Rezumatul Raportului Microstructurii de piață OKEx pentru iunie 2020

În iunie, capitalizarea de piață a întregii piețe criptografice a scăzut de la 267 miliarde dolari la 262 miliarde dolari. După ce a atins un maxim lunar la începutul lunii, Bitcoin a tranzacționat într-un interval în scădere de atunci și, deși volatilitatea s-a redus semnificativ, corelația BTC cu acțiunile a rămas puternică.

Privind procentul volumelor de tranzacționare între diferite produse de pe OKEx, putem observa că volumul tranzacțiilor swap a crescut cu 5% în iunie, indicând popularitatea sa în creștere, în timp ce contractele futures au rămas dominante, în ciuda faptului că au scăzut -6% din mai.

Volumul total de tranzacționare OKEx, iunie 2020

În ansamblu, spread-urile de ofertă pe OKEx s-au îmbunătățit în ultima lună, atât cu medii, cât și cu abateri, reducându-se – rezultând spreaduri mai stricte, lichiditate mai bună și alunecări mai mici pentru utilizatori..

În acest rezumat, vom arunca o privire asupra volumelor și tendințelor de tranzacționare la fața locului, futures și swap pe OKEx în luna iunie 2020. Setul de date complet utilizat în acest raport poate fi descărcat aici.

Volumul tranzacționării spot

În iunie, tranzacționarea spot a înregistrat pe piață 377 de perechi, o creștere de 10 perechi față de luna mai. Volumul total al tranzacțiilor spot sa încheiat la 33 312 034 876 dolari, scăzând cu 18% din luna mai, din cauza sentimentului relativ mai calm al pieței din iunie..

Primele 10 criptomonede după volum de tranzacționare spot au fost Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Kyber Network (KNC), OKB, EOS, DEAPcoin (DEP), Bitcoin SV (BSV), Bitcoin (LTC) și Ethereum Classic (ETC).

Volumul de tranzacționare spot BTC și ETH a scăzut -28,6%, respectiv -15,7%, în timp ce volumul mediu zilnic, sau ADV, a scăzut la 636.273.010 USD, respectiv 90.073.350 USD.

Pe de altă parte, am văzut criptomonedele legate de DeFi câștigă aderență în iunie. În primul rând, rețeaua Kyber a înregistrat o mare creștere a volumului tranzacționării și a ajuns pe locul patru, chiar în spatele BTC, ETH și BCH. Cu randamente mai mari de 75%, KNC a văzut comercianții urmărind raliul prețurilor, ducând la creșterea volumelor.

DEAPcoin a fost unul dintre participanții neașteptați în top 10 după ce a văzut creșterea prețului cu 42% în iunie și ADV-ul său a crescut la 14.221.380 USD.

Între timp, BSV a trecut de la a cincea la a opta poziție, ETC a scăzut de la a șasea la a 10-a și Tezos (XTZ) a ratat în top 10 în această lună..

Top 10 perechi de monede USDT în ceea ce privește volumul mediu zilnic

Pentru a examina lichiditatea, ne uităm la diferența de ofertă / cerere pentru a tranzacționa 100.000 USD din spot OKEx BTC. Spreadul mediu de cerere din iunie este înregistrat la 0,0279%, în scădere cu -21,6% față de media din mai și a văzut abaterea redusă cu -39,6% – semnificând spread-uri mai strânse și lichiditate îmbunătățită a pieței.  


În mod similar, diferența de ofertă a fost în medie de -0,0301%, îmbunătățindu-se cu 16% față de luna mai și observând o scădere a abaterii de -37,7%. În general, toate cifrele au înregistrat îmbunătățiri în iunie, ceea ce se traduce, în general, într-o experiență de tranzacționare mai bună pentru participanții la piață.

Spot BTC_USDT | Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 100.000 $

Datele indică, de asemenea, că monedele cu volume de tranzacționare mai mari au în general spreaduri mai strânse. De exemplu, comparăm BCH-ul pe locul trei cu EOS-ul pe locul șase în imaginea de mai jos. Se poate observa că diferența medie de solicitare a primei este cu 12% mai mică decât cea din urmă, în timp ce abaterea este cu 21% mai bună – reflectând o lichiditate mai bună și o alunecare redusă.

Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 50.000 USD

Volumul tranzacțiilor futures

Deși ponderea totală a volumului futures a scăzut în iunie, este în continuare cel mai tranzacționat produs pe bursa OKEx – și în cadrul contractelor futures, contractele cu marjă de monedă au înregistrat volume mai mari comparativ cu contractele cu marjă de USDT, în special pentru altcoins.

Putem privi la viitorul EOS ca exemplu. Volumul total pentru toate contractele futures cu marjă EOS (EOS_USD) a fost de 92.897.190 USD în iunie, în timp ce contractele cu marjă USDT (EOS_USDT) au înregistrat doar 22.330.160 USD.

Proporțional, această diferență este mai mică pentru BTC. Volumul total futures BTC_USD a fost de 1.697.541.400 USD, în timp ce viitorul BTC_USDT se ridică la 896.899.481 USD. Diferența dintre cele două este mai mică de două ori.

Top 10 futures cu marjă de monedă în funcție de volumul mediu zilnic

Cel mai tranzacționat dintre toate produsele futures este contractele futures trimestriale cu marjă BTC. Ultimele contracte futures trimestriale au intrat în vigoare pe 12 iunie, trecând de la BTC_USD_0626 la BTC_USD_0925.

