Tranzacționare pe criptomonede – Ce este o comandă Algo?

Ce este Stop-Limit

Ce este ordinea Trail

Ce este Ordinul Iceberg

Ce este prețul mediu ponderat în timp (TWAP)

Ce este ordinea limită avansată

Ce este Algo Order?

Comanda Algo este un set de instrucțiuni pentru plasarea unei tranzacții la preț și volum predefiniți. Toată logica comenzilor algo este fixată și bine explicată în document. Instrucțiunile vor fi efectuate conform parametrilor definiți. OKEx nu va interfera manual cu procesul de execuție a comenzii.

Instrumentele de tranzacționare Algo permit utilizatorilor să introducă informații comerciale în avans pentru a economisi timp de la execuție atunci când ajunge momentul potrivit. Utilizatorii pot utiliza, de asemenea, instrumente de tranzacționare algoritmice ca memento-uri ale strategiei de tranzacționare a zilei, pentru a evita execuțiile proaste din cauza distragerilor de pe piața live.

Comenzile Algo nu vor fi executate dacă nu sunt îndeplinite condițiile prestabilite. De asemenea, sistemul nostru nu va reține fondurile contului utilizatorului dacă se face o comandă ceva. Cu toate acestea, comanda ceva declanșată va fi anulată dacă contul nu are fonduri suficiente pentru executarea acestuia.

Utilizând instrumentele noastre de tranzacționare algoritmice, înțelegeți și sunteți de acord cu acordul nostru de tranzacționare Algo.

1、 Stop-Limit

Stop-Limit este un set de instrucțiuni pentru plasarea unei comenzi comerciale la parametri predefiniți. Când cel mai recent preț de piață atinge prețul de declanșare, sistemul va plasa automat comanda în funcție de prețul și suma prestabilită.

Când este declanșată o Stop-Limit, dacă soldul contului utilizatorului este mai mic decât suma comenzii, sistemul va plasa automat comanda în funcție de soldul real. Dacă soldul contului utilizatorului este mai mic decât suma minimă de tranzacționare, comanda nu poate fi plasată.

Cazul 1 (Take-profit):

Utilizatorul cumpără BTC la 6.600 USDT și crede că va scădea când va ajunge la 6.800 USDT, el poate deschide o comandă Stop-Limit la 6.800 USDT. Când prețul atinge 6.800 USDT, comanda va fi declanșată. Dacă utilizatorul are 8 sold BTC, care este mai mic decât suma comenzii (10 BTC), sistemul va posta automat o comandă de 8 BTC pe piață. Dacă soldul utilizatorului este de 0,0001 BTC și suma minimă de tranzacționare este 0,001 BTC, comanda nu poate fi plasată.

EN1.png

Cazul 2 (Stop-loss):

Utilizatorul cumpără BTC la 6.600 USDT și crede că va continua să scadă sub 6.400 USDT. Pentru a evita alte pierderi, utilizatorul își poate vinde comanda la 6.400 USDT când prețul scade la 6.400 USDT.

EN2.png

Cazul 3 (Take-profit):

BTC este la 6.600 USDT, iar utilizatorul crede că va reveni la 6.500 USDT. Pentru a cumpăra BTC la un cost mai mic, atunci când scade sub 6.500 USDT, va fi plasată comanda de cumpărare.

EN3.png

Cazul 4 (Stop-loss):

BTC este de 6.600 USDT și utilizatorul crede că va continua să crească la peste 6.800 USDT. Pentru a evita plata BTC la un cost mai mare de 6.800 USDT, atunci când BTC crește la 6.802 USDT, comanda va fi plasată deoarece prețul BTC a îndeplinit cerința de comandă de 6.800 USDT sau mai mare.

EN4.png

2Ordinea traseului

Comenzile de traseu permit utilizatorului să stabilească în avans o strategie pentru schimbări semnificative pe piață. Când ultimul preț atinge prețul de piață maxim (sau minim) după trimiterea comenzii de urmărire (1 ± rata de apel inversă definită de utilizator), aceasta declanșează ordinea de executare pe piață.

