Dincolo de prețul Bitcoin: Noțiunile fundamentale arată o creștere notabilă între înjumătățiri

Bitcoin (BTC) este diferit de orice alt atu din lume când vine vorba hype polarizant, aprobări de vedete, acoperire media, provocări de reglementare și performanță din ultimul deceniu. Deși a rămas un subiect intens discutat de ani de zile, atenția pe care o primește crește invariabil, ducând la evenimente majore, cum ar fi săptămâna trecută înjumătățind.

O măsură de autoreglare încorporată în codul Bitcoin, recompensa de bloc „înjumătățit” reduce rata de emisii a noilor bitcoini la jumătate aproximativ la fiecare patru ani. Al treilea eveniment de acest gen a avut loc în jurul orei 19:23 UTC pe 11 mai 2020.

Înjumătățirea ca etapă fundamentală

Chiar dacă mulți lideri din industrie cred că Bitcoin și tehnologia sa de bază pot schimba lumea, există, printre comunități, o fixare a prețului activului digital. Acest lucru, la rândul său, alimentează speculațiile și volatilitatea pentru care Bitcoin a devenit cunoscut.

Oricare sunt obiectivele prețurilor pe termen scurt și previziunile, valoarea reală a Bitcoin, experți cearta, constă în capacitatea sa de a deține și de a transfera valoare în întreaga lume într-un mod flexibil, transparent și fiabil. Valoarea sa provine și din deficitul său încorporat, care este rezultatul unei aprovizionări limitate și al unei rate de emisii încetinite în mod regulat.

În acest scop, înjumătățirea este o etapă fundamentală semnificativă, reducând rata emisiilor și creșterea deficitului Bitcoin, al cărui impact este evaluat în analist Implementarea PlanB a modelului stoc-la-flux.

În timp ce evenimentele înjumătățite au fost pe scară largă discutat și examinate asupra impactului lor asupra prețului Bitcoin și proiecții viitoare, o revizuire a principiilor fundamentale ale monedei digitale între ultimele două înjumătățiri poate prezenta o perspectivă mai largă a creșterii sale în timp.

Interesul global pentru Bitcoin a înregistrat o creștere x8

În ultimul deceniu, Bitcoin a ieșit din dark web pentru a-și face simțită prezența la scară globală. Conform datelor Google Trends, interesul pentru Bitcoin a continuat să crească în timp, vârfurile sporadice marcând creșteri semnificative ale prețurilor, cum ar fi cea din decembrie 2017.

interesele bitcoin tendințele googleInteresul termenului de căutare Bitcoin în timp. Sursă: trenduri Google

De la înjumătățirea sa anterioară, pe 9 iulie 2016, interesul pentru Bitcoin a crescut de aproape 8 ori. Deși aceasta nu este o metrică concretă în ceea ce privește creșterea, aceasta indică acceptarea și recunoașterea crescândă a monedei digitale din întreaga lume.

Numărul de adrese de sold non-zero a ajuns la 30 de milioane

Având în vedere natura anonimă a portofelelor Bitcoin (și ușurința cu care pot fi create), este practic imposibil să se cunoască numărul exact al „utilizatorilor” Bitcoin existenți în sensul tradițional al termenului. Cu toate acestea, una dintre cele mai apropiate valori alternative pe care le avem este numărul de adrese BTC cu echilibru diferit de zero.

Acest număr indică adresele care nu sunt goale și care conțin cel puțin un satoshi, cea mai mică unitate a unui Bitcoin (0,00000001 BTC).

Așa cum se arată în graficul de mai jos, în momentul celei de-a doua reduceri la jumătate, numărul total de adrese diferite de zero era de aproximativ 9 milioane. De atunci, a crescut de peste trei ori până la 30 de milioane.


adrese btc diferite de zeroNumăr de adrese BTC diferite de zero. Sursă: Glassnode

Chiar dacă această cifră nu reflectă utilizatorii unici, aceasta indică o creștere semnificativă a numărului lor de la ultima înjumătățire.

Adresele active zilnice s-au dublat mai mult

O altă valoare mai concentrată pe lanț, care reflectă utilizarea Bitcoin, este numărul de adrese active zilnice.

Acest număr indică adresele unice active în rețea ca expeditori sau receptori și este o măsură a utilității rețelei și, în consecință, a valorii acesteia.

portofele active btcAdrese active zilnice Bitcoin. Sursă: Messari

După cum se arată în graficul de mai sus, numărul de adrese active zilnice s-a dublat mai mult între ultimele două reprize. Se ridica la 434.000 în momentul celui de-al doilea înjumătățire și era de aproape 1 milion în momentul celui de-al treilea.

