Komplett guide til Bitcoin Mempool

Hvis du har vært i kryptovalutamarkedet en stund, har du kanskje hørt om Bitcoin mempool. Dette er helt klart en viktig del av Bitcoin (BTC) som vil hjelpe deg å forstå hvordan nettverket fungerer.

I denne guiden skal vi dele med deg all informasjonen du trenger om Bitcoin mempool. Ikke bare dette, du vil få data om hvordan du analyserer det, hvor du skal se etter det og mange andre ting. Hvis du er en kryptovaluta-analytiker eller bare en entusiast, vil dette være et viktig verktøy for deg.

Hva er Bitcoin Mempool?

Dette er det grunnleggende spørsmålet som vi alle stiller: “hva er Bitcoin mempool?”. Svaret er ett og er veldig enkelt: Bitcoin mempool viser informasjon om alle transaksjonene som venter på å bli bekreftet i Bitcoin-nettverket.

Disse transaksjonene venter, og de bør inkluderes så snart som mulig i neste Bitcoin-blokk. Jo større Bitcoin mempool-størrelse, jo større antall transaksjoner som ennå ikke er bekreftet.

Bitcoin mempool kan analyseres gjennom et bredt spekter av beregninger. De viktigste er følgende:

  • Ubekreftet antall transaksjoner (dette er Mempool Bitcoin bruker)
  • Ventende transaksjonsgebyr (avgiftene som blir gitt til gruvearbeidere)
  • Mempool størrelse (hvor stor er bitcoin mempool etterslaget)

Denne informasjonen om Bitcoin mempool er absolutt enorm og kan være veldig nyttig. Vi kan forstå overbelastningen i nettverket på bestemte tidspunkter. Dette kan deretter knyttes til andre faktorer som finner sted i Bitcoin og på nettverket. Du kan se Bitcoin mempool-diagrammet nedenfor.

Bitcoin mempool-diagram

Når vi sender en transaksjon med Bitcoin, må den behandles av gruvearbeiderne. Gruvearbeidere er de brukerne som har ansvaret for å bekrefte BTC-transaksjoner. Ved å bruke spesialiserte maskinvareenheter kan gruvearbeidere behandle transaksjoner og legge dem til i en blokk.

Hver Bitcoin-blokk behandles hvert 10. minutt, og den har 1 MB størrelse. Det gjør at mer enn 500 transaksjoner kan behandles per blokk i gjennomsnitt. Grensen for BTC-transaksjoner per sekund er for tiden mellom 2 og 7. Det betyr at blokker vil kunne støtte så mye som 4200 transaksjoner.

Gruvearbeidere blir belønnet for å ha behandlet disse transaksjonene. Det er to måter for gruvearbeidere å bli belønnet på:

  • Transaksjonsgebyrer
  • Blokker belønninger

For tiden kommer de fleste av belønningene som minearbeidere mottar fra blokkbelønninger. Transaksjonsgebyrer er fortsatt veldig små for gruvearbeidere å betrakte dem som en viktig inntektskilde. Hver blokk belønner gruvearbeidere med 6,25 BTC. Gruvearbeidere ville ikke kunne operere uten blokkbelønningene. I stedet mottar Ethereum (ETH) gruvearbeidere mer penger fra transaksjoner enn fra blokkbelønning.

I de neste avsnittene skal vi dele med deg informasjon om hvordan Bitcoin mempool fungerer. Videre vil du lære hvordan du kan prioritere transaksjoner og hvor du kan sjekke Bitcoin mempool live.

Hvordan fungerer Bitcoin Mempool?

Bitcoin-mempool fungerer på en veldig enkel måte. Det rapporterer bare til oss antall transaksjoner på Bitcoin-nettverket som fortsatt er ventende. Venter betyr at de fortsatt venter på å bli godkjent av gruvearbeiderne.

Gruvearbeidere vil selvfølgelig prioritere noen transaksjoner fremfor andre. Men hvordan kan de bestemme hvilke transaksjoner de skal prioritere? Dette vil avhenge av gebyret per transaksjon. Dette kan sees i ventende transaksjonsgebyrer i diagrammet nedenfor.

Bitcoin Mempool-avgifter

Dette bildet viser gebyrene som fremdeles venter på BTC-nettverket. Hvis gruvearbeidere bestemmer seg for å prioritere transaksjoner, vil de absolutt gjøre det med de som har høyest gebyr. Dette er representert i kartene med den røde fargen.

