Integrările Blockchain ale BSN, liderul Alibaba în brevetele Blockchain și câștigurile de la Yearn.Finance cu 35.000% – China Market Watch

O prezentare săptămânală a știrilor blockchain și criptomonede din China și Hong Kong.

Bursa din China și Hong Kong a înregistrat o ușoară scădere în această săptămână. Shanghai SE Composite și CSI 300 în prezent alerga la 3.289 și 4.656, cu o ușoară scădere săptămânală de 1,09%, respectiv 1,19%. Indicele Hang Seng a înregistrat, de asemenea, -2,38% în această săptămână, situându-se în prezent la 24.661.

Pierderea de pe piața bursieră chineză poate fi atribuită cazurilor crescânde de COVID-19 din China. China a raportat 105 noi cazuri de COVID-19 joi, cea mai mare creștere zilnică din ultimele trei luni. Cu toate acestea, pierderile au fost limitat prin promisiunea Rezervei Federale a SUA de a consolida economia globală. Președintele Fed, Jerome Powell recunoscut ritmul încetinit al redresării economice după pandemia COVID-19 din SUA, subliniind că drumul către redresare este "extraordinar de incert."

Declinul indicelui Hang Seng este determinat de recentul anunț al PIB-ului în trimestrul II 2020. Economia Hong Kong-ului micșorat cu 9% în al doilea trimestru, ceea ce este mai rău decât prognoza mediană de -8,3%. Creșterea numărului de cazuri înregistrate de COVID-19, unde s-au găsit joi 150 de cazuri noi, este un alt factor care duce la declinul pieței bursiere din Hong Kong.

Între timp, indicele SZSE Blockchain 50 se ridică în prezent la 3.982, cu o scădere săptămânală de 2.01%. Printre cele 50 de acțiuni incluse în index, Jiangsu Akcome Solar Science & Tehnologia (002610.SZ) este câștigătorul zilnic de top, cu o creștere de 9,88%, în timp ce Red Phase Inc. (300427.SZ) este cel mai mare pierdut, cu o performanță săptămânală de -4,96%.

Performanța indicilor pieței chineze. Sursa: Trading Economics, Investing.comPerformanța indicilor pieței chineze. Sursa: Trading Economics, Investing.com

Știrile săptămânii

De la integrarea blockchain-ului Blockchain Service Network la conducerea Alibaba în clasamentul brevetelor blockchain și publicitatea Yearn.finance în finanțele descentralizate – aka DeFi – OKEx Insights aruncă o privire asupra celor mai importante trei știri cripto din această săptămână din China și Hong Kong.

Rețeaua de servicii Blockchain își propune să integreze 40 de blockchain-uri publice până în iunie 2021

Lansată în aprilie, Blockchain Service Network este prima inițiativă blockchain susținută de guvernul chinez. He Yifan, CEO al Red Date Technology, care este compania privată din spatele BSN, recent spus că BSN își propune să integreze 40 de rețele publice blockchain până în iunie 2021.

BSN a fost inițial conceput pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să implementeze aplicații blockchain pe blockchain-uri permise. Cu toate acestea, BSN și-a actualizat accentul strategic după creare BSN-International în iulie. Noua entitate își propune să sprijine expansiunea internațională a rețelei.

Cu sprijinul BSN-International, BSN are integrat șase rețele publice blockchain începând cu 21 iulie – și anume Ethereum, EOS, Tezos, Neo, Nervos și IRISet. Începând cu 10 august, dezvoltatorii acestor rețele publice de blockchain vor putea utiliza stocarea datelor și lățimea de bandă de la centrele de date de peste mări ale BSN pentru a-și implementa aplicațiile descentralizate, cunoscute și sub numele de DApps.

Chei de luat masa


  • Rețeaua de servicii Blockchain își propune să integreze 40 de rețele publice blockchain până în 2021.
  • În iulie, BSN-international a fost creat ca o entitate separată pentru a sprijini expansiunea internațională a BSN.
  • BSN a integrat șase rețele publice blockchain începând cu 21 iulie, inclusiv Ethereum și EOS.

