BTC și ETH: Care este o achiziție mai bună?

Prezentare generală

BTC a furat lumina reflectoarelor pieței în această săptămână, deoarece prețurile criptografice numărul unu au încercat să recupereze din nou nivelurile de 10000. BTCÎncercarea de a depăși bariera psihologică a venit după ETH prețurile au atins cele mai ridicate niveluri de la începutul lunii martie 2020. Odată cu BTC și ETH hype și chat-urile continuă să circule printre comunitățile criptografice, comercianții și investitorii ar putea găsi informații interesante atunci când compară datele din tranzacționarea în lanț, în afara lanțului și a instrumentelor derivate. Din aceasta, am putea avea o mai bună înțelegere a situației actuale a BTC și a ETH, ajutându-ne să judecăm mai bine care dintre ele este mai bun acum.

Echilibru la schimburi

Soldul la schimburi ne-ar putea oferi o anumită culoare în ceea ce privește sentimentul HODLers și câte monede / jetoane sunt disponibile pentru vânzare. Datele de la Glassnode arată că BTC echilibrul la schimburi sa redus la BTC0,32 mln, acesta este cel mai scăzut nivel din mai mult de un an. Soldul BTC la bursă a fost într-o tendință descendentă din martie, iar tendința a continuat în acest fel.

Figura 1a: Sold BTC la schimburi

Sursa: Glassnode

Figura 2b: Sold ETH la schimburi

Sursa: Glassnode

Pe de altă parte, ETH echilibrul pe schimburi a fost val de zăpadă. Numărul a ajuns ETH18,7 mln la jumătatea lunii martie a acestui an, care nu s-a mai văzut de la sfârșitul lunii decembrie 2016.

Interesant este faptul că numărul soldului celor două active a reacționat foarte diferit în timpul vânzării masive din martie. Se pare că vânzarea a declanșat tendința descendentă BTCSoldul, în timp ce mai mulți comercianți și-au pus ETH în schimburi după ETH corectarea prețului în aceeași perioadă.

De ce contează?

Credem că comercianții și investitorii își retrag monedele / jetoanele din bursă ar putea fi un semn al creșterii pe termen lung, întrucât doreau să-și stocheze deținerile în portofele reci și să se aștepte la potențialul curs de tauri. Din acest punct de vedere, se pare că piețele au fost mai agresive BTC decât ETH. Cu toate acestea, ar putea exista și alți factori care să stimuleze creșterea și declinul soldurilor, cum ar fi securitatea rețelei.

Adrese cu echilibru ridicat

Disponibilitatea balenelor de a acumula monede / jetoane ar putea fi un alt indiciu pe care comercianții și investitorii ar trebui să-l caute atunci când vine vorba de analize fundamentale. Numărul de adrese unice cu un echilibru ridicat ar putea fi deosebit de important.

Datele de la Glassnode sugerează că numărul de adrese unice cu egal / mai mare de ETH32 a crescut constant în ultimul an, în ciuda fluctuațiilor de preț. Între timp, numărul de adrese unice cu nu mai puțin de BTC10K a revenit de la minime la sfârșitul lunii martie. Totuși, pare relativ scăzut în comparație cu numărul de la sfârșitul lunii iunie, care este la 120.


Figura 2a: Adresă Bitcoin. cu bal. ≥ 10K BTC

Sursa: Glassnode

Figura 2b: Ethereum addrs. cu bal. ≥ 32 ETH

Sursa: Glassnode

De ce contează?

Credem că puterea hodling este una dintre valorile critice pentru a reflecta sentimentul balenelor asupra unui activ dat și se pare că ETH este un câștigător clar din acest punct de vedere. Cu toate acestea, vedem și limitări în acest sens. Este pentru că ETH32 este o barieră relativ scăzută la intrare, ceea ce ar putea reduce semnificația numărului.

Deși numărul de BTC adresele cu un echilibru ridicat au fost ridicate, doar aceste date fac parte doar din imaginea mai largă. Combinând soldul pe numărul de schimburi, este posibil să putem vedea o imagine mai cuprinzătoare.

Taxa de tranzacție și gaze

Taxa de tranzacție a Bitcoin și gazele utilizate de Ethereum au primit în ultima vreme numeroase conversații între grupurile de criptare chat. Una dintre narațiuni este că totalul ETH gazul utilizat a atins un nou nivel istoric, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni folosesc rețeaua; astfel, prețul ar trebui să crească. ETH prețurile au atins 250 de niveluri înainte de a se retrage la cele 230 de mânere.

Cu toate acestea, când ne uităm la numărul mediu de ETH gazul folosit, am putut vedea o altă imagine. Datele de la Glassnode arată că media ETH gazul folosit a scăzut pe partea din spate a raliului și a format o tendință descendentă. Din această perspectivă, este posibil să nu existe atâtea tranzacții pe cât am crezut.

