Ghidul Bitcoin: o revizuire completă a modului în care funcționează Bitcoin

Totul începe cu Bitcoin, o „criptomonedă” (₿TC) bazată pe tehnologia blockchain distribuită de registru (DLT).

Prima rețea de plăți descentralizată care încorporează toate elementele nobile ale unui numerar electronic open-source.

Din 31 octombrie 2008 (Satoshi Nakamoto hartie alba data lansării) până la 3 ianuarie 2009 (lansarea sistemului software Bitcoin), până la un deceniu plus și numărându-se mai târziu în 2019 (valoare maximă a cursului de schimb de 19 USD, 893 BTC / USD); little-b bitcoin (moneda $ BTC) și big-b Bitcoin (protocol de rețea) sunt din ce în ce mai puternice zilnic. Scopul acestui ghid bitcoin este simplu; educați utilizatorii (prin conștientizare) și informați investitorii * (cu informații).

MTC realizează cu atenție cele mai bune elemente de bază ale bazei de cunoștințe ale ecosistemului emergent din epoca bitcoin.

Cele mai mari două întrebări pe care Maestrul Crypto le primește pe criptocodul P2P fără margini, fără permisiuni sunt:

1) ce este Bitcoin?

1a) cum funcționează Bitcoin?

Și da, desigur, recunoașterea corectă a întrebării bazate pe realitate în timp real 24/7/365:

2) care este prețul bitcoin? (vezi predicții + istoric)

Este timpul să descompunem aceste întrebări prin excelență pentru a separa faptele de ficțiune (chiar și folclorul ^).

Există o mulțime de hoopla, hype și isterie planând în jurul valorii de într-o criptoplasă aglomerată, este ușor să te pierzi.

Să ne uităm la modul în care Bitcoin stă pe cont propriu „două taxe” în afară de ETH, LTC și vărul său îndepărtat, BCH.

Digerarea unei felii complete de ingrediente umede pentru plăcintă BTC coapte cu elemente fundamentale inițiale va fi de neprețuit.

Bitcoin poate fi un fulger într-o sticlă, dar categoria care creează cripto monedă necesită adoptarea de către utilizatori în centrul său.

Revizuirea emblematică a bitcoinului MTC conține cinci fațete și factori diferiți pe care trebuie să-l apăsați.

 • Ce este banii (durabilitatea Bitcoin, acceptabilitatea, divizibilitatea, portabilitatea, aprovizionarea limitată și uniformitatea)
 • Economia Bitcoin (Cine, Ce, Când, Unde, De ce și Cum pe Bitcoin) [*Aici]
 • Cum funcționează prețul Bitcoin (forțe motrice care determină valoarea BTC) [*Aici]
 • Reducerea la jumătate a Bitcoin (Istoricul graficului de recompense ale blocurilor miniere BTC din mai 2020) [*Aici]
 • Ce urmează pentru Bitcoin? Previziuni sperante despre prețul Bitcoin sau va muri? [*Aici]

Previziunile arhivate ale prețurilor bitcoin, împreună cu multe alte componente relevante ale criptomonedei de vârf, vor fi salvate pentru alte prezentări generale. Cumpărarea de bitcoin și custodia inteligentă trebuie să meargă mână în mână, cu toate acestea, scopul este ca toți cunoscătorii cripto să se îndepărteze știind mai multe decât faceți acum.

Mulți se întreabă că bitcoinul va muri de un accident epic și se va prăbuși sau va vedea balonul să apară în curând? sau btc va reveni din nou? Aceste prognoze cu privire la faptul dacă bitcoinul este o minune de succes sau nu este pentru un alt moment și loc, deocamdată s-a întors la noțiunile de bază ale planului bitcoin înainte de a se transforma într-un bitcoiner (și credincios) de bună-credință.

Până acum, bitcoinul merită o poveste de culcare despre cine e cine și ce e ce. Orice investiție criptografică este un joc de noroc, dar punctul de plecare al unui maestru adevărat este să-și ia timp pentru a descărca viitorul financiar al bitcoinului.

Contents

Bani: înainte de Bitcoin, cum a început totul?

Noua zori perturbatoare a banilor programabili și necazurile B.T.C. apare din modelul de tehnologie blockchain „new-age”.

Bitcoin, sub masca unei tehnologii de registre distribuite fără încredere – de la o sămânță (carte albă), la un germen (software) – a devenit o nouă clasă de active emergente sexy ca o criptomonedă completă de patru și cinci cifre care este responsabilă pentru o industrie de 200 de miliarde de dolari. astăzi (până la peste 820 miliarde de dolari). Dar, înainte de a putea întări ecosistemul bitcoin și de a vorbi despre exploatarea pentru recompense de blocuri sau studierea analizei graficelor pieței criptografice în fiecare săptămână, zi, oră, minut și chiar a doua pentru unii – este timpul să urmărim rădăcinile banilor și să formulăm o înțelegere a semnificația și acceptarea utilizării în masă. Înainte de orice limbă de bandă hodl sau magazin de valoare digitală aur 2.0 convo, începe pe primul loc.

Money 101: Primele zile de schimb de valoare

Pentru a înțelege importanța monedelor digitale, ar trebui mai întâi să începem să ne uităm la evoluția banilor de-a lungul anilor. Din punct de vedere istoric, utilizarea monedei fizice este un fenomen destul de recent – în principal pentru că primele tranzacții monetare între oameni au constat exclusiv în bariere. De exemplu, cu câteva milenii în urmă, cele mai proeminente medii de schimb constau în lucruri precum cochilii (melci de mare), margele etc. De fapt, dovezile înregistrate din acea vreme arată că țări precum India, China și Africa au avut piețe comerciale puternice în care oamenii schimbau în mod regulat bunuri între ele.

Pe măsură ce oamenii din întreaga lume au asistat la apariția epocii bronzului, din ce în ce mai multe metale au început să fie folosite pentru crearea de monede. Acest lucru se datorează faptului că metalele sunt mult mai durabile, portabile, fungibile și divizibile în comparație cu scoici și alte medii de schimb similare. Acestea fiind spuse, există un dezavantaj sever în utilizarea monedelor metalice – adică greutatea lor. Cu secole în urmă, când comercianții trebuiau să-și împingă mărfurile pe jumătate în jurul lumii, au fost forțați să transporte încărcături masive de monede metalice pe catâri, făcând astfel procesul de facilitare a barterelor destul de costisitor, nepractic și consumator de timp. Pentru a remedia această problemă, conducătorii chinezi din secolul al XI-lea au început să emită bancnote pentru a facilita tranzacțiile interne și globale. Această idee a atras apoi atenția multor împărați străini, în special în Europa – deschizând astfel o nouă eră a finanțelor.

Scenariul a rămas același timp de secole până la începutul anilor 1970, când președintele Ronal Raegan a abolit etalonul auriu. În această privință, trebuie subliniat faptul că, pentru cea mai mare parte a istoriei lor, facturile de hârtie au fost rambursabile direct pentru metale prețioase, cum ar fi aurul. Conform standardului aur, unitățile comerciale monetare utilizate pe întreaga planetă ar putea fi răscumpărate pentru o anumită cantitate de aur. Scopul acestui sistem era de a reduce în mod esențial puterea guvernelor prin menținerea sub control a nivelului inflației, de vreme ce abolirea acestui standard, monedele fiduciare moderne nu sunt susținute în esență decât de încrederea unei persoane în guvernul său local. În cuvintele fostului președinte al Fed Reserve, Alan Greenspan:

„În absența standardului aur, nu există nicio modalitate de a proteja economiile de confiscare prin inflație. Nu există un depozit sigur de valoare ”.

Mai simplu spus, dacă standardul aurului ar fi fost încă în vigoare astăzi, probabil că nevoia de Bitcoin nu ar fi apărut în primul rând. Pentru cei interesați să afle despre modul în care funcționează sistemele monetare centralizate – care sunt în vigoare în peste 97% din toate națiunile din întreaga lume – ar putea fi util să verificați un articol scris de Nick Szabo, unde acoperă o serie de subiecte pertinente. Ceea ce ar trebui să înceapă să facă clic în conversația despre fotografierea Bitcoin și Bitcoin pentru stele este atunci când toate caracteristicile majore ale banilor (aprovizionare limitată, portabilitate, divizibilitate, durabilitate, uniformitate și acceptabilitate) sunt îndeplinite în stil mare (auriu) și financiar Modă.

Abordarea Bitcoin poate părea o sarcină descurajantă la început, în special cuvântul „criptomonedă” a devenit principal în urmă cu doi ani. În acest sens, unii dintre cei mai bogați oameni din lume și-au împărtășit poveștile despre cum au trecut în cele din urmă tot zgomotul din jurul acestui domeniu. Apoi, folosind doar o mișcare a degetului mare pentru a face o clapetă de pornire, o epifanie bitcoin face clic. Este descoperită adevărata putere perturbatoare. În acest ghid, vom aprofunda o serie de concepte legate de acest spațiu, inclusiv blockchain, altcoins și vom vedea cât de revoluționare sunt aceste tehnologii.

