De ce PayPal și Venmo sunt un impuls mai mare pentru adoptarea criptelor decât Revolut

Intrarea criptografică PayPal este stabilită pentru a stimula atât adoptarea criptomonedelor comerciale cu amănuntul, cât și pentru comercianți – Market Watch

Când vine vorba de adoptarea în masă, Bitcoin (BTC) și alte criptomonede au primit un impuls major săptămâna aceasta după PayPal Holdings Inc., gigantul plăților online care are o capitalizare de piață de 239 miliarde USD, a anunțat adăugarea a patru criptomonede majore la ofertele sale de produse. Începând din 2021, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde criptomonede direct din contul lor PayPal.

În urma anunțului PayPal, prețul BTC și al multor monede altcoins a crescut semnificativ. 

BTC a primit un impuls uriaș din anunțul PayPal. Sursa: OKEx, TradingView

După cum a afirmat PayPal, creșterea dobânzii pentru plățile digitale – determinată de COVID-19 și dezvoltarea monedelor digitale ale băncii centrale sau CBDC – a accelerat adoptarea criptomonedelor de către companie.

Cele patru criptomonede acceptate – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) și Litecoin (LTC) – vor fi puse la dispoziția utilizatorilor din Statele Unite în următoarele săptămâni și se așteaptă să se extindă la Venmo și să selecteze piețele internaționale din prima jumătate a anului 2021.

Strategia criptografică PayPal, pe scurt

PayPal a declarat că clienții vor putea folosi deținerile de criptomonede pentru a-și finanța achizițiile cu 26 de milioane de comercianți din întreaga lume. Pentru a oferi o experiență perfectă, nu se percepe nicio taxă de serviciu pentru cumpărarea sau vânzarea cripto-ului până la sfârșitul anului. În plus, nu se vor percepe taxe pentru deținerea criptomonedei într-un cont PayPal. De asemenea, compania a exclus orice comisioane de conversie între criptocurrency și fiat. De asemenea, din partea comerciantului, PayPal nu impune integrări sau comisioane suplimentare pentru acceptarea plăților cripto.

PayPal a primit, de asemenea, un BitLicense condiționat de către Departamentul Serviciilor Financiare din New York. În plus, PayPal a continuat să-și extindă strategia de criptare prin parteneriate cu custodi. Acesta a fost raportat că PayPal explorează achiziția custodelui Bitcoin BitGo Inc. pentru serviciile sale de custodie.

Cu toate acestea, există limitări ale ofertelor de criptare PayPal. Utilizatorii nu pot depune sau retrage criptomonede în și din conturile lor – ceea ce înseamnă că pot deține doar criptomonede cumpărate prin contul lor PayPal.

În cele din urmă, Meltem Demirors, directorul de strategie al CoinShares, crede că PayPal își poate lansa propria monedă digitală în următoarele șase până la 12 luni.

Piața milenară a lui Venmo poate fi cheia adoptării în masă

În timp ce PayPal are 346 milioane de utilizatori activi, începând cu al doilea trimestru al anului 2020, filiala sa, Venmo, are cel mai mare potențial de a stimula adoptarea generală a criptomonedelor. 

Venmo este o aplicație mobilă de plată peer-to-peer cu 52 de milioane de utilizatori acea domină piața plăților mobile în rândul mileniilor americani – printre care BTC a câștigat popularitate. Din acest număr demografic, se pare că 59% credea criptomonedele sunt inovații pozitive în tehnologia financiară. Mai mult, 17% din milenii ar fi deținut criptomonede. În plus, JP Morgan Chase recent remarcat preferința mileniilor pentru BTC față de aur este factorul cheie pentru potențialul de apreciere a prețului pe termen lung al monedei digitale. 

Povestea de succes a criptografiei Revolut

Adoptarea de către Revolut a serviciilor de criptomonedă poate acționa ca un caz de referință pentru PayPal. Banca digitală mai întâi lansat serviciile sale de criptomonede în 2017 și a permis utilizatorilor să cumpere și să tranzacționeze BTC, LTC și ETH. Ulterior, firma și-a extins ofertele de criptare la BCH, XRP și lumeni stelari (XLM). Ofertele criptografice erau disponibile inițial pentru clienții europeni înainte ca Revolut să le extindă S.U.A., japonez și australian clienți în 2020. 

Revolut a înregistrat o creștere notabilă a tranzacționării criptomonedelor de la izbucnirea COVID-19. Peste 30% din cei 10 milioane de utilizatori ai Revolut au tranzacționat criptomonede în aplicație. Creșterea este cea mai notabilă în aprilie 2020, când a existat o creștere lunară de 68% a utilizatorilor care tranzacționau criptomonede și o creștere lunară de 63% a valorii medii a fiecărei tranzacții cu criptomonede.. 

Criptomoneda rămâne componenta de bază a activității Revolut. După cum indică compania raport anual, deținerile sale de criptomonede au crescut de la 37 milioane GBP la 93,8 milioane GBP în 2020.

Adoptarea criptografică cu amănuntul are o creștere modestă

De la anunțul criptografic PayPal până la investiția Bitcoin de 50 de milioane de dolari a Square, instituțiile au văzut un interes tot mai mare pentru criptomonede. Cu toate acestea, adoptarea criptomonedelor în rândul comercianților cu amănuntul rămâne limitată – totuși date din Coinmap arată că a existat o scurtă creștere a comercianților cu amănuntul care au acceptat criptomonede în martie, care a fost, cel mai probabil, cauzată de COVID-19. De atunci, numărul locurilor de plată criptografică a cunoscut o creștere modestă, cu 19.072 de locuri de plată criptografice listate, până în prezent.

Numărul locurilor de plată criptografică a crescut în special în martie 2020. Sursa: Coinmap

În timp ce adoptarea criptomonedelor cu amănuntul a crescut încet în 2020, anunțul PayPal poate schimba jocul, permițând monedelor digitale să ajungă la 26 de milioane de comercianți PayPal. Henri Arslanian, liderul criptografic global al PwC, a declarat pentru OKEx Insights:

"În timp ce alte firme de plăți din SUA, precum Robinhood sau Square, au oferit deja acces la criptare, PayPal este de departe mai mare și mai internațional."

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map