De ce Blockchain Games?

Autorul original : Simon Seojoon Kim

Prolog: Ce facem când roboții ne fură slujbele?

Ne apropiem rapid de epoca roboților rentabili și performanți. Companiile de mașini tradiționale și aplicațiile de mobilitate IT, cum ar fi Uber și Waymo, au terminat aproape de a dezvolta mașini cu conducere automată și în curând vor înlocui șoferii de taxi și autobuz. Mai mult, Amazon Go și multe alte ghișee automatizate vor înlocui milioane de angajați cu amănuntul din toată America; Cafe X, cu sediul în San Francisco, desfășoară cafenele operate de baristi-robot, în timp ce Zume Pizza, cu roboții săi de fabricare a pizza, a adus 350 de milioane de dolari de la SoftBank Vision Fund.

Sursa: „Them, Robot” (Al șaptesprezecelea episod din sezonul 23, The Simpson)

Este doar o chestiune de timp ca locurile de muncă tradiționale să fie înlocuite de mașini automate și tehnologie AI. Prin urmare, umanitatea va fi forțată să vină cu răspunsuri satisfăcătoare la următoarele întrebări:

  • Unde ar trebui să lucrăm și să facem ce?
  • Este sistemul economic actual durabil?
  • Cum putem contribui la societate și să ne dovedim valoarea?

O istorie a dezvoltării prin aventură, competiție, cucerire și comerț.

Mulți critică modelul economic actual „câștigător-ia-toți”, dar istoria a arătat în mod repetat triumful câtorva norocoși care monopolizează asupra bogăției și puterii. Drept urmare, cei care nu au fost incluși sau oprimați au transformat lumi noi și au readus noi idei de supraviețuire.

În acest moment critic în care nu există noi teritorii de explorat pe planeta Pământ, Statele Unite și Uniunea Sovietică și-au întors ochii în sus. Mai recent, Elon Musk a susținut că Marte va găzdui o nouă civilizație și și-a anunțat planurile de a construi un oraș pe Marte în viitorul apropiat..

În timp ce întreprinderile legitime, aceste eforturi au trecut cu vederea un fapt simplu: frontiera mult mai ușoară și mai accesibilă a viitorului este lumea virtuală.

În timp ce întreprinderile legitime, aceste eforturi au trecut cu vederea un fapt simplu: frontiera mult mai ușoară și mai accesibilă a viitorului este lumea virtuală.

Ready Player One (Steven Spielberg, 2018)

Ready Player One (2018) al lui Steven Spielberg redă cinematografic o lume în care oamenii care și-au pierdut slujbele din cauza avansării tehnologiei trăiesc într-o lume fantastică cu căști VR. Personajele din film își petrec majoritatea orelor de veghe în această lume a jocului virtual. Realizările și câștigurile din lumea virtuală se traduc direct în succesul „real”, astfel încât oamenii să poată fi supuși obligațiilor de a șterge datoria virtuală în lumea virtuală. Având această posibilitate, nu mă pot abține să nu mă întreb: poate economia noastră să se extindă la starea lumii virtuale ca în Ready Player One? Dacă da, cum o putem scoate?

Câștigă bani prin jocuri

Majoritatea părinților nu și-ar încuraja copiii să joace jocuri video. Există un risc de dependență, dar și un sentiment general că nu este nici un hobby, nici o cale constructivă către perspective bune de muncă.


Vremurile s-au schimbat. Se pare că vă puteți câștiga existența dacă sunteți un jucător suficient de bun. De fapt, puteți chiar să câștigați o mulțime de bani. Piața e-sportului a depășit MLB în ceea ce privește numărul de spectatori și este prevăzută să crească dincolo de scara NFL, cea mai mare piață sportivă din America, în următorii câțiva ani. Lee Sang-hyeok, mai bine cunoscut ca cel mai bun jucător din League of Legends din lume, Faker, ar fi câștigat 4 milioane de dolari doar în 2018. Acestea sunt câștiguri mai mari decât orice alt sportiv coreean. Streamerele de jocuri de pe YouTube și Twitch aduc, de asemenea, bani mari. „Marea bibliotecă”, un celebru joc YouTuber, a lansat chiar și o carte subtitrată „Cum câștig 1,7 milioane de dolari pe an pe Youtube”.