BTC_USD_0925 s-a încheiat în iunie cu un volum total lunar de 492 732 457 USD, sau 19% din totalul tranzacțiilor futures BTC. BTC_USD_0626, care a expirat pe 26 iunie, a înregistrat un volum lunar total de 413.293.680 USD, sau 16% din totalul tranzacțiilor futures BTC. Mai mult, cel mai tranzacționat viitor cu marjă USDT a fost BTC_USDT_0925 – cu un volum total lunar de 222.290.817 USD, sau 8,6% din totalul tranzacțiilor futures BTC. 

Pe piața futures, cu cât tranzacțiile futures sunt mai aproape de expirare, cu atât volumul acestora este mai mare – și, ulterior, cu atât lichiditatea este mai bună. Deoarece OKEx trece peste contractele futures trimestriale la două săptămâni înaintea zilei de expirare, putem face o observație interesantă, în cazul în care contractele care expiră pe 26 iunie au înregistrat volume mari pe 11 iunie, cu o zi înainte de transfer.

Un exemplu perfect din graficul de mai sus este ETH_USD_0626. Pe 11 iunie, acest produs s-a încheiat cu un volum imens de 288.460.330 USD, cel mai mare dintre toate produsele futures ETH într-o zi dată din iunie, chiar dacă 11 iunie nu a fost cea mai volatilă zi de tranzacționare din luna respectivă. Creșteri similare ale volumului pot fi observate și în alte perechi de tranzacționare.

În general, piața futures este mai fragmentată din cauza diferitelor date de expirare. De exemplu, OKEx oferă opt contracte futures BTC cu date de expirare diferite și, deși aceste contracte variate au utilizări diferite pentru comercianți, cum ar fi acoperirea, ele fac, de asemenea, anumite contracte futures mai puțin lichide și / sau duc la spreaduri mai largi.

În ceea ce privește spread-urile, BTC_USD_200626, ca unul dintre cele mai lichide contracte futures, are cel mai mic spread. Acesta este unul dintre motivele pentru care comercianților le place să comercializeze acest produs. În schimb, BTC_USDT_200703 este unul dintre cele mai mici din punct de vedere al volumului, ceea ce îi conferă o răspândire mult mai largă.

Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 100.000 $ BTC_USD_200626 | Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 100.000 $

Volum de tranzacționare swap

Ponderea tranzacției swap în volumul total de tranzacționare a crescut considerabil – sărind de la 24% în mai la 29% în iunie – și în cadrul swap-urilor, contractele cu marjă USDT sunt mai populare decât cele cu marjă de monedă.

Primele 10 swap-uri cu marjă USDT au înregistrat în total 27.880.731.563 USD în volum lunar de tranzacționare, care este cu 70% mai mare decât volumul total al primelor 10 swap-uri cu marjă de monedă.

OKEx Insights a discutat recent de ce contractele de instrumente financiare derivate cu marjă USDT sunt atât de populare în zilele noastre. Și în timp ce ADV-ul swap-ului cu marjă BTC (BTC_USD_SWAP) a fost ușor mai mare decât swap-ul cu marjă USDT (BTC_USDT_SWAP) din iunie (381.858.513 USD față de 362.282.122 USD), alte 10 swap-uri USD-marjate au înregistrat toate ADV-uri mai mari decât monedele corespunzătoare swapuri marginale.

Dintre primele 10 swap-uri, BSV are al treilea cel mai mare volum total de tranzacționare, dar ADV-ul variantei sale cu marjă de USDT a fost de 17 ori mai mare decât swap-ul cu marjă de monedă, indicând refuzul comercianților de a deține BSV în ciuda dorinței de a profita de prețul său volatilitate. Pentru comparație, ADV-ul swap-ului cu marjă USDT al TRX a fost cu doar 65% mai mare decât swap-ul său cu marjă de monedă.

Top 10 swapuri cu marjă în USDT în funcție de volumul mediu zilnic Top 10 swapuri marjate de monede în funcție de volumul mediu zilnic

În ceea ce privește spread-urile, swap-ul BTC cu marjă USDT, deși rămâne în urmă față de swap-ul cu marjă de monedă, s-a îmbunătățit semnificativ din mai. Distribuția de cerere a BTC_USDT_SWAP s-a îmbunătățit la 0,0505% față de 0,0793% din mai, cu o abatere de 0,0346. Adâncimea de distribuire a sumelor licitate BTC_USDT_SWAP a crescut la -0,0515% față de -0,0777% din mai, cu o abatere de 0,0346. În comparație, BTC_USD_SWAP are încă un spread mediu mai strâns la 0,0409% în cereri, cu o abatere mai mică la 0,0246%. 

În general, diferența de diferență între swap-urile BTC și cele mai tranzacționate la termen a fost similară și putem vedea swap-uri cu marjă USDT care își cresc cota de piață în următoarele luni.

Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 300.000 USD BTC_USDT_SWAP | Repartizarea prețurilor pe niveluri | Adâncime de 300.000 USD

Setul de date complet utilizat în acest raport poate fi descărcat aici pentru cititorii interesați de mai multe detalii și date de piață OKEx din iunie 2020.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto. Urmați OKEx Insights pe și .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map