US SEC analizează ofertele DeFi, determinând încetarea operațiunilor DMM

Piața monetară DeFi, susținută de Tim Draper, a încetat să funcționeze în urma anchetei SEC SUA.

Imagine DeFi Digest

Piața financiară descentralizată a scăzut în tandem cu piața criptografică săptămâna aceasta, iar valoarea totală blocată în protocoalele DeFi a scăzut cu 15% săptămânal. În ciuda scăderii TVL, totuși, volumele totale de împrumuturi ale protocoalelor DeFi – conduse de Compound – au crescut cu 31% pentru a ajunge la 9,46 miliarde de dolari.

În mod similar, volumul mediu de tranzacționare săptămânal al schimburilor descentralizate a crescut, de asemenea, cu 13%, ajungând la 2,59 miliarde de dolari, la momentul redactării. Uniswap continuă să conducă DEX-urile cu o cotă de piață de 36%, în timp ce Curve a înlocuit-o pe Aave ca fiind cel mai mare fond de lichidități din această săptămână, valoarea totală blocată ajungând la 2,23 miliarde de dolari.

Categorie Statistici cheie Cantitate Modificare% săptămânală
Per total Valoarea totală blocată (USD) 34,01 miliarde de dolari -15%
Dominanta pieței (%) Producător (16%)
Împrumut Vol. Împrumut total. 9,46 miliarde de dolari 31%
Dominanta pieței (%) Compus (42%)
DEX-uri Media săptămânală vol. tranzacționare. 2,59 miliarde de dolari 13%
Dominanta pieței (%) Uniswap (36%)
Randament agricol Cel mai mare fond de lichidități Curba (2,23 miliarde de dolari)

În această săptămână, valoarea totală blocată a scăzut în timp ce volumul total al împrumuturilor și volume săptămânale de tranzacționare DEX a crescut cu 31% și cu 13%. Sursa: DeFi Pulse și DeBank

Protocolul DeFi susținut de Tim Draper a încetat să funcționeze

DeFi Money Market – un protocol DeFi susținut de miliardarul Tim Draper – recent a anunțat că va înceta operațiunile în urma anchetelor de reglementare din partea Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare din Statele Unite.

Înființat de DeFi Money Market Foundation, DMM este un protocol de tokenizare a activelor care permite utilizatorilor să câștige interes pentru activele lor criptografice. Protocolul a lansat vânzare de jetoane publice în iunie 2020 și a strâns ETH în valoare de peste 6,5 milioane de dolari în mai puțin de 48 de ore.

Potrivit Twitter-ului oficial anunţ, DMM a primit o citație de investigație de la SEC din SUA pe 15 decembrie 2020. Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din SUA a solicitat informații cu privire la funcționarea și mecanismul de guvernanță a jetonului de activ (mTokens) și, respectiv, a jetonului de guvernanță (jetoane DMG). Personalul SEC și-a exprimat îngrijorarea că vânzările de jetoane publice de jetoane mTokens și DMG nu au respectat legea federală a valorilor mobiliare. 

Rata dobânzii pentru mTokens a scăzut la zero în urma știrilor, iar echipa DMM a declarat că mTokens-urile restante și dobânzile acumulate sunt disponibile pentru răscumpărare. Pentru jetoanele DMG, echipa dezvoltă un plan de răscumpărare a jetoanelor pentru a returna toate activele disponibile deținătorilor lor.

SEC continuă să reducă ofertele de jetoane neînregistrate

SEC SUA a accelerat reprimarea ofertelor de valori mobiliare neînregistrate prin proiecte criptografice. Cea mai notabilă represiune este procesul în curs între SEC și Ripple, în care autoritatea de reglementare a taxat creatorul XRP pentru o ofertă de valori mobiliare neînregistrată de 1,3 miliarde de dolari. La începutul lunii octombrie, SEC a ajuns la un Decontare de 5 milioane de dolari cu Kik Interactive Inc. în ceea ce privește digitalul său neînregistrat "Rude" vânzare de jetoane.

Acțiunile SEC împotriva Ripple, Kik și DeFi Money Market s-au bazat pe același motiv – aceste protocoale au condus la strângerea de fonduri pe piața publică. După cum a menționat Kristina Littman, șefa Unității Cibernetice a Diviziei de aplicare a SEC, astfel de activități de strângere de fonduri nu pot fi exceptate de la cerințele de înregistrare ale legilor federale privind valorile mobiliare..

În timp ce piața monetară DeFi a făcut o închidere ordonată în timpul anchetei SEC, rămâne neclar dacă SEC va depune un proces împotriva protocolului DeFi. SEC utilizează cele trei criterii prezentate în Testul Howey pentru a determina dacă anumite oferte sunt considerate valori mobiliare:

  1. Investiția banilor
  2. Întreprindere comună
  3. Așteptarea rezonabilă a profiturilor derivate din efortul altora

Sonda SEC pe DMM poate fi un precedent pentru jetoanele DeFi

Sondajul SEC în protocolul DeFi Money Market poate servi drept precedent pentru alte jetoane DeFi care au strâns fonduri pe piața publică. De exemplu, protocolul DeFi layer-one Radix ridicat 12,7 milioane de dolari în vânzarea sa publică de jetoane în octombrie anul trecut. Pe de altă parte, protocolul automat de lichiditate MoonDeFi este în prezent dirijare cea de-a doua rundă de vânzare de jetoane publice. În timp ce aceste jetoane au susținut că fondurile strânse sunt utilizate pentru a-și susține ecosistemul DeFi, este posibil să nu fie în măsură să evite cerințele de înregistrare în conformitate cu legea federală a valorilor mobiliare.

Strângerea de fonduri a câștigat popularitate printre protocoalele DeFi pentru a-și extinde operațiunile. De exemplu, Nexus Mutual recent ridicat 2,7 milioane de dolari în vânzarea de token NXM. În comparație cu Radix și MoonDeFi, se crede că Nexus Mutual este mai puțin probabil să fie investigat de SEC, deoarece vânzarea sa de token este condusă de investitori privați precum Collider Ventures..

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map