din jurul său crește, fără îndoială, prețul Etherului.

Finanțarea descentralizată cuprinde o varietate de oferte non-custodiale, dar cele mai demne de remarcat și cele mai cunoscute sunt cele care oferă rate de dobândă ridicate. Într-un efort de a încasa nebunia DeFi, utilizatorii au depus ETH în masă. Potrivit DeFi Pulse, în prezent există 4,282 milioane de etere blocate în DeFi – o creștere de aproape 20% față de cele 3,426 închise cu doar o lună înainte. În termeni de USD, suma ETH blocată valorează aproximativ 1,66 miliarde de dolari.

Grafic care ilustrează cantitatea de eter blocat în DeFi. Sursă: DeFi Pulse

Mai mult, prețurile gazelor Ethereum au crescut de aproape 20 de ori de la începutul anului, conform datelor de la Etherscan – iar creșterea consumului de DeFi și a gazelor arată o corelație pozitivă.

Graficul prețului mediu al gazului Ethereum. Sursa: EtherscanGraficul prețului mediu al gazului Ethereum. Sursă: Etherscan

Nebunia ICO a dispărut (dar nu a fost uitată)

Imensul hype din jurul finanțării descentralizate centrate pe Ethereum amintește de nebunia de strângere de fonduri altcoin din 2017 și începutul anului 2018.

Cunoscute ca oferte inițiale de monede sau ICO-uri, eforturile de strângere de fonduri conduse de Ethereum au fost, în esență, versiunea ofertei publice inițiale tradiționale a criptomonedelor sau IPO – minus regulamentul. Companiile sau persoanele fizice care doresc să strângă bani pentru a crea un nou proiect de criptomonedă ar putea emite jetoane bazate pe Ethereum investitorilor în schimbul lui Ether.

În majoritatea cazurilor, jetoanele nou emise ar putea fi vândute pentru profituri mari odată emise și listate la bursele de criptomonede. La rândul său, acest lucru a stimulat cererea de ETH, întrucât investitorii în căutare de profit au căutat să verse ETH în toate vânzările de jetoane disponibile. La vârful bulei ICO, un eter valora puțin sub 1.500 de dolari.

Grafic care ilustrează vârful prețului ETH la începutul anului 2018. Sursa: CoinGecko

Analiza tehnică ETH: Eterul este supraîncălzit?

Raliul de prețuri al Ethereum, care a început la mijlocul lunii iulie, a dus deja la profituri pentru 90% din deținătorii de ETH. Când ne uităm la mișcările istorice ale prețurilor, observăm că activul s-a confruntat cu o retragere ultima dată când un procent atât de mare din oferta de eter a avut profit.

Eter: Procentul de aprovizionare cu profit. Sursa: GlassnodeEter: Procentul de aprovizionare cu profit. Sursă: Glassnode

După cum puteți vedea în graficul de retragere Fibonacci trasat de la minimul lunii iulie la cel mai mare de duminica trecută, prăbușirea rapidă nu a reușit să facă prețul să atingă nivelul de retragere de 0,5 Fibonacci. De asemenea, prețul este susținut de MA60 de o oră. Acest lucru indică faptul că cea de-a doua cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață se află încă într-o fază foarte urcată.

Putem continua să urmărim și să vedem dacă MA60 de o oră continuă să acționeze ca suport. Dacă această medie mobilă eșuează, următorul nivel de asistență va fi de aproximativ 353 USD. Atâta timp cât prețul ETH nu scade sub acest nivel, tendința sa de la jumătatea perioadei rămâne urcată – dar înseamnă, de asemenea, că este posibilă o altă retragere de 10%.

Diagrama OKEx ETH Perpetual Swap 1h - 8/5. Sursa: OKEx, TradingViewDiagrama OKEx ETH Perpetual Swap 1h – 8/5. Sursa: OKEx, TradingView

Privind graficul săptămânal, am găsi și mai multe semne urcând că ETH tocmai a ieșit din zona inferioară de un an și își reorientează maximul de 830 dolari în aprilie trecut. Acesta ar fi un posibil randament ridicat de 127%.

Diagrama OKEx ETH Perpetual Swap 1W - 8/5. Sursa: OKEx, TradingViewDiagrama OKEx ETH Perpetual Swap 1W – 8/5. Sursa: OKEx, TradingView

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map