Hedge, Arbitrage, Invest: Cerere Stablecoin într-o economie a ratei dobânzii zero

De la jumătatea lunii februarie, valoarea de piață a Bitcoin (BTC) a scăzut cu peste 30 la sută. În același timp, valoarea totală a stablecoinelor în circulație este acum de peste 8,2 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creștere de peste 2,2 miliarde de dolari (sau 33 la sută) din 11 martie – cu o zi înainte de cel mai abrupt declin al Bitcoin din ultimii 11 ani, per Date de bază.

Valoarea de piață a Tether (USDT), cea mai omniprezentă – și infam – stablecoin, a crescut de la 5 miliarde dolari la 6,68 miliarde dolari încă din 11 martie. USDT reprezintă, de asemenea, în prezent peste 80% din piața stablecoinului, potrivit Date de bază.

Între timp, aprovizionarea circulantă a altor stabile cu monede populare fixate în USD, precum USD Coin (USDC) și Paxos Standard (PAX), au crescut, de asemenea, rapid. De la jumătatea lunii martie, oferta totală de USDC în circulație a crescut de la 209,21 milioane la 255,94 milioane, iar PAX a crescut de la 467,47 milioane la 712,77 milioane.

Aprovizionarea totală circulantă a stablecoinelor. Sursă: dapptotal.com

Stablecoins beneficiază de volatilitatea pieței

În primul rând, fluxul de fonduri în monede stabile are mult sens ca o acoperire împotriva volatilității pe piețele criptografice. Este la fel ca modul în care investitorii de acțiuni caută fonduri de pe piața monetară pentru a-și parca banii în timpul instabilității pieței.

Prăbușirea prețului cripto-ului din februarie – când Bitcoin a atins peste 10.000 de dolari pe monedă – a determinat mulți oameni să vândă cripto pentru stablecoins ca acoperire, iar alții să obțină stablecoins pentru a putea cumpăra crypto în partea de jos. În ambele scopuri, cererea de monede stabile este deosebit de puternică.

În general, de fiecare dată când piața criptografică fluctuează dramatic, stimulează emiterea de stablecoins. În 2019, Tether a adăugat 400 de milioane nou USDT în rețeaua sa în 10 zile – pe 2, 4, 8 și 10. iulie. Înainte de emisiune, prețul Bitcoin a avut înviat de la 8.000 dolari la 14.000 dolari în termen de două săptămâni.

Prime USDT și arbitraj

Cererea pentru emisiune suplimentară de stablecoin este, de asemenea, utilizată în arbitraj. După prăbușirea pieței de la mijlocul lunii martie, USDT – criptomoneda cu cel mai mare volum lunar de tranzacționare pe datele CoinMarketCap – tranzacționa la o primă ridicată (ceea ce înseamnă că prețul USDT a fost ușor peste 1 USD).

Mulți comercianți și firme de arbitraj încearcă astfel să beneficieze de arbitraj între USD și USDT. De exemplu, cumpărare cantități mari de USDT pe termen scurt și cu scopul de a le vinde atunci când prețul USDT este crescut de cerere.

Am observat, de asemenea, o primă uriașă în USDT la tranzacționarea fără prescripție medicală (OTC) pe piața chineză recent, conform indicelui Chainext USDT OTC Trading Premium. Indicele este calculat la prețul OTC USDT / CNY împărțit la cursul de schimb offshore Yuan chinezesc și înmulțit cu 100. După cum putem vedea din graficul de mai jos, prima USDT a scăzut recent, dar a ajuns până la 6% în martie 2020.

USDT OTC Premium% față de prețul BTC. Sursa: Chainext & OKEx

Potrivit unui Raportul Coindesk, după China efectiv interzis fiat pe rampe pentru schimburile locale de cripto în 2017, comercianții chinezi au continuat să fie puternic implicați pe piața criptografică utilizând USDT. Din 2017, relatează Coindesk, procentul de tranzacționare criptografică globală față de yuan a scăzut grav, se pare că de la 90 la sută la 1 la sută din tranzacții.

Un Morgan Stanley raport publicat în noiembrie 2019 a remarcat faptul că cota USDT din tranzacțiile Bitcoin a început să crească în a doua jumătate a anului 2017, coincizând cu interzicerea de către China a gateway-urilor locale fiat-to-crypto.

