Minerii majori Bitcoin arată optimism înainte de înjumătățire: o privire în profunzime

Cu înjumătățirea la mai puțin de o săptămână distanță, minerii Bitcoin (BTC) sunt în centrul atenției. Natura competitivă a afacerii lor și rolul lor în menținerea rețelei Bitcoin înseamnă că reducerea la jumătate are un impact direct asupra operațiunilor lor. 

OKEx a contactat minerii și piscinele Bitcoin pentru a obține perspectivele lor asupra înjumătățirii și implicațiile sale pentru întregul ecosistem.

Blochează recompensa în perspectivă

Minerii susțin rețeaua Bitcoin acționând ca auditori, verificând tranzacțiile și menținând registrul blockchain. Minerii sunt stimulați prin comisioane de tranzacție și așa-numita recompensă de bloc, care este numărul de Bitcoins generate – sau „minate” – și acordate la fiecare validare de succes a blocului.

Recompensa în bloc este, de asemenea, singurul mod în care noii Bitcoins intră în circulație și urmează să continue până când se extrag toate cele 21 de milioane. Cu toate acestea, această rată de emisie nu rămâne constantă și este reglementată prin bloc recompensă la jumătate, un mecanism încorporat care reduce recompensa cu 50% după fiecare 210.000 blocuri (care apare aproximativ la fiecare patru ani).

Bitcoin circulant total în timp. Sursă: Blockchain.com

În prezent, recompensa de bloc se ridică la 12,5 noi Bitcoins (aproximativ 115.000 USD la valoarea de piață actuală) și a suferit două înjumătățiri – prima în noiembrie 2012 și a doua în iulie 2016.

A treia înjumătățire se așteaptă să aibă loc în jurul datei de 12 mai 2020 și va vedea recompensa bloc redusă de la 12,5 la 6,25 BTC (în jur de 57 500 USD la ora de presă).

Mineritul Bitcoin este o afacere competitivă

La evaluarea actuală de 115.000 de dolari, recompensa blocului Bitcoin prezintă un motiv financiar puternic pentru ca minerii să se alăture și să susțină rețeaua. Un nou bloc este procesat la fiecare 10 minute, ceea ce duce la generarea a 1.800 de noi BTC sau 16,56 milioane USD în fiecare zi..

Cu toate acestea, întrucât doar o singură entitate minieră poate pretinde o recompensă de bloc, există o concurență dură și o cursă către implementarea hardware-ului progresiv mai puternic pentru puterea de hashing. Această competiție a forțat comunitatea minieră să evolueze de-a lungul anilor, trecând de la susținătorii timpurii și pasionații de cripto la companii mari și bazine exploatarea fermelor miniere cu cele mai recente versiuni Mineri ai circuitului integrat specific aplicației (ASIC).

Rețeaua Bitcoin, la rândul său, răspunde la această creștere a ratei de hash prin creșterea dificultății de exploatare a blocurilor noi, menținând astfel integritatea registrului și nepermițând niciunei singure entități să aibă control absolut asupra blockchain-ului.

Dificultatea rețelei Bitcoin de la începuturi, reprezentată pe o scară logaritmică – sursă: Blockchain.com

Minerii vorbesc despre înjumătățire

OKEx s-a adresat liderilor din industria minieră Bitcoin pentru a obține perspectivele cu privire la viitoarea înjumătățire și impactul acesteia asupra afacerii, precum și a rețelei..


Creșterea prețului Bitcoin și sezonul de inundații din China pot atenua necazurile minerilor

Jiang Zhuoer, CEO al BTC.TOP, unul dintre primele 10 bazine miniere Bitcoin, a împărtășit o perspectivă optimistă pe termen lung a înjumătățirii și crede că o creștere a prețului BTC poate compensa câștigurile pierdute pentru a recompensa înjumătățirea:

„Cred că înjumătățirea va duce la o creștere a prețului Bitcoin. În ultimele două înjumătățiri, am văzut o creștere lentă a prețului înainte de înjumătățire, iar prețul a început să crească după înjumătățire … în timp ce înjumătățirea va reduce câștigurile minerilor la jumătate, poate duce și la o creștere a prețului Bitcoin."

El a menționat, de asemenea, începutul anticipat al sezonului de inundații din China, care are ca rezultat, de obicei, o producție mai ieftină de energie electrică ca fiind un lucru pozitiv pentru minerii cu dificultăți.

