Bitcoins Tokenized, Schimburi sub foc și TRX ca securitate: Știri Crypto ale săptămânii

OKEx Insights prezintă primele cinci știri cripto din săptămâna trecută.

Bittrex și Poloniex s-au adăugat procesului de acțiune colectivă împotriva Bitfinex și Tether

Au fost adăugate schimburi de criptomonede Bittrex și Poloniex un proces de acțiune colectivă modificat împotriva Bitfinex, Tether și entități asociate.

Procesul, inițial depus în octombrie 2019 și actualizat săptămâna aceasta, susține că Bitfinex și Tether au manipulat piața criptomonedelor prin umflarea prețurilor prin tactici frauduloase. După cum explică plângerea oficială:

„În realitate, Tether și-a emis miliarde de USDT fără sprijinul dolarului SUA – creând pur și simplu USDT din aer. Tether a ascuns acest fapt prin „vânzarea” USDT nou emise către Bitfinex, un schimb de cripte care era deținut în secret și operat de aceiași indivizi care dețineau și operau Tether. Deoarece Bitfinex și Tether erau în esență aceleași, Tether ar putea pur și simplu transfera USDT nou emise în contul său pe Bitfinex fără a primi dolari SUA în schimb, așa cum era cerut de la clienții autentici. ”

Între timp, se presupune că Bittrex și Poloniex ar fi participat cu bună știință la schema de tipărire USDT prin transferul unor sume mari de tetere fără suport.

Chei de luat masa

 • Tether nu este străin de controverse și este în prezent implicat într-o bătălie legală cu procurorul general din New York. Această știre adaugă doar combustibil focului.
 • Procesul de acțiune colectivă modificat împotriva Tether și a firmelor asociate este în creștere, adăugând noi schimburi în calitate de inculpați. Este posibil să fie adăugat și alte schimburi de criptomonede.
 • Dacă procesul va fi câștigat, undele de șoc ar fi simțite fără îndoială în întreaga industrie, iar prețul Bitcoin ar reacționa probabil negativ.

Bitcoin-urile simbolizate pe Ethereum depășesc Fulgerul și Lichidul

Când vine vorba de tranzacții Bitcoin în afara lanțului, proiectele bazate pe Ethereum, cum ar fi WBTC și imBTC, sunt în prezent cele mai populare alegeri – depășind proiecte binecunoscute bazate pe Bitcoin, cum ar fi Lightning Network și Liquid.

După cum a raportat CoinDesk, există 70 la sută mai mulți bitcoini pe aceste proiecte Ethereum decât atunci pe lanțurile laterale Bitcoin menționate mai sus. Mai mult, aprovizionarea cu Bitcoin tokenizată a crescut cu 330% în 2020.

O diagramă a valorii totale blocate în WBTC. Sursă: DeFi Pulse

Chei de luat masa

 • Mai multe opțiuni pentru tranzacțiile Bitcoin în afara lanțului oferă mai multe opțiuni pentru utilizatori, facilitând adoptarea.
 • Diversitatea cazurilor de utilizare Ethereum este ilustrată de numărul tot mai mare de bitcoini tokenizați. Este evident că vom continua să vedem cazurile de utilizare în creștere.

„Crypto Mom” Hester Peirce nominalizat pentru al doilea mandat SEC

Hester Peirce, cunoscută de unii cripto sub numele de „Crypto Mom” pentru susținerea industriei – a fost nominalizat pentru a îndeplini un al doilea mandat ca membru al Comisiei pentru valori mobiliare (SEC) până în 2025.

Peirce a fost istoric un susținător puternic de tehnologie blockchain și opus poziția strictă a SEC față de criptomonede.

Chei de luat masa

 • Peirce a fost singurul membru al SEC care și-a exprimat opoziția față de refuzurile cererii Bitcoin ETF. În cazul în care al doilea mandat ar fi aprobat, probabilitatea de a vedea vreodată un astfel de fond tranzacționat la bursă nu este, cel puțin, deteriorată.
 • Peirce a susținut, de asemenea, autoreglementarea și un port sigur de la SEC pentru proiectele cu jetoane descentralizate.

Europol vizează instrumentul de confidențialitate Bitcoin Wasabi Wallet

Se pare că Europol vizează portofelul Bitcoin, sursă deschisă, focalizată pe confidențialitate, Wasabi Wallet.

Știrea a fost raportată pentru prima dată de CoinDesk după ce raportul „doar forțelor de ordine” al agenției de aplicare a legii din Uniunea Europeană despre portofel s-a scurs pe Telegram. Scurgerea a fost verificată ulterior de departamentul de presă al Europol.

Centrul european de criminalitate cibernetică (EC3) al Europol a citat date de la Chainalysis, cea mai importantă companie de analiză blockchain din spațiu. Raportul prevede:

„Potrivit [Chainalysis], în ultimele trei săptămâni, BTC în valoare de aproape 50 de milioane USD a fost depus în Wasabi, aproape 30% provenind de pe piețele web întunecate. Aceasta este o sumă semnificativă, relativ vorbind, având în vedere că se estimează că tranzacțiile pe dark web au doar o cotă de 1% din totalul tranzacțiilor. ”

Chei de luat masa

 • Deși nu presupune neapărat că Europol va întreprinde o acțiune specifică, raportul ilustrează clar modul în care instrumentele de confidențialitate Bitcoin se află pe radarul forțelor de ordine.
 • Instrumentele de confidențialitate ascund datele din registrul public distribuit de Bitcoin, dar autoritățile de reglementare pot interveni.

TRX TRON seamănă puternic cu o securitate, spune consiliul industrial

Consiliul de evaluare Crypto (CRC) a considerat neoficial jetoanele respective ale lui Tron, Nervos și Polkadot ca având o probabilitate mai mare de a fi considerate valori mobiliare în conformitate cu legislația americană privind valorile mobiliare, conform unei liste de rating de la mijlocul lunii aprilie obținută de Blocul.

Lista de rating nepublicată în cauză ar fi atribuit un scor fiecărui jeton de 4,75 din 5,00, ceea ce înseamnă că seamănă foarte mult cu valorile mobiliare.

Chei de luat masa

 • CRC a fost înființat de Coinbase, Circle, Genesis Capital și alte firme de criptografie de înalt nivel pentru a oferi claritate asupra problemelor de reglementare din jurul criptomonedelor. Astfel, evaluarea sa nu înseamnă că TRX și altele sunt de fapt valori mobiliare în ochii autorităților de reglementare – doar că consiliul a stabilit că seamănă cu ele.
 • Dacă SEC ar urma să țină cont ipotetic de evaluarea CRC, ecosistemele Tron, Nervos și Polkadot ar fi probabil supuse unei experiențe tumultuoase.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri organizate de profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map