Împărțirea Bitcoin în două tabere – cei care îl doresc și cei care au nevoie de el

autor original : Audrey Nesbitt

Fotografie de Riya Kumari din Pexels

În lumea dezvoltată avem un sistem financiar care funcționează, în cea mai mare parte (cu excepția care a avut loc în 2007-2008 cu prăbușirea financiară pe care Satoshi Nakamoto a abordat-o cu Bitcoin). Este posibil să blestemăm taxele, în special în tranzacțiile transfrontaliere sau de schimb valutar, unele tranzacții nu pot fi efectuate în afara orelor de funcționare bancară etc., dar, în cea mai mare parte, dacă nu este defect, de ce să rezolvăm sistemul. Avem guverne care supraveghează sistemul bancar, a funcționat ani de zile, așa că nu ne gândim prea mult la căutarea alternativelor bancare precum Bitcoin. Mulți ar spune că nu avem nevoie de valute digitale precum Bitcoin – vrem Bitcoin.

Recent studiu de către serviciul de cercetare YouGov Omnibus arată că jumătate dintre milenii americani sunt interesați să utilizeze criptomoneda ca opțiune de plată, dar în cele din urmă nu au nevoie de ea – o doresc. Companii precum Facebook se luptă, de asemenea, să devină platforma de plată a acestor millennials. Având în vedere pantalonii de securitate și confidențialitate (adesea prin design) ale acestor companii, nu dorim o alegere mai bună?

Ce se întâmplă dacă locuiți în Venezuela? Venezuela se află în plină criză financiară masivă, cu o depreciere rapidă a monedei naționale, unde este preferabilă suportarea volatilității pe piața criptomonedelor decât păstrarea monedei locale.

Localbitcoins, o piață în care utilizatorii pot cumpăra și vinde Bitcoins unul de la altul, a raportat creșteri de volum exponențial în Columbia, Venezuela și Peru. Săptămâna trecută, piețele venezuelene Localbitcoins au înregistrat un volum record pentru a opta oară în ultimele 10 săptămâni

Fără întreruperi ale terților

Unul dintre cele mai importante beneficii ale Bitcoin și ale altor criptomonede construite pe tehnologia Blockchain este că guvernele și băncile nu pot întrerupe tranzacțiile, confisca sau îngheța conturile – o caracteristică a criptomonedelor atractive pentru cei din regiunile volatile. În țările care se confruntă cu hiperinflația, cum ar fi Venezuela, criptomonedele fac pași uriași. Hiperinflația se întâmplă atunci când populația generală preferă să-și păstreze averea în active nemonetare sau într-o monedă străină stabilă precum dolarul SUA. Cu toate acestea, la fel ca în situația din Venezuela, datorită controalelor guvernamentale, capacitatea de a obține valută străină este puternic restricționată, ceea ce a făcut din Bitcoin și alte criptomonede o alternativă populară. S-ar putea argumenta că aceste regiuni au nevoie de o alternativă bancară precum Bitcoin.

Blockchain, Cryptocurrencies & Bitcoin – Alternative financiare pentru nebancat și subbancar

V-ați gândit vreodată cum ar fi viața dacă nu am avea acces la serviciile bancare de bază?

În timp ce mulți consideră convenabilă comoditatea serviciilor bancare electronice moderne, o parte semnificativă a populației nu are de fapt acces la serviciile bancare. Potrivit unui Raport 2017 de FDIC, peste 25% dintre americani fie nu au deloc un cont bancar, fie nu sunt capabili să-și folosească contul pentru a-și acoperi toate nevoile financiare. Această problemă devine mai presantă doar atunci când privești țări care nu sunt la fel de bogate ca Statele Unite. Aproximativ 1,7 miliarde de adulți din întreaga lume nu au acces la servicii bancare, potrivit celor mai recente date din Baza de date Global Findex a Băncii Mondiale.

Fotografie de Vladislav Reshetnyak din Pexels

Îmbunătățirea accesului la instrumente financiare pentru toată lumea

A nu avea acces la un cont bancar este o problemă majoră, atât de mult încât Organizația Națiunilor Unite l-a inclus ca parte semnificativă din șapte din 17 Obiective de dezvoltare durabilă pentru a încuraja dezvoltarea durabilă a națiunilor afectate de sărăcie din întreaga lume. Dar dezvoltarea durabilă devine mai dificilă pe măsură ce băncile mari continuă să domine peisajul financiar și multe bănci fie și-au redus prezența în zonele grele sărăciei, fie s-au retras complet din cauza costurilor și riscului ridicat. Oamenii care locuiesc în aceste zone slab deservite au încă nevoie de siguranța unei bănci, dar nu au acces chiar de bază la serviciile bancare de bază online. În plus față de dificultățile de acces, ceea ce considerăm servicii financiare esențiale, cum ar fi încasarea cecurilor, mulți oameni nu au forme de identificare de bază care să permită accesul la aceste servicii bancare de bază..

Dacă ați pierdut vreodată sau vi s-a furat vreun ID, știți cât de dureros este să îl înlocuiți. Pentru cei care trăiesc în sărăcie, există o serie de alte obstacole în obținerea sau înlocuirea identificării, inclusiv faptul că nu au niciodată documente adecvate, taxe ridicate, bariere lingvistice, lipsa conexiunilor familiale sau sociale pentru verificarea identificării etc..

