IV.USDT Contracte durabile: gestionarea comenzilor

1. Cum îmi gestionez comenzile deschise?

Toate comenzile deschise pot fi găsite sub "Comenzi" și le puteți anula oricând înainte de a fi completate.

"Marja" include doar marja necesară pentru contractele necompletate. In timp ce "Taxă" include doar taxa percepută pentru contractul (contractele) completat (e).

2. Cum se deschide o comandă?

a) Alegeți tipul de simbol , tipul de expirare și tipul comenzii:

tip de jeton: BTC, EOS, ETH, LTC, BCH, ETC, XRP, BSV, TRX

tip de comandă: comandă limită, comandă stop-limită, comandă limită avansată, comandă de traseu, comandă aisberg, comandă de preț mediu ponderată în timp

b) Introduceți prețul (USD) și cantitatea (contracte). Sistemul va calcula numărul disponibil de contracte de deschidere și raportul de marjă după deschiderea poziției.

c) Alegeți tipul de execuție (Deschidere lungă, Deschidere scurtă, Închidere lungă, Închidere scurtă) pentru a trimite comanda.

d) Dacă anomaliile pieței apar înainte sau în timpul decontării, ceea ce are ca rezultat o fluctuație largă a indicelui swap sau o rată de recuperare anormală, putem deconta mai devreme sau amâna decontarea în funcție de situație. Vom posta un anunț detaliat într-o astfel de situație.

În modul cu marjă încrucișată, cu un levier de 10 ori, o comandă poate fi deschisă numai atunci când raportul marjei este mai mare sau egal cu 90%; pentru un levier de 20 de ori, o comandă poate fi deschisă numai atunci când raportul de marjă este mai mare sau egal cu 80%. În modul cu marjă fixă, o comandă poate fi deschisă numai atunci când marja disponibilă este mai mare decât marja necesară.

3. Tipul comerțului

Deschideți mult: Cumpărați pentru a deschide poziția, ați profita dacă prețul crește.

Închideți mult: Vindeți pentru a închide poziția. Luând poziția opusă din poziția lungă care nu mai este de dorit.

Deschide scurt: Vindeți pentru a deschide poziția, ați profita dacă prețul scade.

Închide scurt: Cumpărați pentru a închide poziția. Luând poziția opusă din poziția scurtă care nu mai este de dorit.

4. Tipul comenzii

Comandă limită

Comanda limită este o comandă care limitează prețul maxim de cumpărare al cumpărătorului și prețul minim de vânzare al vânzătorului. După plasarea comenzii dvs., sistemul nostru o va posta în carnetul de comenzi și o va potrivi cu comenzile disponibile – la prețul specificat sau mai bun.

Cazul 1: Dacă prețul actual al pieței contractului de swap BTCUSDT (cel mai recent preț de ofertă) este de 13.000 USD și doriți să cumpărați la 12.900 USD. Când prețul scade la 12.900 USD sau mai puțin, comanda prestabilită va fi declanșată și completată automat.

Dimpotrivă, dacă doriți să cumpărați la 13 100 USD, sub regula cumpărării la un preț mai favorabil cumpărătorului, comanda dvs. va fi declanșată și completată imediat la 13 000 USD, în loc să așteptați ca prețul pieței să crească la 13 USD , 100.

mceclip0.png

Stop-Limit

Stop-limit este un set de instrucțiuni pentru plasarea unei tranzacții la parametri predefiniți. Când cel mai recent preț de piață atinge prețul de declanșare, sistemul va plasa automat comanda în funcție de prețul și suma prestabilită. Dacă prețul de comandă prestabilit declanșează regulile privind limita de preț, sistemul va plasa o comandă în funcție de limita de preț maximă sau minimă.

Cazul 1 (stop-loss pentru short short): utilizatorul deschide o poziție short BTC cu un preț mediu de intrare de 9 000 USD. Dacă utilizatorul dorește să execute stop-loss atunci când prețul pieței crește la 10.000 USDT și închide poziția la 10.010 USDT:

mceclip1.png

Cazul 2 (stop-loss pentru închidere lungă): utilizatorul deține o poziție lungă BTC cu un preț mediu de intrare de 9 000 USD. Dacă utilizatorul dorește să execute stop-loss atunci când prețul pieței scade la 8.000 USDT și închide poziția la 7.990 USDT:

