Balenele și minerii BTC s-au vândut cumpărătorilor instituționali în trimestrul IV 2020, deducând date în lanț

O privire asupra datelor de pe lanț din anul trecut pentru a examina implicarea instituțională pe piața BTC

Scris de OKEx Insights | Dezvoltat de Catallact 

În mai 2020, celebrul macroinvestitor Paul Tudor Jones a dezvăluit că cumpăra BTC ca acoperire împotriva inflației fiduciare induse de banca centrală. El a mai spus că cea mai importantă criptomonedă i-a amintit de aur în anii ’70.

Comentariile lui Jones, la momentul respectiv, au declanșat un val de speculații din partea analiștilor din industrie că investitorii instituționali vor începe să se afle pe piața BTC. OKEx Insights a constatat că acest lucru este cazul în septembrie 2020, unde am folosit datele de pe lanț de la Catallact pentru a descoperi că instituțiile au urmat cu adevărat direcția lui Jones. De atunci, industria a aflat că firma de informații de afaceri MicroStrategy a achiziționat sume mari de BTC alături de cumpărături instituționale de la Massachusetts Mutual Life Insurance Company.

Începând cu 2021 cu o creștere aparentă a interesului instituțional, OKEx Insights a folosit din nou datele de pe lanț de la Catallact pentru a aprofunda narațiunea conform căreia instituțiile cumpără BTC. Mai exact, totuși, am vrut să aflăm cine a vândut în ultima cursă de tauri în 2020.

Iată ce am aflat.

O notă despre modul în care interpretăm datele din lanț

Înainte de a începe, să clarificăm mai întâi modul în care interpretăm datele din lanț.

Acest raport se bazează pe cercetare, dar datele din lanț nu ne pot spune totul. Ca atare, analiștii trebuie să aibă întotdeauna prudență atunci când trag concluzii – și trebuie să existe o anumită cantitate de speculații pentru ca aceste concluzii să fie trase.

De exemplu, în timp ce obiectivul nostru este să examinăm investițiile instituționale în BTC, nu putem folosi tranzacții mari BTC în lanț pentru a face diferența curată între achiziții și vânzări. De asemenea, nu putem elimina tranzacțiile agregate din principalele schimburi de criptomonede, la fel cum nu putem observa întotdeauna ce mișcări provin din instituții sau fonduri speculative. În ciuda acestui fapt, suntem încă capabili să facem observații atente și să prezentăm concluzii ipotetice.

În plus, datele pe care le examinăm se încheie în decembrie 2020. Ca atare, nu ia în considerare nicio activitate în 2021 – deși putem aprofunda în noul an pe măsură ce progresează mai mult timp.

Pentru a citi cercetările anterioare OKEx Insights cu Catallact – care acoperă prima jumătate a anului 2020, prăbușirea COVID și avansul până la ultimul raliu parabolic al BTC – urmați acest link.

BTC a devenit parabolic pe măsură ce tranzacțiile de dimensiuni instituționale au crescut

Pentru început, să aruncăm mai întâi un procent din valoarea totală a tranzacției peste 1.000 BTC în lanț – pe care îl putem clasifica ferm ca fiind în afara gamei de investitori și comercianți cu amănuntul. Procedând astfel, două puncte devin imediat evidente:

  1. Procentul de tranzacții în lanț peste 1.000 BTC a crescut de la puțin peste 5% la sfârșitul lunii iunie 2020 la un maxim de peste 45% în septembrie 2020.
  2. Procentul de tranzacții în lanț peste 1.000 BTC nu s-a uitat niciodată înapoi de la sfârșitul lunii iunie 2020 – rămânând într-un interval general între 30% și 40% de când a depășit 45% în septembrie 2020.

Concluzia pe care o putem trage din aceste date în lanț este că investitorii instituționali s-au îngrămădit cu adevărat în spațiul BTC după ce Paul Tudor Jones și-a anunțat intrarea – și nu s-au oprit odată cu încheierea anului 2020.

În plus, putem presupune că instituțiile se aflau la sfârșitul ofertei și cumpărau cantități mari de BTC – spre deosebire de vânzare -, deoarece prețul criptomonedei de vârf a crescut în mod parabolic pe tot parcursul trimestrului IV 2020.

Procentul tranzacțiilor mari pe lanț BTC a crescut considerabil în a doua jumătate a anului 2020 și a rămas ridicat până la sfârșitul anului. Sursa: Catallact

O hartă de căldură a frecvenței tranzacțiilor BTC întărește, de asemenea, concluzia că investitorii instituționali mari au crescut prețul BTC mai mare, crescând cererea pentru cel mai important activ digital.

O hartă de căldură cu frecvența tranzacției BTC ilustrează, de asemenea, că numărul mișcărilor mari a crescut în ultima parte a anului 2020. Sursa: Catallact

Achizițiile instituționale verificate coincid cu datele de pe lanț

Deși trebuie să fiți atenți atunci când trageți aceste tipuri de concluzii din datele din lanț, suntem norocoși să avem achiziții instituționale accesibile publicului, verificate pentru a controla datele..

Pentru început, știm cu certitudine că compania de informații de afaceri, software mobil și servicii bazate pe cloud MicroStrategy a investit sume mari de bani în BTC anul trecut. În august 2020, firma a achiziționat 21.000 de monede pentru 250 de milioane de dolari. Acest lucru coincide cu creșterea tranzacțiilor mari pe graficele menționate mai sus.