„În perioadele sezonului de inundații, facturile la electricitate scad, compensând în mare măsură înjumătățirea producției. În timpul sezonului de inundații, prețul electricității pe piață poate scădea cu 40% “, a spus el.

Minerii mai mici vor pivota

Marshall Long, un miner Bitcoin timpuriu, conduce în prezent o fermă minieră în Canada și lucrează la înființarea unei noi facilități în Statele Unite. În opinia sa, minerii care s-au pregătit pentru înjumătățire în prealabil nu vor fi afectați prea mult de aceasta, în timp ce cei mai mici vor „pivota către mineritul speculației sau jetoanele marginale."

În ceea ce privește rețeaua, Long crede că rata de hash va crește semnificativ, ducând la înjumătățire. După înjumătățire, se așteaptă ca prețul Bitcoin să scadă devreme, urmat de rata de hash și apoi o urcare lentă înapoi la un maxim istoric.

Noii intrați pot beneficia în următorii patru ani

Alejandro De La Torre, Vicepreședinte al Poolin, un top-pool de miniere Bitcoin, și-a împărtășit perspectiva în a lui ultima postare. Potrivit acestuia, „pe măsură ce noile ASICS mai eficiente vor fi disponibile online în următoarele luni și minerii existenți vor găsi prețuri mai mici la electricitate, minerii de generație veche vor fi inevitabil eliminați”.

Cu toate acestea, el adaugă că reducerea la jumătate oferă noilor mineri „posibilitatea de a intra într-un mediu mai stabil, având în vedere că eficiența în 7 nm & Cipurile de 5 nm vor rămâne probabil profitabile în următorii 4 ani sau mai mult. ”

Prețul Bitcoin nu va scădea prea jos

Kevin Huang, cofondator al Valarhash consideră că prețurile Bitcoin nu vor scădea foarte mici după înjumătățire și este posibil ca doar minerii care operează în intervalul 80w-100w să fie opriți.

El a citat, de asemenea, scăderea preconizată a costurilor cu energia după sezonul de inundații din China și a adăugat că:

„Pe termen lung, nu există nicio îndoială că puterea de calcul a întregii rețele va crește, dar după înjumătățire, pe măsură ce generația mai veche de platforme miniere se oprește, rata de hash va scădea pentru o vreme și estimez că va crește se încadrează în gama 80e-90e. ”

Reducerea la jumătate va conduce industria înainte

Alina Yao, Șeful OKEx Pool, unul dintre cele mai mari bazine miniere susținute de bursă, rămâne optimist, citând tendințele istorice:

„Orice pierdere cauzată de reducerea recompenselor bloc este aproape întotdeauna compensată de creșterea prețului Bitcoin și de sentimentul alcista care vine odată cu o contracție a ratei de creștere a ofertei de bani.” 

În ceea ce privește gestionarea scenariului actual, ea a povestit cum OKEx Pool încurajează întotdeauna minerii să caute hardware avansat și electricitate mai ieftină, alături de gestionarea unui flux de numerar pozitiv..

Deși este de acord că mulți mineri mai mici vor fi scăpați de pe piață după reducerea la jumătate, consideră că acest lucru va crește doar competitivitatea pieței și va conduce jucătorii existenți către practici comerciale mai eficiente..

Descompunerea impactului înjumătățirii

Având în vedere modul în care rețeaua Bitcoin, minerii săi, recompensele de bloc și prețul BTC sunt toate legate în mod indisolubil, înjumătățirea are un impact larg asupra factorilor evidențiați mai jos.

Rentabilitate redusă

Profiturile minerilor Bitcoin depind de dificultatea rețelei, de veniturile din exploatare și de costurile asociate.

Dificultatea rețelei dictează investiții de capital în hardware, în timp ce profiturile sunt limitate de valoarea minului Bitcoin minus electricitatea și costurile operaționale.

Veniturile minerilor (recompense de bloc și taxe de tranzacție) variază în funcție de prețul BTC. Sursă: Blockchain.com

Deoarece veniturile minerilor sunt direct legate de valoarea Bitcoin, așa cum se arată în graficul de mai sus, reducerea la jumătate este un eveniment semnificativ, deoarece reduce instantaneu veniturile minerilor cu 50%, cu condiția ca toate celelalte să rămână constante.