Proporția tranzacționării Bitcoin în funcție de valută / activ (%). Sursa: Morgan Stanley

Aproape toate emisiile suplimentare de USDT au avut o cerere puternică pe piață. Tether oferă lichidități eficiente investitorilor cripto care nu au o poartă directă fiat.

Reputația USDT nu este atât de mare

În ciuda dominanței sale copleșitoare printre stablecoins – și locul său ca al patrulea ca mărime criptomonedă pe plafon de piață – Tether este în general criticat pentru incapacitatea sa de a asigura audituri publice periodice ale fondurilor care se presupune că susțin moneda.

Întrebarea dacă oferta circulantă de USDT este sau nu susținută de 1: 1 de USD – ca și compania anterior pretins – a fost un punct continuu de dispută în comunitatea criptografică.

În aprilie 2019, avocații Tether au dezvăluit că USDT stablecoin era de fapt susținut de „numerar și echivalente de numerar […] reprezentând aproximativ 74 la sută din curentele restante actuale”.

Investiție Stablecoin într-un mediu al ratei dobânzii în scădere

Creșterea emiterii de stablecoine – aparent ca răspuns la cerere – poate fi explicată prin mai mulți factori. În primul rând, monedele stabile pot fi achiziționate relativ ușor, spre deosebire de multe instrumente financiare tradiționale. Ele pot fi utile mai ales ca acoperire în țări ale căror valute sunt în prezent slăbind dramatic față de dolar. În plus, în mediul economic actual al ratei dobânzii în scădere, monedele stabile ar putea genera venituri mai mari pentru deținător decât economii fiduciare.

Luna aceasta, S.U.A.. Reducerea Rezervei Federale ratele dobânzilor la aproape zero într-un efort de a atenua efectele pandemiei coronavirusului (COVID-19) asupra economiei. Această mișcare este îngrijorătoare din mai multe motive, inclusiv faptul că randamentele reale din S.U.A., măsurate prin „Randamentul mediu pe termen lung indexat cu inflația trezoreriei”, au căzut înapoi pe teritoriu negativ după o scurtă recuperare la sfârșitul lunii martie.

Inflația de trezorerie a indexat randamentul mediu pe termen lung. Sursă: FRED

Pentru a ilustra situația pentru investitori, cea mai bună rată de economisire disponibilă în prezent, de exemplu, într-un cont bancar PNC utilizând Certificate de depozit este de 0,15% pe parcursul a 12 luni, cu un sold de 25.000 USD sau mai mult.

Situația este și mai gravă dacă vă aflați în țări care au în prezent ratele dobânzii negative, precum Elveția și Japonia.

Ca regulă generală, băncile centrale din întreaga lume păstrează ratele dobânzilor scăzute pentru a stimula investițiile, dar costul acestui lucru este că oamenii sunt obligați să sacrifice câștigurile din economiile lor.

Certificat de depozit cu rată fixă ​​PNC Bank. Sursa: PNC

Pentru randamente reale, monedele stabile par să poată oferi în prezent o ofertă mai bună. Începând cu 13 aprilie, Programul de câștig OKEX oferă mai mult de 0,8% APY utilizatorilor care își mută USDT într-un cont de economii OKEx.

Rată de economisire OKEx USDT. Sursa: OKEx Earn

Potrivit unui raport de la Block de la sfârșitul lunii martie, chiar și în mediul actual, toți emitenții majori de stablecoins USD au spus că își vor păstra monedele legate 1: 1 cu USD.

Ratele dobânzii de creditare DeFi

În lumea finanțelor descentralizate (DeFi), câștigurile potențiale sunt și mai pronunțate. Lansat la sfârșitul anului 2017, DAI este cel mai mare stablecoin criptocolateralizat și poate fi împrumutat investitorilor prin protocolul DeFi MakerDAO.

Începând cu 13 aprilie, rata dobânzii la împrumuturile DAI pe cele mai mari două piețe monetare descentralizate existente, Compound și dYdX, este de 2,66 la sută și respectiv 0,456 la sută, conform datelor Defipulse.

Cu toate acestea, prețul stablecoinului criptocolateralizat s-a dovedit mai volatil decât alte monede stabile în timpul instabilității pieței la mijlocul lunii martie.

Tarifele de împrumut DAI durează 7 zile. Sursa: Defipulse

Declinarea responsabilității: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map