Ce se va întâmpla cu reducerea la jumătate a prețului Bitcoin? Perspectivele bullish și bearish

A treia jumătate a recompensei blocului Bitcoin (BTC) va avea loc astăzi, 11 mai, în doar câteva ore.

În trecut, evenimentele de înjumătățire Bitcoin coincid cu o creștere a conștientizării generale, a activității de tranzacționare și a atenției către piețele criptografice în ansamblu..

Mecanismul de înjumătățire – parte a Proiectarea Bitcoin – are loc aproximativ la fiecare patru ani. De la înființarea Bitcoin, în 2009, au existat două reduceri de recompense în bloc până acum.

Urmând modelele prețurilor după ultimele două înjumătățiri, industria este în general de acord că a treia înjumătățire a Bitcoin are potențialul de a aduce prețul BTC la noi culmi pe perioada lungă. 

În doar o perioadă de un an după înjumătățirile anterioare, în noiembrie 2012 și iulie 2016 înjumătățiri, prețul Bitcoin crescut x80, respectiv x4. 

Prețul Bitcoin pe termen scurt

Ceea ce nu este atât de clar, susțin mulți analiști, este ceea ce se va întâmpla cu Bitcoin – și cu alte piețe criptografice în consecință – pe termen scurt, în zilele, săptămânile sau chiar luni imediat după recompensa blocată este redusă la jumătate.

Odată cu a treia înjumătățire la doar câteva ore distanță, speculațiile cu privire la implicațiile pe termen scurt asupra pieței au atins un nivel de febră. Analiștii cripto sunt aproximativ împărțiți cu privire la cum vor arăta condițiile imediate post-înjumătățire ale pieței – alcăt sau bearish?

Argumentul optimist prevede o mișcare ascendentă a prețului, deoarece hype-ul înjumătățit aduce mai mulți cumpărători pe piață, în timp ce comerciantul urcător anticipează o vânzare pe termen scurt care va împinge prețul în jos.

Cazul optimist pentru Bitcoin

Pe termen scurt: minerii susțin o piață bursieră

Unele dintre ele au o perspectivă mai optimistă asupra efectelor pe jumătate pe termen scurt, provenind de la mineri de Bitcoin pe scară largă. Potrivit analizei aprofundate a OKEx Insight privind minerii și înjumătățirea:

„Minerii sunt de fapt responsabili pentru o mare parte din ieșirea de capital din rețeaua Bitcoin, deoarece își vând BTC-ul pentru a acoperi costurile operaționale în fiecare lună. Acest lucru înseamnă că există o presiune constantă descendentă asupra prețului Bitcoin din cauza minilor care își descarcă câștigurile pe piață. ” 

Din punctul de vedere al minerilor mai profitabili și consacrați din industrie, eliminarea treptată a omologilor lor mai mici ar putea scuti piața de presiunea de vânzare ineficientă și ar permite creșterea prețului.

La începutul acestei luni, Cointelegraph raportat cu privire la rezultatele unui sondaj organizat în China de firma de servicii cripto RockX. Sondajul a inclus răspunsuri de la 42 de mari companii Bitcoin din Asia. Majoritatea (57%) dintre participanți se așteaptă la o creștere a noilor cumpărători de Bitcoin în „viitorul apropiat”.

Pe termen lung: Stock-to-Flow spune că BTC va crește după înjumătățire


Atunci când prognozează o piață bull pe termen lung după înjumătățire, mulți analiști se sprijină pe modelul cantitativ stoc-la-flux (S2F), așa cum este prezentat într-un recent raport de la firma de analize criptografice Messari. Conceptul – care este de obicei aplicat metalelor prețioase precum aurul și argintul – este folosit pentru a vorbi despre lipsă și despre cum se raportează prețul la cerere și ofertă.

În model, stocul este suma totală a activului care există deja în circulație. Fluxul este valoarea activului nou creat în fiecare an. Raportul S2F, la un moment dat, este numărul de ani necesari pentru a ajunge la aprovizionarea curentă. Cu cât este mai mare numărul – adică cu cât durează mai mult pentru a ajunge la acea aprovizionare – cu atât activul este mai rar.