Alibaba s-a situat în topul brevetului blockchain în prima jumătate a anului 2020

IPRdaily, un punct de presă din industria proprietății intelectuale, parteneriat cu incoPat Innovation Index Research Center, un furnizor de date de brevet blockchain, pentru a eliberare „Clasamentul global al brevetelor de invenție pentru blockchain-ul întreprinderii pentru prima jumătate a anului 2020 (TOP 100).”

Clasamentul de brevete blockchain a luat în considerare numărul de cereri de brevet blockchain depuse de întreprinderi în perioada ianuarie-iunie 2020. Conform clasamentului IPRdaily, Alibaba s-a clasat pe primul loc cu 1.457 brevete blockchain depuse, urmată de Tencent cu 872. Dintre întreprinderile non-chineze, IBM s-a situat pe primul loc grafic cu 251 de brevete blockchain depuse.

Este important să se facă distincția între cererile de brevet blockchain sau depuneri de brevete blockchain. Un brevet blockchain atribuit înseamnă că brevetul blockchain a fost aprobat de autoritățile de reglementare, cum ar fi Oficiul de brevete și mărci din Statele Unite.

Asociația pentru Protecția Brevetelor din China eliberată Raportul de autorizare a brevetelor globale Blockchain din 2020 la începutul lunii iulie. Raportul a inclus întreprinderile de top la nivel mondial în ceea ce privește brevetele blockchain acordate. Potrivit raportului, Alibaba rămâne lider în brevetele blockchain cu 212 de premii, în timp ce IBM a ocupat locul al doilea cu 107 brevete blockchain acordate.

Chei de luat masa

  • Alibaba este în prezent liderul brevetelor blockchain, atât în ​​ceea ce privește cererile de brevet blockchain (1.457), cât și brevetele blockchain acordate (212).
  • Patentele blockchain acordate sunt diferite de cererile de brevet blockchain, deoarece primele sunt aprobate de autoritățile de reglementare.

Exploatarea de lichiditate de la Yearn.finance determină o imensă hype pe piața chineză DeFi

În urma hype-ului Compound and Balancer în DeFi în ultima lună, creșterea finanței yearn.de a fost discutată pe larg în rândul comunității chineze.

Yearn.finance este un agregator de creditare descentralizat care permite utilizatorilor să selecteze furnizorii de credite DeFi, cum ar fi Compound și Aave. Creatorul protocolului, Andre Cronje, a anunțat lansarea simbolului său de guvernanță, YFI, pe 17 iulie.

Distribuția YFI urmează un mecanism de extragere a lichidității, permițând utilizatorilor să câștige unități suplimentare de YFI, oferind lichiditate platformei yearn.finance. Exploatarea lichidității se referă la o situație în care un fermier de randament participă la realizarea pieței pentru a contribui la lichiditatea necesară la o anumită monedă sau jeton – și în acest sens, câștigă rata de rentabilitate în plus față de o unitate suplimentară a jetonului protocolului.

Modelul de extragere a lichidității din yearn.finance a condus la o activitate masivă de producție agricolă de către deținătorii YFI. Potrivit Uniswap, YFI a rezultat într-un randament ascendent de 35.000% în prima săptămână a listării sale. Doresc.finanța, de asemenea primit o creștere imensă a valorii totale blocate începând cu 18 iulie, de la 9,3 milioane dolari la 345 milioane dolari pe 26 iulie.

În ciuda hype-ului pieței, prețul simbolului YFI poate fi determinat de prețul simbolului platformelor de creditare DeFi disponibile pe platforma yearn.finance. De exemplu, dacă există o scădere semnificativă a valorii în jetoanele Compound și Aave, valoarea jetonului YFI ar putea înregistra și o scădere masivă.

Chei de luat masa

  • Yearn.finance este un agregator de creditare descentralizat care permite utilizatorilor să selecteze furnizorii de credite DeFi, cum ar fi Compound și Aave.
  • Yearn.finance a câștigat popularitate în rândul comunității chineze prin modelul său de extragere a lichidității. YFI în consecință zburat în creștere cu 35.000% în prima săptămână de la listarea pe Uniswap.
  • Prețul jetonului YFI poate fi determinat de prețurile jetoanelor native pentru platformele de împrumut DeFi disponibile pe yearn.finance.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map