Presiune pentru eliminarea treptată a hardware-ului mai vechi

În funcție de consumul de energie și de puterea de ieșire, fiecare miner de hardware are un cost egal, care intră sub presiune deoarece recompensa este redusă la jumătate și profitabilitatea scade. Minerii care își permit acest lucru încep adesea să renunțe la hardware mai vechi cu câteva luni înainte de înjumătățire.

Creșterea pe termen scurt a dificultății rețelei care duce la înjumătățire

Pe măsură ce se apropie înjumătățirea, minerii iau o ultimă poziție și aruncă toată puterea de hashing la dispoziția lor pentru a încerca să reclame cât mai multe recompense ale blocului de pre-înjumătățire posibil. Acest lucru are ca rezultat în mod natural o creștere pe termen scurt a dificultății rețelei (este aproape de toate timpurile în prezent), care se va corecta în ajustarea post-înjumătățire.

Minerii mici capitulează, minerii mari devin mai mari

Odată cu diminuarea marjelor (sau complet șterse) și actualizările hardware necesare, minerii mai mici și mai puțin eficienți vor capitula după înjumătățire și se vor opri complet sau se vor îndrepta spre extragerea altor monede compatibile cu dovada muncii.

Între timp, minerii mari vor crește și vor controla proporții mai mari din puterea de rețea a rețelei, crescând preocupări de centralizare.

Modernizarea tehnologiei pentru a accelera

Cu fiecare nouă iterație, producătorii de tehnologie scoate la iveală modele mai mici de cipuri de procesor care îmbunătățesc viteza de calcul la rate de consum mai mici de energie. De exemplu, în 2016, minerii foloseau jetoane de 16 nm, care au fost înlocuite de jetoane de 10 nm și 7 nm, în timp ce Cipurile de 5 nm devin disponibile acum.

Aceste îmbunătățiri sporesc eficiența operațiunilor miniere prin economisirea costurilor energiei și creșterea marjelor de profit. După înjumătățire, ne putem aștepta ca aceste îmbunătățiri să fie grăbite de mineri mari.

Noii mineri vor căuta surse de energie mai ieftine

În timp ce minerii existenți sunt puțin probabil să schimbe locația la scară largă din cauza problemelor logistice, noii mineri care se alătură rețelei după înjumătățire vor căuta surse de energie mai ieftine pentru a obține marje de profit optime. Acest lucru poate duce, de-a lungul anilor, la o schimbare către locații geografice, oferind tarife de energie atractive și reglementări favorabile mineritului.

Presiunea de vânzare asupra Bitcoin va fi redusă

Minerii sunt de fapt responsabili pentru o mare parte din fluxul de capital din rețeaua Bitcoin, deoarece își vând BTC-ul pentru a acoperi costurile operaționale în fiecare lună. Acest lucru înseamnă că există o presiune constantă descendentă asupra prețului Bitcoin, datorită minilor care își descarcă câștigurile pe piață.

Această ieșire este cea mai mare pentru minerii cu cele mai mici marje de profit, deoarece aceștia nu sunt capabili să construiască rezerve semnificative de BTC, în comparație cu minerii mai profitabili.

Deoarece acești mineri ineficienți sunt expulzați din afacere, se poate aștepta ca această presiune de vânzare să diminueze și să permită o apreciere pozitivă a prețului.

Optimismul predomină

În ciuda impactului său inevitabil imediat asupra rezultatelor minilor, viitoarea reducere la jumătate a Bitcoin este considerată o dezvoltare în mare măsură pozitivă. În timp ce minerii mai mici și mai puțin eficienți ar putea să nu supraviețuiască acestei schimbări, se preconizează că plecarea lor va aduce beneficii ecosistemului și va contribui la maturitatea acestuia.

Pentru cei care se gândesc să intre în spațiu chiar acum, următorii patru ani pot oferi stabilitate în ceea ce privește proiecțiile și planificarea, în timp ce jucătorii existenți bine gestionați sunt pregătiți pentru schimbările viitoare și continuă să își optimizeze operațiunile..

În ansamblu, din perspectiva minerilor, înjumătățirea nu este foarte diferită de fluctuațiile frecvente ale prețurilor pentru care este cunoscut Bitcoin, dar are avantajul de a fi programat, permițând companiilor cu perspectivă să planifice din timp..

În momentul redactării acestui articol, mai puțin de 800 de blocuri mai rămâneau înainte de recompensarea la jumătate, iar Bitcoin a luat sprijin din zona cuprinsă între 8.700 și 9.000 de dolari și se apropie rapid de următoarea rezistență, la 9.500 de dolari..

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map