Încercarea de a înțelege imensitatea Bitcoin din punct de vedere pur tehnic poate fi o sarcină destul de dificilă, așa că ar fi mai bine să analizăm termenul „monedă digitală” în ceea ce privește utilitatea și importanța sa. Pentru început, persoanele care pot înțelege elementele de bază ale BTC sunt deja inaintea curbei în comparație cu majoritatea oamenilor. Chiar și investitorii experimentați precum Warren Buffet și Mark Cuban au, în trecut, ignorat BTC, fără să înțeleagă cu adevărat ceea ce face ca activul digital să bifeze. De fapt, bufetul a asemănat Bitcoin cu „otravă pentru șobolani”, astfel încât acest lucru oferă o idee despre modul în care jucătorii tradiționali văd această piață.

Ce este Bitcoin? Moneda ideală pentru lumea de astăzi:

Înainte de a aprofunda ceea ce Bitcoin are de oferit, poate fi destul de util pentru cititorii noștri să prevadă cum ar trebui să arate o monedă ideală pentru lumea de astăzi. De exemplu, deși tehnologia a modelat modul în care interacționăm unul cu celălalt (smartphone-uri etc.), nu a reușit să ne ofere o platformă economică care să facă plățile și transferurile internaționale într-adevăr simplificate și viabile din punct de vedere economic. În acest sens, trebuie menționat faptul că o sumă de 1000 de dolari pe Paypal poate costa utilizatorii oriunde între 70 și 75 USD plus taxe de conversie.

Este fezabilă ideea unei valute globale?

Oamenii care au călătorit în străinătate sunt conștienți de faptul că activele lor fiduciare locale sunt supuse unor costuri de schimb periferice atât de mari încât ajung să piardă o mulțime de bani câștigați din greu pe parcurs – fie prin intermediul ratelor de conversie a cardului de credit, tx costuri, TVA, etc. În plus, așa cum stau lucrurile, există un total de 21 de națiuni (inclusiv Australia, SUA și Canada) care folosesc dolari. Cu toate acestea, toate aceste active diferite (USD, AUD, SGD) sunt independente unul de celălalt și nu pot fi utilizate în mod interschimbabil. Pentru a fi și mai specific, monedele individuale care există pe tot globul – dintre care există peste 180 – fluctuează în valoare una față de cealaltă, făcând astfel imposibilă efectuarea conversiilor gratuit.

Acestea fiind spuse, activele digitale, cum ar fi Bitcoin, oferă o posibilitate în care oamenii pot folosi o monedă unificată pentru a-și facilita plățile în întreaga lume într-o manieră complet simplă și simplă. În plus, criptomonedele elimină mai multe costuri periferice pe care trebuie să le întâmpinăm la aeroporturi și centre de oraș – unde clienții beneficiază de cursuri de schimb care sunt departe de adevărata valoare de piață a unui activ..

Cât de eficiente sunt sistemele de remitențe de astăzi?

Când analizăm platformele de remitențe de astăzi, putem Vezi asta În prezent, lucrătorii migranți trimit în fiecare an în jur de 574 miliarde de dolari înapoi familiilor lor. Nu numai atât, se preconizează că această piață va continua să crească pe măsură ce tendințele de urbanizare continuă să înflorească. Cu toate acestea, majoritatea acestor platforme sunt destul de ușor de utilizat și taxele implicate în facilitarea unor astfel de tx-uri pot depăși 10% din valoarea totală transferată – în timp ce timpii de procesare pot varia între 1-4 zile.

Acum, din contextul criptografiei, putem vedea că folosind activele digitale, muncitorii migranți pot trimite aceeași sumă de bani înapoi celor dragi în câteva secunde, și asta la un cost total de tx mai mic de 2% din valoarea totală a tranzacției. Deci, când totul este spus și făcut, se pare că a avea o monedă globală face ca călătoriile internaționale și plățile pe mai multe monede să fie mult mai ușoare pentru toată lumea.

Cum se încadrează monedele digitale în toate acestea?

În zilele noastre, majoritatea oamenilor folosesc în mod activ platformele digitale de plată, cum ar fi Venmo, Apple Pay, Paypal, pentru trimiterea și primirea de bani. Chiar și în țările în care digitalizarea se desfășoară încet, oamenii încep să vadă avantajele că nu trebuie să-și ducă bunurile fizice oriunde merg. Un sondaj din Economic Times arată clar că aproximativ 92% din toate rezervele valutare globale există pur și simplu într-o formă digitală. Acest număr va continua să crească cel mai probabil pe măsură ce trecem în viitor.

De asemenea, dacă o monedă digitală globală ar intra în imagine, guvernele din întreaga lume ar avea capacitatea lor de a implementa puteri expansive sau refractare reduse foarte mult. Și, în anumite circumstanțe, s-ar putea argumenta că monedele centralizate au avantajele lor (cum ar fi reducerea șanselor unei recesiuni), în mare, contraargumentele depășesc toate avantajele cu o marjă mare. În acest sens, putem menționa exemple cum ar fi Venezuela, unde moneda locală a asistat la hiperinflație de proporții atât de nebunești încât a devenit aproape lipsită de valoare în decurs de un deceniu (cel puțin în scopuri comerciale zilnice).

„Puterea tinde să corupă, iar puterea absolută corupe absolut”.

Când un guvern sau orice altă entitate centralizată (cred că băncile cu nume mari, cum ar fi JP Morgan, Goldman Sachs, etc.) pot imprima bani din aer, trebuie să ne gândim la toate nebunile potențiale care pot rezulta. De exemplu, în 2008, bancherii au reușit să se ridice în miliarde de euro dolari în bani ai contribuabililor ca „bonusuri” pentru provocarea esențială a crizei locuințelor, care a văzut că mulți oameni muncitori (din întreaga lume) și-au pierdut toți banii în decurs de 12-18 luni.

Pe această temă, domnul Greenspan a fost citat spunând:

„Periodic, ca urmare a extinderii prea rapide a creditelor, băncile au fost împrumutate până la limita rezervelor lor de aur, ratele dobânzilor au crescut brusc, noul credit a fost întrerupt și economia a intrat într-o recesiune puternică, dar de scurtă durată … a fost rezervele de aur limitate care au oprit extinderile dezechilibrate ale activității comerciale înainte ca acestea să poată evolua în tipul de dezastru post-Primul Război Mondial. ”

Închiderea acestui segment, putem spune că, deși este aproape imposibil să revenim la standardul auriu pe care îl aveam în acea vreme, încă nu este prea târziu pentru a elimina nevoia terților de pe scenă.

Bitcoin la salvare

După ce am discutat istoria banilor cu destul de multe detalii, putem începe acum să ne uităm la propunerea pe care Bitcoin o pune pe masă. În sensul său de bază, BTC poate fi considerat o soluție atotcuprinzătoare care abordează multe dintre problemele care vin inerente monedelor fiat. Pentru început, poate servi atât ca aur digital, cât și ca suport electronic de numerar. Dacă acest lucru nu a fost suficient, activul digital este complet lipsit de încredere și nu poate fi controlat de nicio autoritate sau instituție terță parte. Aceste trei caracteristici fac din Bitcoin un vehicul financiar mult mai bun în comparație cu orice altă monedă disponibilă pe piață astăzi.

Revenind la modul în care funcționează astăzi banii fiduciari, putem vedea că, în urma abolirii standardului de aur din secolul trecut, viitoarele instalații ale guvernelor din întreaga lume au primit puterea completă de a imprima bani într-o manieră complet aleatorie și necontrolată. Cu toate acestea, există o captură masivă aici, adică băncile centrale nu imprimă neapărat note bancare noi pentru a crea bani, ci manipulează ratele dobânzii pentru a influența activitatea economică și pentru a controla inflația..

De exemplu, dacă o bancă centrală reduce ratele dobânzii, oamenii beneficiază de un stimulent economic masiv pentru a împrumuta și a cheltui bani de la diferite instituții bancare. Pe scurt, acesta a fost și motivul principal al recesiunii din 2008 care a zguduit lumea destul de puternic. În mod similar, atunci când ratele dobânzii sunt crescute, oamenii tind, în general, să evite să facă investiții și, de obicei, caută să reducă consumul lor monetar.

Un alt punct care trebuie evidențiat aici este că atunci când Rezerva Federală (sau orice altă bancă centrală) reduce ratele dobânzii, oferta de bani crește destul de repede, în timp ce oferta de bunuri și servicii crește mai lent..