Mens de fleste av transaksjonene betaler et overføringsgebyr mellom 0 og 10 satoshier per byte (blå farge), betaler bare en liten del av transaksjonene mer enn 140 satoshier per byte. I det andre diagrammet ser vi likevel at de fleste av belønningene til gruvearbeidere kommer fra det minste antallet transaksjoner.

Generelt er Bitcoin-transaksjoner 250 byte store. Det betyr at de som betaler minst 140 satoshier per byte, til nåværende priser, betaler mer enn $ 6,78 dollar per overføring. Dette er lik 35.000 Satoshier (0.00035 BTC). Selv om dette virker som en stor pris, sammenlignet med andre kryptotransaksjoner, er Bitcoin det sikreste blockchain-nettverket i verden.

Disse overføringene er relatert til store brukere som kanskje sender flere tusen dollar. Bitcoin er tillatelsesfritt, desentralisert og sikkert. Dette er grunnen til at brukerne er klare til å betale for større summer for å få gjennomført pengene sine. Å bruke tradisjonelle økonomiske løsninger vil ikke gi brukerne de samme fordelene som Bitcoin. Det er også verdt å påpeke at uansett hvor stor transaksjonen er, vil gebyrene velges av avsenderen. Selvfølgelig er det absolutt viktig å prioritere store transaksjoner. Det betyr at hvis du sender store mengder BTC, bør du betale høyere avgifter. Dette vil sikre at midlene når mottakerens lommebok i løpet av kortest mulig periode.

Gruvearbeidere kommer absolutt til å prioritere overføringene som gir dem de største avgiftene. Dermed kommer de røde transaksjonene til å bli presset først, og de blå og grønne transaksjonene må vente lenger.

Hvor er Bitcoin Mempool?

Bitcoin mempool lagrer transaksjoner som ennå ikke er behandlet. Dette gjør at verdifull informasjon kan brukes av analytikere og brukere av Bitcoin-nettverket. Alle transaksjonene som er vist i mempool er ennå ikke inkludert i en blokk.

Nodene i Bitcoin-nettverket vil sjekke gyldigheten av transaksjonene. Hvis alle dataene som leveres av disse overføringene er korrekte, blir de lagt til mempool.

Det er verdt å nevne at det ikke er et universelt basseng. Hva betyr det? Det betyr at hver node vil motta transaksjoner på forskjellige tidspunkter. Dette er grunnen til at de vil behandle de med de høyeste gebyrene.

Brukere kan få tilgang til Bitcoin mempool gjennom forskjellige nettsteder som gir informasjon om den. Blockchain.com deler veldig interessante data om Mempool. Du kan sjekke flere beregninger relatert til den. Det inkluderer antall Mempool-transaksjoner, vekst av mempool-størrelse, mempool-størrelse (i byte) og mange andre.

Et annet nettsted som skal gi verdifull informasjon om Mempool er jochen-hoenicke.de. Dette nettstedet er veldig enkelt, men samtidig inneholder det all informasjonen som skal deles om den. Du finner alle dataene som kreves for å analysere bitcoin mempool.

Dette nettstedet vil også dele Bitcoin mempool live med deg. Alle dataene vil bli delt og vist der. Du kan også velge tidsperioden dataene skal vises for. En ekstra måte å få Bitcoin mempool live på er å kjøre din egen node. Vi vil dele mer informasjon om det i de neste avsnittene.

Hva er Mempool Priority?

Som vi har nevnt tidligere, kan hver Bitcoin-blokk behandle et begrenset antall overføringer. Når antall overføringer overstiger antall transaksjoner en blokk kan håndtere, vokser bitcoin mempool-etterslaget.

Når Bitcoin mempool-etterslaget vokser, begynner gruvearbeidere å prioritere overføringene med de høyeste avgiftene. Jo høyere gebyr jo raskere blir overføringen behandlet. Jo lavere avgiften du betaler, jo lenger tid tar det overføringen å bli behandlet.

Prioriteten kommer til å være for de brukerne som betaler høyere avgifter. Tilbake i 2017 overgikk avgiftene per BTC-transaksjon $ 50. På den tiden var overføringene på Bitcoin-nettverket så mange at bare de med de høyeste avgiftene ble behandlet.

Bitcoin-transaksjonsgebyrer

Diagrammet som vi har delt ovenfor, kan gi oss verdifull informasjon om bitcoin mempool-etterslaget. Når avgiftene er høyere, bør vi tenke at det er vanskelig å bli prioritert av gruvearbeidere. Det betyr at det er et etterslep som vokser på bitcoin mempool.

