AMA Recap: Orchid – nu doar VPN, ci o întreagă rețea de confidențialitate

Am dori să strigăm comunității noastre pentru explozia de aseară cu ultimul nostru proiect de listare – Orchid! Am fost încântați să-l avem pe dr. Steven Waterhouse, cofondator și CEO la Orchid pentru a ne împărtăși perspectivele și strategiile de afaceri, conversațiile au fost inteligibile și plăcute. Cu siguranță am simțit căldura și pasiunea!

Orchid permite o soluție descentralizată de rețea privată virtuală (VPN) care folosește un grup global de furnizori de lățime de bandă pentru a conecta persoanele, menținând în același timp confidențialitatea, permițând utilizatorilor să obțină un Internet mai deschis și mai accesibil.

Pe parcursul AMA, Dr. Steven Waterhouse a răspuns la un amestec de întrebări despre Orchid și OXT din comunitatea noastră, împreună cu câteva Q live&A la sfârșitul sesiunii. Citiți mai jos pentru recapitulările noastre de pe AMA cu Orchid!

Sesiunea 1

Î1: Care este contextul dvs. și cum ați venit la ideea de a crea Orchid?

A1: Încă de la începuturile web și ale diferitelor companii în care am fost implicat, am fost mereu îngrijorat de 2 lucruri: arhitecturi centralizate vs descentralizate: Internetul a fost inițial conceput pentru a fi descentralizat. A fost de fapt conceput pentru a rezista unui dezastru major. Așa că, de-a lungul anilor, am construit Internetul până la locul în care se află astăzi, s-au produs o serie de schimbări în designul original.

Acestea sunt în primul rând rezultatul limitărilor tehnice ale clientului: sistemele server, adică suntem centralizați de ex. portaluri majore de internet din cauza clientului: proiectarea serverului. Aceasta duce la modele de afaceri pe care le vedem astăzi, de ex. urmărirea utilizatorilor și vânzarea datelor utilizatorilor pentru a asigura profitabilitatea. Cred că arhitecturile descentralizate precum Ethereum și Orchid în care folosim Ethereum sunt mai bune pentru anumite tipuri de aplicații. A doua idee de care mă preocupă mult timp este confidențialitatea, iar observația noastră înainte de a începe Orchid a fost că furnizorii VPN actuali sunt de asemenea centralizați și nu au confidențialitate prin design încorporat.

Inspirația pentru Orchid a fost dacă cineva ar putea rula un nod VPN sau își poate construi propria rețea VPN. Și câțiva ani mai târziu, asta am construit.

Î2: Adopția este unul dintre factorii importanți pe care trebuie să se concentreze toate proiectele pentru a deveni mai atrăgători pentru investitori. Care este planul Orchid de a adopta mai multe adopții?

A2 :Deci, la Orchid ne concentrăm în mod deosebit pe adopție. Suntem unul dintre puținele proiecte care are o aplicație pe care o pot folosi atât utilizatorii, cât și furnizorii de noduri și care rezolvă o problemă tangibilă și reală pentru oameni. Acum avem aplicații iOS și Android și în curând aplicații Dekstop și ne-am concentrat cu atenție pe branding și design. Am inovat idei noi în aplicațiile client pentru a permite accesul mai ușor al utilizatorilor într-un mediu Web3, menținând în același timp o abordare descentralizată a confidențialității. Cu toate acestea, recunoaștem că obținerea utilizatorilor care nu știu cum să folosească criptomoneda este foarte importantă și lucrăm la soluții pentru a permite această caracteristică. de asemenea, pentru clientul nostru – și astfel am tradus recent aplicația noastră, hârtia albă, site-ul web, dapp etc. în mandarină, rusă, indoneziană și japoneză

Î3: Vă rugăm să ne spuneți motivul pentru care utilizatorii ar trebui să utilizeze Orchid. Care sunt beneficiile pe care le aduce Orchid?

A3: Deci, cu un VPN obișnuit, ceea ce faceți este să aveți încredere într-un furnizor de VPN cu datele dvs. Acest furnizor de VPN este, sperăm, demn de încredere, dar există mii de furnizori de VPN la nivel global, așa că de unde ați ști? Cu Orchid, clientul trimite trafic către mai mulți furnizori VPN, iar traficul poate fi "a sărit" sau direcționate între mai mulți furnizori VPN. De asemenea, cu Orchid, oricine poate rula un nod VPN, astfel încât să puteți rula unul singur sau să configurați unul pentru prietenii dvs. De asemenea, protocolul nostru prin cablu VPN este nou, iar traficul nostru seamănă mai mult cu traficul video, cum ar fi zoomul, decât cu un protocol VPN obișnuit. Acest lucru are avantaje semnificative. Și, în cele din urmă, cu Orchid puteți încărca, de asemenea, un program sau un algoritm de criptare nou în nodurile furnizorului și să îl utilizați – așa că protocolul nostru este adaptabil, aici sunt câteva dintre capturile de ecran noi ale aplicației noastre.