Bitcoin are o raritate încorporată în a sa proiecta – vor fi create vreodată 21 de milioane de bitcoin. De asemenea, reducerile de recompense în bloc ale Bitcoin asigură că rata la care sunt produse bitcoins noi scade constant și regulat în timp.

Analiștii susțin că, având în vedere emisiunea foarte previzibilă a Bitcoin, S2F-ul său poate fi reprezentat cu exactitate și prezintă o corelație cu prețul BTC. Raportul lui Messari prevede:

„De fapt, nu numai că cele două variabile [S2F și preț] par a fi corelate, dar sunt cointegrate, ceea ce reprezintă o relație statistică mai riguroasă între două serii temporale. […] Prin urmare, cointegrarea prețului și S2F implică faptul că, pe termen lung, acestea nu se vor abate semnificativ. În cazul în care această tendință se va produce, modelul sugerează că bitcoinul va crește cel puțin cu un ordin de mărime, așa cum a făcut-o în ultimele două reprize. ”

Perspectiva pe termen lung a comercianților

Deși o corecție a prețului va reduce prețul pentru o vreme, comerciantul și analistul popular al criptomonedelor Michaël van de Poppe a declarat pentru OKEx Insights că este categoric optimist în ceea ce privește prețul Bitcoin pe termen lung. Comentând piețele cu doar câteva zile înainte de cel mai recent raliu al BTC, el a declarat:

„Un eveniment precum înjumătățirea determină comercianții cu amănuntul și oamenii să cumpere evenimentul, așa cum tocmai am discutat. Scenariul meu cel mai probabil ar fi o împingere FOMO către 9.500 sau 10.500 USD, după care prețul se corectează către zona 6.000 – 7.000 $. Acea zonă mai scăzută și de susținere ar trebui să fie confirmarea pentru piața taur în următorii ani. ”

Un analist de piață criptografic cunoscut pe Twitter ca General bizantin a exprimat o perspectivă similară pe termen lung în comentarii la OKEx Insights. Comerciantul a invocat ceea ce părea a fi un argument bazat pe stoc pentru a prevedea că prețul Bitcoin se îndreaptă probabil în sus:

„Sunt de părere că reducerea pe jumătate a Bitcoin pe jumătate este fundamental alcătească. Acesta este doar bunul simț. Este o chestiune de cerere și ofertă. Oferta scade, astfel încât, în ipoteza în care cererea rămâne cel puțin oarecum, prețul va crește în cele din urmă. ”

Cazul bearish pentru Bitcoin

Pe termen scurt: „Cumpărați zvonul, vindeți știrile”

Unii analiști prezic că piețele post-înjumătățire vor vedea o corecție pe termen scurt pe măsură ce cererea se usucă, iar un torent de aprovizionare caută cumpărătorii.

Când i s-a cerut părerea despre impactul pe termen scurt pe care îl va avea înjumătățirea asupra Bitcoin, Van de Poppe a declarat pentru OKEx Insights, „[în] reducerea la jumătate este practic un non-eveniment pe termen scurt, deoarece impactul real al înjumătățirii va fi să apară în următorii ani. ”

Van de Poppe a prezis că, în urma unui scurt raliu înainte de înjumătățire, prețul Bitcoin va scădea în perioada scurtă de după eveniment. Evaluarea sa a pieței ține cont de istorie și hype: 

„Înjumătățirea este un eveniment tipic„ cumpărați zvonul, vindeți știrile ”în care are loc un miting înainte de eveniment. Cu toate acestea, odată ce oamenii încep să-și dea seama că înjumătățirea în sine nu are prea mult impact și că hype-ul dispare, o corecție ar trebui să fie cel mai probabil caz să apară. Prin intermediul unei astfel de corecții, prețul Bitcoin ar trebui să revină spre echilibrul său. ” 

Acest model bazat pe hype a fost într-adevăr vizibil săptămâna trecută, deoarece Bitcoin a crescut peste 10.000 de dolari pentru prima dată din februarie. Urmând logica tiparului, comercianții care au cumpărat Bitcoin înainte de raliul care conduce evenimentul își vând poziția pe măsură ce prețurile sunt maxime.

