Carylyne Chan de la CoinMarketCap: Situația economică de astăzi (Brrr) este pozitivă pentru cripto, întrucât oamenii pun întrebări de bază

Acesta este primul interviu din OKEx Interviews, o serie de conversații publicate la Academia noastră cu lideri și constructori din industria criptografică.

Săptămâna trecută au apărut știri despre faptul că veteranul industria criptografică CoinMarketCap (CMC) a fost dobândit prin schimbul de criptare Binance.

OKEx Academy a vorbit cu Carylyne Chan, noul CEO interimar al CMC – și fostul director de strategie – despre achiziție, „revoluția cripto”, coronavirus și ce fel de ceai bea lucrând de acasă toată ziua.

Contents

Achiziția

OKEx: Ce auziți acum de la comunitate despre achiziție și cum răspundeți??

Carylyne Chan: Am auzit mai multe părți. Cu siguranță există oameni care nu sunt atât de încântați de asta. Cred că mulți dintre acești oameni sunt mai înclinați filozofic spre independență și neintervenție, descentralizare. Cred că aceia sunt cei mai mari detractori ai acordului.

Dar, în același timp, am auzit și multe opinii pozitive. Multe dintre acestea sunt oameni care simt că această mișcare reprezintă maturitatea spațiului. Știi, am ajuns la un punct în care oamenii fac acum toate aceste M&O [fuziuni și achiziții] se mișcă și este un semn că cripto se maturizează.

De fapt, am văzut câteva comentarii destul de interesante pe Reddit în care oamenii vorbeau despre cum nu este neapărat un lucru rău, deoarece este o piață liberă și oamenii au în mod evident alte alternative față de ambele companii.

Deci, atât timp cât ambele companii continuă să fie conștiente de perspectiva și poziția lor în acest spațiu și continuă să construiască lucruri pentru utilizatori și comunitate, atunci utilizatorii pot continua să aleagă aceste două produse. Ei pot alege aceste două companii pentru că au încredere în ele și cred că oferă cele mai bune produse și experiență utilizatorului final.

OKEx: Care este răspunsul dvs. la comentariile negative sau la persoanele care se simt inconfortabile cu această mișcare?

Carylyne: Cred că, din perspectiva mea, cel mai important lucru de reținut este că este în interesul CMC să continuăm să fim neutri și transparenți în ceea ce facem.

Deci, știu că ați citit scrisoarea [Carylyne și Brandon Chez (fondatorul și fostul CEO al CMC) au scris ambii scrisori către comunitate cu privire la achiziție – OKEx] și cred că am cam intrat în detaliu acolo despre acest lucru. Dar principalul lucru este că are sens să continuăm să facem lucrurile corect de către utilizatorii noștri, deoarece aceștia pot alege.

Cred că cel mai mare lucru pentru mine când cineva pune întrebări este că, nu știi, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt chiar acum. Dar, dacă îi dați CMC o șansă pentru următoarele luni sau câțiva ani, veți putea vedea că vom continua să acționăm într-un mod care este în conformitate cu ceea ce am spus tot timpul. Încă vom acționa cu integritate. Nu vom deranja cu niciunul dintre clienții noștri de publicitate.

Dă-ne puțin timp. continuă să ne observi. Continuă să ne suni dacă vrei. Cred că este sănătos și bun pentru toți cei implicați.

OKEx: Ce caută CMC să câștige din noua sa companie-mamă?


Carylyne: Binance este o companie mult mai mare decât CMC, au acum aproape nouă sute de angajați. Așa că a trecut printr-o grămadă de probleme de dinți pe care CMC le are în prezent. 

Acum avem aproximativ 30 de persoane și suntem distribuiți cu toții. Comunicarea este ceva cu care încă încercăm să ne obișnuim la acest nivel. Încă încercăm să ne îndreptăm procesele de resurse umane, de exemplu. Încă încercăm să ne dăm seama cum să ne facem finanțele în mod corespunzător în diferite regiuni și chestii de genul acesta.

Deci, cred că multe dintre cele mai bune practici, au trecut prin ele. Și pentru mine, având acest tip de înțelegere a modului în care o fac alte companii și ele ne oferă acest sfat structurat despre cum ar fi să desfășurăm unele dintre aceste procese în cadrul CMC, pentru a ne scala mai eficient, astfel încât să ne putem concentra pe produsul, ne putem concentra pe inginerie și experiență pentru utilizatorul final – cred că acest lucru ne va fi foarte util în ceea ce privește extinderea CMC în timp.

