Standardizarea interoperabilității blockchain-ului, adoptarea regională a DCEP și recunoașterea facială în instanțe – China Market Watch

O prezentare săptămânală a știrilor blockchain și criptomonede din China și Hong Kong.

OKEx Insights aruncă o privire asupra celor mai importante știri criptografice din această săptămână din China și Hong Kong – inclusiv forța Ant Group pentru interoperabilitatea blockchain-ului, potențialul zonei Greater Bay pentru un pilot de plată electronică în monedă digitală și primul serviciu de investigații juridice bazat pe blockchain din Guangzhou.

Ant Group inițiază standardizarea interoperabilității blockchain-ului

Ant Group, o filială a gigantului tehnologic chinez Alibaba, a condus recent un grup de lucru pentru a explora standardizarea interoperabilității blockchain-ului în cadrul Institutului inginerilor electrici și electronici sau IEEE. Standardul este numit "P3205 – Standard pentru interoperabilitatea blockchain – Protocol de autentificare și comunicare a datelor."

In conformitate cu proiect, standardul oferă patru protocoale pentru a facilita autentificarea și comunicarea datelor între blockchain-uri. Aceste protocoale includ:

 • Un protocol de identitate distribuit
 • Un protocol de metadate
 • Un protocol on-chain proof-of-conversion
 • Un protocol de comunicare încrucișat

Chei de luat masa

 • Finalizarea standardului P3205 este de așteptat să servească drept standard global pentru interoperabilitatea blockchain-ului. Standardul acceptă comunicarea eficientă și autentificarea datelor între mai multe modele și niveluri încrucișate.
 • Alibaba este liderul în brevetele blockchain, 62% dintre acestea fiind legate de infrastructura blockchain. Alibaba deține în prezent mai mult de 30 de brevete în interoperabilitatea blockchain-ului.
 • Ant Group și-a lansat inițiativa de interoperabilitate blockchain, Open Data Access Trusted Service, în septembrie 2019. ODATS obiective pentru a reduce costurile de comunicare între blockchain-urile publice și private.

Zona Greater Bay poate fi o locație excelentă pentru primii piloți DCEP

Bai Hexiang, președintele sucursalei Guangzhou a Băncii Populare din China, a spus mass-media locală că piața de tranzacționare transfrontalieră din zona Greater Bay – un amalgam regional de nouă orașe, inclusiv Hong Kong, Macau, Shenzhen și Guangzhou – este o locație ideală pentru testarea monedei digitale a Chinei, Digital Currency Electronic Payment. Conform statisticilor filialei din Guangzhou, piața de plăți digitale din provincia Guangdong a ajuns la 11,95 trilioane de RMB în primul trimestru al anului 2020.

Bai a subliniat că leadershipul în plățile digitale, accesul la comerțul internațional și o bază imensă de populație în zona Greater Bay sunt factorii favorabili pentru adoptarea pe scară largă a DCEP.

Cheie de luat masa

 • PBoC a arătat semne timpurii de sprijin pentru dezvoltarea blockchain-ului Greater Bay Area în mai 2020. A colaborat cu Comisia chineză de reglementare a valorilor mobiliare pentru a publica un document de consultare pentru a încuraja inovația blockchain și adoptarea monedei digitale în zonă.

Guangzhou a implementat mai întâi investigații juridice bazate pe blockchain

Curtea Populară Intermediară din Guangzhou a anunțat lansarea unei soluții blockchain pentru eficientizarea procesului de investigații legale pe 12 august.

Potrivit instanței, investigațiile juridice bazate pe blockchain au patru avantaje în comparație cu investigațiile pe suport de hârtie:

 • Timpi de răspuns mai rapide
 • Un sistem de identificare mai sigur
 • Trasee de audit trasabile
 • Un proces de aplicare convenabil

Cheie de luat masa


 • Avocații din Guangzhou investighează cazuri judiciare din diferite industrii – precum bancare, impozite și administrarea proprietății. Majoritatea investigațiilor rămân pe hârtie. Sistemul de investigații bazat pe blockchain simplifică procedurile KYC ale instanței, cerând recunoașterea facială pentru avocați și solicitanți pentru fiecare caz.

Noile împrumuturi RMB și finanțarea socială nu corespund așteptărilor pieței

Bursa din China a înregistrat o ușoară scădere în această săptămână. Shanghai SE Composite și CSI 300 se tranzacționează în prezent la 3.330 și 4.656, cu o ușoară scădere săptămânală de 1,67% și respectiv 2,24%. Indicele SZSE Blockchain 50 este de 3.940, cu o modificare săptămânală a valorii de -5,3%. Pentru Hong Kong, indicele Hang Seng a crescut cu 1,31% săptămâna aceasta și se ridică în prezent la 25.246.

Scăderea ușoară a pieței bursiere chineze este parțial determinată de ultimele actualizări ale noilor împrumuturi RMB și finanțării sociale totale. În iulie, băncile chineze au extins 0,99 trilioane RMB în noi împrumuturi – care nu au depășit valoarea așteptată de 1,2 trilioane RMB. Finanțarea socială totală din țară, ca măsură largă a creditului și a lichidității în economie, a atins 1,69 trilioane RMB în iulie și nu a îndeplinit 1,85 trilioane RMB așteptate. Acești indicatori economici neperformanți au condus la o ușoară scădere a pieței bursiere a Chinei în această săptămână.

Performanța indicilor pieței chineze. Sursa: Trading Economics, Investing.com

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map