4 Krav Blockchain-prosjekter bør oppfylle for å kvalifisere for en IEO

I år er vi vitne til et stort skifte i hvordan selskaper skaffer midler til sine prosjekter. Helt siden Binance kunngjorde at de vil støtte et token hver måned gjennom Binance Launchpad, ser vi andre børser haste med å lansere lignende plattformer. Pushen er inspirert av suksessen den Malta-baserte børsen har opplevd med sin plattform.

Så langt tre prosjekter; BitTorrent, Hent.AI og Celer Network har lykkes med å skaffe over $ 17 millioner dollar gjennom Binance Launchpad. Ikke villige til å bli etterlatt, slike som Bittrex, Huobi, KuCoin, Liduid, CoinBene, ProBit og mange andre har alle lansert sine token salg plattformer.

Flere faktorer har bedt utveksling om å lansere sine egne IEOer, inkludert; behovet for å tilby brukerne ekstra verdi ved å la dem finansiere forskjellige prosjekter, for å øke likviditeten og også innse at Initial Exchange Offerings raskt erstatter Initial Coin Offerings som den pålitelige modusen for fundraising innen kryptovalutaområdet.

Hvorfor bør Blockchain-baserte prosjekter plage?

Med prosjekter som oppfyller alle kravene for å tilby en IEO garantert å samle inn penger raskt og enkelt, kan det ikke tas for gitt å være godt forberedt. Børser har strenge krav når det gjelder IEO og det beste for ethvert prosjekt for å sikre at den har den beste sjansen til å kvalifisere seg til en.

Etter å ha analysert de siste tre vellykkede IEO-ene som har funnet sted på Binance-plattformen i år, har vi identifisert fire faktorer som er avgjørende for at et prosjekt skal ha en sjanse til å kvalifisere seg for en IEO. La oss komme i gang uten videre.

1. En IEO Solid forretningsmodell støttet av et sterkt team

Tidligere har vi sett mange svindel-ICOer skaffe enorme mengder penger fra naive investorer. Imidlertid er børsene mer kresne og kan ikke støtte et prosjekt som mangler en robust forretningsmodell. De må se en klar vei til suksess, og for at det skal skje, bør prosjektet også ha et dyktig team som kan utføre planen.

BitTorrent-teamet ledes av Justin Sun, som også er grunnleggeren av TRON. Totalt har prosjektet nitten teammedlemmer, som alle er eksperter på forskjellige felt, inkludert tolv utviklere.

Teamet bak Celer Network består av PHD-holdere fra MIT, Princeton, UIUC og UC Berkeley. Det har totalt seksten heltidsmedlemmer som har mange års bransjeerfaring for å jobbe for toppteknologiske oppstart som Amazon, Google, HP og mange flere..

Fetch.AI har også rundt trettien teammedlemmer som alle er eksperter på forskjellige felt.

2. Et produkt som løser et problem

Det er viktig å merke seg at produktet allerede kan eksistere før en IEO gjennomføres, eller det kan være i utvikling slik det var tilfelle med Fetch.AI, hvis IEO fant sted nesten et år før lanseringen av Mainnet. FET-token er ment å hjelpe koble agenter til nettverk og også hjelpe dem å utveksle verdi.

Da Celers token-salg fant sted, hadde de et minimum levedyktig produkt (MVP). Celer utvikler en lag-2-skaleringsplattform som vil hjelpe utviklere å bygge og bruke raskt skalerbare apper. BitTorrent er en peer to peer fildelingsplattform som har en enorm brukerbase. BTT-tokenet er ment å hjelpe disse brukerne til å kjøpe, selge eller til og med bytte det for raskere nedlastingstider.

3. Sett en lav hard hette

Borte er de dagene da prosjekter lett kunne ta sikte på å samle inn titalls millioner dollar gjennom token-salg. Foreløpig ville det være urimelig for selskaper å sette så høye tak med mange som sjelden overstiger 5 millioner dollar.

Ettersom flere prosjekter som er villige til å skaffe midler gjennom IEO, kommer opp, forventer å se en nedgang i hard cap. Ser vi på de tre eksemplene våre, hadde BitTorrent den største harde takten på 7,2 millioner dollar, etterfulgt av Fetch. AI på $ 6 millioner og Celer på $ 4 millioner.

4. Opprette et stort og aktivt fellesskapsbase

Fordelen med en IEO er at den hjelper med å eksponere et prosjekt for nye brukere. Men hvis et prosjekt skal ha en sjanse med en børs, bør det kunne generere nok offentlig interesse alene.

I følge Arthur Boytsov fra Priority Token, et selskap som hjelper prosjekter med IEO-er for å sikre at de blir børsnotert direkte, vil disse plattformene neppe støtte et prosjekt som ikke har bygget seg et stort og aktivt fellesskap av brukere.

Før deres IEO hadde BitTorrent allerede over 100 millioner brukere over hele verden. På toppen av dette hadde den over 110.000 medlemmer på både Telegram- og Twitter-kontoer.

Fetch.AI hadde rundt 20.000 medlemmer på sine engelske og kinesiske telegramkanaler. Når det gjelder Celer, hadde Telegram-kanalen over 27.000 medlemmer og ytterligere 7500 medlemmer på Twitter. Alle anstendige tall, selv om de ikke er så store som BitTorrent.

For å skape en stor brukerbase kan nye prosjekter starte med å opprette sosiale mediekontoer der de kan avsløre essensen av prosjektet, utviklingen av produktet og aktiv involvering av teamet gjennom markedsføring på sosiale medier..

Konklusjon

Avslutningsvis er de fire ovennevnte faktorene avgjørende, men er ikke de eneste kravene. Utvekslinger trenger forsikring om at prosjektet ikke tilbyr et sikkerhetstoken, og dette kan bare komme fra et pålitelig juridisk selskap. De vil også trenge et stort papir som adresserer tokenomics, den økonomiske modellen til prosjektet, brukssaker for produktet, det potensielle markedet for produktet og dets konkurrenter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map