Lichiditate și date bune

OKEx: În noiembrie, CMC prezentat noua sa măsură de lichiditate. De ce este important să ai asta?

Carylyne: După cum probabil știți, a existat o problemă destul de mare a inflației volumului începând cu 2018. La începutul anului 2018. Și oamenii au încercat practic să se claseze pe CMC. Ei au un mare stimulent pentru a încerca să joace clasamentul, astfel încât să urci și să obții mai mulți utilizatori și altele.

Deci, cred că ceea ce am făcut a fost în loc să încercăm doar să găsim o soluție pe jumătate coaptă, am încercat să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru. Și o mare parte din asta se datorează faptului că, în criptografie, nu există o autoritate centrală de reglementare. Deci nimeni nu încearcă să reglementeze ce se întâmplă atunci când un schimb nu raportează volumele corecte sau dacă un comerciant este spălare tranzacționare. Este greu să reglementezi acele lucruri și nimeni nu o face.

Așa că am început să ne întrebăm, este volumul metrica potrivită pentru a face acest lucru? Pentru că nu poți să reglementezi cu adevărat asta ca străin. De aceea, am venit cu metrice de lichiditate. Practic ia în considerare toate perechile de piață și actualizează dinamic această valoare, în funcție de cât de lichidă este piața.

În general, aș spune că aceasta a fost o modalitate fundamentală pentru noi de a rezolva problema, analizând-o dintr-un unghi diferit, în ceea ce privește lichiditatea, ceea ce îi pasă pe comercianți. În loc de doar volume, care pot fi uneori destul de cosmetice, în această industrie în mod specific.

OKEx: La ce ne referim mai exact atunci când vorbim despre date bune?

Carylyne: Deci, din punct de vedere istoric, CMC are cele mai multe date. Dacă doriți să priviți istoric, ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, CMC colectează date din 2013. Cu siguranță este un lucru important pentru CMC ca agregator de date..

Ce determină calitatea datelor? Cred că o parte din aceasta este cât de bine sunteți capabil să verificați datele. Deci, avem algoritmi de detectare a anomaliilor încorporate. Apoi, datorită faptului că CMC este cel mai mare agregator și, de asemenea, cea mai mare recomandare către fiecare schimb, aceștia [schimburile] vor, de asemenea, să se asigure că raportează datele către CMC într-un mod cât mai exact posibil, astfel încât să putem prezenta le în lumina potrivită.

Deci, cealaltă parte este că CMC este, de asemenea, înclinat filosofic spre a nu cenzura datele. De aceea, am „raportat date”. Dar avem și „date ajustate”. Deci, asta le va oferi oamenilor o alegere pentru ceea ce are sens pentru ei, ceea ce vor să vadă. Unii oameni doresc doar să vadă volume nefiltrate, de exemplu.

Vom continua să rafinăm o mulțime de aceste [valori]. Este un fel de proces iterativ pentru cea mai înaltă calitate, deoarece se schimbă în funcție de durata de viață a modului în care se schimbă structura industriei. Deci, în 2015, asta a fost diferit. Calitatea datelor a fost diferită de calitatea datelor despre care vorbim acum.

Și cred că va continua să se schimbe în timp. Deci, suntem mereu cu ochii pe asta. Avem o grămadă de utilizatori ai comunității care ne oferă feedback cu privire la aceste date. Avem schimburi care sunt stimulate pentru a ne oferi datele corecte și corecte.

Toate acestea contribuie la continuarea proprietăților CMC de căutare a calității, aș spune. Ne face capabili să oferim utilizatorilor noștri acest tip de înaltă calitate în timp. De asemenea, noi valori care apar. Probabil că asta va fi de ajutor.

Revoluția cripto și adoptarea

OKEx: în scrisoarea pe care ați scris-o comunității despre această achiziție, ați spus "Baza principală pentru introducerea ideilor și caracteristicilor pe CoinMarketCap a fost și va fi: „Aceasta reflectă în mod eficient starea revoluției cripto-actuale?”"

Puteți extinde ce este revoluția cripto pentru voi și ce înseamnă să o reflectați?

Carylyne: Deci, de când Brandon a început CMC, el a fost întotdeauna genul de persoană care se gândește la asta ca la fel ca piața liberă. De ce avem astăzi mii de jetoane, sute și mii de tipuri diferite de blockchains?

