Datele derivate ETH arată incertitudine înainte de actualizarea Ethereum 2.0

Un parteneriat între OKEx și skew a făcut ca datele de tranzacționare a instrumentelor derivate ETH să fie accesibile publicului, oferind noi instrumente pentru informații mai bune.

În timp ce Bitcoin (BTC) este de facto lider de piață în spațiul criptomonedelor, un alt activ digital care a supraviețuit ciclurilor dure de piață și remaniere a rangurilor este Ether (ETH). În cazul în care majoritatea activelor digitale sunt fie determinate exclusiv de hype de marketing, fie se încadrează în "vaporware" categorie, rețeaua Ethereum a popularizat cele mai multe inovații pe care le vedem astăzi în spațiul criptografic.

Fie că sunt schimburi descentralizate, piețe automate de bani, organizații autonome sau oricare dintre sutele de aplicații descentralizate construite pe rețea, Ethereum a făcut singură tehnologia blockchain mult mai accesibilă. De fapt, rețeaua a jucat un rol esențial în lansarea unor nișe întregi, cum ar fi ofertele de monede (ICO / STO / IEO etc.) și finanțările descentralizate mai recente.

Pe măsură ce valoarea totală blocată în rețeaua Ethereum continuă să crească și lansarea Ethereum 2.0 se apropie, interesul pentru ETH crește în mod natural. Pentru a facilita comercianții și analiștii, OKEx a colaborat încă o dată cu o firmă analitică înclinată pentru a partaja în mod public datele de pe piețele sale de opțiuni ETH și ETH.

Noul Tabloul de bord OKEx Ether înclinat va fi difuzat astăzi și, în acest articol, vom trece în revistă câteva dintre graficele disponibile participanților la piață ca urmare a acestui parteneriat. Pentru o introducere mai detaliată a datelor derivate OKEx, cititorii pot vizualiza ghidul nostru pentru tabloul de bord al instrumentelor derivate Bitcoin.

Graficele futures și opțiuni OKEx ETH

Tabloul de bord derivat OKEx ETH de pe oblic are un total de 15 seturi de date. Acestea includ diagrame pentru ETH futuri, swap-uri și opțiuni dobândă deschisă și volume, ETH swap față de preț spot, ETH futures anual anual, opțiuni ETH dobândă deschisă prin grevă, volume de opțiuni ETH de top și multe altele.

Am selectat câteva dintre seturile de date disponibile pentru această prezentare generală. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre contracte futures și opțiuni, vă rugăm să consultați ghidul nostru privind instrumentele derivate criptografice.

Volumul de contracte futures și swap ETH 24h. Sursă: oblic

Util pentru o referință rapidă, acest grafic arată volumele de tranzacționare pentru contractele futures și swap-uri ETH (cu marjă de monedă și decontate în USDT) pe OKEx în ultimele 24 de ore. Din graficul de mai sus, putem observa că swap-ul ETH-USDT este cel mai popular contract, reprezentând 28% din volum, urmat de contractele futures ETH-USD, care vor expira pe 25 decembrie 2020.

Futures și swap ETH – Volum zilnic și dobândă deschisă. Sursă: oblic

O altă diagramă importantă pentru evaluarea activității pieței, interesul deschis aici denotă valoarea contractelor deschise sau nesoluționate – în timp ce volumul arată valoarea contractelor tranzacționate. O dobândă deschisă în creștere sugerează deschiderea de noi poziții, în timp ce o dobândă deschisă în scădere se poate datora închiderii pozițiilor – fie din luarea de profit, lichidare sau expirare.

Opțiuni ETH volume și interes deschis. Sursă: oblic

La fel ca volumul futures și graficul dobânzilor deschise anterior, acest grafic denotă aceleași valori pentru piețele de opțiuni ETH. Uitându-ne la ambele, este rapid evident că viitorul Ether este mai popular, dar că piața opțiunilor are și volume decente și cifre de dobândă deschise.

ETH pe bază de rulare anualizată. Sursă: oblic

O diagramă utilă pentru analiștii de piață, baza contractelor futures reprezintă diferența dintre prețurile spot și la termen ale activului subiacent. Dacă piața este optimistă, baza tinde să fie pozitivă, deoarece contractele futures tranzacționează la prețuri mai mari comparativ cu piața spot. În fazele de urs, contractele futures pot tranzacționa mai puțin decât spot, trimitând baza pe teritoriu negativ.

Având în vedere corelația lor, baza futures, la un moment dat, este un indicator al așteptărilor pieței în jurul performanței viitoare a activului subiacent. Graficul de mai sus arată cum baza futures ETH a rămas în mare parte pozitivă în ultimele 30 de zile, cu scăderi intermitente, în special în prima jumătate a lunii septembrie.

Interesant este că aceste picături corespund îndeaproape cu cele observate în graficul de mai jos Date futures Bitcoin de la OKEx, care este disponibil și pe skew.

BTC pe bază de rulare anualizată. Sursă: oblic

Deși sunt corelate clar, cele două grafice arată cum baza Ether este mult mai puțin rezistentă în comparație cu Bitcoin și este rapidă să urmeze scăderea prețurilor. Acest lucru indică faptul că încrederea pieței în performanța viitoare a lui Ether este relativ mai slabă și ușor de zguduit.

Opțiunile ETH deschid interesul prin grevă. Sursă: oblic

În cele din urmă, vom arunca o privire asupra opțiunii ETH cu dobândă deschisă prin grafic, care reflectă acumularea de poziții (dobândă deschisă pe axa y) la diferite puncte de preț (pe axa x). În afară de acumularea dobânzii deschise în jurul prețului actual al pieței (~ 350 USD), graficul de mai sus prezintă concentrații mari de dobândă deschisă la ambele extreme. Putem vedea poziții acumulate în jurul valorii de 600 USD și mai mult, precum și în jur de 200 USD și mai mici.

Acest model, într-o oarecare măsură, indică faptul că participanții de pe piață sunt nesiguri și indecizi cu privire la performanța viitoare a suportului – sentimente reflectate și în graficele de bază de mai sus.

Dintr-o perspectivă fundamentală, această lipsă de încredere și incertitudine ar putea fi rezultatul viitoarei actualizări Ethereum 2.0. Spre deosebire de îmbunătățirile minore ale protocolului, această actualizare este una majoră și va muta rețeaua Ethereum de la dovada muncii la dovada mizei. Având în vedere modul în care ecosistemele întregi funcționează în rețea, este inutil să spunem că multe se bazează pe acest upgrade și lansarea sa cu succes.

Cu aceste diagrame ETH derivate acum disponibile publicului, sperăm că participanții de pe piață vor putea folosi datele pentru o mai bună înțelegere a piețelor ETH.

Nu ești un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map