Î4: Există multe VPN-uri și aplicații de mesagerie care sunt disponibile și funcționează bine pe piața actuală, de ce este platforma VPN descentralizată mai bună decât centralizată? Care sunt beneficiile suplimentare ale aplicațiilor descentralizate, mai degrabă decât centralizate ?


A4: Ideile de bază sunt:

1. Nu poți fi sigur că poți avea încredere într-un furnizor de VPN. Orchid folosește mai mulți furnizori și, de asemenea, saltează traficul dintre ei pentru a îmbunătăți confidențialitatea.

2. Oricine poate rula un nod Orchid și poate deveni furnizor, astfel încât să permită oamenilor să își creeze propriile rețele.

3. Folosind OXT și proiectele noastre de contracte inteligente, suntem capabili să facem lucruri suplimentare cu această rețea, de exemplu plătind pentru conținut, codul de rulare etc..

Deci, rețeaua nu este doar despre VPN. Sunt mult mai multe acolo.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am dat seama este cum să scalăm plățile Ethereum pentru a funcționa la viteze de rețea de date. Al nostru "nanoplăți probabiliste" permite tranzacții rapide și, de asemenea, permite efectuarea de plăți către furnizori pentru lucruri precum lățimea de bandă (de exemplu, rețea VPN sau Wifi sau Mesh), stocare, procesare sau conținut.

https://blog.orchid.com/introducing-nanopayments

Q5 : Cum te simți când OXT va fi listat pe OKEx? Care sunt beneficiile pe termen lung ale acestei acțiuni pentru viitorul OXT? Un proiect trebuie să aibă performanțe remarcabile pentru a fi listat într-o bursă de nivel superior, cum ar fi OKEx, cât de bine este proiectul dvs.?

A5: În primul rând suntem încântați să lucrăm cu OKEx – echipa de acolo este uimitoare și profesională. Și, de asemenea, suntem încântați să ne alăturăm acestei comunități și să învățăm de la voi toți și să obținem feedback cu privire la ceea ce aveți nevoie și la modul în care Orchid vă poate ajuta. Așa cum am spus mai devreme, suntem încântați să creștem acoperirea noastră globală. Am lansat în decembrie și am fost listate pe Coinbase, dar am petrecut luni întregi încercând să ne dăm seama ce schimb va urma, unul care să ne ofere o acoperire globală largă și o platformă profesională. Și apoi am început să lucrăm cu OKEx și suntem încântați să lansăm împreună cu ei. OKEx ne oferă nu numai un schimb și o comunitate excelentă, ci și acoperire în multe părți ale lumii, motiv pentru care am tradus și promovat și aplicația și site-ul nostru web în aceste limbi pentru a sprijini comunitățile – nu doar pentru tranzacționare, ci și pentru a permite oamenilor pentru a accesa aplicația noastră.

Este important cu o rețea de aplicații și furnizori ca a noastră, care funcționează numai dacă $ OXT este disponibil pentru a avea o acoperire largă pe multe piețe geografice.

În ceea ce privește proiectul nostru, am avut norocul să avem o echipă uimitoare la Orchid și, de asemenea, mulți prieteni și susținători din primele zile ale spațiului blockchain. Acești oameni ne-au ajutat să ajungem unde suntem și credem că acesta este doar începutul călătoriei noastre. Scopul nostru este să ne folosim rețeaua în mai multe scopuri la nivel global.

Î6: Cu câți parteneri lucrează OXT? Cine sunt ei?

A6: Avem mulți parteneri. În ceea ce privește rețeaua, am lansat parteneriatul cu furnizori VPN fiabili și privați, inclusiv acces la internet privat, Boleh, VPN Secure, Tenta, Liquid și altele. De asemenea, lucrăm cu unele dintre cele mai mari nume din cripto, cum ar fi OKEX (!), Coinbase, Ledger, Bloq, Bread Wallet și multe altele. Rămâneți la curent cu TG, blog și twitter pentru mai multe parteneriate în curând.

