Câștiguri pasive în criptare: împrumuturi și participări DeFi într-o economie cu interes zero

Crypto Staking și DeFi Credit

Focarul COVID-19 a avut un impact profund asupra economiei globale. Banca pentru decontări internaționale (BIS), care monitorizează ratele politicii băncii centrale în 39 de economii, a raportat că 29 dintre acestea au avut reduceți tarifele de când virusul a început să se răspândească în ianuarie 2020.

În timp ce Rezerva Federală a Statelor Unite a redus ratele dobânzii la zero în martie, randamentele la scadență ale obligațiunilor suverane din întreaga lume au scăzut rapid, cu câteva care au intrat oficial în rata dobânzii negative gamă.

Interes globalRatele dobânzii actuale ale băncilor centrale. Sursă: global-rate, OKEx

Randamentele în scădere au un impact major asupra celor care caută venit pasiv prin economii, de la parcarea capitalului în bănci nu livrează mult în calea întoarcerilor. De obicei, economisitorii cumpărau legături, a depus bani în conturi de economii sau a împrumutat direct bani pentru dobânzi. Cu toate acestea, odată cu reducerea oportunităților tradiționale, spațiul criptografic are potențialul de a apărea cu alternative viabile, câștigând tracțiune și încurajând adoptarea mai largă a activelor digitale în general..

În această piesă, OKEx Insights introduce creditarea și participarea la criptare ca oferte care pot atrage potențialii noi utilizatori care caută rentabilități pasive și pot spori acceptarea globală pentru active digitale și sisteme financiare bazate pe blockchain..

Oportunități de venit pasiv în spațiul criptografic

Bitcoin (BTC) a popularizat conceptul de fiind propria ta bancă. În timp ce BTC a deschis calea recunoașterii activelor digitale ca atare, alte protocoale mai noi au reușit să diversifice cazurile de utilizare a criptelor și să faciliteze ecosisteme întregi. Unul dintre acestea este finanțare descentralizată (DeFi) spațiu, construit deasupra Ethereum (ETH) reţea.

DeFi reprezintă în esență o categorie largă de aplicații financiare construite pe blockchain-uri publice. Acesta combină protocoale, jetoane și contracte inteligente pentru a oferi accesibilitate financiară persoanelor fizice, (mai ales) fără a fi nevoie de canale bancare tradiționale.

Unele dintre serviciile oferite în prezent în spațiul DeFi includ procesarea plăților, servicii de custodie, împrumuturi garantate și împrumuturi / împrumuturi. Având în vedere natura descentralizată a acestor servicii și produse financiare, acestea își propun să fie lipsite de permisiuni (oricine le poate folosi), transparente și rezistente la cenzură. Utilizarea tehnologiei blockchain și a contractelor inteligente reduce, de asemenea, semnificativ riscul de contrapartidă.

În timp ce împrumutarea activelor dvs. criptografice în cadrul ecosistemului DeFi este una dintre cele mai simple modalități de a valorifica monedele și jetoanele pentru venituri pasive, miza este o altă metodă, în special pentru cei care sunt pricepuți la tehnologie și doresc să participe la menținerea rețelelor blockchain pe care le folosesc..

Miza este procesul de participare activă la validarea tranzacției pe un Dovada mizei (PoS) blockchain. Spre deosebire de tipic Protocolul Proof-of-Work (PoW) (cum ar fi Bitcoin), într-un mecanism de consens PoS, deținătorii unui sold minim necesar al unei criptomonede specifice pot valida tranzacțiile și câștiga recompense pentru acest lucru.

În prezent, conform Recompense de miză date, există 14 protocoale PoS care acceptă miza, cu o valoare a rețelei de peste 100 de milioane de dolari.

S-a explicat împrumutul DeFi

Așa cum este cazul în finanțele tradiționale, împrumuturile rămân cea mai simplă metodă de a câștiga pasiv în spațiul criptografic. Serviciile DeFi care susțin împrumuturile și împrumuturile permit investitorilor să obțină randamente constante folosind activele lor digitale în loc să le lase latente în portofele.


DeFi cum funcționeazăCum funcționează DeFi. Sursă: FT

Conform statisticilor furnizate de DeFi Pulse, valoarea totală blocată – sau deținută – în aplicațiile DeFi se ridică în prezent la 1,01 miliarde USD, din care 769,9 milioane USD, sau mai mult de 75%, sunt blocate în servicii de creditare.