În același timp, sunt mulți mai mulți care nu au ajuns și nu vor ajunge la un astfel de vârf așa cum s-a menționat mai sus. În Lineage, un joc online de primă generație lansat în 1998, de exemplu, este încă popular pentru mulți jucători la mai bine de 20 de ani de la lansare. Este unul dintre jocurile cu cele mai mari câștiguri din lume, iar LineageM, o versiune mobilă a originalului, a făcut primele zece jocuri mobile cu cel mai mare câștig din lume la începutul anului 2018.

Principalul secret al succesului Lineage este economia sa, care permite jucătorilor să câștige bani prin joc. În mod obișnuit, jucătorii MMORPG vor participa la multe activități comunitare competitive și colaborative. Deoarece nivelurile superioare și articolele mai bune le aduc mai mult respect în cadrul comunității, mulți utilizatori sunt extrem de motivați să plătească bani reali pentru articole atractive. Prin urmare, jucătorii care sunt dispuși să vândă aceste articole ar putea obține un profit decent. Ca rezultat, conceptul de schimb de articole de joc ca afacere a fost introdus pentru prima dată în 2001 și a luat-o rapid în considerare din cauza cererii menționate anterior de la mulți jucători.

Lineage (1998) și itemBay (2001)

Cele trei tipuri de jocuri

Istoric vorbind, jocurile pot fi clasificate în unul dintre cele trei modele de afaceri. Rețineți că noile modele de afaceri nu sunt neapărat îmbunătățiri la cele mai vechi.

Primul tip de joc vine pe hârtie. Primul software de joc a fost distribuit prin dischete, pachete de jocuri, CD-uri și DVD-uri. Jucătorii vor juca jocul până la sfârșit după ce au achiziționat copia pe hârtie. În zilele noastre, platforme precum Steam și Origin oferă acest tip de jocuri prin copie digitală pe care utilizatorii o pot descărca.

Al doilea tip este jocul free-to-play. Puteți descărca jocul gratuit sau juca online, dar există oportunități de plată în joc, cum ar fi cumpărarea de articole. Potrivit App Annie, 71% din aplicațiile de jocuri sunt jocuri gratuite – această categorie a devenit modelul standard de profit. Această metodă este utilizată nu numai de jocuri, ci și de multe servicii de internet, cu ideea că „dacă nu plătești pentru asta, devii produsul”. Aceasta înseamnă că fiecare utilizator face spațiul de joc mai bogat și mai activ și contribuie la stimularea celuilalt de a face mai bine jocul prin competiție și colaborare. Utilizatorii vor fi motivați să utilizeze servicii premium sau să cumpere articole scumpe pentru a ajunge mai repede la niveluri superioare.

Al treilea tip permite utilizatorilor să câștige bani. Lineage și multe alte jocuri MMORPG aparțin acestei categorii. Cred că acest gen nu se va limita la jocuri, ci va crea o nouă lume virtuală. Mai mult, economia acestei lumi virtuale va continua pe noi culmi cu un sistem incomparabil cu economia noastră actuală, „reală”.

Am putea avea încredere într-o lume virtuală sigilată condusă de o entitate centralizată?

Utilizatorii sunt adesea revoltați atunci când jocurile online își încetează serviciile din cauza veniturilor mici și a lipsei de conținut. Utilizatorii care au investit o sumă considerabilă de bani în jocuri și cei care doresc să-și păstreze datele ca un suvenir al timpului lor, se simt adesea ca și cum o lume proprie s-ar fi sfârșit.

Pentru ca structura noastră economică să se extindă în lumea virtuală, există câteva probleme care trebuie rezolvate. În primul rând, cine va răspunde pentru ceea ce se întâmplă în lumea virtuală? Ce se întâmplă dacă un Thanos (din Răzbunători: Războiul infinit), își rupe degetele și jumătate din lumea virtuală dispare? Ar fi esențial să se creeze un „sistem bazat pe credință” pentru regulile care guvernează realitatea virtuală.

În realitatea noastră, Thanos nu poate elimina jumătate din populația lumii.