Î7: Piața criptografică devine supraaglomerată cu proiecte și jetoane blockchain, ceea ce face OXT diferit de alte proiecte?

A7: Sunt de acord că există o mulțime de proiecte acolo. Acest lucru este firesc într-un ciclu de inovație.

Alte exemple ale acestui eveniment au fost balonul dotcom de la sfârșitul anilor ’90 și același lucru s-a întâmplat cu social media, mobil etc. Credința noastră este că concentrarea pe cazuri reale de utilizare și furnizarea unei valori solide în soluții vor permite proiectelor precum Orchid să aibă succes. . De asemenea, am fost foarte atenți în modul în care ne construim afacerea și lansăm produsele noastre. Și suntem, de asemenea, deschiși să învățăm din idei și proiecte noi pe măsură ce acestea se dezvoltă și colaborează cu ele.

Q8 : COVID-19 a avut vreun impact asupra proiectului??

A8: Dacă este ceva, criza actuală subliniază importanța serviciilor VPN precum Orchid’s. Pe măsură ce guvernele apelează din ce în ce mai mult la supravegherea cetățenilor, în timp ce oamenii lucrează acasă folosind conexiuni de internet la domiciliu mai mult ca oricând, VPN-urile sunt mai esențiale decât înainte. Echipa noastră lucrează de la distanță de la începuturile noastre, astfel încât măsurile de distanțare socială nu schimbă modul în care funcționăm ca companie. Continuăm să creștem impulsul, cu această listare pe OKEx care marchează o etapă majoră în punerea instrumentului nostru de confidențialitate la dispoziția tuturor. Suntem cu toții foarte preocupați de COVID 19. Recent, am activat aplicația noastră gratuit jurnaliștilor în acest timp pentru a le crește siguranță și confidențialitate și ne-am concentrat, de asemenea, mai mult eforturile pe aplicația desktop către furnizorul Orchid pentru persoanele de acasă chiar acum..

Î9: Puteți explica mai multe despre arhitectura multi-hop și etosul Open Source? De ce ar furniza "confidențialitate digitală fără precedent într-un context de încredere" în timp ce cineva îl folosește?

A9: Când utilizați un VPN obișnuit, VPN poate urmări orice faceți, deoarece vă direcționează traficul. Cu toate acestea, atunci când utilizați multi hop, nodurile VPN multiple nu vă pot urmări în același mod, deoarece adresa dvs. IP a fost ascunsă în timpul hameiului

Abordarea open source credem că este esențială în aplicațiile de securitate și ar trebui să vă preocupați atunci când utilizați orice aplicație care nu este open source. Codul nostru open source poate fi găsit aici: https://github.com/OrchidTechnologies/orchid

Î10: De ce ți-ai numit proiectul? "Orhidee"? Există o poveste în spate?

A10: Numele de Orchid a venit la noi la începutul vieții companiei. Vrem ceva care să reprezinte mai mult "natural" Internet. Nu credem că urmărirea, centralizarea și așa mai departe sunt "natural" și designul nostru – de la imaginile pe care le folosim la codul pe care îl scriem reflectă faptul că ehos.

Q11: Cum se utilizează jetoanele OXT? Care sunt beneficiile pentru titularii OXT pe termen lung?

A11: Moneda OXT este utilizată pentru alimentarea rețelei. Utilizatorii plătesc pentru servicii către nodurile furnizorului folosind OXT. În plus, OXT este utilizat într-un context de miză pentru a promova serviciile furnizorului – de exemplu, dacă un furnizor are o lățime de bandă mare, acesta ar face publicitate acelei capacități prin mizarea multor OXT și așa mai departe.

Î12: Ați putea să vă aruncați mai multă lumină în ceea ce privește securitatea ecosistemului Orchid? Cât de sigură este structura orhideei? Ce măsuri au fost luate?

A12: În primul rând, echipa noastră este incredibil de concentrată întotdeauna pe această problemă. Am modelat multe modele diferite de atacuri teoretice ale jocului și suntem întotdeauna transparenți cu privire la ceea ce oferă rețeaua Orchid în ceea ce privește confidențialitatea. De asemenea, am efectuat mai multe audituri de securitate – cred că am publicat rezultatele pe blogurile noastre.

Sesiunea 2

Q1: O mulțime de startup-uri cripto construite de un grup de echipe talentate sunt spălate din cauza dificultăților în strângerea de fonduri pentru vânzările de jetoane sau a altor factori incontrolabili, cum ar fi piața ursului, care a dus în cele din urmă la eșec. Ne întrebăm cum OXT va sparge aceste bariere.