Iată unde utilitatea reală a Bitcoin începe să iasă în evidență și să strălucească pentru că, spre deosebire de orice alt activ fiat existent astăzi, BTC are o ofertă fixă ​​- adică vor exista vreodată doar un total de 21 de milioane BTC. Acest lucru face ca principalul activ criptografic să fie o marfă rară (la fel ca aurul) și îl face, de asemenea, imun la o serie de probleme refractare și inflaționiste. De asemenea, atunci când un anumit activ este greu de obținut, oamenii tind să prețuiască mai mult. Acest concept poate fi evidențiat mai bine gândindu-se la picturi ale unor artiști precum Monet, Dali, Mundi care sunt adesea vândute cu sute de milioane de dolari – în primul rând pentru că există doar un exemplar al operei de artă originale..

Utilitatea Bitcoin ca numerar electronic explicat

În timp ce aurul și alte astfel de metale prețioase sunt SOV-uri bune, acestea sunt destul de impracticabile pentru facilitarea tranzacțiilor zilnice. Nu numai că sunt grele și dificil de deplasat, dar sunt, de asemenea, extrem de incomode de utilizat în viața de zi cu zi (pentru că nu sunt ușor divizibile). În acest sens, Bitcoin oferă o serie de avantaje utilizatorilor săi, cum ar fi:

 • Activul criptografic este infinit divizibil și poate fi stocat pe mai multe platforme digitale, cum ar fi o unitate flash, laptop, portofel rece sau chiar o bucată de hârtie.
 • Poate fi transferat oriunde în întreaga lume în câteva momente.
 • Este un mediu tx extrem de sigur și nu poate fi urmărit cu ușurință de agenți terți nefericiți.
 • Este de neprevăzut și este prima monedă limitată care a intrat în mainstream (deoarece am abandonat standardul aur în anii 1930).
 • Este complet transferabil.

Bitcoin nu are încredere

După cum sa menționat anterior, unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării Bitcoin este faptul că moneda este complet descentralizată și, prin urmare, fără încredere. Ceea ce înseamnă pur și simplu acest lucru este că, deși rețeaua BTC ține evidența soldurilor conturilor și a sumelor de calcul, în același mod în care o fac băncile și alte instituții financiare similare, permite oricui să participe și să furnizeze putere de calcul rețelei – permițând astfel o securitate sporită și tranzacții mai rapide.

Pentru a fi și mai specific, ecosistemul BTC folosește un sistem arhitectural de nișă care stimulează pe oricine participă la rețea. Ca urmare, participanții care acționează sincer și respectă regulamentul pot câștiga mulți bani. Cu toate acestea, această explicație este foarte simplistă și dacă cineva este înclinat să afle mai multe despre tehnicitățile BTC, acestea pot citit o lucrare publicată de Andreas Antonopolous cu câțiva ani în urmă.

Puncte cheie demne de reținut

 • Ținutele vechi funcționează cam la fel ca Bitcoin, cu excepția faptului că folosesc o abordare cu ușă închisă. Ceea ce înseamnă acest lucru este că nu permit utilizatorilor să își verifice și să-și valideze tranzacțiile / tranzacțiile. Nu numai asta, dar au și puterea de a îngheța complet un individ și refuza le servesc dacă se întâmplă să aibă un scor de credit slab (sau chiar dacă nu au făcut nimic rău ca atare).
 • Datorită modelului fracțional de împrumut utilizat de majoritatea interdicțiilor de rezervă ale lumii, banii unei persoane încetează să mai fie ai săi după ce au depus-o la o bancă.

Unele dezavantaje asociate cu Bitcoin

Chiar dacă pe hârtie cadrul Bitcoin pare destul de impecabil, în viața reală moneda are o parte echitabilă de limitări. De exemplu, pentru a face rețeaua BTC complet sigură, inventatorul său Satoshi Nakamoto a trebuit să sacrifice anumite aspecte, cum ar fi debitul ridicat de tx și scalabilitate. Pentru a elucida mai departe despre acest punct, putem vedea că, în comparație cu soluțiile de plată vechi (cum ar fi Visa, Mastercard etc.), TPS-ul Bitcoin (tranzacții pe secundă) este destul de slab. În mod similar, din cauza anumitor probleme de scalabilitate, dacă mulți oameni încep să folosească moneda digitală emblematică în diverse scopuri de plată, rețeaua ar putea fi copleșită și ar putea începe să prezinte anumite probleme tehnice..

Potențialul Bitcoin este nelimitat practic

Mulți dintre cititorii noștri obișnuiți își pot aminti că, în anii ’90, mulți oameni au presupus că internetul este doar un moft și că tehnologia va dispărea complet din mintea oamenilor în următorii câțiva ani. În acest sens, trebuie subliniat faptul că, în 1995, Newsweek articol conținea următoarele rânduri:

„Vizionarii văd un viitor al lucrătorilor care lucrează în telecomunicații, biblioteci interactive și săli de clasă multimedia. Se vorbește despre întâlniri electronice ale orașelor și comunități virtuale. Comerțul și afacerile se vor schimba de la birouri și mall-uri la rețele și modemuri. Iar libertatea rețelelor digitale va face guvernele mai democratice.

Baloney. Oare expertilor noștri din computer le lipsește tot bunul simț? Adevărul din nicio bază de date online nu va înlocui ziarul zilnic, niciun CD-ROM nu poate lua locul unui profesor competent și nicio rețea de calculatoare nu va schimba modul în care funcționează guvernul. ”

Având în vedere aceste cuvinte, ar trebui subliniat faptul că, deși rețeaua BTC are în prezent o parte echitabilă a problemelor legate de scalare, nu înseamnă că în viitor aceste probleme nu ar putea fi corectate complet. De exemplu, există deja ceva numit Lightning Network (LN), un protocol în al doilea strat care permite utilizatorilor să proceseze mii de tranzacții BTC pe secundă. Nu numai asta, dar tehnologia permite, de asemenea, procesarea tranzacțiilor într-un mod aproape instantaneu (în timp ce taxează utilizatorilor taxe de procesare mici sau deloc).

În viitor, mulți experți prezic că este posibil să avem un sistem care să conecteze oamenii la LN folosind doar smartphone-urile lor. Dacă această viziune s-ar împlini, comercianții cu amănuntul din întreaga planetă vor putea economisi cantități enorme de taxe anuale pe care trebuie să le achite în prezent diferiților furnizori de servicii de plată..

Închiderea acestei secțiuni, ar trebui să subliniem că există în prezent anumite probleme tehnice cu LN care îl fac să nu fie pregătit pentru utilizare comercială..

Mestecați acest lucru înainte de a cumpăra Bitcoin

Închiderea acestui segment, trebuie să fim clari că, deși BTC, ca opțiune de investiții financiare, este extrem de atrăgătoare, vine cu partea sa echitabilă de incertitudine economică. Deci, atunci când decidem să cumpărăm Bitcoin, există câteva întrebări pe care ar trebui să le avem în vedere, astfel încât să putem intra în mentalitatea unui investitor experimentat..

 • Opțiunile valutare au încetat să mai evolueze sau s-au adaptat constant la evoluțiile tehnologice care au avut loc în jurul lor (de-a lungul istoriei)?
 • De ce ființele umane tind să prețuiască mărfurile care sunt puține mai puțin în comparație cu cele care nu sunt?
 • Cine este adevăratul binefăcător atunci când o ofertă financiară devine populară: primii investitori sau oamenii care au încasat bani și când alții participau la distracție?
 • Ce model valutar este cel mai potrivit pentru secolul 21: unul care este controlat de entități terțe sau unul care este guvernat de sute de colegi locali?
 • Elita financiară mondială va stoca cel puțin o fracțiune din averea lor într-un activ precum Bitcoin? Ce stimulent ar avea pentru a face așa ceva?
 • Este posibil ca proprietarii de afaceri să înceapă să utilizeze criptomonede în viitor? Dacă da, de ce ar face așa ceva?
 • Internetul nu a devenit un dispozitiv de masă peste noapte, deci cine să spună că Bitcoin nu are niciun potențial viitor?
 • Există doar 21 de milioane de BTC în lume și peste 8 miliarde de oameni, deci ce fracțiune din BTC poate deține teoretic fiecare persoană din lume?

În ceea ce privește întreaga problemă, binecunoscutul investitor John Pfeffer a scris un piesă op-ed cândva, în care a fost citat spunând:

„… Valoarea potențială a unui protocol câștigător de stocare monetară de valoare poate fi măsurată în raport cu valoarea totală a lingourilor de aur și a rezervelor străine, sugerând o valoare potențială în intervalul de 4,7-14,6 trilioane USD. Dacă Bitcoin ar deveni acel depozit monetar de valoare (și în prezent pare a fi cel mai puternic concurent cu o anumită marjă), ar putea valora 260.000-800.000 USD per BTC, adică 20-60x valoarea sa actuală. Dacă există o șansă mai mare de ~ 5% ca Bitcoin să reușească în acest fel, este o investiție rațională și atractivă pentru un investitor pe termen lung înainte de a lua în considerare alte potențiale avantaje care decurg din plăți și utilitatea unității de cont. ”

În timp ce citatul menționat mai sus a fost scris într-un moment în care prețul unui singur Bitcoin plutea aproape de marca de 20.000, dacă, de exemplu, Bitcoin devine într-adevăr un magazin principal de valoare, nu ar fi surprinzător să vedem valoarea creșterii activelor oriunde între 70–230 de ori. Astfel, pentru un activ cu un avantaj financiar atât de nebunesc, cât de mult ar trebui să investească în mod ideal o persoană într-o astfel de marfă, depinde în totalitate de acestea. Pfeffer subliniază în lucrarea sa că, dacă BTC are mai mult de 1,4% șanse de a deveni un SOV pe termen lung, ar trebui să meargă direct și să investească o parte din portofoliul lor în oferta criptografică de prim rang..

