Băncile americane îmbrățișează blockchain-ul, în timp ce instituțiile continuă să semnaleze interesul pentru BTC

Știrile săptămânii – Cele mai mari povești ale săptămânii din lumea criptomonedelor

2021 a început puternic pentru blockchain și industria criptomonedelor. Cel mai important activ digital, BTC, a atins noi valori maxime din toate timpurile (din nou), deoarece băncile din Statele Unite au permisiunea de a utiliza blockchain-uri publice și monede stabile.

Interesul deschis a crescut, de asemenea, pentru opțiunile și contractele futures ETH, în timp ce capitalizarea de piață a altcoin-ului a atins un nou nivel istoric. Între timp, rețeaua Stellar a fost exploatată de Ucraina pentru dezvoltarea propriei monede digitale a băncii centrale.

Iată tot ce trebuie să știți despre aceste povești și multe altele, în ediția din această săptămână a OKEx Insight News of the Week.

Volumele Stablecoin stabilesc un nou record, dat fiind că băncilor din SUA li se permite să folosească blockchain-uri publice

Într-o scrisoare interpretativă publicat luni, 4 ianuarie, Oficiul controlorului monedei din Statele Unite a declarat că băncile naționale și asociațiile federale de economii pot folosi atât deconturi publice, cât și stabile, pentru decontări.

Știrea vine alături de un nou record pentru volumul de stablecoin ajustat pe lanț. Volumul total de stablecoin din ultima lună a anului 2020 a fost de 178,34 miliarde de dolari – o creștere de 11,3% față de maximul istoric anterior din septembrie – ca raportat de The Block.

Chei de luat masa

 • Băncilor și asociațiilor de economii li se permite acum să ruleze noduri, permițând efectiv băncilor să utilizeze blockchain-uri verificabile public în scopul validării, stocării, înregistrării și decontării plăților.
 • Legile existente trebuie să fie încă respectate, iar băncile și asociațiile de economii trebuie să rămână în continuare conforme.
 • Scrisoarea interpretativă validează în esență existența stablecoinelor și solidifică prevalența acestora în anii următori.

Volumele de tranzacționare pe 24 de ore au crescut constant începând cu aproximativ iulie 2020. Sursa: Indicele Stablecoin al lui Messari

Interesul deschis al Ethereum și capitalizarea pieței au atins noi maxime istorice

Dobânzile deschise agregate pentru opțiunile ETH au stabilit noi maxime weekendul trecut, alături de OI futures, care a atins un maxim de 2,65 miliarde de dolari, potrivit The Block – care remarcat faptul că OKEx a reprezentat o cotă de 17,8%. OI pentru opțiuni, în același timp, a totalizat 1,22 miliarde de dolari.

Între timp, capitalizarea de piață a ETH a atins un nou record istoric în această săptămână. Valoarea maximă a fost de 152,279 miliarde de dolari, potrivit datelor calculate de TradingView.

Chei de luat masa

 • Cererea pentru ETH a crescut în ultimele luni, coincizând cu lansarea contractului de miză al Ethereum 2.0.
 • Cererea și interesul în creștere pentru ETH au creat, încă o dată, taxe excesiv de mari atunci când interacționează cu protocoalele DeFi bazate pe Ethereum și schimburile descentralizate.

Capitalizarea totală a pieței ETH a atins un nou record istoric în această săptămână. Sursa: TradingView

Three Arrows Capital deține cea mai mare poziție GBTC

În această săptămână, am învățat prin o depunere împreună cu Comisia pentru valori mobiliare din SUA, firma de investiții din Singapore Three Arrows Capital are o poziție în Trustul Bitcoin al Grayscale, care totalizează 36.969 BTC – în valoare de aproximativ 1.526.265.165 USD, din momentul scrierii acestui articol.

Chei de luat masa

 • Poziția Three Arrows Capital este cea mai mare din Bitcoin Trust din Grayscale, reprezentând mai mult de 6% din deținerile GBTC.
 • Această știre poate fi considerată un alt semnal că investitorii instituționali se înghesuie în produsele BTC axate pe instituții – care ar putea fi, cel puțin parțial, responsabili de recenta creștere a prețurilor.

GBTC a crescut, reflectând prețul BTC. Sursa: TradingView

Ucraina folosește Stellar pentru dezvoltarea CBDC

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina are se spune parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltare Stelară pentru a sprijini dezvoltarea strategiei băncii centrale a țării în moneda digitală și strategia activelor digitale.

Chei de luat masa

 • Stellar găsește un caz de utilizare în lumea finanțelor digitale reglementate. Banca germană Bankhaus von der Heydt intenționează să emită o stablecoin legată de euro folosind protocolul, iar autoritatea de reglementare germană BaFIN a semnat recent emiterea de obligațiuni tokenizate pe Stellar.
 • Prețul XLM a crescut cu 138,7% în ultimele șapte zile, din momentul scrierii acestui articol – în ciuda faptului că criptomoneda în sine ar putea juca puțin sau deloc un rol în dezvoltarea unui CBDC ucrainean.

Prețul XLM pe OKEx a crescut în ultimele zile. Sursa: OKEx

JPMorgan prezice prețul „nesustenabil” de 146.000 USD + BTC

Strategii la băncile multinaționale de investiții americane și la holdingul de servicii financiare JPMorgan Chase & Co au prezis o potențială creștere a prețului BTC la peste 146.000 de dolari, potrivit unei note publicat luni.

Prețul BTC se tranzacționa la un nou record istoric de peste 41.000 USD astăzi, dar de atunci a scăzut la aproximativ 39.780 USD.

Chei de luat masa

 • Fondurile tranzacționate la bursă de aur înregistrează ieșiri substanțiale pe măsură ce crește prevalența încrederii Bitcoin în tonuri de gri – ceea ce sugerează că investitorii instituționali iau BTC asupra activului tradițional refugiu sigur.
 • Predicția JPMorgan, în cazul în care se va împlini, ar contribui mult la consolidarea conceptului popular al BTC ca. "aur digital."
 • JPMorgan a mai menționat că "astfel de niveluri ale prețurilor s-ar dovedi nesustenabile" – sugerând că ne-am putea afla în etapele timpurii-mijlocii ale unei baloane BTC.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map