mceclip2.png

Cazul 3: Când prețul pieței BTC scade peste 19 250 USDT și utilizatorul crede că va continua să crească, el poate deschide o poziție lungă peste prețul pieței la 19 251 USDT:

mceclip3.png

Cazul 4: Când prețul pieței BTC scade sub 19 250 USDT și utilizatorul crede că va continua să scadă, poate deschide o poziție scurtă sub prețul pieței la 19 249 USDT:

mceclip4.png

Ordinea traseului

Comenzile de urmărire permit utilizatorilor să trimită o comandă prestabilită pe piață atunci când are loc o schimbare semnificativă pe piață. Atunci când cel mai recent preț de piață atinge prețul de piață maxim (sau minim) (1 ± rata de apelare definită de utilizator) după trimiterea unui ordin de urmărire, acest lucru declanșează executarea comenzii pe piață.

Cazul 1: Prețul actual al BTC este de 19.000 USD. Un utilizator crede că piața BTC va scădea, dar va reveni la un anumit nivel de preț. Când utilizatorul dorește să execute o comandă de cumpărare la prețul pieței, atunci când rata de revenire depășește „rata de apel invers” prestabilită.

Utilizatorul poate plasa o comandă de traseu după cum urmează:

mceclip5.png

Când prețul pieței BTC scade de la 19.000 USDT și atinge punctul cel mai scăzut la 17.800 USDT, prețul pieței (17.800 USDT) < prețul de declanșare (18.000 USD), cerința pentru comandă este îndeplinită. Mai târziu, când prețul va reveni la 17.978 USDT, ceea ce înseamnă că rata de apel invers este (17.978 – 17.800) / 17.800 = 1%, corespunzând condiției ratei de apel invers, va declanșa această comandă de urmărire pentru a plasa o comandă la prețul pieței și a cumpăra conform la valoarea comenzii de traseu.

O comandă de cumpărare a traseului va fi plasată la prețul de declanșare >= cel mai mic preț și rata de recuperare >= rata de apel invers.

O comandă de vânzare va fi plasată la prețul de declanșare <= cel mai mare preț și rata de recuperare >= rata de apel invers.

Ordinul Iceberg

O ordine aisberg este un tip de comandă algoritmică care permite utilizatorilor să evite plasarea unei comenzi mari evitând în același timp alunecarea. O comandă aisberg împarte automat comanda mare a unui utilizator în mai multe comenzi mai mici. Aceste comenzi vor fi plasate pe piață în funcție de cel mai recent preț de ofertă și cerere, precum și de parametrii stabiliți de utilizator. Când una dintre comenzile mai mici s-a completat complet sau ultimul preț de piață s-a abătut semnificativ de la prețul comenzii curente, o nouă comandă va fi plasată automat.

Cazul 1: Un utilizator ar dori să cumpere BTC la 19.000 de dolari SUA și nu dorește să crească costul, așa că plasează o comandă de aisberg:

mceclip6.png

Sistemul va plasa automat o comandă aisberg. Valoarea fiecărei comenzi va fi de 80% – 100% din media comenzii unice. Prețul comenzii va fi cel mai recent preț de cumpărare x (varianță de 1 preț). Odată completată complet comanda, va fi plasată o nouă comandă. Când ultimul preț de piață depășește 2 x (varianța comenzii), comanda anterioară ar fi anulată și va fi plasată una nouă.

Când suma tranzacționată este egală cu suma totală a comenzii, comerțul cu aisberg a fost completat. Atunci când ultimul preț de piață depășește cel mai mare preț de cumpărare de 20.000 de dolari SUA, comanda iceberg va fi întreruptă temporar. După ce prețul scade la 20.000 de dolari SUA, ordinul aisbergului va fi reluat.

Preț mediu ponderat în timp (TWAP)

Preț mediu ponderat în timp (TWAP) este prețul mediu al unui instrument pe o perioadă specificată. TWAP este o strategie care va încerca să execute o comandă care se tranzacționează în felii de cantitate de comandă la intervale regulate de timp, așa cum este specificat de utilizatori. Scopul TWAP este de a minimiza impactul pieței asupra comenzilor de coș.

Parametrii TWAP:

Variația prețului (%): Comandă de cumpărare = Cea mai bună ofertă x (1 +% Variantă de preț). Comanda de vânzare = Cel mai bun Întrebați x (1 – Variație de preț%)

Raport de măturare (%): Dimensiunea comenzii feliate ca procent din comanda. Suma tuturor comenzilor feliate este egală cu cantitatea totală a comenzii.

