Hva er Bitcoin Futures?

Innføringen av Bitcoin Futures i finanssektoren har hatt noen betydelige effekter på markedet. Disse unike finansielle instrumentene gjør at kunnskapsrike investorer kan utnytte Bitcoins volatilitet uten å inneha noe Bitcoin. Dette scenariet er ideelt for store investeringsselskaper og de som ønsker å unngå å investere i uregulerte markeder, for eksempel kryptovalutaer.

Primært fungerer Bitcoin Futures som aksje- eller råvareterminer. Enkelt sagt, en fremtid er en lovlig avtale om å handle en vare til en forutbestemt pris og dato. På denne måten tillater Futures investorer å spekulere i den fremtidige prisen på en hvilken som helst vare. Følgelig spiller Futures en viktig rolle i finanssektoren.

Tenk deg for eksempel et gullgruvefirma og hvordan det kan bruke futures til sin fordel. Gruvearbeideren fortsetter å avdekke edle metaller ettersom oppfinnerne søker å sikre sine beholdninger til gjeldende priser. Siden produktet ikke eksisterer ennå, er det fortsatt prissvingninger som kan hindre eller øke fortjenesten. For å buffere risikoen som er involvert i denne investeringen, kan gruvearbeideren bestemme seg for å avtale å selge edle metaller til en forutbestemt pris og dato.

Kraken Futures Trading Terms via Hjemmeside

Kraken Vilkår for handel med futures via hjemmesiden

På denne måten kan de sikre at de mottar minimumskravet til avkastningen. Omvendt ville en investor søke å skaffe seg en futureskontrakt for mindre enn hva de forutsier at markedsverdien av gull vil være på den tiden. Følgelig gir denne manøvren mer rom for fortjeneste på bakenden. Forskjellen mellom fremtidens pris og den faktiske prisen på varen på salgstidspunktet er investorens fortjeneste.

Risiko med Bitcoin Futures

Det er viktig å nevne at futures ikke er idiotsikre investeringer. Scenariet kan oppstå der prisen faller og investoren sitter fast med en fremtid som er for dyrt. Dette er situasjonen som skjedde kort tid etter lanseringen av Bitcoin Futures i slutten av 2017.

Som sistnevnte eksempel viser, tar det en erfaren investor å utnytte futures ordentlig. Kritisk sett må du ha en solid forståelse av markedssyklusene og svingningene hvis du har tenkt å tjene futures på fortjeneste. Når det er sagt, er det noen unektelige fordeler Bitcoin Futures introduserer for sektoren.

Fordeler med Bitcoin Futures

Når det gjelder Bitcoin Futures, er fordelene for store til å ignoreres. For det første handler Bitcoin Futures på regulerte børser. For øyeblikket kan du få tilgang til Bitcoin Futures på noen av de mest anerkjente børsene i USA, inkludert CME, Bakkt og CBOE. Det er viktig at disse plattformene mottar regulering direkte fra Commodity Futures Trading Commission.

Regulerte børser er sikrere enn deres kryptoalternativer. Tidligere pådro investorer seg store tap etter sammenbruddet av uregulerte kryptobørser. I en nå beryktet forekomst, den største kryptobørsen på den tiden, Mt.Gox, kollapset etter et hack forlot børsen i økonomiske ruiner. Dessverre kostet den kollapset børsen investorer millioner. Verst av alt, investorer hadde ingen mulighet fordi plattformen var uregulert.

Kontantoppgjør

En annen stor fordel med Bitcoin Futures er at de gjør opp i kontanter. Dette er fornuftig når du først innser at ingen faktisk Bitcoin-handel skjedde. Faktisk eier investoren og børsen aldri Bitcoin under transaksjonen. Snarere handler en avtale om å handle Bitcoin i fremtiden til en fast pris. Denne strategien betyr at Bitcoin Futures-investorer ikke trenger å eie en Bitcoin-lommebok eller annen kryptostøttende programvare for å delta.

Krypto shorts

En annen fordel Bitcoin Futures gir markedet er muligheten for å kortslutte. Shorting er en investeringsstrategi der en investor inngår en handel med målet å tjene på et fall i markedsverdien til en underliggende eiendel. Fordi prisen på futures oppdateres daglig, kan investorer kortslutte futures ved å kjøpe tilbake kontrakten til en lavere pris.

Helt oppriktig, kan du fortsette å tilbakekjøpe futureskontrakten til en lavere og lavere pris når markedet faller. På denne måten kan investorer se enorme fortjenester i tider med markedstap. Det er imidlertid også viktig å nevne at storskala kortslutning setter negativt press på markedsverdien til en eiendel.

Bitcoin Futures via CMEBitcoin Futures via CME

Marginhandel

En av de mest attraktive egenskapene til handel med futures er at du bare trenger å sette en prosentandel av kontraktene totalt på handel. Denne prosentandelen, kjent som marginen, varierer fra 10-20%. Det er viktig at denne strategien tillater investorer å utnytte sin posisjon for å maksimere fortjenesten. I hovedsak får investorer ubegrenset profittpotensial. Omvendt er det også et ubegrenset tapspotensial.

Spesielt tok det år før Bitcoin Futures dukket opp på amerikanske regulerte børser. Spesielt i desember 2017 introduserte både Chicago Board Options Exchange (Cboe) og Chicago Mercantile Exchange (CME) Bitcoin Futures. Spesielt ga emisjonen av disse futures et løft til Bitcoins markedsverdi. Spesielt steg Bitcoin med 10% på nyheter om vellykkede lanseringer.

Utstedelsen av en tredje Bitcoin Futures-kontrakt fra CME bidro til å katapultere Bitcoin til sin heltidshøyde på litt over $ 20.000. Spenningen var imidlertid kortvarig. Året etter så kryptomarkedene inn i et år langt bjørnemarked som så Bitcoins prisfall fra over $ 20.000 ned til litt over $ 3000.

Mens mange spekulerte i at prisfallet skyldtes problemer med skalerbarhet i Bitcoin-nettverket, Federal Reserve Bank of San Francisco foreslått at Bitcoin-futures var en av de viktigste bidragsyterne til fallet. Begrunnelsen bak denne påstanden er introduksjonen av shorts til markedet.

Bitcoin Futures – problemer å ta opp

Bitcoin Futures er satt til å spille en kritisk rolle i markedet fremover. Som sådan fortsetter de å være i forkant av enhver cryptocurrency-diskusjon. Nærmere bestemt har non-profit clearinghus gitt til orde bekymringer over markedsmanipulasjon tidligere. Til tross for disse bekymringene, bør du forvente å se enda flere Bitcoin Futures komme inn i markedet de neste månedene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map