Valoare blocată în DeFiValoarea totală (USD) blocată în aplicațiile de creditare. Sursă: DeFi Pulse

Producător, principala platformă de credit din rețeaua Ethereum, reprezintă aproape 70% din valoarea totală blocată în creditele DeFi. Contractul inteligent MakerDAO permite utilizatorilor să împrumute DAI, o monedă stabilă stabilită la 1 USD, în valoare de 1,50 USD în valoare de ETH ca garanție. Sistemul Maker numește aceasta o poziție de creanță garantată (CDP). Utilizatorii își pot depune DAI și pot câștiga DAI Savings Rate (DSR) folosind un serviciu separat numit Oasis Save.

În timp ce Maker este unic în mecanica sa, mai ales că funcționează pentru a menține 1 DAI = 1 dolar, alte platforme de creditare descentralizate precum Compus permite experiențe mai tradiționale, în care creditorii încep să câștige dobândă imediat ce capitalul lor intră într-un fond.

Pe majoritatea platformelor, ratele de împrumut și de împrumut sunt determinate algoritmic, în funcție de cerere și ofertă. Atunci când se împrumută o cantitate mare de fonduri în fond, ratele dobânzilor cresc în consecință, reducând astfel cererea de împrumut și atrăgând depozitele utilizatorilor pentru a umple fondul. Dimpotrivă, atunci când utilizarea fondurilor este redusă, rata dobânzii va fi redusă pentru a stimula cererea.

rate de creditare DeFiRatele dobânzii de împrumut pentru anumite platforme DeFi începând cu 8 iunie. Sursa: Defirate

Așa cum se arată în graficul de mai sus, platformele de creditare DeFi cu volum mare au o cerere mare de stablecoin, spre deosebire de Bitcoin și Ethereum (ETH) datorită volatilității lor. În timp ce cea mai mare rată, la momentul redactării, era de aproximativ 8,58 la sută, a existat recent o scădere generală a ratelor dobânzilor DeFi.

Abia în trimestrul trecut, Punct de sprijin, de exemplu, oferea o rată a dobânzii de 14,33 la sută la împrumuturile DAI, în timp ce Compound oferea aproximativ 8,5 la sută pentru același lucru. Creșterea ratei a fost rezultatul împrumuturilor pe scară largă și al deficitului de fonduri rezultat.

În prezent, protocolul de creditare DeFi cu cel mai mare randament este Nuo, oferind anual 8,58 la sută pentru USD Coin (USDC). Între timp, împrumuturile DAI obțin cele mai mari randamente de la Fulcrum, urmate de dYdX.

În comparație cu ratele bancare tradiționale, proiectele de împrumut DeFi oferă randamente pasive de venit mult mai mari, în special pentru țările dezvoltate. Dar ele nu sunt lipsite de provocările și oportunitățile lor unice care trebuie depășite și realizate înainte de a putea fi așteptată adoptarea.

Provocări și oportunități pentru împrumuturile DeFi

În timp ce proiectele DeFi oferă fluxuri de venituri pasive atractive, totuși lipsesc lichideidentitate și nu sunt încă gata de luptă încă din punct de vedere al securității. Protocoale precum lendf.me și bZx au fost recent subiecte de cadouri severe de securitate, afectând încrederea pieței.

Mai mult, proiectele DeFi nu sunt lipsite de barierele lor la intrare – utilizatorii trebuie mai întâi cumpărați o criptomonedă acceptată, folosind, în general, un cont bancar tradițional și un schimb, înainte ca acestea să poată utiliza platformele descentralizate, numai cripto.

Cu toate acestea, recenta supratensiune în monede stabile, conduse de crizele financiare și geopolitice din întreaga lume, indică o schimbare către activele digitale ca fiind ale acestora potențialul este realizat. Produsul secundar al acestei unități este un interes pentru oportunitățile de venit pasiv legate de monedele stabile, care pot aduce utilizatorii la serviciile și produsele DeFi.

În cele din urmă, pe măsură ce trecem mai departe către o economie digitală, produsele DeFi sunt susceptibile de a atrage utilizatori și pot îmbunătăți ratele de acceptare și adoptare a criptelor în întreaga lume..