Când se declanșează o comandă de urmărire, dacă soldul contului utilizatorului este mai mic decât suma comenzii, sistemul va plasa automat comanda în funcție de soldul real. Dacă soldul contului utilizatorului este mai mic decât suma minimă de tranzacționare, comanda nu poate fi plasată.

Cazul 1: Prețul curent al BTC este de 19.000 de dolari SUA. Utilizatorul crede că tendința generală a pieței rămâne redusă, dar prețul va reveni mai târziu. Utilizatorul ar dori să execute o comandă de cumpărare BTC atunci când 1) rata de revenire a pieței depășește valoarea prestabilită "rata de apel invers" și 2) prețul pieței depășește prețul declanșator predefinit.

Utilizatorul poate plasa o comandă de traseu după cum urmează:

Presupunând că piața se schimbă după cum urmează:

Prețul pieței BTC a scăzut de la 19.000 de dolari SUA și a atins cel mai scăzut punct la 17.800 de dolari SUA. Și prețul revine la 17.999 de dolari SUA. Prin urmare, piața a revenit cu 1,11% din scădere [(17999-17800) / 17800] = 1,11%

Comanda traseului NU ar fi trimisă deoarece:

  • Rata de revenire a pieței (care este de 1,11%) > rata de apel invers definită de utilizator (care este de 1%). => condiție potrivită
  • Preț de piață (17999) < Prețul de declanșare definit de utilizator (18000) => stare de neegalat

Pe scurt, comanda traseului va fi trimisă numai în următoarele condiții:

  • Cumpărați comanda = 1) Cel mai mic preț de pe piață <= Preț de declanșare ȘI 2) Revenire pe piață >= apel invers

Comanda de vânzare = 1) Cel mai mare preț pe piață >= Preț de declanșare ȘI 2) Revenire pe piață <= apel invers

3Ordinul Iceberg

O ordine aisberg este un tip de comandă algoritmică care permite utilizatorilor să evite plasarea unei comenzi mari evitând în același timp alunecarea. O comandă aisberg împarte automat comanda mare a unui utilizator în mai multe comenzi mai mici. Aceste comenzi vor fi plasate pe piață în funcție de cel mai recent preț de ofertă și cerere, precum și de parametrii stabiliți de utilizator. Când una dintre comenzile mai mici s-a completat complet sau ultimul preț de piață s-a abătut semnificativ de la prețul comenzii curente, o nouă comandă va fi plasată automat.

Cazul 1: Un utilizator ar dori să cumpere 1.000 BTC și nu dorește să crească costul, așa că el / ea plasează o comandă aisberg:

Sistemul va plasa automat o comandă aisberg. Valoarea fiecărei comenzi va fi media comenzii unice. Prețul comenzii va fi cel mai recent preț de cumpărare * (varianță de 1 preț). Odată completată complet comanda, va fi plasată o nouă comandă. Când ultimul preț de piață depășește 2 * (varianța comenzii), comanda anterioară ar fi anulată și va fi plasată una nouă.

Când suma tranzacționată este egală cu suma totală a comenzii, comerțul cu aisberg a fost completat. Când ultimul preț de piață depășește cel mai mare preț de cumpărare de 20.000 de dolari SUA, comanda aisbergului va fi oprită temporar. După ce prețul scade la 20.000 de dolari SUA, ordinul aisbergului va fi reluat.

4Preț mediu ponderat în timp (TWAP)

Preț mediu ponderat în timp (TWAP) este prețul mediu al unui instrument pe o perioadă specificată. TWAP este o strategie care va încerca să execute o comandă care se tranzacționează în felii de cantitate de comandă la intervale regulate de timp, așa cum este specificat de utilizatori. Scopul TWAP este de a minimiza impactul pieței asupra comenzilor de coș.

