PBoC trimite pachete roșii DCEP pe măsură ce Filecoin se apropie de lansare oficială

O prezentare săptămânală a știrilor blockchain și criptomonede din China și Hong Kong

A fost o săptămână încărcată în sferele criptomonedelor din China și Hong Kong. Plata electronică a monedei digitale, moneda digitală oficială a Chinei, continuă să atragă titluri în țară după ce Banca Populară a Chinei a colaborat cu guvernul Shenzhen pentru a distribui DCEP "pachete roșii" la 50.000 de cetățeni prin loterie. Între timp, schimburile de criptomonede și minerii se pregătesc pentru lansarea oficială a Filecoin pe 15 octombrie.

Iată tot ce s-ar putea să fi ratat cu privire la aceste povești și multe altele, în ediția din această săptămână a China Market Watch a OKEx Insights.

Pachete roșii DCEP distribuite cetățenilor din Shenzhen

Banca Populară Chineză a colaborat cu guvernul de la Shenzhen pentru a distribui pachete roșii de DCEP către 50.000 de cetățeni prin loterie, potrivit un anunt pe 8 octombrie. Fiecare pachet roșu valora 200 RMB.

Distribuirea pachetelor roșii DCEP a fost finalizată pe 11 octombrie, iar destinatarii își pot cheltui DCEP supradotați la 3.389 de comercianți desemnați în districtul Luohu din Shenzhen..

Chei de luat masa

  • Acesta este primul proces public pentru cheltuielile cetățenești DCEP în China. Walmart, Sinopec și Vanguard se numără printre principalii comercianți la care pot cumpăra astfel de cheltuitori în procesul Shenzhen.
  • De asemenea, cetățenii își pot petrece DCEP în metroul din Shenzhen.
  • Destinatarii trebuie să-și petreacă DCEP înainte de 19 octombrie și nu își pot transfera DCEP în contul lor bancar personal. DCEP necheltuit va fi colectat de guvern după data de expirare.

Lansarea oficială a Filecoin este foarte anticipată în China

Comunitatea chineză a criptomonedelor așteaptă cu nerăbdare lansarea oficială a Filecoin – care se așteaptă să aibă loc pe 15 octombrie, când rețeaua principală a atins înălțimea blocului 148.888.

Schimburile de criptomonede – cum ar fi OKEx – se pregătesc să listeze jetonul Filecoin, FIL, imediat după lansarea oficială a rețelei principale. Filecoin și-a lansat testnet-ul, "Cursa spațială," la sfârșitul lunii august, care a adunat 230 de pebibiți de putere de stocare de la 360 de mineri din întreaga lume.

Chei de luat masa

  • Fiind un furnizor descentralizat de stocare a fișierelor, Filecoin a câștigat pentru prima dată o atenție largă în timpul ICO-ului său de 257 milioane dolari în 2017. De atunci au existat mai multe întârzieri în lansarea rețelei principale a proiectului.
  • Un consorțiu de mineri și capitaliști de risc din China, condus de compania minieră Filecoin MIX Group, nu sunt mulțumiți de structura de recompensă a mineritului FIL și sunt amenințați cu furculiţă Filecoin la mijlocul lunii septembrie.

FISCO BCOS de la WeBank accelerează conversia codurilor de sănătate

Guvernul chinez deja a permis conversia între "Codul de sănătate din Guangdong" si "Codul de sănătate din Macao" în Mai. Cu toate acestea, conversia a fost ineficientă din cauza timpilor de verificare lentă și a problemelor de confidențialitate a datelor.

Punctele dureroase ale conversiei codului de sănătate au fost recent adresat de blockchain-ul FISCO BCOS de la WeBank. Acest blockchain aplică criptografia datelor de sănătate, ceea ce îmbunătățește transparența transferurilor de date de sănătate și elimină intermediarii pentru validarea datelor.

Chei de luat masa

  • FISCO BCOS este un blockchain de consorțiu deschis care își propune să faciliteze colaborarea în utilizarea blockchainului de întreprindere. Este dezvoltat de un grup de lucru open source, care include WeBank, Tencent și Huawei.
  • Cu ajutorul FISCO BCOS, timpul de conversie a codului de sănătate a fost redus masiv de la 1 minut 40 secunde la mai puțin de 3 secunde.

IPO Ant Group a cercetat potențialul conflict de interese

Săptămâna aceasta, piețele bursiere din China și Hong Kong au înregistrat creșteri modeste. În momentul presării, Shanghai SE Composite și CSI 300 tranzacționează în prezent la 3.341 și 4.807 – cu un câștig săptămânal de 2,1% și respectiv 2,7%. În Hong Kong, indicele Hang Seng a câștigat 1,7% în această săptămână și se ridică în prezent la 24.655.

 Bursele chineze și Hong Kong au crescut după sărbătoarea săptămânii de aur. Sursa: Trading Economics, Investing.com

În această săptămână, participanții la bursă și-au îndreptat atenția asupra sondei de reglementare a ofertei publice inițiale a Ant Group. Comisia chineză de reglementare a valorilor mobiliare este căutați în un potențial conflict de interese, cu rapoarte că utilizatorii pot achiziționa cinci fonduri mutuale chinezești pentru a investi în IPO.

Chei de luat masa

  • CSRC publicat ultimul său ghid, în vigoare la 1 octombrie, care avertizează că distribuitorii de fonduri mutuale ar trebui să evite conflictele de interese care decurg din vânzarea de produse către celelalte companii existente și potențiale ale acestora. Acest lucru poate fi aplicabil în cazul grupului Ant.
  • Aprobarea CSRC este necesară pentru listarea duală în Hong Kong și Shanghai. Întârzierea a obligat Ant Group să amâne audierea cu bursa din Hong Kong – ultimul pas al procesului de aprobare pentru listarea în Hong Kong.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map