3 grunner til at ETHs pris treffer gassen – og hva som står på spill for Ethereums fremtid

Ethereum har mildt sagt hatt et sterkt 2020. Prisen på prosjektets opprinnelige mynt, Ether (ETH), er opp til 200% fra nå til dette tidspunktet – med 90% av den totale sirkulasjonsforsyningen i lønnsomme stillinger.

Hva er det som driver den bemerkelsesverdige etterspørselen etter det første og fremste altcoinet? OKEx Insights tar et dypdykk i de grunnleggende faktorene som påvirker prisen på Ether, mens de også gjør noen tekniske analyser for å undersøke hvor det kan gå herfra.

OKEx-prisdiagram for Ether (ETH). Kilde: OKExOKEx-prisdiagram for Ether (ETH). Kilde: OKEx

Ethereum 2.0 driver etterspørselen etter innsats

Den mest åpenbare faktoren som driver prisen på Ether oppover, er den forventede lanseringen av Ethereum 2.0, hvis testnett gikk live 4. august.

Den neste utviklingen av den nest største kryptovalutaplattformen vil spesielt overføre nettverkets konsensusalgoritme fra en energiintensiv proof of work-mekanisme til en mer miljøvennlig proof-of-stake-modell. I stedet for å stole på gruvearbeidere for å verifisere transaksjoner på Ethereum-blockchain, er den innkommende PoS-modellen avhengig av innskytere – de brukerne satser summen av Ether – for å opprettholde nettverkets sikkerhet..

Ethereum 2.0-interessenter vil være de som får blokkbelønninger i det nye systemet, som noen kan se som en mulighet til å tjene passiv inntekt. For å delta som validator, trenger en bruker imidlertid 32 ETH – verdien av disse er omtrent $ 12.400, per tidspunkt for dette skrives.

Med den økende etterspørselen etter å bli validator ettersom lanseringen av Ethereum 2.0 beveger seg nærmere og nærmere, er det grunn til at etterspørselen etter å samle 32 Ether til en ønskelig pris er delvis ansvarlig for økningen i ETH-prisen..

Ethereum-derivatvolumene treffer nye høyder

Økningen i Ether-priser kan også – i det minste delvis – tilskrives økningen i ETH-derivathandelsvolumet.

Selv om Bitcoin-futures dominerer kryptovalutaderivatmarkedet, øker handelsvolumet for Ether-futures – og stiger raskt. I september 2019 var forholdet mellom ETH og BTC-futures omtrent 8%. Som bemerket av Blokken, tallet har nå vokst til 29%.

Aggregerte daglige volumer for ETH-futures har også økt dramatisk de siste månedene – nærmer seg rundt 14 milliarder dollar, i henhold til data hentet fra skjev. Dataanalyseselskapet også bemerket den søndag 2. august så høye volumer.

Diagram som illustrerer aggregerte daglige volumer for ETH-futures. Kilde: skewDiagram som illustrerer aggregerte daglige volumer for ETH-futures. Kilde: skew

Spesielt på OKEx har vi også sett en betydelig økning i de daglige volumene for ETH-futures, etter å ha nådd omtrent 3,5 milliarder dollar – spesielt høyere enn marshøyden på rundt 2 milliarder dollar..

Diagram som illustrerer daglige volumer for ETH-futures på OKEx. Kilde: skewDiagram som illustrerer daglige volumer for ETH-futures på OKEx. Kilde: skew

Den åpne interessen for OKEx fortsatte å sette nye rekorder den siste uken og nådde en heltidshøyde på $ 352 millioner tidlig på morgenen 2. august – noe som var nesten det dobbelte av forrige høyde sett i februar.

ETH-futures åpner interesse. Kilde: OKExETH-futures åpner interesse. Kilde: OKEx

Dessuten øker økende entusiasme for handel med ETH raskt kostnadene ved å ha lange posisjoner. ETH-finansieringsrentene økte til over 0,2%, hver 8. time. Dette er et tydelig tegn på at markedet er overopphetet, ettersom en finansieringsrate på 0,2% betyr at en 20x leveraged trader betaler 4% hver åttende time.

