Yearn.finance propune un compromis între dezvoltarea viitoare și ideologia Bitcoin

DeFi Digest al OKEx Insights este o examinare săptămânală a industriei financiare descentralizate.

Imagine DeFi Digest

Presiunea vânzătorilor a continuat săptămâna aceasta, iar finanțarea descentralizată nu a fost imună. Valoarea totală blocată în produsele DeFi a scăzut la 21,92 miliarde dolari pe 21 ianuarie, deși a recuperat pierderile în ultimele trei zile pentru a ajunge la 25,81 miliarde dolari până la presă.

În plus, volumul mediu de tranzacționare săptămânal al schimburilor descentralizate a scăzut cu 11% și se ridică la 1,79 miliarde de dolari, în momentul redactării acestui articol. Uniswap și-a continuat conducerea în rândul DEX-urilor cu o cotă de piață de 41%.

Volumul total al împrumuturilor din sfera creditelor DeFi a scăzut, de asemenea, cu 4%, deoarece Compound și-a menținut poziția dominantă pe piață în acest sector, cu o cotă de 48%. Curve și-a păstrat conducerea ca cel mai mare fond de lichidități – înregistrând o creștere săptămânală de 17%, cu valoarea sa totală blocată în valoare de 1,32 miliarde de dolari.

Volumul mediu de tranzacționare săptămânal pe DEX-uri a înregistrat o scădere notabilă. Sursa: DeFi Pulse și DeBank

Împărtășirea ideologiei de aprovizionare fixă ​​a Bitcoin

A fost o săptămână agitată pentru agregatorul de randament DeFi Yearn.finance după ce comunitatea a discutat o propunere recentă de finanțare cu privire la băncirea tokenurilor YFI. Argumentul prezintă un compromis între viziunea inițială a protocolului și dezvoltarea sa viitoare.

Yearn.finance este o suită de produse DeFi care oferă agregarea creditelor, generarea randamentului și asigurarea pe blockchain-ul Ethereum. Protocolul are un simbol de guvernanță, YFI și, în general, a împărtășit o filozofie de aprovizionare similară cu Bitcoin prin fixarea ofertei totale la 30.000 de jetoane, fără premii, alocarea echipei sau recompense ale fondatorului. Această penurie de YFI a dus la o revenire masivă de 35.000% în prima săptămână a listării sale pe Uniswap.

În septembrie 2020, fondatorul Yearn.finance, Andre Cronje propus prevenirea emiterii viitoare a YFI prin stabilirea unui hard-cap de 30.000 de jetoane. Cu toate acestea, propunerea nu a fost adoptată – în ciuda faptului că a fost adoptată câștigat aprobare peste 90%. Potrivit dezvoltatorului Yearn "Traheopterix," Cronje nu a făcut o propunere oficială de îmbunătățire a câștigului YEN, sau YIP, pentru aprovizionarea cu jetoane YFI. A fost fără vot obligatoriu pentru a arde cheile de bătut YFI. Ca rezultat, în prezent nu există un hard-cap pentru oferta totală de YFI.

Păstrarea dezvoltatorilor Yearn

Discuția cu privire la oferta totală de YFI a fost adusă din nou la masă atunci când comunitatea Yearn a început să dezbată despre dezvoltarea viitoare a protocolului. Membru al comunității "yfi_lit" și – a exprimat îngrijorarea cu privire la reținerea dezvoltatorilor Yearn și propus bătând 1.000 de jetoane YFI pentru a stimula dezvoltarea. Cu toate acestea, 60% dintre alegători s-au opus propunerii.

