China împinge experimentarea blockchain, fondatorul TRON interzis pe Weibo (din nou)

O prezentare săptămânală a știrilor blockchain și criptomonede din China și Hong Kong.

A fost o săptămână aglomerată pentru autoritățile de reglementare chineze și băncile centrale atunci când vine vorba de încurajarea dezvoltării blockchain-ului. Consiliul de Stat din China a publicat un anunț pentru a încuraja adoptarea blockchain-ului în patru zone experimentale de liber schimb. JD Digital, brațul digital al gigantului chinez de comerț electronic JD.com, a anunțat un parteneriat cu Institutul de Cercetare a Monedei Digitale al Băncii Populare din China pentru a cerceta moneda digitală a țării, DCEP. Între timp, fondatorul TRON, Justin Sun, a avut interzis pentru a patra oară contul său Weibo. 

Iată tot ce s-ar putea să fi ratat cu privire la aceste povești (și multe altele) în ediția din această săptămână a China Market Watch a OKEx Insights.

Consiliul de Stat din China împinge blockchain-ul în patru zone experimentale de liber schimb

Consiliul de Stat din China a evidențiat importanța tehnologiei blockchain prin încurajarea dezvoltării a patru zone experimentale de liber schimb în China:

  • Beijing
  • Hunan
  • Anhui
  • Zhejiang

Potrivit Consiliului de Stat anunţ, utilizarea tehnologiei blockchain facilitează un mediu de tranzacționare transfrontalier fără hârtie și ajută la formularea standardelor tehnice și de reglementare în zonele experimentale de liber schimb.

Chei de luat masa

  • Scopul aplicațiilor blockchain diferă ușor în fiecare zonă experimentală de liber schimb. Zona experimentală de la Beijing își propune să construiască un ecosistem digital de finanțare a comerțului și să susțină cercetarea și adoptarea DCEP. Pentru zona experimentală Hunan, scopul este de a spori ofertele în servicii financiare. Zona experimentală Anhui își propune să eficientizeze procesele administrative, în timp ce zona experimentală din Zhejiang își propune să utilizeze tehnologia blockchain pentru a stabili un sandbox de reglementare pentru proiectele fintech.
  • Zonele experimentale de liber schimb ilustrează în continuare efortul Chinei de a fi lider mondial în soluțiile blockchain.

Weibo, de la Justin Sun, a fost interzis pentru a patra oară

Fondatorul TRON, Justin Sun, a avut contul lui Weibo interzis pentru a patra oară. Potrivit contului oficial al lui Weibo, interzicerea contului lui Sun urmează încălcărilor regulilor comunității Weibo.

În ciuda interzicerii contului personal al lui Sun, Weibo contabilizează proiectele sale criptografice – cum ar fi TRON și proiectul DeFi JustSwap – să rămână în funcțiune normală.

Cheie de luat masa

  • Sun este bine cunoscut pentru strategia sa de marketing agresivă (și, fără îndoială, lipsită de sens) în spațiul cripto. Pe 19 septembrie, Duminică pretins că JustSwap este primul schimb descentralizat și că are în vedere lansarea unui airdrop pentru utilizatorii JustSwap. Mai mult, Fundația TRON recent s-a scuzat publicului pentru falsa afirmație a lui Sun că TRON a atins 10 miliarde de utilizatori – un număr mai mare decât populația planetei. A patra interdicție a contului său personal Weibo nu este, prin urmare, surprinzătoare.

JD Digital este partener cu PBoC în cercetarea DCEP

JD Digital, brațul digital al gigantului chinez de comerț electronic JD.com, a anunțat un parteneriat cu Institutul de Cercetare a Monedei Digitale al Băncii Populare din China pentru a efectua cercetări privind moneda digitală oficială a Chinei, DCEP.

Anunțul a precizat că JD Digital va încuraja cercetarea DCEP în dezvoltarea infrastructurilor blockchain și a cazurilor de utilizare pentru plăți mobile. De exemplu, parteneriatul poate beneficia de expertiza JD Digital pentru a dezvolta un portofel digital pentru DCEP.

Cheie de luat masa

  • JD Digital a atras recent o atenție masivă de pe piețele financiare chineze în urma acestuia Aplicație IPO pe piața STAR a Bursei de Valori din Shanghai pe 11 septembrie. După cum se arată în companie prospect, JD Digital a participat la un raport de cercetare despre inovarea monedei digitale, condus de PBoC și Asociația de Plăți și Compensări din China..

Prețul acțiunilor HSBC a scăzut la un nivel minim de 25 de ani

Săptămâna aceasta, piața de valori din China a scăzut ușor, pe măsură ce piața de valori din Hong Kong a scăzut. În momentul presării, Shanghai SE Composite și CSI 300 tranzacționează în prezent la 3.280 și 4.652 și cu o pierdere săptămânală de 0,13% și respectiv 0,6%. În Hong Kong, indicele Hang Seng a scăzut cu 4,01% săptămâna aceasta și se ridică în prezent la 23.734.

Bursa chineză a scăzut ușor, în timp ce bursa din Hong Kong a scăzut. Sursa: Trading Economics, Investing.com

Participanții la bursă și-au îndreptat atenția spre prețul scăzut al acțiunilor HSBC (HKG: 0005) în această săptămână. Prețul acțiunii HSBC a scăzut până la minimul de 25 de ani de 27,90 dolari SUA. Acest lucru este determinat de documentele FinCEN scurse, care stat că unele dintre cele mai mari bănci din lume sunt implicate în transferuri suspecte de fonduri de peste 2 trilioane de dolari.

În plus, se raportează că HSBC este un potențial candidat în cadrul "listă de entități nesigure" de către guvernul chinez.

Chei de luat masa

  • În afară de HSBC, au suferit și unele dintre băncile de renume mondial scăderi masive ale prețurilor acțiunilor în urma scurgerii fișierelor FinCEN. De exemplu, acțiunile Standard Chartered au scăzut cu 6,18%. Acțiunile Deutsche Bank (ETR: DBK) au scăzut cu peste 8%, iar acțiunile JPMorgan Chase (NYSE: JPM) au scăzut cu mai mult de 3%.
  • Afaceri din cadrul "listă de entități nesigure" sunt interzise activitățile de investiții, import și export în China. În plus, personalul lor nu are voie să intre în China.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map