Cred că punctul de vedere care a modelat cum a evoluat CMC se referă la modul în care prezentați toate datele pe o piață liberă / concurență liberă? Într-un mod care prezintă modul în care lucrurile se dezvoltă în timp? Acesta este motivul pentru care are sens că datele CMC sunt interesante în timp. Deci, puteți vedea cum s-au dezvoltat lucrurile de-a lungul timpului în ceea ce privește structura industriei.

Deci, atunci când spunem că adăugăm aceste caracteristici pe baza faptului că reflectă revoluția – seamănă mai mult cu ce alte date putem prezenta pe CMC care îi vor ajuta pe oameni să înțeleagă cum arată structura industriei astăzi?

O putem prezenta într-un mod, astfel încât oamenii să poată vedea că există acel tip de libertate? Există un fel de concurență liberă în spațiul care se întâmplă. Deci, asta va continua să modeleze o mulțime de lucruri pe care le decidem.

Poate adăugăm și alte lucruri de genul DApps sau NFT-uri [non-fungibil jetoane], știi, în timp. Acest lucru va reflecta faptul că oamenii vor să vadă acest lucru pe CMC și vor să vadă alte clasamente pe site etc..

OKEx: Când aud "cripto-revoluție" Mă gândesc la un alt termen care este aruncat foarte mult, care este "adopţie."

Ce înseamnă acest termen special pentru dvs.?

Carylyne: Da, cam toată lumea are o definiție diferită. Deci, adoptarea din punct de vedere al schimbului ar fi diferită de adoptarea din punct de vedere al jocului DApp. Acestea sunt cam interconectate.

Dar într-un anumit sens, aș spune că adopția vede o masă critică de oameni care vor fi interesați de ceva.

Și cred că, dintr-o mulțime de conversații pe care le-am avut, mulți oameni cred că aplicația ucigașă a cripto este funcția sa ca sistem monetar, ca depozit de valoare.

Asta mi se pare încă teza predominantă pe care majoritatea oamenilor o au despre ceea ce înseamnă libertatea revoluției și, de asemenea, care este semnificația cripto în ceea ce privește adoptarea de către oameni. Deci, întrebarea importantă este dacă oamenii dețin cripto, oamenii folosesc cripto?

De aceea, puteți vedea că o mulțime de proiecte se concentrează pe lucruri precum „puteți obține acest lucru pe un POS [punct de vânzare]? Putem introduce acest lucru în sistemele de plată, în magazinele online? ” Chestii de genul asta.

Mulți dintre ei lucrează la lucruri diferite. Dar se pare că un fel de temă generală este doar posibilitatea de a utiliza cripto fie ca bani, fie ca o modalitate de a spori alte părți ale ecosistemului care ar putea fi mai bine automatizate, cum ar fi Ethereum cu contracte inteligente sau alte platforme de contracte inteligente..

Chiar și să spunem lucruri emergente cum ar fi DeFi [finanțare descentralizată] sau ceva care este încă bani, este doar un mod diferit de contabilizare a acestuia sau un sistem diferit în cadrul acelei construcții monetare pe care o avem în minte.

Criza financiară globală

OKEx: Ce credeți că ar putea însemna situația economică globală actuală pentru cripto?

Carylyne: Deci, evident, tot ce spun este speculație.

OKEx: Și nu sfaturi de investiții!

Carylyne: Da! Cred că o mare parte din aceasta este că vedem o mulțime de subiecte recente și puncte de discuție despre relaxarea cantitativă și ce înseamnă asta pentru inflație, cum ar fi Brrr [the eu eu – OKEx], chestii de genul asta.

Toate acestea se reunesc într-un mod care ne arată că tot mai mulți oameni încearcă să înțeleagă ce înseamnă acest lucru pentru portofelul lor. Ce înseamnă pe termen lung? Și cred că este de fapt o tendință pozitivă pentru cripto, deoarece oamenii încep să se întrebe „care sunt fundamentele pe care le avem din banii pe care îi folosim?”

Și pentru o mulțime de oameni care se află astăzi în industria criptografică, începem prin a înțelege din nou ce înseamnă să ai bani și de ce contează asta. Deci, este pozitiv că oamenii încep acum să pună la îndoială aceste lucruri mai public.

Deci, în calitate de oameni din industrie, putem contribui, de fapt, la un rol important în a-i ajuta pe ceilalți să înțeleagă acest lucru. Mulți oameni din jurul meu tind să mă întrebe ca „cripto, nu sunt bani reali, nu? Asta înseamnă bani imaginați pe internet. Deci, ce înseamnă? ”

Sunt ca, da, dar banii pe care îi aveți acum în portofel sunt, de asemenea, oarecum imaginați. Doar că oamenii sunt de acord că au aceeași valoare unul pentru celălalt.

