Proces BitMEX, Iran Crypto Mining și o mișcare ciudată Bitcoin: Știri ale săptămânii

Săptămâna trecută, în cripto, a fost depus un nou proces împotriva gigantului BitMEX, derivat din Bitcoin, o mișcare ciudată de bitcoini exploatată în 2009, guvernul iranian acordând prioritate mineritului criptografic, printre alte știri remarcabile..

Compania mamă BitMEX vizată într-un nou proces RICO

Platforma de schimb de criptomonede și tranzacționarea instrumentelor derivate BitMEX este trimisă în judecată de compania puertoricană BMA LLC. Acuzațiile lansate împotriva platformei populare includ orchestrarea unui inel masiv de criminalitate financiară.

Specific, procesul a fost intentat în Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul de Nord din California și susține că compania mamă a BitMEX, HDR Global Trading, este implicată într-o conspirație ilegală de mai multe miliarde de dolari care implică fraude bancare, spălare de bani, transmitere de bani fără licență și alte activități ilicite. Mai mult, se presupune că compania a încălcat Legea cu privire la organizațiile cu influență și corupție (RICO).

Între timp, HDR Global Trading a eliminat acuzațiile procesului, cu puțin mai mult decât „informații reexaminate […] scoase de pe internet” depuse de „un depozit în serie de reclamații împotriva companiilor care operează în spațiul criptomonedelor [care este] recunoscut pe scară largă pentru că funcționează la fel ca un troll de brevete. ” Declarația vine la două săptămâni după ce BMA LLC a intentat un proces împotriva companiei blockchain Ripple.

Nu după mult timp după ce au început să circule știrile despre proces, BitMEX a suferit o „întrerupere majoră” – rezultând în motorul său de tranzacționare offline. Platforma reluarea operațiunilor câteva ore mai târziu.

Chei de luat masa

 • În cazul în care cazul împotriva BitMEX ar fi luat în serios, valurile s-ar simți în întreaga industrie a criptomonedelor. Cu toate acestea, BMA LLC a vizat anterior instrumente derivate de criptomonede schimb FTX în baza acuzațiilor de manipulare a prețurilor, dar a renunțat la caz.
 • BitMEX a fost pierderea cotei de piață pe piața instrumentelor derivate din criptomonede din ce în ce mai competitivă. Știrile despre un proces împotriva companiei sale mamă probabil nu îi vor consolida reputația.
 • Spre deosebire de întreruperea BitMEX din 13 martie, care a coincis cu căderea prețului Bitcoin (BTC) la minimele de 12 luni, prețul BTC a rămas relativ stabil în timpul incidentului de întrerupere.

Bitcoinele extrase la începutul anului 2009 au tranzacționat în lanț

50 de bitcoin au fost mutați în două tranzacții miercuri de la o adresă care rămăsese latentă de la începutul anului 2009 – extrem de devreme în durata de viață a Bitcoin. Potrivit trackerului de tranzacții cu criptomonede Whale Alert, „monedele din această tranzacție au fost extrase în prima lună de existență a Bitcoin”.

Aceste mișcări rare au declanșat un val de speculații că bitcoinii în cauză ar putea (sau nu) să aparțină creatorului anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto. În plus, prețul BTC a scăzut imediat după ce a apărut știrea – probabil cauzată de temerile că fondatorul s-ar putea pregăti să vândă o sumă mare de bitcoini minați timpuriu.

Ultima dată când s-au mutat bitcoini extrași din această perioadă de timp a fost în August 2017.

Chei de luat masa

 • Prețul Bitcoin a scăzut aproape instantaneu cu șapte procente, ilustrând cât de rapid reacționează piața criptomonedelor la speculațiile din jurul monedelor pe care le poate deține Satoshi Nakamoto.
 • Tranzacția are, de asemenea, implicații mai mari în cazul Wright v. Kleiman. Directorul tehnic al NChain, Steve Shadders a enumerat adresa că monedele au fost trimise de la ca potențial aparținând lui Craig Wright, care pretinde că este adevăratul Nakamoto.

Iranul începe să elaboreze un plan național de minare criptografică, urmând să impună reglementări suplimentare

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a ordonat guvernului țării să facă acest lucru elaborează un nou plan național pentru a profita de industria cripto maturizată. Mai exact, el le-a spus Băncii Centrale a Iranului (CBI), departamentului energetic al țării și ministerelor tehnologiei informației și comunicațiilor să creeze o propunere de mină criptografică, cu fațete care reglementează reglementarea acesteia.

Cu două zile înainte de ordinul lui Rouhani, parlamentul Iranului propus implementarea regulamentelor sale de schimb valutar și contrabandă cu valută în domeniul criptomonedelor. În plus, proiectul de lege are ca scop forțarea înregistrării schimburilor de criptomonede care deservesc utilizatorii iranieni la CBI.


Chei de luat masa

 • Interesul reînnoit al Iranului pentru minele criptografice la nivel național vine luni după administrarea președintelui Statelor Unite Donald Trump, evident acuzat țara utilizării criptomonedei pentru a se sustrage sancțiunilor.
 • Posibila implementare a unor reglementări mai stricte asupra criptomonedelor ar putea fi făcută într-un efort de a preveni fuga de capital din Iran.

Afacerea lui Bakkt crește pe măsură ce interesul deschis CME Bitcoin atinge noi maxime

Înaintea lansării aplicației sale pentru consumatori, întreprinderea criptografică a Intercontinental Exchange, Bakkt, a adăugat peste 70 de clienți către afacerea sa instituțională de custodie a activelor digitale, Bakkt Warehouse. În plus, clienții pot achiziționa o asigurare în valoare de 500 de milioane de dolari.

Între timp, rata dobânzii deschise pentru opțiunile Bitcoin pe CME a atins noi maxime istorice în urma știrilor recente că Paul Tudor Jones investește în criptomonedă de vârf (mai exact, în viitorul Bitcoin), la care a făcut referire ca fiind un magazin național de valoare.

Chei de luat masa

 • Rampele îmbunătățite pentru investitorii instituționali în spațiul Bitcoin și criptomonede au fost în mare parte responsabile de creșterea dramatică a interesului instituțional în spațiu. Deoarece Bakkt continuă să-și dezvolte afacerea, este rezonabil să ne așteptăm ca această tendință să continue.
 • Interesul deschis pentru opțiunile BTC pe CME indică faptul că investitorii instituționali au un impact mai puternic pe piață.

Congresmanul SUA propune Advancing Blockchain Act

Congresistul din Kentucky, Brett Guthrie, împreună cu membrii Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei, au prezentat o factură axată pe blockchain denumit The Advancing Blockchain Act. Proiectul de lege este menit să consolideze Statele Unite în cursa sa de a fi în fruntea tehnologiilor emergente.

Actul propus își propune să promoveze utilizarea tehnologiei blockchain în economia SUA.

Chei de luat masa

 • Statele Unite nu au fost exact în fruntea tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Noul act ar fi un pas semnificativ în a ajuta țara să țină pasul cu concurența străină.
 • China – adversarul războiului comercial al Americii – a condus, până în prezent, calea atunci când vine vorba de implementarea tehnologiei blockchain la scară națională.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map