Recompense de miză ca venituri pasive

Miza este o altă cale populară pentru venitul pasiv în spațiul criptografic. Această metodă urmează să câștige mai multă atenție, deoarece Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață, trece la un protocol de dovadă a mizei mai târziu în acest an.

Pentru a câștiga recompense / câștiguri de miză pe un blockchain PoS, trebuie "miză" monedele dvs. (de obicei orice sumă) fie prin blocarea lor în portofel, fie prin abonarea la un schimb care susține miza. Mizând monedele dvs., participați la validarea blocurilor (similar cu ce minerii fac pentru Bitcoin) și câștigați un procent stabilit din miza dvs. ca recompensă.

În timp ce mutarea ETH către PoS este mult așteptată, primele 30 de criptomonede includ câteva blockchain-uri care acceptă deja recompense de miză, cum ar fi EOS, Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) și Dash (DASH).

Pachete de piață mizeCapitalizarea pieței de miză & Blocat în valoare de miză. Sursă: Recompense de miză

Având în vedere cât miza este mai veche decât produsele DeFi, capacitatea totală de piață a mizei depășește 18,5 miliarde USD, cu peste 9,9 miliarde USD blocate în mize începând cu 4 iunie, conform Recompense de miză date. Aceasta este de aproape 10 ori mai mare decât valoarea blocată în DeFi, care se află la 1,01 miliarde de dolari în momentul scrierii.

Cu toate acestea, când vine vorba de recompense de miză, diferite monede oferă randamente diferite, așa cum se arată în graficul de mai jos.

ratele de recompensă a mizeiRecompense selectate pentru miza PoS. Sursă: Recompense de miză

La prima vedere, recompensele de participare par foarte atractive în comparație cu ratele de împrumut DeFi. Dar există riscuri inerente implicate, mai ales că veți miza monede, care sunt foarte volatile în ceea ce privește prețul, și chiar și recompensele dvs. vor fi plătite în acele monede, adăugând un risc mai mare în cazul unei diapozitive pe piață.

Mai mult, pe măsură ce sunt inventate monede noi, oferta lor este diluată, rezultând inflație, ceea ce afectează și randamentele reale obținute (reflectate de randamentele ajustate în graficul de mai sus).

Deși este mai sigur să mizați monede cu plafon de piață mai mare și cu volatilitate redusă, randamentele lor sunt de obicei mult mai mici decât cele oferite de plafon mic, dar monede mai riscante – așa cum se arată în scenariile discutate mai jos.

O prezentare generală a performanței celor mai populare monede de miza

Am aruncat o privire mai atentă asupra unora dintre cele mai populare monede pentru miza pentru a le examina performanța din ultimul an. Randamentele sunt calculate pe baza compunerii zilnice, cu 365 de perioade pe an.

Tezos are o rată de recompensă mizantă de 5,7 procente anuale (APY). În urmă cu un an, prețul XTZ era de 1,58 USD. Dacă un investitor ar pune 1.000 USD în XTZ, ar fi cumpărat 630.99 jetoane XTZ. După un an, pe baza APY, numărul de monede din portofelul investitorului ar fi de 667,89 – în valoare de 1.799,54 USD, deoarece prețul XTZ a crescut la 2,69 USD.

Cu aceste cifre, investitorul ar urmări un profit anual de 79,9%. Cu toate acestea, a existat o perioadă în care piața a scăzut, în jurul lunii octombrie 2019, iar întreaga valoare a deținerilor XTZ ale acestui investitor a fost de doar 488,38 USD – aceștia urmau să piardă 511,62 USD.

După cum puteți vedea din graficul de mai jos, modificările prețului token determină rentabilitatea totală a acestei investiții. Câștigurile din participare vor apărea numai în etapele finale ale investiției din cauza dobânzii compuse.

Performanța XTZProfit net pe 1 an de miză XTZ. Sursa: OKEx

Pe de altă parte, unele jetoane, cum ar fi IOST, au recompense de miză foarte mari. IOST oferă 10,35% APY, dar este foarte volatil și s-a depreciat brusc în ultimul an.

Dacă un investitor a băgat 1.000 $ acum un an, când prețul IOST era de 0.013688 $, ar fi obținut 73.057 token IOST. După un an, numărul de monede s-ar fi acumulat la 80.999, dar ar fi valorat doar 361,09 USD, deoarece prețul IOST a scăzut la 0,004458 USD.