A1: Mulțumesc pentru această întrebare. Am avut întotdeauna o perspectivă pe termen lung asupra construirii companiei noastre. Avem o echipă talentată în tehnologie, dar avem și o echipă talentată în operațiuni și afaceri, iar acest lucru se reflectă în echipa noastră mică și în abordarea pe termen lung a afacerii. Fără a dezvălui finanțele interne, vă pot asigura că vom fi prezenți mult timp și intenționăm să ne concentrăm în continuare asupra acestui proiect foarte serios.

Î2: Majoritatea VPN-urilor maximizează viteza în timp ce le folosesc! Cum rezolvă Orchid această problemă??

A2: Am dori să testați Orchid și să vedeți cum se compară! În prezent, am făcut teste de viteză și suntem capabili să redăm în flux videoclipuri chiar și prin firewall-uri de stat.

Î3: Când luăm un proiect, de obicei ne-ar preocupa viteza, securitatea, tranzacțiile și potențialul jetoanelor sale! Ce părere are Orchid despre acești factori și cum te-ai descurca? Aveți actualizări viitoare pe care sunteți încântat să ni le împărtășiți?

A3: Am vorbit despre viteza plăților mai devreme. Designul nostru de nanoplăți permite scalarea la viteze de rețea a datelor – adică fiecare pachet include o plată. De asemenea, am discutat de câteva ori despre securitate. Sper că asta ajută. Avem câteva trucuri aici. Folosim un nou protocol de rețea VPN bazat pe WebRTC. Desigur, orice lucru care utilizează un nod VPN unic sau multiplu va adăuga latență, dar în testele noastre am reușit să facem streaming video și chat video fără probleme.

Q4: După cum știm, fiecare proiect de succes are câteva povești în culise, care este povestea din spatele succesului OXT? Care a fost acea viziune când a apărut pentru prima dată ca idee? Există prototipuri speciale sau viitoare actualizări OXT pe care doriți să ni le arătați / partajați?

A4: Avem o mulțime de povești :) Aș putea face un AMA întreg despre poveștile Orchid și înainte, când eram la Pantera. Echipa noastră a trecut prin multe cicluri de afaceri și suntem cu experiență și suntem capabili să suportăm și această furtună actuală. În ceea ce privește ceea ce urmează, cel mai mare lucru pe termen scurt este clientul nostru desktop. Avem câteva lucruri noi interesante la scurt timp după aceea și le vom testa în curând cu comunitatea noastră. Practic, facilitând plata pentru VPN a oamenilor – mult mai ușor.

Î5: Care este scopul simbolului OXT? Ce rol joacă în ecosistemul tău? Care este nivelul de maturitate al produsului?

A5: Rețeaua Orchid oferă un cadru de plată nou, care permite plata pe pachet a traficului. Furnizorii de noduri sunt plătiți folosind microplăți probabilistice care sunt încasate de furnizorii de noduri în schimbul jetoanelor de orhidee; un stimulent conceput pentru a încuraja operatorii Node să câștige OXT pentru lățimea lor de bandă excesivă. La rândul lor, utilizatorii își pot folosi jetoanele OXT pentru a accesa o piață descentralizată a lățimii de bandă în care oricine poate opera și deveni un nod.

Î6: Ne puteți spune câteva dintre caracteristicile aplicației Orchid?

A6: Orhideea este cea mai bună din clasă la manipularea datelor utilizatorilor. Majoritatea VPN-urilor înregistrează și chiar vând date despre utilizatori. Spre deosebire de acești furnizori, Orchid se angajează să respecte cele mai înalte standarde atunci când vine vorba de protejarea utilizatorilor și, prin urmare, nu înregistrează și nu colectează date despre utilizatori.

Orhideea este open source.

Orchid nu este doar un VPN, este o întreagă rețea de confidențialitate. Orchid este o întreagă rețea de confidențialitate, un loc de piață în care mulți furnizori de VPN vin să-și vândă lățimea de bandă. Când vă înscrieți, puteți alege între furnizori, puteți alege cel mai bun VPN pentru situația dvs. unică sau puteți configura mai multe VPN-uri personalizate. Pentru a lansa rețeaua, Orchid a colaborat cu mai multe servicii VPN de înaltă calitate care funcționează în rețea încă din Ziua 1. PIA, unul dintre cele mai populare VPN open source cu milioane de utilizatori, este un exemplu de furnizor pe care îl puteți găsi pe Orhidee.