Exemplul 1: utilizatorul ar dori să cumpere 1000 BTC și să facă o comandă ca TWAP.

Presupunând caietul de comenzi după cum urmează:

Presupunând că utilizatorul a setat variația de preț la 1%, prețul maxim de cumpărare este astfel stabilit la 18.726,93 USD * (1 + 1,00%) = 18 914,19 USD. Sistemul va calcula apoi cantitățile de vânzare agregate curente înregistrate în ordinea în care prețul este mai mic decât 18.914,19 USD menționat (care este 156 + 100 + 8 + 1 + 1 = 266). Ulterior, sistemul ar lua o referință cu privire la raportul de măturare definit de utilizator, astfel încât să determine dimensiunea comenzii în felii, în acest caz, care este 13,3BTC (266 * 5%).

Comanda de cumpărare cu limite limită va fi înregistrată la 18914,19 USD pentru 13,3 BTC.

Toate cantitățile de comenzi neumplute nu vor fi înregistrate ca comandă în așteptare, dar vor fi anulate. Comanda va fi retrimisă în funcție de intervalele de timp definite de utilizator, cu un preț și cantități actualizate.

În cazul în care prețul comenzii în felii atinge limita de preț maxim / min definită de utilizator, comanda va fi trimisă la prețul maxim / min, așa cum este definit. Comanda menționată va fi anulată automat în cazul în care nu există un preț pe piață.

În cazul în care cantitățile de comandă în felii ating cantitatea de comandă maximă / min definită de utilizator, comanda va fi trimisă în mod corespunzător la cantitatea definită de utilizator..

5 Order Ordinea limită avansată

Comanda limită avansată oferă 3 opțiuni de comandă mai mult decât o comandă limită obișnuită, inclusiv „Numai postare”, „Completare sau ucidere” și „Imediat sau Anulare”. Comanda limită obișnuită a fost prestabilită ca „Bun până la anulare”.

  1. Numai postare: nu necesită niciodată lichiditate și se asigură că utilizatorul va fi un market maker. În cazul în care comanda dvs. ar provoca o potrivire cu o comandă preexistentă, comanda limită numai pentru postare va fi anulată.
  2. Completează sau ucide: asigură faptul că ordinul de cumpărare / vânzare este executat sau anulat în întregime fără îndepliniri parțiale.
  3. Imediat sau Anulare: necesită executarea imediată a întregii sau a unei părți a comenzii, iar orice parte a comenzii neumplute este anulată.

De exemplu, dacă un utilizator dorește să cumpere BTC și carnetul de comenzi este afișat ca captură de ecran de mai jos:

  1. Dacă utilizatorul dorește să plătească în funcție de taxa producătorului, poate selecta opțiunea „Numai postare” din Comanda limită avansată. Dacă au stabilit prețul de cumpărare la 18737,00 USD, comanda nu ar lua lichiditate, deoarece sunt producători de piață. Dacă prețul de cumpărare este de 18737,25 USD, comanda va fi executată cu Buy (1). Dacă utilizatorul este un furnizor de piață, comanda va fi anulată;
  2. Dacă utilizatorul a selectat opțiunea „Umpleți sau ucideți”, setați prețul de cumpărare ca USD18800,00 și suma comenzii este de 300 BTC, deoarece suma totală din carnetul de comenzi este de numai 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), suma comenzii nu este îndeplinită (300-266 = 34 BTC) și va fi anulată în totalitate. Dar dacă utilizatorul a comandat doar 200 BTC, comanda va fi executată în consecință;
  3. Dacă utilizatorul a selectat opțiunea „Imediat sau Anulează”, setați prețul de cumpărare ca USD18800,00 și suma comenzii este de 300 BTC, deoarece suma totală din carnetul de comenzi este de numai 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), 34 BTC (300-266) nu au putut fi îndeplinite, comanda se va executa numai cu 266 BTC și va anula 34 BTC neîndeplinite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map