Comunitatea Yearn părea să formeze un consens cu privire la recompensarea dezvoltatorilor prin propunerea YIP-56 – Răscumpărați și construiți Yearn. Așa numit "BEBELUS" propunerea nu ar crea un nou YFI și are două obiective cheie:

  1. Înlocuiți recompensele de miză YFI cu răscumpărări YFI
  2. Retirați seiful de guvernare YFI

Persoanele din spatele propunerii cred că randamentul procentual anual scăzut al YFI a făcut-o necompetitivă pentru deținătorii. Acest lucru ar putea descuraja titularii YFI de a participa la guvernare. Dacă propunerea va fi adoptată, răscumpărările YFI ar fi în beneficiul fiecărui deținător YFI – în loc doar de cei care dețin jetoanele de guvernanță. Aprecierea capitalului prin rambursări YFI ar putea fi impozitată mai puțin decât venitul din dividende prin recompense de participare. Mai mult, retragerea seifului de guvernanță ar permite utilizatorilor să participe la guvernare – chiar dacă ar furniza YFI pe fonduri de lichidități în alte protocoale DeFi.

Propunerea a trecut cu aprobare peste 99%.


Conceperea unui nou YFI

Pe 22 ianuarie, unsprezece dezvoltatori de bază și membri ai comunității au lansat un propunere numit "Finanțarea viitorului Yearn" într-un efort de a bate 6.666 YFI – din care o treime ar merge către contribuabili de bază, din care două treimi ar fi puse în trezoreria administrată de comunitatea Yearn.

Echipa Yearn a crezut că ultima propunere de finanțare consolidează viziunea propunerii BABY, păstrând în același timp contribuitorii de bază. Aceștia au recunoscut că pachetele de recompense pentru dezvoltatori nu sunt competitive și că unii colaboratori sunt poștați de echipele altor proiecte. În special, Yearn.finance a avut o trezorerie operațională de doar 500.000 USD și zero jetoane alocate echipei – ceea ce face aproape imposibilă concurența cu rivali precum Uniswap și Compound.

Protocoale Dimensiunea trezoreriei (USD) Jetoane alocate echipelor (USD)
Tânjesc.finanța 500.000 dolari 0
Uniswap ~ 2 miliarde de dolari ~ 4 miliarde
Compus ~ 176 milioane ~ 580 milioane

Yearn.finance s-a străduit să păstreze talentul din cauza resurselor de trezorerie limitate și a lipsei de alocare de jetoane pentru echipe. Sursa: Yearn.finance

Pentru a păstra dezvoltatorii de bază, echipa Yearn a declarat că monetizarea este singura modalitate rezonabilă de a reduce decalajul dintre protocol și concurenți. După strângerea de feedback din partea comunității Yearn, echipa a decis că o creștere de aproximativ 20% este suma minimă viabilă pentru a oferi un plan competitiv pentru păstrarea dezvoltatorilor. Ca atare, au propus moneda menționată mai sus de 6.666 YFI – 22% din oferta totală actuală.

Ar fi creat un grup de lucru pentru compensare pentru a finaliza pachetele de compensare și condițiile de învestire pentru dezvoltatorii eligibili. Grupul de lucru va fi, de asemenea, responsabil pentru recrutarea de noi contribuitori.

Între timp, fondurile din trezorerie vor fi dislocate în diverse cazuri de utilizare – cum ar fi stimulente pentru contribuții viitoare, programe de extragere a lichidității și fuziuni de protocol. În plus, YFI bănuit poate susține, de asemenea, cheltuielile în curs stabilite în YIP-54.

O comunitate Yearn antrenantă

În timp ce comunitatea Yearn a fost de acord cu cea mai recentă propunere de finanțare, în principiu, au susținut opinii diferite cu privire la valoarea de fabricație YFI și la proporția de YFI alocată echipei principale de dezvoltatori. La momentul redactării acestei propuneri, propunerea a obținut aprobarea de 70% și se așteaptă să se efectueze un vot formal prin intermediul instrumentului de guvernanță.

În timp ce recentele propuneri legate de crearea YFI au stârnit dezbateri rancoroase, echipa de bază Yearn și-a exprimat în mare măsură încântarea față de angajamentul comunității. Cronje stabilit într-un tweet la începutul acestei săptămâni că dezbaterile au fost fascinante de urmărit și că el crede că acesta este un exemplu solid de guvernanță comunitară.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map