Orhideea este plătită și de obicei mai ieftină. Orchid nu necesită un card de credit. Orchid oferă utilizatorilor un mod complet nou de a-și controla confidențialitatea. Primul și singurul VPN care oferă configurații multi-hop pentru mai mulți furnizori, astfel încât niciun furnizor unic nu poate accesa imaginea completă a activității lor. Imaginați-vă diferența dintre aruncarea unui document sensibil în coșul de gunoi și distrugerea acestuia în bucăți minuscule. Hamei multiple înseamnă că traficul dvs. trece prin tocător, deci probabil că nu poate fi niciodată reconstituit.

Î7: De ce un serviciu VPN ar avea nevoie de un simbol?

A7: Există mai multe moduri în care simbolul OXT oferă valoare utilizatorilor din rețeaua Orchid:

Clientul Orchid este accesibil prin iOS, Android, Linux și Microsoft. Microplăți probabilistice sunt utilizate pentru a asigura securitatea rețelei și randomizarea stimulentelor pentru furnizorii de noduri de orhidee (adică oricine are un computer sau un set de servere). Această piață de lățime de bandă peer to peer folosește jetoane pentru a plăti operatorilor Node pentru lățimea de bandă excesivă și neutilizată.

Un contribuitor de lățime de bandă – Oricine poate opera un nod de orhidee. Un nod instalează clientul Orchid; conectează un dispozitiv ca nod (sau set de noduri) și apoi poate miza jetoane pentru a crește șansele de recompensă în rețea. Contribuitorii lățimii de bandă pot participa prin plasarea de jetoane Orchid (OXT) în schimbul medalioanelor, care acordă cereri de trafic, permit o identificare descentralizată a ofertei (adică autentificare) și adaugă mecanisme puternice de stimulare a securității inerente rețelei.

Un consumator de lățime de bandă – Pentru prima dată utilizatorii pot plăti din mers pentru o conexiune la internet privată și sigură. Pentru a porni clientul, un utilizator instalează Orchid VPN, adaugă jetoane Orchid în portofel, apoi poate accesa internetul printr-o cale aleasă de utilizator pentru a asigura o conexiune sigură oriunde în lume. În culise, un utilizator plătește jetoane Orchid (OXT), apoi i se acordă „bilete” de revendicare pe acel pool; solicitați plata unui bilet la fiecare zece mii, în cazul în care fiecare bilet este o microplată validă care plătește jetoane Orchid (OXT) către contribuabilii lățimii de bandă de pe piața lățimii de bandă P2P. Utilizatorii plătesc doar pentru lățimea de bandă pe care o consumă.

Q8: Ce motivează fondatorul Orchid ?

A8: Întrebare distractivă. Sunt motivat de rezolvarea problemelor din lumea reală. Sunt extrem de îngrijorat de confidențialitate, supraveghere și cenzură la nivel global și rezolvarea problemelor pentru persoanele care se confruntă cu probleme în acest sens. Sunt, de asemenea, motivat de adoptarea și construirea de produse foarte interesante!

Î9: Cred că DeFi ne schimbă relația cu banii, investițiile, creditul și datoria. Care sunt planurile pentru ca ORCHID să prospere în spațiul DeFi?

A9: Ok, acest lucru pare în afara subiectului, dar este interesant. DEFI este un spațiu interesant. Cred că în prezent abordările bazate pe Ethereum se pot confrunta din nou cu unele probleme în curând, dar vom vedea. Cred că unele dintre noile soluții de lanț, cum ar fi Vega, vor ajuta la rezolvarea acestor probleme. Pentru Orchid, jucăm în zona recompenselor, permițând furnizorilor să mizeze OXT pentru a-și promova serviciile, apoi să câștige OXT prin furnizarea de servicii. Este ca un Airbnb de lățime de bandă sau alte resurse. De asemenea, lucrăm la o tehnică care să permită oamenilor să mizeze OXT împotriva unui furnizor chiar și atunci când nu rulează un nod – practic delegând miza lor

Î10: Presupunem că Orchid caută întotdeauna parteneri remarcabili, iar utilizatorii cresc în mod constant. Doriți să ne împărtășiți care este secretul acestei rate de creștere??

A10: Muncim foarte mult! Și avem o echipă incredibilă, pasionată și concentrată, mai ales acum mi-ar plăcea să răspund la toate aceste întrebări. Puteți să mă contactați la @ orchid7 și grupul nostru TG pe orchidă este https://t.me/OrchidOfficial

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map