Acest scenariu marchează o pierdere anuală netă de 64% pentru investitor, chiar dacă procentul de recompense de miză a fost foarte ridicat și atractiv.

MIZĂ PERFORMANȚĂ IOSTProfit net pe 1 an de miză IOST. Sursa: OKEx

În timp ce exemplele de mai sus demonstrează riscurile sale inerente, miza rămâne atractivă pentru cei care caută venituri pasive și este Mai ușor pentru a explica utilizatorilor care nu sunt cripto, care îl pot compara cu dividendele stoc.

Pe partea inversă, critici cred că miza reduce lichiditatea pieței, deoarece încurajează "blocare" monede, care sunt apoi scoase de pe piață și, de asemenea, pot împiedica utilizarea aplicațiilor descentralizate, care fac parte din DeFi.

Drumul care urmează, Ethereum și control sporit

Următoarea etapă importantă pentru mize și DeFi este viitoarea actualizare a Ethereum. Protocolul lor PoS este deja live pe un testnet și Ethereum 2.0 validatorii se pot aștepta câștigați între 4,6 și 10,3 APY ca recompense pentru miza.

Istoricul soldului ETHRecompensele pentru miza Ethereum 2.0 pe testnet. Sursă: Beaconcha.in

Cu toate acestea, pentru Ethereum 2.0, trebuie să dețineți cel puțin 32 ETH pentru a rula un nod validator sau o miză. Ca atare, observăm un interes tot mai mare pentru acumularea de ETH în așteptarea trecerii rețelei la PoS.

Cao Yin, partener fondator al Digital Renaissance Foundation, și-a exprimat optimismul cu privire la tranzițiile rețelei către PoS și impactul acesteia asupra prețului ETH. El a spus OKEx Insights:

„Miza poate avea un impact mare asupra prețului Ethereum. Am văzut proiecte mari de Staking, cum ar fi Tezos, care au evoluat foarte bine în ceea ce privește prețul. Mecanismul Staking reduce o cantitate mare de jetoane în circulație.

Estimăm că câteva milioane de ETH vor fi blocate într-o varietate de noduri de miză, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra ofertei de pe piață. În termenii cei mai simpli ai cererii economice, cu scăderea ofertei și creșterea cererii, prețul ETH ar trebui să crească. ”

Odată cu introducerea suportului de mizare ETH, vom vedea, de asemenea, o concurență crescută între creditele DeFi și randamentele de miză, deoarece investitorii au opțiunea de a alege cea mai profitabilă metodă.

Cu toate acestea, această vizibilitate și atenție adăugate pot grăbi și restricțiile de reglementare. Autoritatea de reglementare din Statele Unite, Comisia pentru tranzacționarea la termen a mărfurilor (CFTC) a avertizat în trecut, jetoanele PoS puteau fi tratate ca titluri de valoare în S.U.A..

Jason Williams, partener la Morgan Creek Digital, a atins o astfel de posibilitate în comentariile sale către OKEx Insights. El a comparat riscul de a juca cu balonul inițial de oferire a monedelor (ICO) care a izbucnit în fața presiunii de reglementare:

„Dacă jetoanele PoS sunt tratate ca titluri, CFTC ar crea un eveniment ICO 2.0, așa cum ne-am confruntat schimbând dramatic cursul adopției. Dacă jetoanele POS sunt tratate ca valori mobiliare înregistrate și supraviețuiesc acestui test, le-am putea trata așa cum facem DRIP-uri (planuri de reinvestire a dividendelor) dintr-o perspectivă contabilă și fiscală. ”

Având în vedere potențialul mizei de a atrage utilizatori principali, Dovada Alianței Stake (POSA) ia măsuri proactive pentru a se asigura că autoritățile de reglementare sunt informate și educate corespunzător despre fenomen. POSA își propune să aibă un dialog deschis cu Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA pentru a ajunge la un acord reciproc cu privire la standardele și regulile care au impact asupra spațiului. Dacă va avea succes, dialogurile între cele două entități ar putea duce la reguli concrete, deschizând calea pentru creștere și adoptarea mai largă a criptomonedelor și a ecosistemelor asociate acestora..

Declinare de responsabilitate: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map