Cum funcționează valoarea Bitcoin: factorii economici

De la începuturile sale, prezicerea viitorului Bitcoin a fost o sarcină descurajantă pentru comercianți și economiști din întreaga lume. În ciuda faptului că oamenii au venit cu o varietate de tehnici analitice unice pentru a evalua cu precizie viitorul financiar al criptocoinei emblematice, poziția Bitcoin ca vehicul de investiții a rămas destul de controversată, pentru a spune cel puțin.

În această secțiune, analizăm în detaliu diferiții factori fundamentali care joacă un rol important atunci când vine vorba de determinarea prețului BTC, precum și învățăm anumite metode care pot ajuta investitorii să aibă un avantaj atunci când investesc în cripto. În plus, vom analiza și conceptele de bază ale economiei criptografice și scurta istorie a ceea ce a afectat comportamentul Bitcoin în ultimul deceniu sau cam așa ceva..

De ce este Bitcoin atât de volatil?

Ori de câte ori apare o conversație cu privire la Bitcoin, adesea vedem că termenul de volatilitate apare mai mult decât de obicei. Din punct de vedere pur tehnic, putem vedea că volatilitatea economică măsoară „intensitatea schimbărilor de securitate într-o anumită perioadă de timp”. În termeni laici, cu cât un anumit activ este mai volatil, cu atât prețul său se va schimba mai rapid într-o anumită perioadă de timp. Pentru a elabora în continuare acest punct, putem vedea că, la 15 noiembrie anul trecut, prețul unui singur Bitcoin se situa în jurul valorii de 6.300 USD, cu toate acestea, în doar 10 zile, valoarea activului a scăzut cu aproape 40% (până la aproximativ 3.700 USD ). O astfel de scădere pentru un activ tradițional ar fi considerată o prăbușire, dar în cazul BTC, swing-ul a fost văzut ca nimic ieșit din comun.

De asemenea, este important să ne amintim că, deși oamenii tind să coreleze volatilitatea unui activ cu un nivel corespunzător de risc asociat acestuia, această linie de gândire este puțin incompletă, deoarece se concentrează doar pe aspectele negative ale volatilității. Și chiar dacă deținând o cantitate relativ mare dintr-o securitate extrem de volatilă, o persoană s-ar putea expune la uriașe fluctuații monetare. Trebuie să înțelegem că achizițiile criptografice ar trebui considerate investiții pe termen lung și, prin urmare, urcările și coborâșurile temporare fac parte integrantă din joc.

Un alt mod de a analiza situația ar putea fi faptul că, deținând o ofertă de securitate volatilă, se poate obține recompense masive (având în vedere că un comerciant poate citi cu exactitate evenimentele din jurul unei anumite piețe).

În ultimul deceniu, Bitcoin a prezentat semne de volatilitate ridicată, ca urmare a căreia valoarea activului s-a bazat în mare parte pe speculații privind imensul său potențial viitor. Cu toate acestea, acum că avem o istorie de 10 ani cu care să lucrăm, putem vedea că numeroasele oscilații BTC la care am asistat (în trecut) au mai mult sens pe măsură ce începem să analizăm toate evenimentele care au avut un impact direct asupra monedei în trecutul.

Unele evenimente istorice din jurul Bitcoin

Pentru a înțelege mai bine ceea ce face ca Bitcoin să bifeze, ne poate fi util să ne uităm la o scurtă istorie a principalului activ criptografic.

BTC a apărut în 2009, moment în care valoarea unei singure monede se situa în jurul valorii de 0,0001 USD. De atunci, criptocoina a văzut valori nebunești – prețul său chiar încălcând pragul de 20.000 USD – făcându-l astfel cel mai performant activ financiar din ultimul deceniu. Cu toate acestea, prima dată când BTC a început să atragă o mulțime de atenție generală s-a întors în 2013, când criza bancară din Cipru tocmai se încheiase. În același an, unii investitori chinezi au băgat o mulțime de bani în ofertă, forțând astfel valoarea acesteia să crească cu peste 1000%. Această alergare de aur nu a durat mult, deoarece câteva luni mai târziu, lumea a depus mărturie la Mt. Scandal de hacking Gox – un eveniment care a văzut răufăcători de la terți făcându-și drum cu o sumă uriașă de BTC furat (anunțat că valorează sute de milioane de dolari).

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, în 2013, Mt Gox a fost responsabil pentru facilitarea a aproximativ 70% din tranzacțiile Bitcoin din lume și, ca urmare a hack-ului, întreaga piață criptografică a fost lovită puternic – cu capacitatea de piață totală a acestui spațiu scăzând cu peste 40%. În urma acestei plimbări cu vehicule montane, piața a rămas rece timp de câțiva ani înainte de a începe din nou în mod constant ascensiunea financiară. Până la sfârșitul anului viitor, nu numai că piața criptografică se confrunta cu niveluri de neegalat ale interesului investitorilor, chiar și alte produse asociate, cum ar fi ICO-urile (Oferte inițiale de monede), au început să câștige mult impuls. Lucrurile au fost atât de nebunești pentru un pic, încât chiar și startup-urile blockchain care nu aveau experiență au reușit să strângă milioane de dolari în câteva zile.

Pe măsură ce piața a început să câștige din ce în ce mai mult hype, unele dintre problemele de scalabilitate din jurul BTC au început să devină din ce în ce mai proeminente. De exemplu, oamenii au trebuit să înceapă să plătească comisioane de tranzacție crescute, precum și să se confrunte cu timpi de așteptare nebuni. Acești factori au condus în cele din urmă la scăderea activului, determinând scăderea Bitcoin de la un preț de puțin sub 20.000 dolari la puțin peste 3.400 dolari într-un interval de timp de doar 16 luni. Dacă acest lucru nu a fost suficient, și ICO-urile au fost martorii unei scăderi accentuate a nivelurilor lor de popularitate – metoda de strângere de fonduri dispărând în esență de pe fața acestei planete în câțiva ani..

Scopul învățării despre aceste evenimente cheie este să înțelegem tendințele pe termen lung asociate cu BTC și cum anumiți factori pot fi folosiți pentru a câștiga pârghie în acest sector în plină dezvoltare..

Mecanica tuturor

Este important să înțelegem că volatilitatea și alte astfel de evenimente legate de Bitcoin ar trebui privite mai degrabă ca influențe indirecte, mai degrabă decât caracteristicile de bază ale monedei. Pentru a explica mai departe acest subiect, putem vedea că adevăratele mecanisme care determină valoarea BTC sunt foarte rar vorbite de marea majoritate a tuturor mijloacelor de informare în masă.

În esența lucrurilor, BTC poate fi considerat un binefăcător direct al modelului cerere / ofertă – un principiu fundamental al economiei care afirmă clar că valoarea unui bun este direct corelată cu două dintre proprietățile sale principale:

 • Cantitatea de marfă care există în circulație.
 • Cererea pentru marfa respectivă

Deci, atunci când cererea pentru un anumit activ este mai mare decât oferta sa de piață, prețul său începe să asiste la o creștere. În schimb, atunci când oferta este mai mare decât cererea existentă, prețul activului începe să scadă. În scopuri de vizualizare, putem lua în considerare următorul exemplu.

Să spunem că producția de mere va scădea cu peste 50% peste noapte, acest lucru ar avea un impact major asupra prețului fructelor – adică valoarea unui singur măr ar crește considerabil. Nu numai că, pe măsură ce prețul merelor continuă să crească, numărul persoanelor care își permit fructele va continua să scadă. Aceeași analogie poate fi utilizată și în cazul Bitcoin.

Cerere și ofertă: Bitcoin

Așa cum s-a menționat în secțiunea anterioară, cadrul cererii de ofertă-cerere menționat anterior este utilizat aproape în fiecare sector de servicii existent în prezent. Dar, în cazul Bitcoin, trebuie să înțelegem că există două monede diferite implicate – adică BTC vs USD. Pentru a elabora în continuare această chestiune, putem vedea că pe de o parte avem persoane care încearcă să descarce BTC-ul în schimbul dolarelor SUA, în timp ce pe de altă parte avem oameni care încearcă să achiziționeze prima monedă criptografică folosind USD-ul lor. De asemenea, suma în dolari la care cumpărătorii și vânzătorii sunt de acord să le faciliteze tranzacțiile determină prețul Bitcoin la un moment dat.

