Maximul anual al BTC a coincis cu scăderea volumului de tranzacționare la nivelul întregii industrii

Un rezumat al Raportului privind microstructura pieței OKEx pentru octombrie 2020

În octombrie, prețul BTC, moneda nativă a rețelei Bitcoin, a rămas în mare parte într-o tendință ascendentă – trecând de la 10.800 dolari la 13.800 dolari. Liderul pieței criptomonedelor a înregistrat cel mai bun randament lunar (28%) din aprilie. De asemenea, și-a adus rentabilitatea de la un an până la 90%, conform indicelui BTC al OKEx.

Între timp, capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a crescut la un alt maxim anual de 404 miliarde USD – în creștere de la 355 miliarde USD la începutul lunii, pe date din CoinGecko.

Pe de altă parte, lipsa inversărilor de preț și a volatilității au dus la o scădere a volumului de tranzacționare lunar, împreună cu dorința de a de-risc înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite. CryptoCompare menționat în documentul său Revizuirea schimbului din octombrie că volumele lunare de instrumente financiare derivate au rămas relativ stabile în octombrie, în timp ce volumele spot au scăzut semnificativ. Potrivit raportului, scăderi mari de 30% sau mai mult în volumele lunare de tranzacționare spot au fost observate în multe burse de nivel superior.

La sfârșitul lunii octombrie, conform date din înclinare, OKEx a avut cea mai mare dobândă agregată deschisă pentru contractele futures BTC la toate burse, la 1,1 miliarde dolari. De asemenea, a avut cea mai mare dobândă deschisă pentru Ether (ETH), la 240 de milioane de dolari. Cu toate acestea, aceeași tendință la nivelul industriei în ceea ce privește volumul spot a fost observată în raportul de microstructură OKEx octombrie. Volumul spot la bursă a scăzut cu 42% în comparație cu luna precedentă. Volumele futures și swap au înregistrat scăderi mai mici de aproximativ 16%.

Volumele instrumentelor derivate au rămas relativ stabile în octombrie 2020Volumele instrumentelor derivate au rămas relativ stabile în octombrie 2020. Sursa: OKEx

În octombrie, numărul de perechi de tranzacționare spot la OKEx a crescut cu 20. Există acum 502 de perechi de tranzacționare spot.

Procentul volumului de tranzacționare DeFi a crescut

În ciuda scăderii prețurilor tokenurilor în lumea finanțelor descentralizate, volumul de tranzacționare a jetoanelor DeFi a rămas constant – în scădere cu doar 2% de la o lună la alta. Cota DeFi din piața totală de tranzacționare swap a crescut de la 13% la 16%.

Dintre swap-urile DeFi cu marjă USDT, simbolul de guvernanță (UNI) și Chainlink (LINK) ale Uniswap au cel mai mare volum lunar, în jur de 2 miliarde de dolari fiecare. În ciuda prețului UNI care a scăzut cu aproape 50% în octombrie, acesta este în continuare cel mai popular jeton DeFi de pe piață.

UNI și LINK conduc în swap-uri DeFi cu marjă USDT în volumul tranzacțiilor în octombrie 2020UNI și LINK conduc swap-uri DeFi cu marjă USDT în volumul tranzacționării în octombrie 2020. Sursa: OKEx

Setul de date complet pentru Raportul Microstructurii DeFi Market de la OKEx pentru luna octombrie poate fi descărcat Aici.

Creșterea volumului futures după ce prețul Bitcoin rupe 12.000 USD

Futures, cel mai tranzacționat produs de pe OKEx, a înregistrat o scădere a volumelor cu 16% în octombrie, până la 75 de miliarde de dolari.

OKEx oferă acum un total de 196 de instrumente futures – cu 22 de instrumente mai mult decât în ​​septembrie – ceea ce le-a permis traderilor să facă combinații și tranzacții mai complexe cu date de expirare diferite.

Piața nu a fost activă în prima jumătate a lunii octombrie. Cu toate acestea, prețul BTC a trecut printr-un nivel cheie de rezistență de 12.000 dolari pe 21 octombrie. Volumul futures a amplificat apoi și a imprimat un maxim lunar.

Dintre contractele futures, contractele cu marjă de monedă au fost mai populare decât contractele cu marjă de USDT. De exemplu, cel mai puternic tranzacționat viitor trimestrial BTC (BTC_USD_201225) a generat un volum total de 16,9 miliarde USD, în timp ce cel mai puternic tranzacționat viitor trimestrial cu marjă USDT (BTC_USDT_201225) a înregistrat un volum lunar de 10,4 miliarde USD.

Viitorul trimestrial BTC cu marjă de monedă este în continuare cel mai tranzacționat produsViitorul trimestrial BTC cu marjă de monedă este în continuare cel mai tranzacționat produs. Sursa: OKEx

Schimbați volumul tranzacționării și lichiditatea

În octombrie, volumul total al tranzacțiilor swap a scăzut cu 17%, până la 56 miliarde dolari. În timp ce swap-ul cu marjă de monedă al BTC, cu un volum lunar de 13,2 miliarde de dolari, este încă înaintea swapului său cu marjă de USDT, diferența dintre cele două s-a redus la aproximativ 1 miliard de dolari.

Pentru altcoins, instrumentele cu marjă USDT au fost mai populare. Yearn.finance (YFI) și DFI.money (YFII) au crescut ambele pe două locuri în clasamentul volumelor de swap cu marjă USDT. Filecoin (FIL), care tocmai și-a lansat mainnet-ul, a ajuns pe locul nouă. Mai mult decât atât, volumul total de swap cu marjă în USDT al UNI s-a clasat pe locul patru – cu un volum în creștere de 170 milioane dolari față de septembrie.

Swapurile cu marjă USDT sunt mai populare pentru tranzacționarea altcoinSwapurile cu marjă USDT sunt mai populare pentru tranzacționarea altcoin. Sursa: OKEx

În ceea ce privește spread-urile, swap-ul BTC cu marjă USDT a rămas în continuare în urma swap-ului cu marjă de monedă. Distribuția cerută a BTC_USDT_SWAP, la tranzacționarea BTC în valoare de 300.000 USD, a fost de 0,0246% – comparativ cu un 0,0213% mai mic pe BTC_USD_SWAP. Cu toate acestea, ambele cifre sunt ușor îmbunătățite din septembrie.

Swapurile cu marjă de monedă au spreaduri mai strânse pentru BTCSwapurile cu marjă de monedă au spreaduri mai strânse pentru BTC. Sursa: OKEx

Luna noiembrie ar putea avea o puternică recuperare a volumului

La începutul lunii noiembrie, alături de un puternic raliu de piață postelectoral, a existat o creștere semnificativă a activității de tranzacționare. Volumul de tranzacționare acumulat al instrumentelor financiare derivate pe OKEx a crescut cu 21%, săptămână-săptămână. Dobânda deschisă BTC agregată pe OKEx arată, de asemenea, o tendință ascendentă după o retragere mică. Mai mult decât atât, multe jetoane DeFi au cunoscut o inversare la începutul lunii noiembrie, iar comercianții deja apelează la partea de jos pentru această secțiune a pieței.

OKEx va lansa raportul de microstructură din noiembrie la începutul lunii viitoare, așa că rămâneți la curent.

Pentru cititorii interesați de mai multe detalii și date de piață OKEx din septembrie 2020, setul de date complet utilizat în acest raport poate fi descărcat Aici.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map