Deci, dacă acesta este cazul, atunci încercând să vă gândiți la cum creșteți sistemul într-un mod care are sens. Ești interesat de asta? Vă puteți imagina un alt mod, diferite sisteme de criptare, diferite blockchain-uri și diferite idealuri care există și care au libertatea de a alege între acestea în timp? Cred că este foarte interesant.

Deci, tendințele macro ajută cu siguranță la criptare în acest fel pentru a împinge oamenii să înțeleagă mai mult spațiul acum, mai mult ca niciodată.

OKEx: Deci, în cripto vedem acest spațiu pentru alternative la sistemul financiar tradițional. Dar, în același timp, vedem companii criptografice care lucrează direct cu sistemul financiar tradițional, mai ales pentru că avem nevoie de rampe fiat.

Este aceasta o contradicție cu etosul original al cripto?

Carylyne: Cred că nu este neapărat o contradicție în sensul că – întorcându-ne la premisa inițială despre care am vorbit – oamenii sunt, în mod evident, liberi să aleagă ceea ce are cel mai mult sens pentru ei pentru stilul lor de viață.

Deci, dacă Fiat rezolvă majoritatea problemelor tale astăzi, nu există niciun motiv pentru care nu ai continua să folosești asta. Dar cred că acest lucru se leagă de chestiunea adoptării.

Există vreun motiv să îl folosești [crypto]? Și pentru majoritatea oamenilor, nu există chiar acum, cu excepția diversificării portofoliului lor, pentru speculații.

Deci, chiar depinde de noi să ne dăm seama ce altceva trebuie să facem pentru a încuraja mai multe dintre aceste cazuri de utilizare.

Asta este de fapt ceva despre care la CMC vorbim foarte mult pe plan intern. Dacă suntem aici în această poziție și oamenii caută să ne ofere idei despre ceea ce ar putea face cu cripto-ul lor sau ca o alternativă la unele dintre sistemele cu care sunt obișnuiți, atunci trebuie să luăm acest rol mult mai serios.

Indiferent dacă scrieți rapoarte interesante sau partajați diferite tipuri de platforme. De exemplu, diferite modalități de a câștiga dobânzi de 100 de ori mai bune decât dobânda dvs. actuală pe care o primiți de la banca dvs. Toate aceste lucruri sunt importante pentru noi să le prezentăm.

Deci, nu cred că neapărat intră în conflict, este într-adevăr complementar în timp, doar în funcție de nevoile fiecărei persoane.

Noutăți coronavirus

OKEx: Am vrut să știu cum COVID-19 a afectat CMC. S-a schimbat ceva pentru tine? Ce tipare ați observat de când a început virusul?

Carylyne: Nu sunt sigur că există ceva foarte specific care a afectat CMC, în afară de volatilitatea de pe piețe. Cred că acesta este cel mai mare. Am spus acest lucru anterior, cred că vizualizările de pagină de pe CMC se corelează foarte mult cu volatilitatea piețelor. Deci, acest lucru are cu siguranță un impact mare asupra noastră.

Este amuzant, dar mulți dintre membrii echipei noastre sunt foarte obișnuiți să lucreze singuri acasă la distanță. Deci, nu a afectat atât de mult majoritatea oamenilor. Și acum oamenii ne întreabă: „Aveți vreun sfat pentru a lucra de la distanță? Și cum se descurcă oamenii cu aceste lucruri? ” Deci, în calitate de companie, cred că avem mai multă experiență cu aceste lucruri.

Recent, am publicat un postare pe blog arătând diferite acțiuni de lucru ale tuturor la domiciliu. Aș spune că cel mai mare lucru pe care l-a făcut echipa CMC în legătură cu coronavirusul a fost Jeton de hârtie igienică. Nu sunt sigur dacă ați văzut asta pe April Fools.

Așa că am fost de genul „nu vă hrăniți hârtia igienică, acest lucru nu este rezonabil!” Am vrut să parodizăm fenomenul respectiv și să-l prezentăm și să-l scoatem la lumină … Fă-l puțin mai ușor pentru oamenii care treceau de la virus.

Femeile în cripto

OKEx: Chiar dacă văd adesea femei în diferite roluri în industria noastră, inclusiv în conducere, multe companii criptografice declară că audiența lor este majoritară (uneori până la 80 la sută) bărbați și, de asemenea, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani.