Ceea ce înseamnă toate acestea în esență este că „volumul comenzilor de vânzare în raport cu comenzile de cumpărare” este ceea ce ajută la creșterea valorii BTC în fiecare zi. Deci, dacă volumul vânzărilor este mai mare, va exista o creștere a ofertei – care, la rândul său, va duce la o scădere a prețului dacă cererea rămâne constantă. În mod similar, un număr tot mai mare de comenzi de cumpărare (în timp ce comenzile de vânzare rămân constante) duce la creșterea prețului BTC.

Prin urmare, pentru ca o persoană să prezică cu precizie valoarea viitoare a BTC, va trebui să cunoască toți diferiții factori care influențează raportul cerere / ofertă al activului criptografic emblematic – o sarcină care este aproape imposibilă în viața reală. Cu toate acestea, există încă mulți factori pe care investitorii îi pot ține în mod constant la îndemână pentru a înțelege mai clar lanțul de cerere / ofertă BTC.

Ce determină cererea de Bitcoin pe piața de astăzi?

Unii dintre factorii cheie care determină cererea pentru BTC, precum și pentru alte monede de pe piață includ:

 • Prețul bunurilor complementare, cum ar fi monedele fiduciare, metalele prețioase și monedele digitale.
 • Puterea de cumpărare (precum și venitul mediu) al consumatorilor care operează într-un anumit segment de piață.
 • Așteptările subiective ale oamenilor care doresc să cumpere Bitcoin – care este determinată de speculațiile din jurul viitorului Bitcoin.
 • Flexibilitatea livrării lanțului de aprovizionare – adică cât de repede se poate modifica raportul de aprovizionare BTC.
 • Utilitatea și cerința pieței valutare.

Ca regulă generală, curbele cererii tind să aibă o pantă negativă, ceea ce înseamnă că, cu cât o anumită marfă are un preț, cu atât va fi mai mică cererea intrinsecă. Se poate observa, de asemenea, că, în majoritatea cazurilor, corelația dintre cantitate și preț este inversă.

În cele din urmă, activele financiare pentru care funcția de cerere este pozitivă sunt denumite bunuri Giffen. Și în timp ce cititorii obișnuiți ar putea clasifica BTC drept unul dintre aceste bunuri – în principal pentru că cererea pentru BTC poate crește odată cu creșterea prețului activului (așa cum sa văzut în timpul creșterii pieței din 2017) – faptul este că oferta totală de BTC este și oferta reală disponibilă sunt două lucruri diferite.

Raritate

După cum am arătat deja mai devreme, aprovizionarea totală cu jetoane a Bitcoin (la un moment dat) este o chestiune de cunoaștere publică – ceea ce înseamnă practic că oricine poate accesa ecosistemul BTC pentru a vedea câte jetoane sunt în circulație. Nu numai că, în total, pot exista vreodată un total de 21 de milioane de monede, ca urmare a cărora Bitcoin are o lipsă de neuitat.

 • În timp ce guvernele din întreaga lume au puterea de a-și crește oferta fiduciară (așa cum și când consideră potrivit), nu se poate face așa ceva când vine vorba de Bitcoin.
 • Numărul total de jetoane a fost predeterminat în protocolul Bitcoin și, prin urmare, nu există posibilitatea ca această cifră să fie modificată în viitor.
 • Numărul total de monede noi adăugate lanțului de aprovizionare BTC poate fi prezis destul de precis de către oricine.
 • Motivul pentru care prețul Bitcoin este atât de volatil este că oferta sa nu poate fi ajustată în funcție de cererea pieței – ca urmare, schimbările cererii tind să apară ca variații ale prețului.

BTC Supply: Cum afectează prețul monedei

Când vorbim despre oferta Bitcoin disponibilă, ne referim la volumul de BTC pe care oamenii sunt dispuși să îl descarce la orice preț dat. Astfel, trebuie făcută aici o distincție clară între oferta disponibilă a monedei și oferta circulantă – aceasta din urmă făcând referire în principal la suma de BTC care a fost deja exploatată, dar care nu este disponibilă pentru cumpărare comercială.

Din punct de vedere matematic, putem da sens întregii situații uitându-ne la următoarea ecuație:

Aprovizionare disponibilă = Aprovizionare circulantă – BTC care sunt reținute sau se pierd

Pe scurt, factorii de bază care determină prețul Bitcoin sunt volumul cumpărat și vândut – adică, dacă volumul de vânzare depășește volumul de cumpărare la un anumit punct de preț, valoarea BTC este obligată să scadă. În același sens, dacă volumul de cumpărare al monedei depășește volumul său de vânzare, valoarea va crește.

Valoare speculativă și intrinsecă: care este legătura aici?

Valoarea intrinsecă a unui activ este în esență valoarea sa financiară reală (așa cum este atribuită de piață). Este determinat de mai mulți factori, cum ar fi costul de producție, utilitatea și funcțiile pieței și deficitul. De exemplu, în cazul fiatului, valoarea lor este direct legată de contractele sociale pe care le posedă. Cu toate acestea, în cazul BTC, moneda nu este afiliată cu nicio entitate guvernamentală și, prin urmare, mulți oameni par să continue să acopere aceeași întrebare din nou și din nou: „Are Bitcoin o valoare intrinsecă reală ca monedă?”.

Pentru ca orice monedă să aibă o valoare intrinsecă, trebuie să evaluăm dacă îndeplinește următoarele trei funcții:

 • Servește ca mijloc legitim de schimb?
 • Poate fi folosit ca un depozit de valoare?
 • Poate fi folosită moneda ca unitate de măsură?

Având în vedere aceste informații, să încercăm să vedem dacă Bitcoin se potrivește criteriului menționat anterior:

 • Bitcoin ca mijloc de schimb: În starea actuală, există în prezent mulți comercianți cu amănuntul / comercianți din întreaga lume care acceptă plăți / remunerații sub forma Bitcoin și a altor criptomonede similare. Și, deși aspectul scalabilității BTC este încă puțin discutabil, mai mulți dezvoltatori lucrează pentru a crea soluții care să ajute la remedierea acestei probleme. De exemplu, semnăturile Schnoor sunt proiectate pentru a permite gruparea și procesarea mai multor tranzacții ca un singur tx – permițând astfel schimburi de valoare mai eficiente.
 • Bitcoin ca SOV pe termen lung: O mulțime de oameni tind să evidențieze volatilitatea BTC-urilor ca un factor de descurajare major atunci când vine vorba de utilizarea sa ca un depozit de valoare. Cu toate acestea, deoarece activul alt principal utilizează un cadru descentralizat care nu este controlat de nimeni, servește ca o opțiune atractivă pentru orice persoană care dorește să-și transfere averea la nivel internațional.
 • Bitcoin ca unitate de măsură: Pentru ca un activ să servească ca unitate de măsură, acesta trebuie să fie stabil. Aceasta este singura caracteristică pe care BTC nu o satisface în întregime.

În plus, puterea unei mărfuri financiare continuă să crească odată cu creșterea numărului de persoane care utilizează activul. În aceeași respirație, puterea unui SOV crește pe măsură ce tot mai mulți oameni încep să aibă încredere în acea marfă. În cele din urmă, ca și în cazul oricărei monede noi, persoanele care intră pe piață mai întâi sunt de obicei cele care pot aduna suma maximă a profitului. Astfel, pentru persoanele care cred că Bitcoin este destinat unor lucruri mari în următorii câțiva ani, nu ar fi o mișcare proastă să investești o parte din economiile tale în oferta criptografică de prim rang.

Acum, că am revizuit o călătorie pe banda de memorie pe toate punctele istorice de discuție bitcoin, să vorbim despre cel mai mare catalizator viitor care să ajute la creșterea valorii Bitcoin la valori maxime din toate timpurile.

Cum funcționează înjumătățirea Bitcoin

Mai 2020 este intervalul de timp estimat pentru ca recompensele blocului minier bitcoin să se împartă la jumătate. Să trecem în revistă cum funcționează bitcoinul și fenomenele de reducere la jumătate a BTC.

Bitcoin Mining se reduce la jumătate în curând, iată de ce contează

Se pare că cele mai bune tipuri de evenimente se petrec la fiecare patru ani. Trebuie doar să ne uităm la lumea sportului pentru a obține câteva testamente în acest sens. Cupa Mondială are loc la fiecare patru ani, la fel cu Jocurile Olimpice.

Pentru lumea blockchain din spatele Bitcoin – susținătorii săi au ceva de așteptat – care este recompensa blocului la jumătate pentru mineri. Nu va fi prima dată când se întâmplă acest lucru; recompensele de bloc s-au depreciat pentru prima dată la sfârșitul anului 2012, după ce au scăzut de la 50 la 25 și apoi din nou la 12,5 Bitcoin în 2016. Al treilea eveniment de înjumătățire va avea loc la aproximativ 20 mai 2020.