ETH evig swap-finansieringsrate. Kilde: OKExETH evig swap-finansieringsrate. Kilde: OKEx

DeFi-mani låser opp ETH

Mens Ethereum 2.0 er i horisonten, er desentralisert finansiering allerede her – og manien rundt den utvilsomt driver opp prisen på Ether.

Desentralisert finansiering består av en rekke ikke-depot tilbud, men de mest bemerkelsesverdige og hypede er de som tilbyr skyhøye renter. I et forsøk på å tjene penger på DeFi-mani, har brukerne satt inn ETH i massevis. I følge DeFi Pulse er det for tiden 4,282 millioner Ether låst i DeFi – en økning på nesten 20% fra 3,426 låst bare en måned før. Når det gjelder USD, er mengden ETH låst verdt omtrent 1,66 milliarder dollar.

Diagram som illustrerer mengden Ether låst i DeFi. Kilde: DeFi Pulse

Videre har Ethereum-bensinpriser steget nesten 20 ganger siden begynnelsen av året, ifølge data fra Etherscan – og veksten av DeFi og gassbruk viser en positiv sammenheng.

Ethereum gjennomsnittlig bensin prisdiagram. Kilde: EtherscanEthereum gjennomsnittlig bensin prisdiagram. Kilde: Etherscan

ICO-mani er borte (men ikke glemt)

Den enorme hypen rundt Ethereum-sentrert desentralisert økonomi minner om altcoin-innsamlings-mani i 2017 og tidlig 2018.

Ethereum-drevet innsamlingsarbeid, kjent som innledende mynttilbud eller ICO, var i hovedsak kryptovalutaindustriens versjon av det tradisjonelle børsintroduksjonen, eller børsintroduksjon – minus reguleringen. Bedrifter eller enkeltpersoner som ønsker å skaffe penger til å lage et nytt kryptokurrencyprosjekt, kan utstede Ethereum-baserte tokens til investorer i bytte mot Ether.

I de fleste tilfeller kan de nylig utstedte tokens selges for store fortjenester en gang utstedt og notert på kryptovaluta-børser. Dette ansporet igjen etterspørselen etter ETH, da overskuddssøkende investorer så ut til å helle ETH i alt tilgjengelig token-salg. På toppen av ICO-boblen var en Ether verdt i underkant av $ 1500.

Diagram som illustrerer pristoppen på ETH tidlig i 2018. Kilde: CoinGecko

ETH teknisk analyse: Er Ether overopphetet?

Ethereums prisrally, som startet i midten av juli, har allerede resultert i fortjeneste for 90% av ETH-eierne. Når vi ser på historiske prisbevegelser, merker vi at eiendelen møtte en retracement sist gang en så høy andel av Ether-forsyningen var i fortjeneste.

Ether: Prosent tilgang i fortjeneste. Kilde: GlassnodeEther: Prosent tilgang i fortjeneste. Kilde: Glassnode

Som du kan se i Fibonacci retracement-diagrammet tegnet fra midten av juli til det siste søndagens høye, klarte ikke den raske kollapsen å få prisen til å berøre 0,5 Fibonacci retracement-nivået. Prisen støttes også av en times MA60. Dette indikerer at den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi fortsatt er i en veldig bullish fase.

Vi kan fortsette å se og se om MA60-timen fortsetter å fungere som støtte. Hvis dette glidende gjennomsnittet mislykkes, vil neste støttenivå være rundt $ 353. Så lenge prisen på ETH ikke faller under det nivået, er trenden på mellomlang sikt fortsatt bullish – men det betyr også at ytterligere 10% tilbakebetaling er mulig.

OKEx ETH Perpetual Swap 1t-diagram - 8/5. Kilde: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1t-diagram – 8/5. Kilde: OKEx, TradingView

Ser vi på det ukentlige diagrammet, vil vi finne enda flere hausse tegn på at ETH nettopp har brutt ut av det ett år lange bunnområdet og nå målet sitt på $ 830 i april i fjor. Dette vil være en mulig høy avkastning på 127%.

OKEx ETH Perpetual Swap 1W-diagram - 8/5. Kilde: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1W-diagram – 8/5. Kilde: OKEx, TradingView

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map