Inundații din Sichuan, fraudă bancomat Bitcoin și blockchain în finanțarea consumatorilor

O prezentare săptămânală a știrilor blockchain și criptomonede din China și Hong Kong.

Furtunile continue de ploaie din provincia Sichuan din China au câștigat titluri în această săptămână, iar bazele miniere de top din China au înregistrat o scădere a ratei de hash zilnic cu 15% – 21%. Am văzut, de asemenea, prima fraudă Bitcoin ATM detectată de autoritățile de reglementare din Hong Kong, în timp ce China Banking Association își continuă procesul de blockchain în finanțarea consumatorilor. Aceste povești și multe altele în ediția din această săptămână a China Market Watch a OKEx Insights!

Inundațiile din Sichuan cauzează scăderea ratei de hash pentru bazinele miniere de top BTC

Provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, care reprezintă 9,66% din rata totală de hash a Bitcoin și este a doua regiune cu cea mai mare cantitate de minerit din țară, are suferit din furtuni puternice din ultimele săptămâni. Furtunile continue de ploaie au dus la întreruperi de energie electrică, probleme de telecomunicații și pene de internet în provincie.

Clasarea regiunilor chineze în funcție de cota medie lunară din rata totală de hash BitcoinClasarea regiunilor chineze în funcție de cota medie lunară din rata totală de hash Bitcoin. Sursă: Centrul Cambridge pentru finanțe alternative

Bazinele miniere Bitcoin din Sichuan au întrerupt în mare măsură operațiunile din cauza furtunilor abundente. Statisticile de la BTC.com au dezvăluit că bazinele miniere de top, cum ar fi Poolin, F2 Pool și Ant Pool, au suferit scăderi cu 15% – 21% ale ratei zilnice de hash pe 18 august. Lubian.com este singurul top 10 pool de minerit Bitcoin care nu a fost afectat de furtuna de ploaie.

Clasamentele ratei de hash ale piscinelor miniere Bitcoin și modificările de 24 de oreClasamentele ratei de hash ale piscinelor miniere Bitcoin și modificările de 24 de ore. Sursă: BTC.com

Chei de luat masa

  • China găzduiește majoritatea ratei de hash a Bitcoin, găzduind 65,08% din cota medie lunară. Piscinele miniere afectate – Poolin, BTC.com, piscina F2 și Antpool – se combină pentru peste 50% din puterea totală de exploatare a BTC.
  • Bazinul minier Bitcoin din China, Lubian.com este schimbare parte a operațiunii sale miniere în Iran. Ca urmare, furtuna din Sichuan a avut un impact minim asupra funcționării Lubian.com.

Diagrama ratei de hash BitcoinDiagrama ratei de hash Bitcoin. Sursa: blockchain.com

Prima investigație polițienească din Hong Kong cu privire la frauda Bitcoin ATM

Poliția din Hong Kong are arestat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 55 de ani, pentru că ar fi înșelat bancomatele Bitcoin din 30.000 de dolari.

Potrivit lui Wilson Tam Wai-shun, superintendentul biroului pentru securitate cibernetică și tehnologie din Hong Kong, vinovații au retras în total 226.000 HKD în numerar de la șase bancomate Bitcoin în 11 tranzacții. Tranzacțiile au fost detectate mai întâi de două schimburi criptografice, care bănuiau că vinovații au retras numerar fără autorizații oficiale.

Chei de luat masa

  • Acesta este primul caz de fraudă Bitcoin ATM din Hong Kong și reflectă faptul că există lacune de securitate în retragerile de numerar care utilizează astfel de mașini în regiunea administrativă specială.
  • BTC nu este o plată legală în Hong Kong. Autoritatea monetară a regiunii tratează criptomoneda lider de piață ca marfă virtuală și, până în prezent, nu a specificat nicio măsură de aplicare specifică pentru cazurile de fraudă legate de Bitcoin.

Harta bancomatelor Bitcoin din și în jurul Hong Kong-uluiHarta bancomatelor Bitcoin din și în jurul Hong Kong-ului. Sursă: coinatmradar.com

China Banking Association promovează adoptarea blockchain-ului în finanțarea consumatorilor

Asociația bancară din China recent publicat este "China Consumer Finance Corporation Development Report," în care ACB a recunoscut importanța tehnologiei blockchain în optimizarea fluxurilor de lucru în finanțarea consumatorilor.

Tratarea litigiilor legale privind creanțele neperformante este unul dintre domeniile cheie identificate ca potențial care beneficiază de soluții blockchain, în special atunci când vine vorba de economisirea costurilor de imprimare. Acest lucru se datorează faptului că operațiunile de creditare a consumatorilor și documentele de dispută juridică pentru creanțe neperformante pot fi stocate și accesate cu ușurință pe un blockchain.

Chei de luat masa

  • Recenta perioadă de angajare în rândul colectorilor de datorii din China și rata crescândă a delincvenței pentru datoriile consumatorilor sunt semne alarmante pentru industria de finanțare a consumatorului din țară.
  • CBA a recunoscut aceste aspecte de durere din industrie și a îndemnat companiile să își perfecționeze modelele de afaceri prin utilizarea tehnologiei blockchain, a inteligenței artificiale și a 5G.

Graficul datoriei gospodăriei Chinei față de PIBGraficul datoriei gospodăriilor Chinei față de PIB. Sursă: tradingeconomics.com

PBoC a injectat 100 de miliarde de dolari pentru a spori funcționarea facilității de creditare

Bursa din China a revenit de la scăderea săptămânii trecute. Shanghai SE Composite și CSI 300 tranzacționează în prezent la 3.408 și 4.741, la momentul presării, cu o creștere săptămânală de 2,68% și respectiv 2%. Indicele SZSE Blockchain 50 se ridică la 3.998, cu o modificare săptămânală a valorii de 1,47%. Cu toate acestea, pentru Hong Kong, indicele Hang Seng a scăzut cu 0,26% în această săptămână și se ridică în prezent la 25.179.

Performanța indicilor pieței chinezePerformanța indicilor pieței chineze. Sursa: Trading Economics, Investing.com

Un impuls al împrumuturilor de la Banca Populară Chineză este un factor care ajută la revenirea pieței bursiere chineze. PBoC a injectat 700 de miliarde de CNY (100,7 miliarde de dolari) sub formă de împrumuturi pe termen mediu pentru facilități de împrumut pe termen mediu sau MLF-uri instituțiilor financiare la un cost de împrumut de 2,95%, susținând în același timp că noua injecție a fondului poate satisface pe deplin instituțiile financiare „cererea pieței.

Cheie de luat masa

  • MLF-urile sunt unul dintre principalele instrumente adoptate de PBoC pentru gestionarea lichidității pe termen lung în sistemul bancar, care servește ca punct de referință pentru rata primară a împrumuturilor din țară.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map