La acest eveniment, recompensele blocului se vor înjumătăți din nou de la 12,5 la 6,25 BTC.

Rămâne de văzut dacă a fost prin pură coincidență sau printr-o alegere de proiectare meditată, dar ultimele două cicluri de preț au fost orientate în jurul înjumătățirii recompenselor blocului. Deci, pentru a înțelege mai bine ceea ce avem la dispoziție pentru noi, este important să aruncăm o privire înapoi la ultimele două înjumătățiri și la tipul de impact pe care l-au avut amândoi asupra valorilor ofertei, cererii și prețului Bitcoin.

Scopul acestui lucru este de a formula o explicație mai empirică pentru tipul de cicluri de preț pe care le-am văzut anterior cu ciclurile de preț. Inevitabil, scopul este de a oferi o oarecare perspectivă investitorilor curioși despre ceea ce se va întâmpla în viitorul previzibil.

Primul: prima înjumătățire din 2012 și ciclul de vânzare cu amănuntul asociat

Deci, de ce primește porecla „ciclu de vânzare cu amănuntul”? Acest lucru se datorează în principal faptului că, în acest moment, Bitcoin se afla încă pe marginea veritabilă a pieței de investiții, reușind să obțină primii centimetri de tracțiune prin adoptarea sa de la tehnologi și investitori de retail. La începutul acestui ciclu, întreaga economie din spatele Bitcoin a rămas relativ minusculă în mintea oricărui investitor: și cu greu o ar considera o oportunitate de investiție.

În plus, înainte de începerea primei înjumătățiri în acest ciclu de preț, ciclul anterior s-a încheiat cu prețul global pentru Bitcoin în scădere cu mult peste 90%: scăzând de la 31 de dolari pentru a atinge doar 2 – totul în spațiul 5 luni în cursul anului 2011.

Din fericire, prețul Bitcoin a reușit să revină pe drumul cel bun în noiembrie a aceluiași an până la prima înjumătățire din noiembrie 2012 și a continuat să crească semnificativ în 2013 pentru a atinge un record record de peste 1.200 de dolari..

Dacă aruncăm o privire asupra câtorva metrici de sfeșnic din 2012 până în noiembrie 2013 – putem vedea un model simetric destul de impresionant pentru performanța Bitcoin.

Unul dintre motivele pentru care vedem această creștere altfel impresionantă a prețului se datorează înjumătățirii care a avut loc cu puțin timp înainte – Bitcoin a crescut până la 13 dolari chiar înainte de înmulțirea și a început să atingă maxime uimitoare de 1.200 de dolari după aceea.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, felul de apreciere pe care l-a suportat Bitcoin de la sfârșitul anului 2011 până în 2013 era asemănător creșterii de 350 până la 400 de ori, în funcție de prețul și lichiditatea la care te uiți. Orice multiplicare a acestei valori a venit predominant după înjumătățire, după cum putem vedea.

În timp ce acest lucru a făcut o surpriză plăcută pentru investitori și tehnologi care s-au înfrânat recent. Raliul a fost urmat de o recesiune destul de abruptă care a durat mai mult de 14 luni. Acest lucru a văzut că prețul de bază al Bitcoin a scăzut cu peste 80 la sută, înainte de a atinge suporturi puternice mai mici la 200 de dolari. De acolo, prețul Bitcoin a reușit să se consolideze în jurul valorii de 200-300 în următoarele 10 luni.

Ciclul Venture: a doua jumătate a Bitcoin

Acesta este locul în care Bitcoin devine mult mai interesant pentru lumea care anterior a ridicat-o din ultimul ciclu. Prin urmare, de ce ar trebui să ne referim la acesta ca fiind ciclul de risc, predominant din cauza mai multor firme de capital de risc. cu hedge fund a aruncat o primă privire asupra primului ciclu meteoric de care s-a bucurat Bitcoin.

Acest lucru a dus la faptul că aceștia au cumpărat cu adevărat conceptul de bani digitalizați / descentralizați susținuți de Bitcoin. Însemnând că investitorii mult mai speculativi au început să intre pe piață în acest ciclu.

În plus față de acești investitori individuali, un număr bun de fonduri speculative legate de cripto au fost înființate și au început să facă afaceri; și în timp ce un număr bun dintre acestea ar prospera în acest ciclu, un număr mare dintre ei nu au reușit să supraviețuiască accidentului care a urmat la scurt timp după aceea. Chiar și cu prăbușirea, au existat peste 150 care au continuat cel puțin la următorul ciclu.

În acest ciclu, Bitcoin a reușit să crească substanțial de la începutul lunii noiembrie 2015, când a început cel de-al doilea ciclu de preț la jumătate. În acest interval de 8 luni, acest raliu a continuat cu mult înainte de iulie 2016, când va avea loc înjumătățirea.

Același ciclu și creștere au continuat pentru o perioadă de 24 de luni, mult asemănătoare ciclului anterior, până când Bitcoin a reușit să atingă recordul său istoric de peste 19.892 dolari în decembrie 2017 (Sursa prețului: Coinbase)

Cota de leu din această apreciere, chiar și cu raliul de dinainte de iulie 2016, a venit după înjumătățirea evenimentului. Înainte de aceasta, Bitcoin a reușit să ajungă doar la 650 USD, înainte de a reuși să meargă parabolic la 19.000 USD și nu numai.

Încă o dată, evaluarea Bitcoin a crescut doar de trei ori înainte de înjumătățire, majoritatea fiind după.

După cum mulți dintre noi știm până acum, această creștere meteorică ascendentă a fost urmată rapid de o recesiune de un an pentru Bitcoin. Acest lucru a văzut că prețul său a scăzut cu peste 80 la sută, înainte de a atinge un sprijin mai mic de 3.000 de dolari. În următoarele patru luni, prețul Bitcoin s-a consolidat în jurul valorii de 3.000 – 4.000 USD.

Ciclul instituțional: a treia fază de înjumătățire

Prețul Bitcoin a reușit să continue cu curaj să tranzacționeze în sus, atingând suporturile sale superioare de 5.000 USD în aprilie 2019 și de atunci a depășit acest lucru pentru a ajunge la peste 9.000 USD și vârfuri de peste 10.000 USD, ceea ce poate fi aproape descris ca începutul unui nou ciclu de înjumătățire..

Unul dintre lucrurile care fac acest ciclu (cel mai recent) atât de unic este tipul de relație pe care îl are cu investitorii instituționali în comparație cu precedentele. În ciclurile de investiții anterioare, niciun nume important nu a participat la ele – până la acesta. Unele dintre marile exemple ale acestei schimbări dramatice provin de la companii precum Fidelity, care va ieși cu propria sa soluție de tranzacționare criptografică în viitor..

JP Morgan și CEO-ul său, Jamie Dimon, au fost, de asemenea, supuși unui „interesant” destul de interesant cu privire la perspectiva implicării în criptomonede. Dimon însuși s-a asigurat că nimeni nu era sigur de poziția sa în ceea ce privește Bitcoin în 2017-18, numindu-l fraude în mai multe rânduri. De atunci, JP Morgan a început să ruleze teste ale propriei sale cripte cunoscute sub numele de JPM Coin

Persoane precum Facebook, Google și Twitter, care au impus, de asemenea, interdicții pentru publicitatea criptomonedelor în 2017/18 și-au creat pivoturi proprii. Nimic mai mult decât Facebook, care a planificat (și se luptă) cu propria sa soluție stablecoin – Balanță – împreună cu o cantitate substanțială de instituții care trotează pe glob.

În timp ce soluțiile prezentate atât de JPM, cât și de Balanță nu acceptă direct Bitcoin. Ele reprezintă o schimbare a vânturilor proverbiale pentru investiții pentru criptomonede care anterior erau chiar la marginea marginii investiției cu doar câțiva ani înainte.

Cu acest nou grup de investitori instituționali și autorități de reglementare vine un grad din ce în ce mai mare de scepticism atunci când vine vorba de o gamă largă de proiecte, cripte și companii aflate în căutarea de investiții. Aceiași investitori își iau probabil timp pentru a lua în considerare dacă ar trebui să sprijine / investească într-o monedă descentralizată sau distribuită precum Bitcoin sau să supună controlul monedei marilor corporații și instituțiilor financiare.

Ciclurile de înjumătățire minieră: forma ciclurilor de înjumătățire

Iată câteva dintre constatările majore pe care am reușit să le vedem din ciclurile anterioare.

Prima înjumătățire: (28 noiembrie 2012)

Raliu de preț: A crescut de patru ori înainte de înjumătățire înainte de a crește valoarea cu 350-400X

Durata raliului: Raliu de 12 luni înainte de înjumătățire și evaluări crescute la 12 luni după (24 de luni)

Declinarea post-raliu: – Da, Bitcoin a scăzut de 0,83 ori valoarea sa înainte de a se acumula la aproximativ 200-300 de dolari pentru aproximativ 10 luni după aceea.

