Rezervările în dolari, pe măsură ce Bakkt bate recorduri – Știrile Crypto ale săptămânii

A fost o săptămână plină de evenimente în lumea criptomonedelor. Ledger a detaliat scurgerea neintenționată a informațiilor despre utilizator, iar furculita cardanică Shelley a ajuns în cele din urmă la realizare. Între timp, dolarul SUA se petrece, în timp ce futures-urile Bakkt Bitcoin experimentează un volum record.

Aceste povești și multe altele în ediția din această săptămână a Crypto News of the Week!

Baza de date Ledger încalcă informațiile expuse utilizatorilor

La începutul acestei săptămâni, Ledger a detaliat o încălcare a datelor care a avut loc în iunie, care a văzut baza sa de date de marketing și e-commerce expusă.

În o postare pe blog publicat miercuri, populara companie de portofele hardware a explicat că un participant la programul de recompense a descoperit o potențială gaură pe site-ul Ledger pe 14 iulie. baza de date a fost compromisă printr-o cheie API dezactivată acum.

De atunci, Ledger a depus un raport la Autoritatea pentru Protecția Datelor din Franța și a colaborat cu Orange Cyberdefense într-un efort de a-și consolida măsurile de confidențialitate și securitate, evaluând în același timp potențialele daune..

Chei de luat masa:

  • Deși portofelele hardware Ledger în sine nu sunt afectate și fondurile criptografice ale utilizatorilor nu sunt compromise, unii ar putea considera că o companie axată pe securitate prezintă scurgerea informațiilor utilizatorilor..
  • Incidentul evidențiază, de asemenea, beneficiile programelor de recompensare a erorilor, în ciuda defectului descoperit după ce prejudiciul a fost deja făcut.

Bakkt bate recorduri în cea mai puternică săptămână de până acum

A fost o săptămână de record pentru Bakkt, care a văzut că piața futures Bitcoin lunară, stabilită fizic, a atins un nou record din toate timpurile luni. Filiala instituțională a Intercontinental Exchange a înregistrat 11.509 monede – în valoare de aproximativ 114 milioane USD – în volum de tranzacționare într-o singură zi. 

Apoi, a urmat marți o altă zi de înregistrare, înainte de a se lăuda cu o altă zi de tranzacționare record miercuri.

Chei de luat masa:

  • Interesul instituțional pentru BTC crește în mod clar. Numărul maxim de luni, singur, a reprezentat o creștere de 84% față de cel mai mare nivel istoric de la Bakkt din decembrie 2019.
  • Bakkt nu este singurul schimb care se confruntă cu o creștere majoră în tranzacționarea la termen a Bitcoin. CME Group are, de asemenea date publicate care arată o creștere a volumului zilnic de schimb.

Grafic care prezintă interesul total deschis al Bakkt Bitcoin Futures & volum în USD. Sursa: înclinare

Furca dură Shelley a lui Cardano devine în sfârșit activă

După aproape jumătate de deceniu de dezvoltare, Cardano și-a lansat în cele din urmă Furcă tare Shelley.


Actualizarea introduce funcții și delegații de așteptare mult așteptate. Conturile cu sume mari de monedă nativă Cardano, ADA, vor putea să o mizeze într-un efort de validare a rețelei și, în acest sens, să câștige recompense.

Lansarea oficială a Shelley urmează unui testnet anterior stimulat, care a văzut participanții recompensați permanent.

Chei de luat masa:

  • Cardano a fost adesea criticat pentru dezvoltarea sa lentă. Cu toate acestea, furculița dură Shelley va parcurge un drum lung spre consolidarea credinței în abordarea de dezvoltare oarecum lentă și atentă a proiectului.
  • Shelley nu este în niciun caz ultima etapă a Cardano. Următoarele actualizări majore pe foaia de parcurs a popularului altcoin sunt fazele Voltaire și Goguen, care vor afecta guvernanța și funcționalitatea contractelor inteligente.

Graficul prețurilor ADA Cardano din ultimele 365 de zile. Sursa: CoinGeckoGraficul prețurilor ADA Cardano din ultimele 365 de zile. Sursă: CoinGecko

Se pare că Banca Angliei sprijină CBDC-urile

Se pare că Banca Angliei ar fi proiectat-o viitorul serviciu de decontare brută în timp real pentru a sprijini monedele digitale ale băncii centrale, cum ar fi lira digitală. După cum a raportat de CoinDesk, rețeaua de plăți a BoE – utilizată de instituțiile financiare din Marea Britanie – ar putea „spori” suportul pentru tranzacțiile valutare digitale.

Urmează știrea rapoarte că Banca Japoniei face din monedele digitale o „prioritate maximă”.

Cheie de luat masa:

  • Serviciul de decontare al BoE stabilește 685 miliarde de lire sterline pe zi și reprezintă o componentă de bază a infrastructurii de plată a națiunii.
  • Deși aparent nu este conceput special în jurul unei monede digitale a băncii centrale, serviciul de decontare reproiectat va fi compatibil cu forward-urile cu CBDC – ilustrând în continuare modul în care băncile centrale se pregătesc pentru un viitor greu cu monedele digitale.

Dolarul american se apropie de cea mai gravă lună din ultimul deceniu

Valoarea dolarului SUA a scăzut la minime pe doi ani săptămâna aceasta și se așteaptă să își închidă cea mai proastă lună din ultimul deceniu. USD a scăzut cu aproape 5% în iulie, o scădere care nu s-a mai văzut din septembrie 2010.

Încrederea în monedă scade pe fondul luptei prelungite a țării împotriva pandemiei COVID-19 și a sugestiei fără precedent a președintelui Donald Trump că alegerile prezidențiale ar putea fi amânate. PIB-ul s-a retras și el un 32,9% anualizat în T2 – o contracție de intensitate nevăzută de la Marea Depresiune.

Chei de luat masa:

  • Statutul USD ca monedă de rezervă globală devine din ce în ce mai slab, deoarece credința în stabilitatea țării continuă să scadă în urma protestelor pe scară largă, a diviziunii politice extrem de vizibile și a gestionării greșite a pandemiei COVID-19.
  • Pe măsură ce valoarea USD scade, prețurile aurului, argintului și Bitcoin au crescut în grade diferite. Aurul, în mod specific, a lovit recorduri maxime.

Diagrama zilnică a indicelui valutar al dolarului american (DXY). Sursa: TradingViewDiagrama zilnică a indicelui valutar al dolarului american (DXY). Sursă: TradingView

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map