Incapabil să verifice cine sunt forțează persoanele fără adăpost și cei care trăiesc în sărăcie să trăiască într-o stare de invizibilitate sistemică care poate duce la refuzarea serviciilor de bază, cum ar fi asistența medicală și locuința.

Tehnologia Blockchain Ajutând cei nebancari și subbancari

Blockchain, tehnologia care Bitcoin este construit pe, conform Wikipedia este o listă tot mai mare de înregistrări, numite blocuri, care sunt legate folosind criptografie. Fiecare bloc conține un hash criptografic al blocului anterior, un timestamp și date despre tranzacții (în general reprezentate ca un hash rădăcină arborelui merkle). Prin design, un blockchain este rezistent la modificarea datelor. Este "un registru deschis, distribuit, care poate înregistra tranzacțiile între două părți în mod eficient și într-un mod verificabil și permanent"

Transparența și eficiența tehnologiei blockchain fac din aceasta o opțiune atractivă pentru a ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă cei nebăncați și subbancați..

Companie canadiană de soluții software Smart Sapien a lucrat la o soluție bazată pe blockchain de identitate digitală și piață pentru a aborda identificarea și alte provocări cu care se confruntă tinerii fără adăpost. Inițiativa se numește Silver Linings și funcționează prin crearea unei surse omniprezente de identificare, numerar digital cu controale de cheltuieli.

"Trecem una dintre cele mai mari transformări din istoria omenirii prin îmbrățișarea tehnologiei la viteza în care ne aflăm. Comunicarea este acum gratuită și fără frontiere, viața noastră zilnică de cumpărături, vizionarea de filme și socializarea sunt construite din tehnologie, acum folosim tehnologia pentru educație și pentru a ne îmbunătăți sănătatea, totuși nu există nicio soluție de identitate națională care să ofere elementele de bază. dovadă a cine este un individ – am creat o lume digitală în care toată lumea este anonimă. Blockchain este o tehnologie revoluționară care are capacitatea de a crea această identificare unică într-o lume digitală și, de asemenea, de a crea o sursă de valoare omniprezentă din datele pe care le compensăm din lista de servicii pe care am enumerat-o mai sus. Sunt încrezător că Blockchain va juca un rol important în reducerea sărăciei în această lume, ajutând în același timp cei mai puțin norocoși să devină mai educați și să comunice altora pentru un proces de reabilitare mai rapid." – Matt Hinkley, CEO Smart Sapien & Cofondator și CEO Liquidus

Activități bancare pentru beneficiile Blockchain:

– Nu este necesară nicio ramură fizică

– Nu este necesară o infrastructură complexă sau costisitoare pentru a rula rețeaua, rezultând în cele din urmă taxe mai mici

– Transparență sporită

– Viteza tranzacțiilor

– Dovada proprietății, titlurile terenurilor, identificarea, înregistrările tranzacțiilor și alte documente importante pot fi stocate pe un blockchain, reducând posibilitatea de corupție a documentelor pe hârtie

– Descentralizat – nu este controlat de niciun guvern sau altă entitate. Tranzacțiile, inclusiv plățile transfrontaliere, pot fi făcute direct către cei care au nevoie de aceasta

– Împrumuturile cu blockchain oferă o modalitate mai sigură de a acorda împrumuturi personale unui grup mai mare de utilizatori, ceea ce ar face procesul de împrumut mai ieftin, mai eficient și mai sigur

Fotografie de rawpixel.com din Pexels

Bitcoin

Bitcoin, prima criptomonedă populară sau numerar digital, nu necesită bancă centrală sau administrator unic și poate fi trimis de la utilizator la utilizator, de la egal la egal, fără a fi nevoie de un facilitator terță parte. Criptomonede precum Bitcoin oferiți o soluție viabilă problemelor nebancate / subbancate. Necesită puțin în ceea ce privește configurarea – necesitând cel puțin un telefon mobil și o conexiune la internet. Bitcoin oferă eficiență, cost, viteză, securitate, minimizează oportunitatea corupției de către terți și este fără frontiere.

Fie că este vorba de Bitcoin, Ethereum, Ripple sau de una sau două criptomonede care devine în cele din urmă principala monedă digitală utilizată în transferul de valoare sau Facebook sau deloc, care este pentru o altă discuție.

„Problema de bază a bancabilității și a problemelor socio-politice care influențează monedele și modul în care aceasta îi afectează pe cei mai nevoiași este o provocare urgentă de rezolvat pentru mulți dintre noi în spațiul Blockchain Technology. Totul se rezumă la un singur lucru – instinctul nostru primar care caută siguranță și stabilitate (adăpost și hrană). În prezent, blockchain-ul și criptomonedele reprezintă o soluție accesibilă pentru cei nebancari. Nu știm dacă este soluția durabilă pentru rezolvarea problemelor, dar știm că în acest moment, în acest moment, nu există altele mai bune. ” – Anna Niemira, Director Dezvoltare Afaceri la CryptoChicks

Retipărit din: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map