A doua înjumătățire: (9 iulie 2016)

Raliul de prețuri: Bitcoin a reușit să crească valoarea de trei ori înainte de a se înjumătăți. După aceasta, valoarea Bitcoin a crescut de peste 90 de ori.

Durata raliului: Aprecierea a început cu aproximativ 9 luni înainte de înjumătățire. Odată ce s-a produs înjumătățirea, aprecierea prețului a crescut timp de 16 luni după aceea.

Declinarea post-raliu: – Da, Bitcoin a scăzut pe o perioadă de 12 luni, ridicând valoarea de 0,84 ori mai mare decât valoarea sa înainte de a se consolida la o gamă puternică de aproximativ 3 până la 4.000 de dolari; de peste 10 ori acumularea sa anterioară / pragul de sprijin inferior.

A treia înjumătățire: (Se estimează că va avea loc în jurul datei de 20 mai 2020)

Deși o anumită cantitate din acest lucru rămâne teoretică, în prezent asistăm la un raliu impresionant pe parcursul a 13 luni; reușind să împingă deasupra suporturilor inferioare anterioare de 3-4.000, lovind suporturile superioare de aproape 10.000 $.

Există câteva numere destul de interesante și modele recurente din ciclurile de înjumătățire pe care le-am văzut până acum. Dar există o întrebare care rămâne cea mai remarcabilă dintre toate. Și de aceea marea majoritate a mitingului a avut loc după ce a avut loc înjumătățirea, spre deosebire de înainte?

Aceste evenimente nu sunt spontane; sunt bine cunoscuți și considerați profund de membrii comunității Bitcoin. Ca urmare, piețele anticipează rapid impactul pe care îl va avea asupra cererii și ofertei. Dar, cu toate acestea, ați crede că Bitcoin și piețele sale asociate s-ar putea consolida cu mult înainte de înjumătățire; făcând impactul său mult mai dezactivat.

Unul dintre răspunsurile mai evidente la întrebările menționate mai sus ar fi, totuși, că, cu o reducere pentru a bloca recompensele, investitorii ar vedea acest lucru ca un timp de cumpărare critic. Dacă Bitcoin este injectat în ecosistem într-un ritm redus, acest lucru ar putea provoca cumpărarea reacționară? Dar merită să ne adâncim un pic mai mult.

Venituri din aprovizionare și mineri

Prețul oricărui activ, indiferent de ce tip de piață se află, va echilibra întotdeauna inevitabil oferta și cererea după un timp. Așa cum s-a discutat anterior și pe scurt, una dintre explicațiile principale pentru care reducerea la jumătate a Bitcoin are ca rezultat o creștere a timpului este faptul că este orientat către oferta și se bazează pe activitățile minerilor..

Acești mineri joacă un rol major, datorită sistemului consensului Proof of Work pe care se bazează Bitcoin; confirmarea tranzacțiilor în cadrul rețelei. După ce au confirmat cu succes tranzacțiile, acești mineri sunt recompensați cu Bitcoin nou creat pentru eforturile lor.

Acest lucru îi face în mod eficient furnizori marginali care dețin sau vând de multe ori nou-născutul Bitcoin pe care l-au câștigat, adăugându-l în mod eficient la oferta sa totală circulantă. Cu orice înjumătățire care are loc, cantitatea de Bitcoin nou pe care minerii o contribuie la economia generală scade. Drept urmare, utilizatorii din comunitate vor cere un preț mai mare pentru aceasta.

Acesta este același tip de logică din spatele tranzacționării ca întreg; dacă există un fond mai mic de Bitcoin, cumpărătorii vor depăși și mai mulți bani.

Una dintre celelalte componente care intră în ecuația ofertei, care nu face obiectul multor discuții. Aceiași mineri furnizează de fapt două tipuri de venituri – noul bitcoin pe care îl „mina” împreună cu taxele pentru orice tranzacție pe care o confirmă.

Acesta din urmă este de fapt mai interesant de discutat – mai ales având în vedere faptul că odată ce toate cele 21 de milioane de Bitcoin au fost extrase și adăugate în circulație, taxele de tranzacție vor fi singura sursă de venit pentru acești mineri..

În timp ce aceste comisioane de tranzacție provin de la tranzacții de la egal la egal în aprovizionarea existentă cu BTC, nu există cu adevărat nicio diferență în perspectiva minerilor ca sursă de venit. Minerii sunt la fel de susceptibili să vândă orice Bitcoin pe care îl obțin pentru a acoperi cheltuielile pe care le acumulează în timp, cum ar fi personalul (dacă sunt suficient de mari), electricitate, hardware etc..

Una dintre ecuațiile care pot ajuta la atingerea fundului problemei ofertei marginale este probabil următoarea:

Aprovizionare marginală = Venituri miniere = Bitcoin extras + Taxe de tranzacție

Cantitatea zilnică de Bitcoin extras

Înainte de primul eveniment înjumătățit, a existat un volum zilnic de exploatare de peste 7.500 Bitcoin, care a fost extras zilnic și adăugat în oferta totală de circulație. Odată ce a avut loc prima înjumătățire, aceasta a scăzut la aproximativ 4.000 în aceeași durată. Odată cu anul 2016, aceeași sumă zilnică a scăzut la 1.900-2.000. Cu următoarea înjumătățire, acest lucru se va deprecia la aproximativ 1.000 Bitcoin pe zi.

Dacă ne uităm la același lucru în termeni de dolari SUA și vedem un tip foarte diferit de model și imagine. Când a avut loc prima înjumătățire, prețul Bitcoin a fost de aproximativ 13 USD, cu oferta zilnică redusă la 4.000 BTC. În dolari, acest lucru a echivalat cu o reducere a ofertei în valoare de 52.000 USD.

Când a avut loc a doua înjumătățire, prețul Bitcoin a fost de 650 USD când s-a întâmplat. Însemnând că oferta a scăzut cu peste 2.000 BTC (1,3 milioane de dolari).

Deci, ipotetic, dacă prețul Bitcoin rămâne relativ static până la începutul următoarei înjumătățiri, ceea ce înseamnă că acesta se ridică în jurul valorii de 10.000 USD. La acest tip de preț, reducerea ofertei zilnice atinge 1.000 BTC, care se ridică la 10 milioane de dolari

Cu aceste tipuri de numere, aceasta este o ofertă redusă cu un preț de aproximativ 300 de milioane de dolari. Și în decursul unui an, asta înseamnă mai mult de 3,6 miliarde de dolari.

Reducerea lichidității Bitcoin cu reducerea la jumătate

Această scădere globală a ofertei marginale are un efect asupra lichidității subiacente. Dar cum te poți măsura de fapt? Cea mai bună modalitate este printr-o rată a inflației pentru Bitcoin, care compară direct oferta recent inclusă cu oferta circulantă totală, dar încă nu oferă o valoare semnificativă.

Acest lucru se datorează în principal faptului că o mare parte din aprovizionarea cu Bitcoin nu este lichidă din punct de vedere tehnic – au păstrat într-un număr dacă investitorii au portofele de luni, chiar și de ani.

Unul dintre celelalte tipuri de valori pe care le-am putea folosi este o comparație a lichidității reduse datorate oricăreia dintre aceste înjumătățiri cu valoarea tranzacționării zilnice de schimb. Din păcate, volumul de tranzacționare raportat de bursele de criptomonede tind să fluctueze în funcție de bursa pe care o utilizați ca punct de referință. Adică nu sunt fiabile.

Unul dintre studiile oferite de Bitwise pentru US Securities and Exchange Commission a demonstrat că un procent uimitor de 95% din volumul de tranzacționare la bursă ar trebui tratat ca suspect într-o anumită măsură.

Cu referire la valorile de la CoinMarketCap, mai mult de 2 milioane de tranzacții legate de Bitcoin pe bursele de criptare au loc zilnic. Cu ratele actuale de recompensă pe blocuri de care se bucură minerii, echivalentul a 2.000 BTC se adaugă la livrarea lichidă de Bitcoin în fiecare zi. Luând acest lucru în mai mult timp – adică 60.000 de Bitcoin noi care intră în aprovizionare cu lichid lunar și aproape trei sferturi de milion în fiecare an.

Ceea ce înseamnă, de asemenea, este că piața are toată capacitatea de a absorbi peste 2,75 milioane BTC în aprovizionarea sa anuală cu lichid. Odată cu reducerea la jumătate a acestor recompense de blocuri anul viitor, iar reducerea acestei oferte circulante la 1.000 BTC fiind exploatată zilnic, aceasta ar reduce oferta la 2.365 milioane. Aproximativ, aceasta echivalează cu o reducere de 13% a aprovizionării anuale cu lichide.