Valoare totală: Dimensiunea totală a comenzii în termeni de unitate de bază sau număr de contracte

Per limita comenzii: Dimensiunea maximă pe comandă în felii în termeni de unitate de bază sau număr de contracte

Limita de preț: Preț maxim / minim pentru fiecare comandă feliată

Interval de timp: Timp în secunde între plasarea comenzii

Cazul 1: Utilizatorul ar dori să încheie 1.000 de contracte lungi și să plaseze o comandă TWAP.

mceclip7.png

Presupunând că carnetul de comenzi este următorul:

mceclip8.png

Presupunând că utilizatorul stabilește variația de preț la 1%, prețul maxim de cumpărare este astfel stabilit la 10.029,99 USD x (1 + 1.00%) = 10.310,29 USD. Sistemul va calcula apoi cantitățile de vânzare agregate curente afișate în ordinea în care prețul este mai mic decât menționat 10.310,29 USD (alias 570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1 = 775). Ulterior, sistemul ar lua o referință cu privire la raportul de măturare definit de utilizator, astfel încât să se determine dimensiunea comenzii în felii, în acest caz, care este 38,75 BTC (775×5%).

Comanda de cumpărare cu limite limită va fi înregistrată la 10.310,29 dolari pentru 38,75 BTC.

Toate cantitățile de comenzi neumplute nu vor fi înregistrate ca comandă în așteptare, dar vor fi anulate. Comanda va fi retrimisă în funcție de intervalele de timp definite de utilizator, cu un preț și cantități actualizate.

În cazul în care prețul comenzii în felii atinge limita de preț maxim / min definită de utilizator, comanda va fi trimisă la prețul maxim / min, așa cum este definit. Comanda menționată va fi anulată automat în cazul în care nu există un preț pe piață.

În cazul în care cantitatea de comandă feliată atinge cantitatea de comandă maximă / min definită de utilizator, comanda va fi trimisă în mod corespunzător la cantitatea definită de utilizator..

Comandă limită avansată

Comanda limită avansată oferă 3 opțiuni de comandă suplimentare pentru o comandă limită obișnuită, inclusiv „Numai postare”, „Completare sau ucidere” și „Imediat sau Anulare”. Comanda limită obișnuită a fost prestabilită ca „Bun până la anulare”.

  1. Numai postare: nu necesită niciodată lichiditate și se asigură că utilizatorul va fi un market maker. În cazul în care comanda dvs. ar provoca o potrivire cu o comandă preexistentă, comanda limită numai pentru postare va fi anulată.
  2. Completare sau ucidere: se asigură că ordinul de cumpărare / vânzare este complet executat sau anulat complet fără completări parțiale.
  3. Imediat sau Anulare: necesită executarea imediată a întregii sau parțiale a comenzii, iar orice parte a comenzii neumplute este anulată.

De exemplu, dacă un utilizator dorește să cumpere BTC și carnetul de comenzi este afișat ca imagine de mai jos:

mceclip9.png

  1. Dacă utilizatorul dorește să plătească comisionul producătorului, poate selecta opțiunea „Numai postare” din Comanda limită avansată. Dacă au stabilit prețul de cumpărare la 10.029,00 USD, comanda nu ar lua lichiditate, deoarece sunt producători de piață. Dacă prețul de cumpărare este de 10.030,00 USD, comanda va fi executată cu Buy (1). Dacă utilizatorul este un furnizor de piață, comanda va fi anulată;
  2. Dacă utilizatorul a selectat opțiunea „Umpleți sau ucideți”, setați prețul de cumpărare la 10.050,00 USD și suma comenzii este de 800 BTC, deoarece suma totală din carnetul de comenzi este de numai 775 BTC (570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1), suma comenzii nu este îndeplinită (800-775 = 25 BTC) și va fi anulată în totalitate. Dar dacă utilizatorul a comandat doar 700 BTC, comanda va fi executată în consecință;
  3. Dacă utilizatorul a selectat opțiunea „Imediat sau Anulați”, setați prețul de cumpărare la 10.050,00 USD și suma comenzii este de 800 BTC, deoarece suma totală din carnetul de comenzi este de numai 775 BTC (570 + 1 + 200 + 1 + 1 + 1 + 1), 25 BTC (800-775) nu au putut fi completate, doar 775 BTC ale comenzii vor fi executate în timp ce restul ordinului de 25 BTC este anulat ca neumplut.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map