I dette Bitcoin-mempool-diagrammet ser vi hvordan det er fire hovedperioder med overbelastning i nettverket. De første piggene representerer utvidelsen av Bitcoin-oksemarkedet i 2017. Den tredje piggen er relatert til den bullish perioden opplevd i midten av 2019. Den siste økningen i bitcoin mempool-etterslaget er nå knyttet til den nylige BTC-prisytelsen. Som du kan se, er det også en sammenheng mellom Bitcoin-avgifter og bitcoin mempool-etterslep.

Bitcoin Mempool

Størrelsen på bitcoin mempool har en tendens til å vokse når markedet er bullish. Når Bitcoin og kryptokurver rykker høyere, utfører handelsmenn, investorer og detaljbrukere transaksjoner. I stedet, når markedet er i en bjørnetrend, er det mindre interesse for BTC og behandling av overføringer. Dermed forventes bitcoin mempool-størrelsen å være mindre.

Det beste du kan gjøre mens du utfører BTC-overføringer, er å analysere bitcoin mempool-etterslaget. Dette vil hjelpe oss å forstå om vi skal betale høyere avgifter enn vanlig eller ikke. Vi må også tenke på hvilken som er prioriteten vi har for overføringen. Hvis vi vil at midlene skal leveres i neste blokk, bør vi betale et større gebyr.

Hvis vi ikke bryr oss om tiden det kan ta før transaksjonen bekreftes, kan vi ganske enkelt betale et mindre gebyr. Det vanlige er å betale standardavgiften for at en overføring skal prioriteres av gruvearbeiderne. Likevel vil Bitcoin mempool være veldig nyttig for oss å forstå hva som er transaksjonsforsinkelsen i nettverket.

Hvordan sjekke Bitcoin Mempool?

Det er forskjellige måter å sjekke Bitcoin mempool på. Du kan ganske enkelt besøke nettstedene vi har delt med deg før: jochen-hoenicke.de og Blockchain.com. I stedet, hvis du vil vite mer informasjon om mempool, kan du kjøre din node og få oppdatert informasjon på Bitcoin-nettverket.

Bitcoin-noder er deltakere i Bitcoin-nettverket som overfører informasjon om transaksjoner. Fullstendige Bitcoin-noder gjør Bitcoin-nettverket sikkert, og de verifiserer transaksjoner og blokkeringer. Hvis du kjører din egen Bitcoin-node, kan du få oppdatert informasjon om Bitcoin mempool.

Å ha en Bitcoin-node er kanskje ikke så lett for brukere som ikke har nødvendig utstyr. Videre krever brukerne også teknisk kunnskap for å kunne håndtere en Bitcoin-node. Å bruke en Bitcoin-node for å sjekke Bitcoin mempool kommer til å være det beste alternativet. Du vil ha pålitelig informasjon i stedet for å stole på andre.

Imidlertid gir kryptomarkedet også verdifull informasjon til brukerne. Blockchain.com og Jochen-Hoenicke har vært i drift i flere år. Dataene de gir er vanligvis veldig nøyaktige, og de brukes av analytikere fra hele verden. Dette vil være den beste ventetiden når det gjelder tidsforbruk og brukervennlighet for å sjekke Bitcoin mempool.

Selv om disse to nettstedene har data om etterslagsrapportering, vil bruk av en Bitcoin-node gi deg tilgang til Bitcoin mempool live. Hvis du allerede kjører en node, kan du begynne å sjekke denne informasjonen selv. I kryptovalutamarkedet pleier alt å dreie seg om å redusere tilliten. “Ikke stol på, bekreft.”

Konklusjon om Bitcoin Mempool

Denne guiden tar sikte på å dele med deg hva Bitcoin mempool er, hvordan den fungerer og mer. Du har lært hvor er Bitcoin mempool, som er mempool prioritet og mange andre ting.

Bitcoin mempool kommer til å gi deg verdifull informasjon om den nåværende tilstanden til Bitcoin-nettverket. Den deler brukernes data om bruk og avgifter. Dataene kan ekstrapoleres med andre indikatorer for å forstå perioder der et stort antall overføringer blir behandlet. Videre kan du få data om BTC-avgifter og forstå hvordan du kan prioritere overføringene dine.

Du kan nå også vite hvordan du sjekker Mempool, hvordan du får tilgang til den og hvordan du viser et bredt spekter av diagrammer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map