Odată ce prețul începe să scadă, aceasta zdruncină încrederea altor investitori, care ar putea, de asemenea, să-și vândă Bitcoin-ul într-o panică. După cum am văzut în weekend, Bitcoin a început deja să corecteze, scăzând cu 15% în doar o oră duminică, înainte de a-și recâștiga o parte din valoarea pierdută în această dimineață..

Generalul bizantin a împărtășit opinia lui van de Poppe asupra comportamentului BTC în jurul înjumătățirii, invocând aceeași analogie indusă de hype. Analistul prevede o pompă bazată pe anticipare, urmată de o corecție pe termen scurt după înjumătățire, afirmând:

„Odată ce se va produce efectul de înjumătățire, mă aștept la o vânzare pe termen scurt. Cam cum ar fi cumpăra zvonul, vinde știrile. O poveste la fel de veche ca timpul. Întrucât acest lucru s-a întâmplat și în timpul ultimei înjumătățiri (raliu anterior, vânzare pe termen scurt, pe termen lung alcătesc), cred că această înjumătățire se va desfășura în mod similar cu precedenta. ”

Pe termen lung: criticii cripto sunt întotdeauna bearish

În timp ce puțini analiști din industrie sunt negativi pe Bitcoin pe termen lung, există critici care cred că cea mai mare parte a acțiunii prețurilor și tranzacționarea în jurul Bitcoin este bazată pe speculații.

Într-un tweet recent, agentul de bursă și criticul Bitcoin, Peter Schiff a susținut că prețul Bitcoin ar atinge rapid un plafon în jurul înjumătățirii: 

„O tranzacție de consens este aglomerată și, de obicei, nu se elimină așa cum se așteaptă mulțimea. Nu pot să mă gândesc la o tranzacție mai consensuală în #Bitcoin decât să mergi la înjumătățire, un eveniment despre care se crede că este extrem de optimist. Deci, odată ce se înjumătățește, cine rămâne să cumpere? ”

Citând scăderea prețului în acest weekend, Schiff a adăugat un altul tweet că „speculatorii Bitcoin” au „aruncat arma”.

Un alt critic de cripto bine cunoscut și deschis, economistul Nouriel Roubini, de asemenea a postat pe Twitter despre prăbușirea din acest weekend, numind mișcările recente de preț „pompă” & dump ”susținut de volume false într-o piață controlată și manipulată de balene.

Revenind la preț

Unii comentatori din industrie au încurajat o îndepărtare de accentul pe prețul Bitcoin în jurul înjumătățirii și au subliniat elementele fundamentale ale designului criptomonedei pe care evenimentul îl reprezintă.

Într-un tweet recent, Jake Chervinsky, consilier general al companiei blockchain Compound, a arătat o imagine de ansamblu, afirmând:

„Nu spun că reducerea la jumătate nu va afecta deloc prețul. Nu cred că cu 900 de bitcoin mai puțini pe zi este o afacere atât de mare. Pentru mine, înjumătățirea ar trebui să fie o sărbătoare a politicii monetare a Bitcoin, a solidității sale, a libertății sale de capriciile bancherilor centrali. Nu este o petrecere „wen moon”. ”

În recenta înjumătățire a lui Messari raport, citat mai sus, cercetătorul companiei Ryan Watkins și-a exprimat un sentiment similar cu privire la fenomen:

„În cel mai bun caz, înjumătățirea este un eveniment de marketing o dată la patru ani, în care Bitcoin amintește lumii de proprietățile sale superioare ca un bun monetar … În măsura în care toate acestea îi obligă pe oameni noi să facă o investiție în Bitcoin, înjumătățirea este un catalizator alcătesc. ”

Bitcoin și criptomonedele sunt renumite. Desigur, modul în care se comportă piața post-înjumătățire în zilele și săptămânile următoare este incert.

Indiferent dacă a treia jumătate a Bitcoin precipită o creștere a prețului sau scade pe termen scurt, înțelepciunea predominantă împărtășită de experții din industrie este că condițiile pieței în momentele de după eveniment sunt trecătoare și exagerate.

Declinarea responsabilității: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Urmați OKEx Insights pe:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map