În comparație cu vârful său de 1,29 milioane din decembrie 2017, numărul de adrese active zilnice din rețea a scăzut doar cu 22% pe 11 mai, chiar dacă diferența de preț a fost mai mare de 50%.

Cu toate acestea, este important să rețineți că acest număr atinge de obicei vârfurile în jurul evenimentelor cheie și al mișcărilor pieței, cum ar fi înjumătățirea. Creșterea sa este mult mai constantă în fiecare zi, așa cum este indicat în versiunea la scară a jurnalului din graficul de mai jos.

diagramă jurnal btc active walletsAdrese active Bitcoin zilnice pe o scară de jurnal. Sursă: Messari

Numărul tranzacțiilor cu peste 70%

Fiecare bloc nou adăugat la blockchain-ul Bitcoin include tranzacții între utilizatori – numărul de tranzacții reușite în rețea comparat între perioade poate reprezenta creșterea în utilizare și utilitate.

Conform graficului de mai jos, în ziua celei de-a doua reduceri la jumătate, numărul total de tranzacții reușite a fost de 182.000. Acest număr a crescut cu peste 70 la sută pentru a ajunge la 312.000 pentru al treilea eveniment săptămâna trecută.

număr zilnic de txn bitcoinNumărul tranzacțiilor zilnice din rețeaua Bitcoin. Sursă: Messari

Volumul tranzacțiilor de peste 1,5 miliarde USD pe zi

Diferit de valoarea numărului de tranzacții vizualizat mai sus, valoarea volumului indică valoarea totală (în USD) a tranzacțiilor pe blockchain-ul Bitcoin într-o zi dată.

Cu cât este mai mare volumul, cu atât mai multă valoare este transferată folosind Bitcoin, făcând din aceasta o măsură sigură a creșterii și aprecierii rețelei în timp.

volumul tranzacțiilor zilnice btcVolumul tranzacțiilor Bitcoin (USD). Sursă: Blockchain.com

În timp ce volumul total al tranzacțiilor se ridica la 142 de milioane de dolari în momentul celei de-a doua reduceri la jumătate, a ajuns la 1,69 miliarde de dolari pentru a treia, marcând o creștere de peste 1.095 la sută.

Rețeaua hashrate a crescut 7.874%

La baza oricărei rețele blockchain, inclusiv Bitcoin, se află securitatea și imuabilitatea acesteia, asigurând înregistrări tranzacționale fiabile și inalterabile..

Bitcoin hashrate reprezintă puterea de calcul alocată rețelei și are o corelație directă cu securitatea sa.

Cu cât hashratul este mai mare, cu atât devine mai costisitor să ataci blockchain-ul (vezi 51% atac) și modifică blocuri și tranzacții noi.

rețea bitcoin hashrateBitcoin hashrate. Sursă: Messari

Hashrat-ul Bitcoin a crescut semnificativ între ultimele două înjumătățiri, de la 1,58 milioane de terahashes pe secundă (TH / s) pe 9 iulie 2016 la 126 milioane TH / s pe 11 mai 2020 – o creștere de peste 7.874%.

Odată cu actualul hashrat, teoreticul costul atacului rețeaua Bitcoin este mai mare de 344.000 USD / oră, comparativ cu 11.500 USD / oră și 6.454 USD / oră pentru Bitcoin Cash (BCH) și Bitcoin SV (BSV) respectiv.

Creșterea în hashrate (și securitatea pe care o oferă) prezintă Bitcoin ca o metodă alternativă de plată de încredere pentru transferuri de valoare mare.

Creșterea rețelei depășește aprecierea prețurilor

După multe conturi, “valoare adevarata” funcționalității sale, care depinde de rețeaua în care operează. Rețeaua Bitcoin este motivul pentru care este prima monedă digitală și a rămas ca atare, în ciuda introducerii unor active și jetoane digitale îmbunătățite și avansate tehnologic.

În afară de popularitatea Bitcoin, valorile evidențiate mai sus sunt măsuri ale creșterii, utilității și securității rețelei Bitcoin. Aceste calități sunt esențiale pentru existența și supraviețuirea sa – pentru a determina dacă, pe termen lung, Bitcoin are o șansă reală de adoptare globală. Deși aceste cifre reflectă diferite grade de creștere în timp, dacă justifică sau nu o anumită evaluare a prețului în termeni de alte valute (cum ar fi USD) este o discuție diferită.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map