Mulți jucători entuziaști sunt îngrijorați de posibilitatea ca creatorii și dezvoltatorii de jocuri să schimbe sistemul economic al jocurilor lor. Pentru a cita un exemplu rapid, costul unui obiect cu sabie extrem de rar pe Lineage a scăzut de la 100.000 $ la 30.000 $ într-o zi în 2017, făcând ravagii asupra economiei de piață a Lineage. Prețul a scăzut, deoarece a existat un aflux de articole în numerar aduse, iar moneda jocului a scăzut dramatic. Există mai multe cazuri sinistre, în care dezvoltatorii manipulează sistemul de joc în mod intenționat, modificând algoritmii pentru elementele bazate pe șanse sau probabilitățile pentru cazinourile online. Există o paradă constantă a acestor întâmplări în lumea jocurilor pe care o cunoaștem astăzi, astfel încât, oricât de complexe ar fi, nu am putea lua jocurile ca realitate.

Pe de altă parte, ce ne permite să credem că lumea în care trăim este o realitate reală? Cum credem că trăim în lumea reală spre deosebire de fantezie? Majoritatea acestei credințe o datorăm legilor inalterabile ale naturii – merele cad pe pământ, soarele răsare din răsărit și timpul va merge mai departe. Gândurile, culturile și comunitățile noastre se bazează pe aceste legi, țesând o realitate enormă și complicată.

Mai mult, credem că deținem activele noastre, deoarece acestea există pretutindeni și oriunde și le putem folosi ca atare. Dacă aș avea o pereche de nuanțe pe care nu le-aș putea folosi nicăieri în afara orașului meu, valoarea acelor nuanțe va scădea. Această interoperabilitate limitată este motivul pentru care elementele de joc au fost considerate active reale până acum.

Blockchain ne oferă atât tehnologie, cât și filozofie pentru a rezolva aceste probleme. În loc de un cod salvat pe un server de joc central, să ne imaginăm o lume virtuală condusă de un protocol blockchain transparent, care nu este manipulabil. Numai atunci când activele digitale sunt emise și deținute prin metode de bună-credință și o operabilitate garantată pe diferite platforme vom trăi pe internetul realității. Pentru a merge mai departe, poate ceea ce considerăm că activele noastre din lumea reală sunt jetoane nefungibile emise de platforma pe care o numim realitate.

Lumea jocului Blockchain este strida noastră

Economia noastră va deveni mai echitabilă și mai eficientă prin economia simbolică a numeroaselor criptomonede din ecosistemul blockchain. De acum, majoritatea proiectelor blockchain se limitează la comunitățile curioase de adoptatori timpurii și se luptă să ajungă la publicul mai larg. Cred că acest lucru se datorează lipsei de oportunități de experimentare. Jetoanele integrate în lumea reală ar putea avea un impact mare dacă ar avea succes, dar de multe ori se opun faptului că lumea reală nu este supusă acestui tip de schimbare. De exemplu, dacă ar exista plăți simbolice pentru bunuri și servicii de zi cu zi cu valori fixe, cum ar fi cafeaua sau biletele de tren, cea mai mică modificare a prețurilor simbolurilor ar provoca o mare confuzie.

Pe de altă parte, jocurile ne oferă un spațiu magic în care divertismentul este suficient de justificat pentru povești destul de fragile și incertitudine. Avem tendința să credităm filmele SF pentru că ne oferă o privire asupra viitorului, dar cu mult înainte de aceasta, genul fantasy ne-a alimentat imaginația. În imaginația noastră erau vrăjitoare pe bețe de mătură cu mult înainte ca J.K. Rowling în costumul său Iron Man.

Numeroasele principii ale lumilor virtuale găsite în jocuri de zeci de ani.

Numeroasele cerințe ale Internetului realității, cum ar fi un sistem valutar, o piață, bresle și guvernanță, au fost deja realizate prin jocuri de zeci de ani. Acesta este motivul pentru care căsătoria blockchain-ului și a jocurilor ne va aduce un spațiu pentru experimente radicale și liberale. În viitorul apropiat, platformele care creează lumi virtuale pe blockchain nu vor mai fi numite jocuri. Anticipăm că, investind în jocuri blockchain, vom începe o căutare pentru a-i găsi pe cei care vor descoperi noi pământuri pentru civilizație. Sperăm că ne veți alătura și noi.

Retipărit din: https://medium.com/hashed-official/why-blockchain-games-28b2ae742544

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map