Aveți gânduri despre această discrepanță demografică??

Carylyne: În general, nu cred că este necesar într-un sens să generezizăm lucrurile. Cel puțin pentru mine, am crescut într-un mediu foarte meritocratic. Am crescut în Singapore, unde oamenii vorbesc mult despre meritocrație, iar rasa nu este o problemă, genul nu este o problemă. Lucruri de genul acela. Deci, pentru mine, nu a fost niciodată un lucru. 

Cred că, de fapt, în cripto, există un echilibru mult mai bun în raportul bărbat-femeie decât în ​​companiile de tehnologie în general.

Deci, cred că este ca și cum ai găsi roluri, să găsești unghiuri care sunt cu adevărat interesante pentru ambele sexe. Și cred că chestiunea despre cripto este că este atractivă, deoarece există un mare sentiment de individualism și multă libertate. Și atunci simți că faci parte dintr-o comunitate.

Așadar, oamenii sunt atrași de acea interacțiune. Cred că se concentrează mai puțin pe femei sau bărbați sau orice altceva. O mulțime de lideri în cripto sunt de fapt și femei. În afară de omologii masculini pe care îi avem.

Presupun că nu am o viziune puternică în niciun fel despre ceea ce ar trebui să facem în acest sens. Dar sper că, ca cineva de aici și ceilalți lideri feminini cunoscuți de acolo [că noi] dăm un exemplu femeilor mai tinere, astfel încât să poată face tot ce vor, fără să se îngrijoreze de politica de gen în general.

OKEx: Știu că este o întrebare atât de încărcată ori de câte ori vorbești despre gen într-o industrie.

Deoarece avem motive istorice, sistemice, pentru care majoritatea utilizatorilor de cripto sau cripto-infrastructură ar fi bărbați, de exemplu.

Carylyne: Da. Anterior am lucrat în industria AI. Deci, acolo cred că este, de asemenea, o întrebare foarte răspândită, deoarece oamenii vorbesc mult despre ce înseamnă să creezi o mașină pentru detectarea tiparelor.

Și când te gândești la asta ca și cum ar fi o prejudecată inconștientă dacă oamenii care antrenează toate mașinile sunt bărbați și / sau de o anumită rasă sau dintr-un anumit tip de mediu. Deci, astfel de lucruri se manifestă mai mult.

Și cred că, cu cripto, ca în orice altceva, va exista întotdeauna un fel de prejudecată inconștientă acolo.

Deci, este vorba mai mult de a o înțelege, de a o recunoaște și apoi de a spune că nu ar trebui să fie așa. Ar trebui să fie cu adevărat despre a face ca mai mulți oameni să aibă acest tip de vedere diversă. Dar oameni capabili, indiferent de genul lor, indiferent de orientarea lor.

Viața în afara cripto

OKEx: Citești ceva chiar acum?

Carylyne: Citesc o mulțime de cărți diferite în același timp. Dar chiar acum citesc o carte destul de groasă numită Strategie: o istorie. Este o carte destul de interesantă care urmărește contextul de unde a venit strategia. Și este amuzant pentru că au mers până înapoi și au început prin analiza strategiei pe care Dumnezeu o folosește în Biblie. Cu siguranță l-am recomandat, este foarte interesant.

OKEx: Ce faci când te trezești pentru prima dată, ai un fel de ritual de dimineață?

Carylyne: În afară de un fel de pregătire pentru zi, de obicei mă trezesc și meditez timp de 20 de minute, apoi mă uit la agenda mea pentru zi și o prioritizez din nou în funcție de începutul zilei.

Deci, cred că acest lucru ajută la concentrarea multă. Și, de asemenea, beau mult ceai pe tot parcursul zilei.

OKEx: Nu pot renunța la cafea, dar sunt convins că persoanele care beau ceai toată ziua sunt mai echilibrate și probabil mai productive.

Carylyne: Poate este chimic, corect, din cauza compușilor din ceai. Ar trebui să te ajute să te concentrezi. Este cam ca un mic buzz care se susține în timp sau ceva de genul acesta. Nu știu cât de adevărat este acest lucru.

OKEx: Ce fel de ceai bei?

Carylyne: Bea o mulțime de ceaiuri de frunze libere. La fel ca ceaiurile Oolong sau recent am băut și multe ceaiuri pu-erh.

Acest interviu a fost realizat de Olivia Capozzalo, șeful de conținut al OKEx. A fost editat și condensat.

Imagine de copertă oferită de Carylyne Chan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map