Dimpotrivă, dacă ar trebui să luăm în considerare rapoartele conform cărora 95% din volumul de tranzacționare raportat este suspect, atunci acest volum real ar fi mult mai aproape de 100.000. Iar cu următoarea înjumătățire, acest lucru ar reduce reducerea ofertei anuale de la 830.000 la doar aproximativ 465.000; ceea ce înseamnă o reducere anuală cu 44% a aprovizionării cu lichid.

Taxele de tranzacție și impactul acesteia asupra ofertei marginale

Să discutăm despre al doilea element al veniturilor minerilor. Încă din 2015, rețeaua de însoțire a Bitcoin a fost responsabilă pentru procesarea a peste 100.000 de tranzacții zilnic. Rețeaua a reușit să atingă un maxim istoric de aproximativ 500.000 de tranzacții în decembrie 2017. Volumul tranzacțiilor a scăzut semnificativ după atingerea acestui vârf, înainte de a crește din nou constant, atât în ​​2018, cât și în 2019.

Cu excepția perioadei de 12 luni dintre 2017 și 2018, când comisioanele de tranzacție au explodat în același timp, graficul de bază demonstrează că felul comisioanelor zilnice de tranzacție au rămas, din fericire, sub 200 BTC. În cursul anului 2019, taxele zilnice de tranzacție s-au situat în medie la aproximativ 70 de Bitcoin.

Putem teoretiza că taxele de tranzacție reprezintă, de asemenea, o corelație destul de puternică în comparație cu prețul bitcoin ori de câte ori se adună – aceste taxe de tranzacție (atunci când sunt măsurate în termeni BTC) au reușit să crească odată cu prețul Bitcoin.

Atunci când comparăm cantitatea de Bitcoin extrasă împreună cu taxele de tranzacție, ne permite să înțelegem mai bine veniturile minerilor, împreună cu oferta marginală zilnică pe care o introduc comunității..

Orice nou bitcoin extras a fost sursa principală de venit pentru mineri istoric vorbind. Chiar și acum, taxele de tranzacție care provin dintr-un volum mediu de tranzacții de 70 BTC pe zi sunt încă cartofi virtuali mici, comparativ cu cei 2.000 de Bitcoin noi care se extrag zilnic..

Pe de altă parte, pe măsură ce începem să vedem o tendință ascendentă a numărului de tranzacții, iar recompensele în bloc continuă să se înjumătățească, doar câțiva ani separă momentul în care minerii vor ajunge să se gândească la aceste taxe de tranzacție ca fiind sursa lor principală de venituri.

Preț, ofertă și cerere

Am reușit deja să sapăm în domeniul aprovizionării într-o măsură extinsă. Acum vom continua și vom face același lucru cu cererea.

Bitcoin, așa cum este cunoscut ca fiind, este cea mai populară iterație a unei rețele digitale, descentralizate, monetare. Spre deosebire de orice alt tip de rețea socială de acolo care funcționează cu surse indirecte de venit (dintre care cea mai comună este publicitatea) – Bitcoin are de fapt o relație directă cu minerii săi.

Numărul de utilizatori din rețeaua Bitcoin poate fi calculat cu ușurință privind numărul total activat (care a crescut la mai mult de 40 de milioane cu viteză de rupere), cu încă 8 milioane de utilizatori adăugați doar în această parte a anului 2019. Rețeaua a explodat dramatic de când a fost introdusă pentru prima dată.

Conform legii Metcalfe – valoarea unei rețele este de fapt proporțională cu pătratul nodurilor sale.

Având în vedere faptul că există o ofertă limitată a acestor monede, este destul de simplu să vedem că prețul Bitcoin va continua să crească odată cu relativitatea la creșterea rețelei în ansamblu..

Orice tip de activ care are un preț stabil demonstrează clar că are utilitate ca mijloc de schimb și multe altele. Dar, odată cu creșterea prețului unui activ rar, vedem o creștere respectivă a interesului investitorilor în acesta ca un depozit de valoare. Și tocmai acest lucru duce la creșterea cererii.

De atunci au existat mai multe dovezi cu privire la influența cererii asupra prețului, corelațiile fiind văzute într-un mod corelativ cu creșterea activității blockchain. Activitățile de tranzacție pe Bitcoin suferă întotdeauna modele de scădere și curgere în corelație cu prețul.

Este demn de remarcat faptul că ne uităm la numărul de tranzacții, și nu la valoarea subacvatică în dolari a acestor tranzacții.

Recapitulare explicație explicativă pentru exploatarea Bitcoin Mining în jumătate

Deci, să mergem mai departe și să folosim genul de dovezi pe care le-am acumulat până acum pentru a formula un fel de explicație pentru aceste tipuri de cicluri de preț.

Având în vedere narațiunea în creștere a Bitcoin ca un fel de aur digital a câștigat o creștere a impulsului, cererea pentru Bitcoin a crescut în mod surprinzător. Acest lucru este demonstrabil din numărul tot mai mare de portofele digitale și fizice, tranzacții, căutări, precum și acoperirea media pe o bază mai largă.

Conform unora dintre înjumătățirile pe care le-am văzut de la comunitatea Bitcoin, aceste cicluri au trecut prin următoarele faze.

 • Preînjumătățire – Evenimentul la înjumătățire are ca rezultat o reducere de înțeles a aprovizionării cu lichid a Bitcoin (acest lucru este încă greu de măsurat, deoarece datele de tranzacționare sunt în mare măsură nesigure). Prețul Bitcoin sfârșește printr-un raliu susținut în anticiparea evenimentului la jumătate.
 • După înjumătățire – Această creștere a prețului Bitcoin atrage o cerere din ce în ce mai mare din partea investitorilor de tot felul, inclusiv VC-uri, cumpărători instituționali, fonduri speculative etc. Această cerere crescută depășește așteptările, întrucât prețul continuă să crească în sus după înjumătățire. Această creștere a cererii provine dintr-o creștere a prețului, care a fost subestimată brut în ciclurile anterioare.
 • Bulă de prețuri – Această creștere a prețurilor favorizează o frică mai largă de lipsă (FOMO) în rândul cumpărătorilor și atrage un volum mai mare de speculații în rândul investitorilor. O balon se formează în jurul valorii pe măsură ce ating valori maxime record. Aceste prețuri speculative depășesc pragul dintre stabil și nesustenabil, balonul izbucnind inevitabil.
 • Accidentul – Această prăbușire a prețurilor are ca rezultat o reducere respectivă a cererii de investiții, în mare măsură în care creșterea prețurilor a dus la o creștere respectivă a cererii, un număr de investitori părăsind fondul.
 • O bază nouă – Bitcoin reușește să găsească un punct stabil de preț, să consolideze și să găsească echilibru la prețul acestei oferte marginale. Apoi formează o bază nouă, care este altfel mai mare decât baza ciclului anterior.
 • Și înapoi la prima etapă

Rămâne important să clarificăm aici că acest tip de logică depinde de cererea evidentă care este evocată de Bitcoin ca un fel de aur digital în mintea investitorilor, precum și de poziția sa deja cunoscută ca primul activ criptografic..

Unul dintre punctele de contrast de luat în considerare este funcția Litecoin, care este un derivat greu al Bitcoin. Propriul său tip de înjumătățire este destul de interesant pentru a fi atent, deoarece îi lipsește o narațiune și o cerere în general puternice, mai ales în comparație cu Bitcoin. Ca urmare, ciclurile Litecoins nu au urmat același tip de model.

Piețele sunt foarte febrile, volatile și totuși, lucruri extrem de inteligente – învață și evoluează – cu aceste două cicluri, există diferențe subtile între cele două. Următorul ciclu de înjumătățire va fi interesant de urmărit.

Revoluția continuă a Bitcoin

Încă din zorii timpului, banii au fost un mijloc de schimb de articole și bunuri de valoare pentru o sumă standardizată în care două sau mai multe persoane sunt de acord. Și în ultimele două decenii, realitatea digitală a comerțului electronic ar putea faza și modernizare într-o nouă existență a comerțului virtual. Cu o singură carte albă, o bucată de software și lumea de folosit – în doar un deceniu Bitcoin a schimbat jocul și va continua să schimbe standardul monetar. Banii programabili sunt următorul val în lupta pentru viitorul finanțelor.

Acest ghid de resurse despre Bitcoin a fost creat pentru a vă ajuta să stăpâniți cripto-innincepțiile bitcoin. De la învățarea a ceea ce este bitcoin și a naturii sale cripto-active valorizate din punct de vedere economic, până la sfaturi despre cumpărarea bitcoinului până la modul în care funcționează prețul bitcoinului, obiectivul dacă a fost oferit un ghid autentic, care nu este obscur, a gustului din spatele strălucirii bitcoinului a fost început aici. Învățarea despre cronologia istorică a prețurilor bitcoin a evenimentelor și prognozarea catalizatorilor de creștere a bitcoinului au fost cireșele de sus, deoarece toate previziunile prețurilor bitcoin pot fi greu de înțeles, dar fenomenul criptomonedelor este printre noi toți și lumea urmărește căile Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map