Figura 3a: Taxa tranzacției Bitcoin (medie)

Sursa: Glassnode

Figura 3b: Gaz Ethereum utilizat (medie)

Sursa: Glassnode

Pe de altă parte, comisionul mediu de tranzacție al bitcoin a planat la niveluri relativ ridicate, în ciuda fluctuațiilor recente. În general, o taxă de tranzacție mai mare ar putea sugera că piața are o cerere mai mare pentru efectuarea tranzacțiilor. Prin urmare, utilizatorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru decontări mai rapide. Acest lucru indică, de asemenea, că mai mulți oameni folosesc rețeaua.

De ce contează?

Credem că criptomoneda este un fel de activ de valoare a rețelei, ceea ce înseamnă că, cu cât oamenii îl folosesc și îl utilizează, cu atât mai valoros va fi activul. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că nu există o corelație directă între taxa de tranzacție / gaz și preț, iar aceste numere ar putea fi doar alte două piese ale întregului puzzle.

Înălțimea ETH rămâne negativă, BTC a revenit

Dacă analiza activităților în lanț este ca o analiză fundamentală a acțiunilor, analiza activităților de tranzacționare a instrumentelor derivate ar putea fi o analiză statistică. Ar putea oferi participanților pe piață o privire asupra modului în care comercianții reali și-au poziționat tranzacțiile. Am putea găsi informații valoroase din asta.

Am observat asta unu dintre conversațiile recente din comunitatea criptografică este că opțiunile se înclină ETH a devenit negativ și ar putea fi optimist pentru preț.

Figura 4a: oblicitate BTC 25d

Sursa: Skew

Figura 4b: ETH 25d înclinare

Sursa: Skew

Opțiunea asimetrie este diferența de volatilitate implicită între opțiunile OTM / ATM / ITM. Comercianții pot utiliza aceste modificări relative ca strategie de tranzacționare. Datele de la Skew arată că ETHOpțiunile înclinate au rămas în cea mai mare parte negative, în timp ce BTCA fost recuperat constant în zona pozitivă.

Ce ne spune?

Credem că schimbările IV ale diferitelor contracte de opțiuni ar putea sugera oarecum volatilitatea viitoare a suportului și cum anticipau comercianții. Cu toate acestea, asimetria opțiunilor nu este întotdeauna un indicator util în predicția prețurilor, dar poate fi utilă în anumite circumstanțe. Credem că comercianții ar trebui să ia în considerare acest lucru alături de mulți alți factori care ar putea conduce piețele criptografice.

Privind pe piață opțiunile BTC cu prețuri de grevă mai mari, abordarea ETH a fost relativ conservatoare

Modul în care comercianții de opțiuni aleg prețurile de grevă pare să ne spună că piața a adoptat o perspectivă mai progresivă asupra BTC prețuri, în timp ce vizualizarea pe ETH a fost relativ moderat.

Putem vedea că majoritatea BTC opțiunile dobânzii deschise se aflau în zona de preț de greutate de 10000, în timp ce al doilea și al treilea cel mai popular preț de grevă poartă în jurul valorii de 12000 și 11000. ETH din partea laterală, 280 de greve au fost cele mai populare, în timp ce al doilea și al treilea cel mai mult OI au fost 220 și 240.

Pe ETH partea, apelurile cu 280 de greve par a fi o configurație tipic alcista. Cu toate acestea, apelurile cu 220 și 240 de greve par mai degrabă o abordare conservatoare, deoarece contractele erau deja / în curând vor fi în bani. Pe de altă parte, 220 și 240 se arată mai degrabă ca aranjamente defensive ETH a fost într-un miting de la mijlocul lunii mai.

Pe BTC partea, apelurile cu 10000 de greve par, de asemenea, ca o configurare alcista standard, dar apelurile cu 12000 și 11000 de prețuri de greva par chiar mai agresive. Din perspectiva scrierii put, puturile cu 12000, 11000 și 10000 au fost toate în bani. Dacă un comerciant este scăzut la BTC, ar putea lua în considerare vânzările cu prețuri de grevă chiar mai mici decât peste 10000.

Figura 5a: BTC opt. OI prin grevă (începând cu 4 iunie)

Sursa: Skew

Figura 5b: ETH opt. OI prin grevă (începând cu 4 iunie)

Sursa: Skew

Concluzie

Am acoperit unele dintre activitățile din lanț și datele de tranzacționare a instrumentelor derivate de la BTC și ETH, și se pare că încă nu este ușor să efectuați un simplu apel pentru care activ este o achiziție mai bună în acest moment. Cu toate acestea, se pare BTC comercianții au fost mai puternici pe termen lung în ceea ce privește prețul, în timp ce ETH comercianții s-au concentrat mai mult pe acțiunile de preț pe termen scurt. Totuși, comercianții și investitorii ar trebui să fie flexibili în ceea ce privește strategiile de tranzacționare și să își adapteze setările în funcție de condițiile pieței.

Autor: Cyrus Ip – Analist de cercetare

Publicare de: OKEx

04 iunie 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map