Mai multe achiziții de la MicroStrategy au avut loc în 2020. Pe 5 decembrie, compania a achiziționat 2.574 BTC pentru 50 de milioane de dolari la un preț mediu de 19.427 dolari pe monedă. Mai târziu în acea lună, pe 22 decembrie, a achiziționat alte 29.646 de monede pentru 650 milioane USD la un preț mediu de aproximativ 21.925 USD fiecare.

În plus, Massachusetts Mutual Life Insurance Company a investit 100 de milioane de dolari în BTC în decembrie – semn că mai mulți investitori instituționali au pătruns pe piață în acel moment.

Cu acest fundal de știri, putem deduce cu siguranță că concluziile la care am ajuns mai sus – și anume că jucătorii mari au intrat pe piața BTC din mai 2020 și că tranzacțiile mari vizibile pe lanț au fost mai degrabă cumpărături decât vânzări – sunt în mare măsură corecte..

Volumele BTC în lanț au crescut în a doua jumătate a anului 2020

Privind volumul zilnic de BTC tranzacționat în lanț pe diferite fusuri orare, vedem, de asemenea, o creștere mare în toamnă. Două descoperiri, în special, se remarcă:

  1. Volumele în lanț din Statele Unite, Europa și Asia au crescut la sfârșitul lunii august 2020 înainte de a atinge maximele în septembrie 2020 și octombrie 2020.
  2. Volumele în lanț au rămas constant ridicate după ce au crescut inițial în august 2020.

Deoarece volumele BTC pe lanț au crescut și au rămas constant ridicate, putem concluziona că interesul instituțional a înregistrat într-adevăr un avânt serios în toamna anului trecut – conducând prețul principal al criptomonedei la noi maxime.

Volumul BTC pe lanț a crescut în T3 și T4 2020 la nivel global. Sursa: Catallact

Deținătorii pe termen lung vânduți ca BTC au stabilit noi maxime istorice

Când examinăm vârsta monedelor tranzacționate pe blockchain-ul Bitcoin de la începutul lunii septembrie 2020 până la sfârșitul lunii decembrie 2020, vedem vârsta medie a monedelor incluse în blocuri crescută în octombrie 2020 și a rămas mai mare pe tot parcursul sfârșitului anului.

Cel mai interesant este că prețul BTC a crescut la jumătatea lunii decembrie, dar vârsta medie a monedelor tranzacționate pe blockchain-ul Bitcoin a rămas relativ constantă. Acest lucru ne permite să tragem trei concluzii principale:

  1. Deținătorii de BTC pe termen lung – pe care unii ar putea suna "OG balene" – vândut în cursa BTC la noi maxime istorice.
  2. Putem deduce că inventarul deținătorilor pe termen lung a început să se epuizeze – cel puțin oarecum – pe măsură ce prețul BTC a crescut.
  3. Deoarece credem că investitorii instituționali se aflau în partea de licitare a registrelor de comenzi, putem deduce că deținătorii de BTC pe termen lung s-au vândut în achiziții instituționale.

Aceste inferențe sunt susținute și de cercetările anterioare efectuate de OKEx Insights în colaborare cu compania de date blockchain Kaiko. Raportul nostru anterior a constatat că marii comercianți și balene au început să obțină profituri în jurul valorii maxime anterioare a BTC, aproape de 20.000 USD în această toamnă și că cumpărătorii instituționali au înghițit monede la sfârșitul lunii noiembrie.

Vârsta medie a monedelor mutate pe blockchain-ul Bitcoin a crescut odată cu creșterea prețului BTC. Sursa: Catallact

Acest lucru întărește una dintre narațiunile actuale din industria criptomonedelor, în timp ce răspunde la întrebarea "cine vindea" la sfârșitul anului 2020 – și anume că a fost "OG balene" și minerii BTC care au vândut cumpărătorilor instituționali.

Concluzie: datele din lanț ilustrează imaginea BTC din 2020

2020 a fost un an fără precedent și sălbatic pentru criptomoneda de vârf.

Am văzut că BTC a scăzut până la 3.792 USDT pe OKEx în martie – ceea ce, după cum știm din cercetările noastre anterioare cu Catallact, a zguduit investitorii cu amănuntul într-o panică legată de COVID. Acești investitori au adoptat apoi o abordare de așteptat în mai, în timp ce BTC s-a luptat împotriva a 10.000 de dolari pe bursele globale.

Între timp, cei mai mari jucători de pe piața BTC făceau orice altceva decât să aștepte și să vadă. În schimb, datele de pe lanț au dedus că s-au acumulat puternic în timpul verii, cu așteptarea ca BTC să crească în valoare pe termen lung – ceea ce, cu siguranță, a ajuns să fie un pariu câștigător.

Pe măsură ce prețul BTC și-a început cursa parabolică în octombrie, alături de achizițiile instituționale de la MicroStrategy și Grayscale, datele de pe lanț arată o creștere notabilă a tranzacțiilor de dimensiuni instituționale – ceea ce înseamnă că mai mulți jucători mari au început să se acumuleze.

Deoarece partea de ofertă a BTC nu a reușit să satisfacă cererea instituțională, deoarece criptomoneda de vârf a intrat în descoperirea prețurilor, monedele vândute aparent au provenit atât de la deținătorii pe termen lung, cât și de la minerii de Bitcoin. Cu alte cuvinte, Bitcoinerii din vechea școală și-au vândut unele dintre vechile lor pungi noi cumpărători instituționali cu pungi noi extrem de mari de umplut – în bine sau în rău.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map